čet jun 09, 2016 12:52 pm
nas najveci zadatak je stvoriti jak i respektabilan kolektiv koji ce biti pozeljan partner svakome, i privatnom i javnom kapitalu. moramo se izdici do mjere da svi oni vide interes u dolasku nama sa projektima, idejama, prijedlozima i sl... a ne da mi hodamo od vrata do vrata i trazimo selameta i merhameta.
vjerujem da se mozemo izdici do tog nivoa predanim i postenim radom, mudroscu i zajednistvom.... za tako nesto nam treba vremena, i mozda neki od nas nece docekati to vrijeme, ali nasa djeca ce u njemu uzivati i s ponosom se prisjecati roditelja/brace/prijatelja koji se nisu prodali lokalnom nacelniku, stranci, ili nekom privatniku za "saku dolara"....
to treba biti nasa misija, sacuvati dostojanstvo i obraz kluba u ovim teskim vremenima za sve, pa i za nas klub.
neka nam rijeci naseg Joska zvone u usima svaki put kada se od nas ocekuje da zauzmemo bilo ciju stranu.
"Zadržite svoj novac drugovi! I bonove za hranu što mi nudite. Novac mi neće vratiti iskrene prijatelje koje je odnio rat, a novi mi ne trebaju radi njega. Didovi su mi bili željeznički radnici, a spomen na njih je sve imetka što mi u srce stade uz želju da očuvam za života. Ne! To je moj odgovor gospodo. I neka moje kolege igraju. Ja preći neću. Lopta je igra časti. 9:1 smo vas tukli, časno se s porazom ne mirite? Kako da prođem među starim prijateljima i radnicima? Da ljudi govore da su Domorocki fukare? Ja ostajem uz njih a vi radite šta želite"
Josip Joško Domorocki
Zadnja izmjena:
za_zivot_cijeli, dana/u čet jun 09, 2016 1:00 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!