Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vrag
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub nov 11, 2017 10:31 am

Ni Messi nije imao zagarantovano 30 min.

ellaxaz
Kontakt:

sub nov 11, 2017 10:44 am

:DD:
slika
:D
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Dzezvar
Kontakt:

sub nov 11, 2017 10:48 am

Istina ali si zato 3 mjeseca poslije silom prilika morao davati i vise od tih 30 minuta drugim.
Srecom u dvije situacije je ispalo dobro dok ostalih nekoliko je to bilo katastrofa po klub i klupske finansije.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Vrag

sub nov 11, 2017 10:57 am

Vise sam misljenja da mladi igrac treba zasluziti tih 30 min.. On kada ima zagarantovano mjesto njegov sami pristup utakmici i treningu je drugaciji.

bogi
Kontakt:

sub nov 11, 2017 10:59 am

Vrag je napisao/la:
sub nov 11, 2017 10:57 am
Vise sam misljenja da mladi igrac treba zasluziti tih 30 min.. On kada ima zagarantovano mjesto njegov sami pristup utakmici i treningu je drugaciji.
+
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

LeBlue
Kontakt:

sub nov 11, 2017 11:05 am

Bezsmisleno je ici nazad u vrijeme u slucaju Gojaka posto nemamo nista od toga. Ko je bio u pravu i kako se trebalo postupiti takodje. Cinjenica je ta da smo mi na njemu izgubili, a koliko ce on postici u karijeri je za mene jos upitno. Sinoc je bio nas najbolji igrac, ali isto i on ima karakteristike koje ga liminitiraju da napravi pravi iskorak, a bitnija od njih jeste da je spor. Ono sto je bitno za nas jeste da nasi sadasnji mladi talenti su pod ugovorima i radi se bas bolje po tom pitanju.

Dzezvar
Kontakt:

sub nov 11, 2017 11:15 am

Ma naravno da je.besmisleno ici iz krajnosti u krajnost.
I ne treba se vracati.umazad.
Ali ovo cisto komparacije radi.
Uvijek je.bilo fula i biti ce ih tako da ne treba praviti dramu oko svega.
Po meni je gojak zestoka fula koja je klub kostala u prvom momentu 350 milja km a ocigledno je da ce kostati i vise s obzirom da je momak na dobrom putu da napravi impresivnu karijeru.
Mnogi placu za onim kadetom sto je presao u akademiju a slucaj gojak je.bio ne tako davno....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Plava Porodica
Kontakt:

sub nov 11, 2017 11:19 am

Pa fulili smo i sa prodajom Dade, sa prodajom Svrake.. Bar se pričalo tad da ima ozbiljnih interesa za njih..
Yebiga, bilo prošlo. Prodali smo Mireta, Baju, Memiju i Ivana nakon toga.
Biće još transfera možda već na zimu, preživit ćemo i ne treba se osvrtat na prošlost, već planski raditi i razmišljati o budućnosti. Samo tako koračamo naprijed.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sub nov 11, 2017 11:36 am

Plava Porodica je napisao/la:
sub nov 11, 2017 11:19 am
Pa fulili smo i sa prodajom Dade, sa prodajom Svrake.. Bar se pričalo tad da ima ozbiljnih interesa za njih..
Yebiga, bilo prošlo. Prodali smo Mireta, Baju, Memiju i Ivana nakon toga.
Biće još transfera možda već na zimu, preživit ćemo i ne treba se osvrtat na prošlost, već planski raditi i razmišljati o budućnosti. Samo tako koračamo naprijed.
:palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

PratimsamoPlave

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub nov 11, 2017 11:56 am

Vrag je napisao/la:Vise sam misljenja da mladi igrac treba zasluziti tih 30 min.. On kada ima zagarantovano mjesto njegov sami pristup utakmici i treningu je drugaciji.
Ne slazem se sa tim . Mladom igracu treba dati do znanja da ce igrati . Da zna.da se racuna njega , da bude svjestan da nosi igru Zeljecnicara. Jer suludo je ocekivati da ce treningom biti bolji od polovnjaka . Mora igrati bez obzira na greske . Ni Menalo u Sirokom nije igra uvijek ovaki. Sjeti se Bajica dok je cekao da dobije priliku pored Selimovica i ostalih bio je talasika. Tek kad je ostao polusezonu igrao konstanto , postao je to sto je postao .
Na nacin "cekanja" dobijas Beganovica koji ceka da se isfula Kokot,Stokic,Tiago pa da bi ga pomjerili na Amf , na krila. Ili Memija koji je zbog Sinise sklonjen sa desnog beka. I imas igraca koji se opusti, i ne napraduje .
Gojak je za mene greska, bez obzira koliko ja volio Amara i mislim da se morao naci nacin da ovaj ostane . Ali ne vrijedi ici u proslost .
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

Okolele
Kontakt:

sub nov 11, 2017 11:58 am

PratimsamoPlave je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Vise sam misljenja da mladi igrac treba zasluziti tih 30 min.. On kada ima zagarantovano mjesto njegov sami pristup utakmici i treningu je drugaciji.
Ne slazem se sa tim . Mladom igracu treba dati do znanja da ce igrati . Da zna.da se racuna njega , da bude svjestan da nosi igru Zeljecnicara. Jer suludo je ocekivati da ce treningom biti bolji od polovnjaka . Mora igrati bez obzira na greske . Ni Menalo u Sirokom nije igra uvijek ovaki. Sjeti se Bajica dok je cekao da dobije priliku pored Selimovica i ostalih bio je talasika. Tek kad je ostao polusezonu igrao konstanto , postao je to sto je postao .
Na nacin "cekanja" dobijas Beganovica koji ceka da se isfula Kokot,Stokic,Tiago pa da bi ga pomjerili na Amf , na krila. Ili Memija koji je zbog Sinise sklonjen sa desnog beka. I imas igraca koji se opusti, i ne napraduje .
Gojak je za mene greska, bez obzira koliko ja volio Amara i mislim da se morao naci nacin da ovaj ostane . Ali ne vrijedi ici u proslost .
Sve fino receno..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

sub nov 11, 2017 11:59 am

ali je jedno dati do znanja da će igrati, da će mu se nešto i istrpiti, progledati kroz prste...a potpuno drugo garantovati ugovorom minutažu. to je nebo i zemlja.
gradi željo boli te *****

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub nov 11, 2017 12:04 pm

ChWilla je napisao/la:
sub nov 11, 2017 11:59 am
ali je jedno dati do znanja da će igrati, da će mu se nešto i istrpiti, progledati kroz prste...a potpuno drugo garantovati ugovorom minutažu. to je nebo i zemlja.
Svakako, to je stavka preko koje se tesko moze ici, pa da je licno Ronaldinjo. Te stavke ne bi stavljao ni za starije igrace, jer kome smijes garantovati da mora igrati, a da se on nece opustiti. A i sta to govori drugim igracima...

U ekipi treba stvoriti zdravu konkurenciju, tako da se svi bore za svoje mjesto u timu, a da mladi imaju dovoljno prostora da ne padnu psihicki. Ono sto se Memiji radilo mora biti jedna velika lekcija kako se ne smijemo odnositi prema nasem igracu. Ako imas dva priblizno dobra igraca na poziciji, neka igra onda iz tvoje omladinske...to i Vinko bas juce rece, ako ima takva dva igraca, igrace onaj koji je iz PLBiH.

Naravno, necemo sada nabacati nasih igraca u prvi tim, pa sta bude. Ne radi se to ni tako, a da je jednostavno napraviti taj balans, svako bi se mogao baviti ovim poslom, pa i ja.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

cikazubo
Kontakt:

sub nov 11, 2017 12:06 pm

S obzirom da je pauza i da se ima vremena o svemu pomalo, onako slušajući pjesme starije i nove od svih klubova u regionu, definitivno "Grupa jna" prekucava iz mjeseca u mjesec s pjesmama, posljednja koju su izdali je u priloženom linku ispod u spoileru, izbacili su 3-4 albuma pjesama za Partizan, pa se pitam gdje su naši rokeri i bendovi jer odavno nismo izbacili neku finu pjesmicu čini mi se od pušenja i "čuva Bog Želju svog", a neki no name podrumski bend iz našeg grada se itekako može probiti i postati brend bar u ovom pogledu fudbala i navijanja, a sumnjam da nema Željovaca koji se bave tom vrstom muzike uglavnom iz ljubavi, jer nekih para i perspektive u tom muzičkom smjeru više nema..
Spoiler:
https://www.youtube.com/watch?v=IL2oPqnoTpA

Kad obuces crno-bijele boje ti, kad sveti grb ti srce poljubi,
sjeti se legendi što su grb taj nosili,
sjeti se njih, pogledaj nas i jači si.

Poslušajte i neke druge njihove pjesme, prave fantastične prerade..

nookey
Kontakt:

sub nov 11, 2017 12:13 pm

ellaxaz je napisao/la:
sub nov 11, 2017 10:44 am
:DD:
slika
:D
Meni ovdje nista nije jasno :)

LeBlue
Kontakt:

sub nov 11, 2017 12:41 pm

Sto mu nije Dinamo dalo zagarantovanu minutazu nego ga vratili da igra sa mladima.

Vrag

sub nov 11, 2017 1:15 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
Samim potpisivanjem ugovora znaci da racunas na njega, a njegovo je da se on izbori za tih 30 min. Ne mislim u smislu da se takmici sa Blagojevicem, ali treba da poakze da zeli igrati. Recimo da smo ima li Gojaka i Amira potpisano. Jedan ceska jajca, a drugi grize na trennigu. Gdje je tu pravda ? Mladom igracu pred potpis se samo moze jedna stvar obecati, a to je da ce imati minutazu, a kolika ce ona biti sve ovisi od njega.

Kod tih pobrojanih je drugi problem, oni su svi dobili priliku i dok je bio pravi trener oni su i igrali. Memiju i Bajica Adzem stavio na prave pozicije i dobili smo 2 velika pojacanja. Odovic Beganovica na pravu poziciju i jos jedan obecavajuci igrac. Beganovica i Memiju su ubili losi treneri. Da je Amar ostao vjerovatno bi Bajic i danas bio lijevo krilo.

Veteran1965
Kontakt:

sub nov 11, 2017 1:24 pm

Ma i pozicije su im mjenjane zbog potrebe i sticaja okolnosti, a ne neke stručnosti trenera. Baja je prebačen na špica, jer nismo osim Nede Turkovića imali niti jednog napadača.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Plava Porodica
Kontakt:

sub nov 11, 2017 1:27 pm

Da hoće babuku izabrati za selektora , kad već nema uslova da bude u klubu na bilo kojoj funkciji.
A samim stavljanjem njega na tu poziciju, itekako bi Željo imao koristi a vjerujem i reprezentativni fudbal na Grbavici.
I ono, najbitnije, koji bi to mudonja nam ponovo crto linije?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub nov 11, 2017 1:38 pm

Kod nas još uvijek preovladava degradirani oblik starinskog fudbalskog mentaliteta a to fudbal današnjice ne toleriše a ono šta će fudbal budućnosti donjeti bi nas moglo skroz potisnuti iz svijeta fudbala ako nešto ne promjenimo. Imamo genetsku predispoziciju za jako solidnu bazu sportskog kapaciteta generalno ali nas mentalitet koči da taj potencijal pretočimo u vrijednost.
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava