Ako prvim 6 ekipa polove bodove to ti isto dođe ali kako će poloviti neparan broj bodova mislim da je to neko provalio.Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Ne dodje isto, smanji se zaostatak ako si prvi na tabeli npr.damirfile je napisao/la:Ako prvim 6 ekipa polove bodove to ti isto dođe ali kako će poloviti neparan broj bodova mislim da je to neko provalio.Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Kako dodje isto? Recimo u ovih 22 kola prvi skupi 50 bodova a drugi 40.. Posle 22 kola ima prednost deset bodova a u sustini ima petdamirfile je napisao/la:Ako prvim 6 ekipa polove bodove to ti isto dođe ali kako će poloviti neparan broj bodova mislim da je to neko provalio.Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Primjer belgijske lige, 1 dio sezone:Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Igrao je poslije nas jos za par klubova u Rusiji, batalio fudbal trenira djecu u nekoj skoli, imam ga na fb., izdavao mu ja stan dok je bio kod nas, dobar momak, lud ko i svaki Rusdamirfile je napisao/la:Pa gdje je sada igra li još ?Hrasno1921' je napisao/la:Aha, frajer ni pola godine nije bio, ni jednu utakmicu nije odigrao, niti je ikada bio u prvih 18.Hurmasica je napisao/la:To onaj Rus što je kod nas bio?ali eto opet uplati za stolicu
Da upravu si nisam na to konto, to nije pošteno nikako.cikazubo je napisao/la:Ne dodje isto, smanji se zaostatak ako si prvi na tabeli npr.damirfile je napisao/la:Ako prvim 6 ekipa polove bodove to ti isto dođe ali kako će poloviti neparan broj bodova mislim da je to neko provalio.Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Nece pasa i ovo sto se doziduje je blok 12 to se srusi ko sale cak sta vise danas mnoge gradjevinske firme rusenje odrade gratis ako ce one raditi na izgradnji tribine bar ja znam nekoliko slucajevacikazubo je napisao/la:Skupo ce biti rusenje u tim razmjerima i priprema samog terena za gradnju takve tribine, al vjerujem u ove ljude da ce i to za par godina krenuti..addyno1 je napisao/la:zapad ce se do temelja morati srusiti i sve nanovocikazubo je napisao/la:Zna li neko kad se bude gradila zapdna tribina u buducnosti, dal ce ovi postojeci objekti i ovi koji se sada grade biti dio te tribine, il ce se veci dio tih prostora djelimicno ili potpuno rusiti ? Jer ako bi se tribina gradila na postojecim prostorima mozda i nebi bila toliko skuplja od recimo istocne tribine.. Ja sanjam kompletno renoviran stadion do 100. rodjendana aBd.
Kontam ali je debilno i neposteno bar prema ekipama koje naprave prednost u prvih 22 kola kako u ligi za prvaka tako i u ligi za opstanak..Hurmasica je napisao/la:Primjer belgijske lige, 1 dio sezone:Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
liga za prvaka:
Kontaš sad?
Ovo nije regularno nema šanse da ovako bude.Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
Petoplasirani osvoji 50 bodova, nakon polovljenja ima 25.
Ovo bi degutantno bilo. Apsurd svjetskih razmjera..
Odakle ti to da ce biti i kod nas tako? jeli to sistem Belgijske lige?Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
U prethodnom postu rekoh da sam protivnik ovoga, tj. potpuno nepravedno prema ekipama koje naprave vecu bodovnu razliku. Vidim, ima nekih pobornika ovog sistema, i zato sam napisao ovo. Apsurd, ne znam kako da drugacije nazovem ovaj koncept odigravanja lige, zato se najiskrenije nadam da se bodovi nece poloviti.Hrasno1921' je napisao/la:Odakle ti to da ce biti i kod nas tako? jeli to sistem Belgijske lige?Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
U srbiji je ovako ,i oni igraju ovaj sistem..Poslije podjele Zvjezda ima 41 bod,a imali 82,a partizan imao 54,sad ima 27..Nije postena ova podjela,al ko nas pita,mozda se kod nas nece djeliti!!Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
MrRiccoli je napisao/la:Ova informacija mi je zapela za oko da smo za ova 4 mjeseca uplatili skoro 500.000KM za porez i doprinose sto godisnje dodje oko 1.500.000 KM samo za porez. Mislim da nije odrziv nacin placanja doprinosa za igrace i da se treba naci rijesenje kao sto je to u Hrvatskoj gdje igraci registruju kao neku obrtnu djelatnost i to se placa dosta manje time je Hrvatska kao drzava pomogla klubove jer zamislite da igrac dinama koji ima mjesecno platu hajmo reci 20.000 eura na to bi dinamo trebao platiti jos 14.000 eura doprinosa sto je previse dok je kod nas tako igrac koji ima platu 10.000 nas kosta kao da ima 17.000 i trebali bi klubovi na neki nacin traziti da se to promjeni jer bi odmah klubovi bili dosta jaci finansijski, bili bi u mogucnosti dovoditi bolje igrace, poboljsavati terene i slicno. Sjecam se da je Gredic jednom pricao upravo o ovom velikom problemu.
Sent from my C5303 using Tapatalk