Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

fk1921
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 09, 2016 1:56 pm

DANAN je napisao/la:Bili su i kod onih hadalja u SD.
Kad tako sve znas reci nam kad da ocekujemo krilo i stopera?
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 09, 2016 1:57 pm

Omar500 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:
To je istina, ali to je toliko rijetka kategorija da kao i da ne postoji i ne bih se time bavio. Krupne su to riječi.
ne znam, ja sam takav. vjerujem da se pravednost, postenje, trud, rad i sve ono sto insana cini insanom s vremenom isplati. neko ceka duze a neko krace, ali pravedni na kraju budu pobjednici. mozda sam otisao predaleko sa ovom pricom ali zaista vjerujem da je tako.

maloprije sam na prethodni post dodao i rijeci naseg Joska pa cu ih i sada ponoviti u nadi da ce nam upravo one biti vodilja do onoga sto je ispravno ciniti u ovom i svakom drugom vremenu.

"Zadržite svoj novac drugovi! I bonove za hranu što mi nudite. Novac mi neće vratiti iskrene prijatelje koje je odnio rat, a novi mi ne trebaju radi njega. Didovi su mi bili željeznički radnici, a spomen na njih je sve imetka što mi u srce stade uz želju da očuvam za života. Ne! To je moj odgovor gospodo. I neka moje kolege igraju. Ja preći neću. Lopta je igra časti. 9:1 smo vas tukli, časno se s porazom ne mirite? Kako da prođem među starim prijateljima i radnicima? Da ljudi govore da su Domorocki fukare? Ja ostajem uz njih a vi radite šta želite"

Josip Joško Domorocki
Nisu tada uspjeli, a nece ni sada. Kopirao bih ove rijeci velikog Josipa u potpis, ali je predug nazalost za isti.
Tvoje NE ucinilo te legendom!
Moram se do pola složiti sa vama, da, bog će pomoći pravednima to stoji ali da bi dočekali tu vrstu pomoći moramo je zaslužiti i pokazati da smo sve učinili i ali ni bog ne pomaže ako se ne boriš. Možda je glupo porediti vic i mješati ga u ovu priču ali sigurno ti je poznat onaj kada se Mujo utapao a Suljo tri puta dolazio da mu pomogne, on odbijao jer "bog će
mu pomoći" i sve tako dok se nije utopio. Nisam don Kihot ali bez borbe pa makar i protiv vjetrenjača šta nam daje za pravo da se zovemo Željovcima, pa i Josip je ustao ispred naroda i javno rekao NE i time spriječio gašenje kluba. Da je kojim slučajem tiho prešutio zulum koji je urađen klubu nebi mi sada imali o čemu da diskutujemo. Nije uvijek dovoljno ne talasati brod da se ne prevrne, nekada se mora boriti protiv valova.
イビチャ・オシム

Jaozinho22

čet jun 09, 2016 2:01 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Inspekcija u zadnjih desetak dana dosta intenzivno radi.. Navodno su dosli iz drugih kantona a primarni zadatak im je kaznjavanje radi neprijavljenih radnika.. Mozda su i nama svratili u okviru tih aktivnosti..
Upravo to,pretežno slance ovdje pošalju.
Jozo Spikic :geek:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:04 pm

u potpusnosti se slazem s tobom. samo mi se cini da se moj prijedlog za borbu u nekoj mjeri razlikuje od tvog.

ja sam rekao da mi moramo postati pozeljan partner svakome, pa tako i lokalnoj zajednici, kako bi i zajednica od nas imala neke koristiti. mi se za to trebamo boriti. a to znaci, kupovati jeftino a prodavati skupo, proizvoditi, popravljati.... a ne graktati po forumima ili pred opstinom.
na kraju krajeva, svi cemo imati priliku na glasanju reci sta mislimo. idividualno i tajno a ne javno i kolektivno sto nas moze svrstati na jednu stranu a to ne zelimo.

mi smo na svim stranama. svaciji i niciji. tako mora ostati.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:05 pm

Naravno, nista ne dolazi samo od sebe. Imam osjecaj da uprava moze ovo iznijeti na svojim ledjima, pametno i profesionalno rade. U slucaju da bude nekih vecih opstrukcija (a sto mora covjek ocekivati u ovoj drzavi gdje se nikakvi zakoni ne postuju), onda bi bila bruka da ne izadjemo javno i damo punu podrsku upravi, te zahtijevamo svoja prava; da gradimo svoj stadion na svojoj zemlji. Odjeknulo bi to definitivno, unatoc medijskoj blokadi. Sada bi to bilo rizicno i nezahvalno raditi, jer nije jos vrijeme. Ako kap prelije casu, onda da. Nasa najbolja podrska ce biti pune tribine, i definitivno trebamo u sto vecem broju doci na prozivku i pokazati punu podrsku ljudima koji rade za dobrobit Zeljeznicara. :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:12 pm

Ima više vidova borbe, jedan je da se držiš svog časnog puta i pravca a drugi je da nedaš dušmana da razvaljuju ono što si teškom mukom i odricanjem stekao. Usijeh je nemoguć bez oba vida borbe u ovakvom okruženju. Ja nisam za neko nasilje ili nešto slično ali " bez rukavica " se mora distancirati od dušmana. Svi smo mi ovdje okupljeni oko Želje i samo nas on i interesuje ali ako nas neko deceniju j*be i nevadi valjda je red da se okrenemo i zaštitimo svoju gu*icu.
イビチャ・オシム

MATORI
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:18 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:u potpusnosti se slazem s tobom. samo mi se cini da se moj prijedlog za borbu u nekoj mjeri razlikuje od tvog.

ja sam rekao da mi moramo postati pozeljan partner svakome, pa tako i lokalnoj zajednici, kako bi i zajednica od nas imala neke koristiti. mi se za to trebamo boriti. a to znaci, kupovati jeftino a prodavati skupo, proizvoditi, popravljati.... a ne graktati po forumima ili pred opstinom.
na kraju krajeva, svi cemo imati priliku na glasanju reci sta mislimo. idividualno i tajno a ne javno i kolektivno sto nas moze svrstati na jednu stranu a to ne zelimo.

mi smo na svim stranama. svaciji i niciji. tako mora ostati.
Ma bolan obustavi !
Mi se moramo i JAVNO i TAJNO opredijeliti isključivo PROTIV onih koji ruše napredak našeg kluba.
To nam garantuje ustav i sve moguuće konvencije!
A ZA KOGA ćemo se opredijeliti to je naša privatna stvar.
Hebo Bošnjačku priču skloni se, šuti ne smetaj, ne talasaj, pun mi je k... toga.
Čuj da postanemo partner gudačima i dirigentu - vela havle, može naravno samo ako im damo ono šta traže...,
odnosno da im ispunimo želje, oni i neće pod drugim uslovima nikakvo partnerstvo...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:18 pm

Izlija je napisao/la:Ima više vidova borbe, jedan je da se držiš svog časnog puta i pravca a drugi je da nedaš dušmana da razvaljuju ono što si teškom mukom i odricanjem stekao. Usijeh je nemoguć bez oba vida borbe u ovakvom okruženju. Ja nisam za neko nasilje ili nešto slično ali " bez rukavica " se mora distancirati od dušmana. Svi smo mi ovdje okupljeni oko Želje i samo nas on i interesuje ali ako nas neko deceniju j*be i nevadi valjda je red da se okrenemo i zaštitimo svoju gu*icu.
naravno da je red i ono vaznije od toga, obaveza svakog od nas.
ako nas dodje 5 hiljada na prozivku, ako bude 20.000 clanova, ako posjeta na stadionu bude 10.000 za svaku utakmicu, ako budemo zaposljavali, placali poreze, promovirali fair play, posjecivali skole promovisuci sport i zdrav zivot, ucestvovali u humanitarnim akcijama, ugovarli poslove sa javnim kompanija.... to ce biti najbolje i najefikasnije distanciranje od dusmana i zastita kluba, nasih guzica i ono bitnije od svega nabrojanog, naseg obraza!

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:29 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:!
Ti si veći idealista od mene, trebao bi ubaciti i jednu malu dozu realnosti. Ali malo smo se odmakli od trenutne teme pa hajde da se vratimo u njene okvire, nije da nisi u pravu ali hajde da ljubav pobjedi, i ja sam za tu opciju.
イビチャ・オシム

Elegant
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:31 pm

fk1921 je napisao/la:Imal ista od booma ove sedmice?
Mozda sutra ili tokom naredne, taman je u ponedjeljak prozivka pa cemo vidjeti sta ce biti.

Jos par pojacanja uz odlaske i to je to.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

boja mora
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:37 pm

inspekcije šalje Koldžo i u to budite sigurni. Znam iz ličnog iskustva da mu se ništa ne može vjerovati a kamoli nešto pregovarati i dogovarati sa njim. Spreman je na sve i užasan lažov a stranka ga gura jer mnoge njene članve iz vrha financijski pomaže. Zato je jedini način da načelnik bude imalo normalan i poštuje volju glasača i pomaže Želji što više apelovati da se glasa za bilo koga osim za njega. I to nama ovdje kao vatrenim navijačima treba da je zadatak.

Elegant
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:42 pm

Jesu li nasi dobili onih 100.000 KM od opstine sto su rekli da ce dati za stadion ?

Neka stalno insistiraju na tome !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hadzijalagic
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:47 pm

Mozda je nama neko poslao inspekciju ali inspekcija u zadnje vrijeme kuca bukvalno na svaka druga vrata.. Eto bili su i u sd-u.. Kod jednog mog druga uletili inspektori iz krajine.. Jedva zivu glavu izvukli :mrgreen: Kasnije mu dosli sa murijom i sastavili 3000 kaznu.. Inspekcije treba da rade a mi ako radimo regularno nemamo se cega bojati..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:50 pm

Izlija je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:!
Ti si veći idealista od mene, trebao bi ubaciti i jednu malu dozu realnosti. Ali malo smo se odmakli od trenutne teme pa hajde da se vratimo u njene okvire, nije da nisi u pravu ali hajde da ljubav pobjedi, i ja sam za tu opciju.
:palacgore: :zeljeznicar1:

Kapiten
Kontakt:

čet jun 09, 2016 2:59 pm

A sta znamo o tim drugim kandidatima pa da vjerujemo da ce nam biti bolje ? Nista. Realno, ne znas za koga prije ne bi glasao...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

sofronije
Kontakt:

čet jun 09, 2016 3:00 pm

Spoiler:
slika
:zeljeznicar1:

Whisperer

čet jun 09, 2016 3:02 pm

Elegant je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:Imal ista od booma ove sedmice?
Mozda sutra ili tokom naredne, taman je u ponedjeljak prozivka pa cemo vidjeti sta ce biti.

Jos par pojacanja uz odlaske i to je to.
krilo, stoper, i golman to bi bilo to ? jel tako
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

bianco blu
Kontakt:

čet jun 09, 2016 3:06 pm

traži se golman, to znači da će Veca ponovo na klupu. Baš mi krivo radi toga

Dzezvar
Kontakt:

čet jun 09, 2016 3:08 pm

boja mora je napisao/la:inspekcije šalje Koldžo i u to budite sigurni. Znam iz ličnog iskustva da mu se ništa ne može vjerovati a kamoli nešto pregovarati i dogovarati sa njim. Spreman je na sve i užasan lažov a stranka ga gura jer mnoge njene članve iz vrha financijski pomaže. Zato je jedini način da načelnik bude imalo normalan i poštuje volju glasača i pomaže Želji što više apelovati da se glasa za bilo koga osim za njega. I to nama ovdje kao vatrenim navijačima treba da je zadatak.
Sta Koldzo ima sa inspekcijom porezne uprave zivota ti?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Whisperer

čet jun 09, 2016 3:08 pm

bianco blu je napisao/la:traži se golman, to znači da će Veca ponovo na klupu. Baš mi krivo radi toga
ama veca nema pravo da brani dvijee utakmice u sezoni dok je fejzic povredjen . kad veci istekne suspnezija vraca se na go
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava