Jesi vidio, cim nema buma na zvanicnoj, odmah nervoza, svadje. Sto nas je uprava razmaziladelinjo je napisao/la:mojne vrijedjanja momci sta vam je ....opusteno !!

Jesi vidio, cim nema buma na zvanicnoj, odmah nervoza, svadje. Sto nas je uprava razmaziladelinjo je napisao/la:mojne vrijedjanja momci sta vam je ....opusteno !!
a nebi trebali da se vredjamo, jer ipak smo svi mi jedna familija , nadajmo se ova dva dana do prozivke da bude bummOmar500 je napisao/la:Jesi vidio, cim nema buma na zvanicnoj, odmah nervoza, svadje. Sto nas je uprava razmaziladelinjo je napisao/la:mojne vrijedjanja momci sta vam je ....opusteno !!
Cikazubo recimo imaš firmu i saradjuješ sa ljudima,ljudi obavljaju za tebe neke poslove i ti ih placaš.U momentu zapadneš u krizu i zamoliš te svoje saradnike da sacekaju 20-30 dana na isplatu duga od 30 000 km kojima duguješ u suprotnom ideš u stecaj.Svi pristanu samo jedan ne.Isplatiš ga nekako,poslije odredjenog vremena staneš na noge,postaneš jako dobar poslovni partner,ljudi mole za saradnju,medju tim ljudima i oni koji su te sacekali i pomogli ti a i onaj koji te htjeo gurnuti u provaliju.Pitanje za tebe da li ce u ovom slucaju odabira poslovnog partnera raditi emocije pošto ti kazeš da u biznisu nema emocija.Ovo sve pišem pod pretpostavkom da je Hasagic konkurisao za mjesto trenera golmana.cikazubo je napisao/la:Kad razdvojimo emocije od profesionalnog krenucemo naprijed, papir je papir kakva ljubav kakvi bakraci to ne postoji, ako si nesto potpisao s nekim a nemozes ispuniti te uslove niko ti nije kriv ako on za 10 godina koristi svoje apsolutno pravo da mu se to vrati i nadoknadi. Kod nas opcenito kakvo god se ime spomene, igrac ili trener nadjemo 100 nekih bezveze stvari i kao ne taj on ne moze, ovaj tetovaza, onaj fk obilic, treci zenicanin do kosti, cetvrti trazio svoj novac, peti izjavio u pionirima da navija za sarajevo, sesti hoce da zavrsi kod nas karijeru al nece dzabe da igra itd itd.. Ovo je sve cisti biznis, emocije tu nemaju mjesta, samo mi navijaci tj nas 2-3 milje smo tu srcem bez obzira na sve..
Procitaj post od @FKZ1921..Vrag je napisao/la:Treba uzeti u obzir da je novac dugo cekao i kada pogledamo unazad kakvi su nam ljudi bili u upravi sigurno se nacuo svakakvih prica i laznih obećanja. Ne moze vjecno.
Ko se jednom na mlijeko oprzi taj i u jogurt puse.
Nevezano za moguci povratak, ja svakako vjerujem da nije ni kontaktiran ni on ni Skrba kako se spekulise, ali covjek je trazio da se ispostuje ono sto je dogovoreno, za takve stvari su krivi ljudi koji su tada vodili klub. Eh sad da se nadovezem na tvoje pitanje, licno ja ga nebi zaposlio opet, ali realno je ako ce tebi kao firmi donijet napredak i novac da ces ga vratit, svak gleda svoju korist i ide se preko mrtvih do uspjeha i velike zarade, nema tu ni nekog obraza ni emocije.Plavi orkestar je napisao/la:Cikazubo recimo imaš firmu i saradjuješ sa ljudima,ljudi obavljaju za tebe neke poslove i ti ih placaš.U momentu zapadneš u krizu i zamoliš te svoje saradnike da sacekaju 20-30 dana na isplatu duga od 30 000 km kojima duguješ u suprotnom ideš u stecaj.Svi pristanu samo jedan ne.Isplatiš ga nekako,poslije odredjenog vremena staneš na noge,postaneš jako dobar poslovni partner,ljudi mole za saradnju,medju tim ljudima i oni koji su te sacekali i pomogli ti a i onaj koji te htjeo gurnuti u provaliju.Pitanje za tebe da li ce u ovom slucaju odabira poslovnog partnera raditi emocije pošto ti kazeš da u biznisu nema emocija.Ovo sve pišem pod pretpostavkom da je Hasagic konkurisao za mjesto trenera golmana.cikazubo je napisao/la:Kad razdvojimo emocije od profesionalnog krenucemo naprijed, papir je papir kakva ljubav kakvi bakraci to ne postoji, ako si nesto potpisao s nekim a nemozes ispuniti te uslove niko ti nije kriv ako on za 10 godina koristi svoje apsolutno pravo da mu se to vrati i nadoknadi. Kod nas opcenito kakvo god se ime spomene, igrac ili trener nadjemo 100 nekih bezveze stvari i kao ne taj on ne moze, ovaj tetovaza, onaj fk obilic, treci zenicanin do kosti, cetvrti trazio svoj novac, peti izjavio u pionirima da navija za sarajevo, sesti hoce da zavrsi kod nas karijeru al nece dzabe da igra itd itd.. Ovo je sve cisti biznis, emocije tu nemaju mjesta, samo mi navijaci tj nas 2-3 milje smo tu srcem bez obzira na sve..
[video]https://www.youtube.com/watch?v=AW5LTGA0l3o[/video]GoodisonPark je napisao/la:Evo jedna po meni fina, moja lična priča, da podijelim sa vama mojim drugovima sa foruma i tribine, a neka malo i ova mlađa raja pročita kako je to nekada bilo na sjeveru naše Grbavice![]()
Bio sam na sjeveru mislim 88 godine kada je Maca primio gol bukvalno sa centra, par metara gore-dole, tamo prema Jugu i to kroz noge, pozicija sa koje je išao šut (centaršut) malo više desno prema tunelu, koliko se sjećam da je Radanović dao gol ali ne bih se smio zakleti. Svi smo se za glavu hvatali jer nije bilo mnogo vremena do kraja. Škrba hvata loptu i ona mu nekako prolazi kroz ruke i kroz noge i uglavnom je prešla liniju, valjda??sudija je vidio tako, bizaran gol totalno
![]()
Svu ovu priču spominjem zato što je kod naših navijača a pogotovo starijih bilo nekakvo nazovimo ga "slobodno navijačko i simpatizersko uvjerenje" da Željo i Partizan redovno namještaju tekme kao i Sarajevo sa Zvezdom, to je kao bilo neko nepisano pravilo. E sad tog dana je raja na sjeveru i prije tekme brujala da je namještena podjela bodova, (eto sad pa da ne mislimo da se o namještanju priča samo u ovom novijem dobu), zanimljivo je da je to nekako bila opuštena priča kao da svi (sa malo negodovanja) možda i odobravaju tako nešto.
Spominjao se tu i rezultat 2:2, lupa raja jbg neko će pogoditi, neće valjda biti 5:5
ali da skratim priču...
Partizan je poveo strašnim golom glavom na gol prema sjeveru, ali još jedna zanimljivost se tu desila, naime desno krilo partizana možda je bio i Batrović, ne sjećam se baš svakog detalja jbg, na jednu nisku oštru pravolinijsku loptu skoro uz aut liniju prema istoku natrčava fudbaler Partizana i preskače je, u punom šprintu zaobilazi Tašu (Komšića) kojem ta lopta prolazi kroz noge u komičnom ukopanom stavu, strašan dribling onda još bolji centaršut i neko zakucava loptu pod prečku, gubimoali jbg sad se i ja potajno nadam da je dogovoreno 2:2
U svoj toj gunguli oko gola, raja psuje i proziva Tašu majmune čupavi, glupane, ma pola sjevera se upalilo a ono ostalo pola nije moglo od smijeha jer ga je lik predriblao kao u SF filmovima
![]()
![]()
Eh sad Njegova reakcija na sve to gunđanje je bila da se uhvatio rukom za damu i ono mangupski pokazao prema sjeveru, ovi koji su mu dobacivali su bili svjesni da je to bilo upućeno njima, a nama "finim" navijačima je to bilo čak malo i smiješno. Zamislite da sada u ovom vremenu jedan bilo koji igrač Želje uradi to?No, da se ja vratim na priču o Škrbi Draganu, (legenda kaže da je bio poprilično loš sa vidom - cvikeraš od milja)
Prima Maca gol koji se prima jednom u 10 a možda i u 100 godina, mi u tom trenutku gubimo 2:3, ne sjećam se ko je za nas dao golove, onako ko kroz maglu, ali da ne nagađam sad.
Dok je bilo 2:2 ovi što su prognozirali takav rezultat su bili puni sebe ali uopšteno bila je to jedna jako lijepa atmosfera na sjeveru, nije bilo toliko nakupljenih frustracija kao sada, raja je bilo mnogo opuštenija i sve je izgledalo kao jedna velika mahala, i većinom je sve završavalo nekim anegdotama iz mase i smijehomAli priča ide dalje a u njoj mi napadamo na sjever da iščupamo bod, igrao se možda 86-87 minut kada je Omerović ( Fahrudin) loše procjenio jednu loptu na 16 i njega ti Tašo Komšić lobuje sa 16-erca ali glavom, za 3:3! To je bilo njegovo iskupljenje što je bio "nekulturan" ali mu se mora odati priznanje da je dao sve od sebe da sačuva obraz!
![]()
Oni što su prognozirali 2:2 ( većina ) krene boomi ide dalje jbg, komentariše se na izlazu poslije tekme ma bilo je dogovoreno 100% 2:2 ali je Škrba primio "neplanski gol", tako da su onda i oni nama morali kao pustiti da zabijemo taj treći gol. Inače dosta dobra utakmica sa mnogo golova
![]()
Bilo je poprilično i grobara na istoku i sjećam se kad pođe neka kišica rasklopiše svi crno-bele kišobrane i to je bilo lijepo za vidjeti, sve fer i korektno. Univerzum se ne tako davno vratio u prvobitno stanje nakon one čuvene shabanove "sklapaj kišobrane" tako da sam svjedočio i jednoj i drugoj![]()
![]()
Moj utisak je bio da tu nisu bila čista posla, nekako previše pacerski i naivno je istrčao i pogriješio Omerović ali ako uporedimo sa greškom Mace nije ni blizu što znači da se i tako nešto zaista i moglo desiti. Tako je po insajderima tadašnjim"tekma namještena 2:2" završila ipak 3:3, na kraju smo svi mi zadovoljni napustili Grbavicu!
Pa procitao sam. Hasagic kod nas nije vec 12 godina, a prije 2014 godine su klubom upravljali neki drugi ljudi.Brkoo je napisao/la:Procitaj post od @FKZ1921..Vrag je napisao/la:Treba uzeti u obzir da je novac dugo cekao i kada pogledamo unazad kakvi su nam ljudi bili u upravi sigurno se nacuo svakakvih prica i laznih obećanja. Ne moze vjecno.
Ko se jednom na mlijeko oprzi taj i u jogurt puse.
Hasagica kao nekoga ko je bio clan Plave familije sam ja davno prekrizio,ne samo zbog novca kojeg spominjemo.Mene u svoj ovoj prici interesuje samo Zeljo.On sa svojom strucnosti i ljudskim kvalitetima ne moze donijeti napredak, niti bilo kakvu zaradu Zelji.cikazubo je napisao/la:Nevezano za moguci povratak, ja svakako vjerujem da nije ni kontaktiran ni on ni Skrba kako se spekulise, ali covjek je trazio da se ispostuje ono sto je dogovoreno, za takve stvari su krivi ljudi koji su tada vodili klub. Eh sad da se nadovezem na tvoje pitanje, licno ja ga nebi zaposlio opet, ali realno je ako ce tebi kao firmi donijet napredak i novac da ces ga vratit, svak gleda svoju korist i ide se preko mrtvih do uspjeha i velike zarade, nema tu ni nekog obraza ni emocije.Plavi orkestar je napisao/la:Cikazubo recimo imaš firmu i saradjuješ sa ljudima,ljudi obavljaju za tebe neke poslove i ti ih placaš.U momentu zapadneš u krizu i zamoliš te svoje saradnike da sacekaju 20-30 dana na isplatu duga od 30 000 km kojima duguješ u suprotnom ideš u stecaj.Svi pristanu samo jedan ne.Isplatiš ga nekako,poslije odredjenog vremena staneš na noge,postaneš jako dobar poslovni partner,ljudi mole za saradnju,medju tim ljudima i oni koji su te sacekali i pomogli ti a i onaj koji te htjeo gurnuti u provaliju.Pitanje za tebe da li ce u ovom slucaju odabira poslovnog partnera raditi emocije pošto ti kazeš da u biznisu nema emocija.Ovo sve pišem pod pretpostavkom da je Hasagic konkurisao za mjesto trenera golmana.cikazubo je napisao/la:Kad razdvojimo emocije od profesionalnog krenucemo naprijed, papir je papir kakva ljubav kakvi bakraci to ne postoji, ako si nesto potpisao s nekim a nemozes ispuniti te uslove niko ti nije kriv ako on za 10 godina koristi svoje apsolutno pravo da mu se to vrati i nadoknadi. Kod nas opcenito kakvo god se ime spomene, igrac ili trener nadjemo 100 nekih bezveze stvari i kao ne taj on ne moze, ovaj tetovaza, onaj fk obilic, treci zenicanin do kosti, cetvrti trazio svoj novac, peti izjavio u pionirima da navija za sarajevo, sesti hoce da zavrsi kod nas karijeru al nece dzabe da igra itd itd.. Ovo je sve cisti biznis, emocije tu nemaju mjesta, samo mi navijaci tj nas 2-3 milje smo tu srcem bez obzira na sve..
Jedan je slovenac drugi je bivsi reprezentativac BiHfk1921 je napisao/la:**** hasagica znal iko ko su 2 stopera sto nam dolaze uskoro aBd
Kad ce biti zvanicno ?KeepTheBlueFlag je napisao/la:Jedan je slovenac drugi je bivsi reprezentativac BiHfk1921 je napisao/la:**** hasagica znal iko ko su 2 stopera sto nam dolaze uskoro aBd
Jedan bum u sitne sateKeepTheBlueFlag je napisao/la:Jedan je slovenac drugi je bivsi reprezentativac BiHfk1921 je napisao/la:**** hasagica znal iko ko su 2 stopera sto nam dolaze uskoro aBd