Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nookey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 28, 2017 9:57 am

Falio je Sinan pravo, on je bio motor ekipe...

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon avg 28, 2017 10:56 am

Vjerujem da je Adžem imao lijepu zamisao u glavi za prekjučerašnju utakmicu, ali što bi neko rekao jedno su želje drugo su pozdravi :D Uglavnom, većim dijelom smo mentalno bili muha bez glave, jer se polovica igrača slabo snalazila u novoj ulozi ili je bilo nemoguće odraditi sve što se od njih očekivalo, posebno se to odnosi na Projića i Zakarića.
Što se tiče Zeca, on je meni malo bolja verzija Tiaga. Tiago je imao tu svoju brazilsku lucidnost u igri, ali je bio baš mahnit, vjerovatno i zbog jezičke barijere. Zec ima potencijal da postane baš ubojit, ali se mora dobro izbrusiti. Pitanje je ima li ko vremena njemu se dobro posvetiti da se to ispravi. Naravno, sve ovo pod uslovom da sam Zec može i želi na sebi dodatno raditi. Prodoran je i brz, ali često ide glavom kroz zid i višak koji napravi bude brzo anuliran.
Treba napomenuti da je ovaj put Široki došao na Grbavicu da se brani, a dobrom tranzicijom da pokuša ugroziti Vecu. Prije je Široki bio jedan kd rijetkih timova koji su dolazili na Grbavicu igrati otvoreno, pa zbog toga i fasovati ali i uvaliti 3 gola. Mi smo tanki kad trebamo da probijamo protivnikovu obranu, a još kad to radi nešto kvalitetniji Široki, bude belaj. Ko zna, da smo igrali u "normalnoj" formaciji, da je Ramović bio tu, možda bismo i upisali tri boda, ali ŠBBKBB.
@Veteran krenuh pisati o posjeti ali posvetit ću se tome drugom prilikom. Puno sam toga nadrobio a "nista ni s čim" na kraju, pa sam izbrisao
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eric Cantona
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:08 am

Hoće li se šta raditi na stadionu dok je pauza? Brzo će 7 oktobar.

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:16 am

Sablić zna tačne kvalitete svakog pojedinca u timu. Tako je i postavio igru.
Prošle godine su nas rasuli jer su imali odličan vezni red. Ove godine je slabiji. Takva je i postavka na terenu bila. Prepusti loptu Želji, a dugim loptama traži brzog Menala, Čabraju i Bašu na naše sporije stopere. Svaki napad su odigrali jako kratko, bez ikakvog bespotrebnog valjanja lopte, smisleni napadi i u svakom su im krilni igrači ulazili u prazan prostor. Par puta je prošlo i zaprijetili su.
Ali ključni problem je bio što su nas fenomenalno zatvorili. Navikli smo da gledamo patnju probijanja bunkera, te se svi poredaju u i oko šesnaesterca i ne možeš naći rupu. Ali po prvi put nakon dugo vremena nijedna ekipa nas nije bolje zatvorila od Širokog. Svaki napad su nam presjekli prije nego što je i počeo, na nekih 30.metara od gola. Nismo imali načina da im priđemo i da im pritisnemo zadnju liniju, jer su full bekovi i vezni kupili bez problema svaku loptu. Pa smo je onda počeli nabijat, dok su bez problema njihovi štoperi svaku pokupili.
Siguran sam da nam je Ramović drama falio, jer da je polovina onih lopti koje su bile u nogama jako nestabilnog Zebe našle kod Ramovića uspio bi probiti par puta. I Zeba je uspio dva tri puta, ali je onda ili lošom reakcijom ili zakašnjelom upropastio napad.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hurmasica
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:17 am

Borac Jelah i Željezničar u srijedu igraju prijateljsku utakmicu

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/bora ... micu/93123
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

avlami97
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:22 am

Zec ima brzinu i do sada (Evropa i prvenstvo) je mogao ubiljziti minimalno 10 asistencija da je odigrao povratnu. Mislim da mu je to najveci nedostatak. Pored brzine, dobra stvar je sto se ne libi šutirati sa distance, kada protivnici postave zonu. Ti udarci su uvijek nenadani. Treba poraditi na asistiranju i tada bi ga svi mnogo više cijenili. Ima nešto, ali je nedorecen i to ga sputava da postane dobar igrac. Mozda mu na treningu reći, da nikada ne smije sutati kada ima igraca u boljoj poziciji ili iza sebe za kojeg se moze odigrati povratna. Ne znam može li se to naučiti na treningu ili je već kasno za njega.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

chile
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:26 am

I da koliko god brutalno zvucalo ovo je jedan od nasih boljih ulazaka u sezonu. Obicno na startu zakazemo pa se vadimo i ganjaj nase cuveno plavo proljece. Kad se pogleda sve u svemu nije to ni lose, igre neke nemamo a kad smo je i imali :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

ISB87
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:30 am

Adzem treba igracima reci da skupe damu, da slobodno smiju krenut naprijed i pokusati napraviti visak. Nasi igraci pocnu nabijat loptu i od toga nema nista. Ne znaju smireno prenijet igru na polovinu protivnika, odigrati neki dupli pas il slicno.
MIRZA RASCIC

ChWilla
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:31 am

po bodovima, isti kao 2012/13, a tu smo sezonu najbolje počeli u drugom amarovom mandatu. nismo nijednu bolje počeli ni od tada.

mada je raspored lakši, najčešće nam skrhaju četiri gostujuće u prvih šest. u odnosu na uobičajeno, mladost i široki su donekle kiksevi, a bonus je tri boda s koševa.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:36 am

evo na sc amir kaže šta mu je...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:39 am

da li je povreda donjeg dijela trbusnog zida ono sto u narodu zovemo bruh?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:40 am

ima i drugih, a i bruh ne mora nastati povredom...

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 28, 2017 11:48 am

Taman sam pomislio nakon nenadanih bodova u lavoru da smo ispunili dobar cilj od mogućih 15,osvojenih 12.
I sada, kad smo na pauzu mogli otići sa 15 od 18. Ali, eto opet smo usrali. Ali ni ovo nije loše, bodovno, stanje na terenu jeste. Realno je da smo zaslužili tricu protiv Goška, tricu protiv Borca, tricu protiv kona(donekle), i bod protiv Viteza i Širokog(donekle). To je jedanaest bodova. Dva više od najbolje realne situacije imamo. Ovakvih bodova smo imali kamaru u prošlim sezonama. Vratili su se u najgorem mogućem trenutku. Vratit će se i ovi. Zato mi i nije problem tabela trenutno, puno važnija mi je igra na kojoj bi napravili bazu za preostalih 26.kola. Mi je nemamo, i gubit ćemo neočekivane i dobijat ćemo neočekivane bodove. Sve zavisi na koju nogu smo mi ustali, a na koju protivnik. To ne može biti dovoljno za vrh tabele. Glavni i odgovorni su oni koji su ostavili ovakav sastav. Od 11. imamo 6.dobrih, i 5.loših igrača. Sa klupe eventualno jedan može donijeti prevagu.
Ova ekipa nije za titulu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Elegant
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:06 pm

Ova ekipa bez pojacanja na zimu ce imati tezak zadatak kasnije u ligi šest i minimalni cilj tj. izboriti europu preko lige, za jedan od trofeja (kup ili titula) trebaju pojacanja.

Rekli su da sportski segment nece ispastati radi projekta jug, onda valjda imaju i neki novci za igrace jer ne ide ovo ovako.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

djoxxx1921
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:10 pm

Ni meni nije jasna jedna stvar. Pa svaka budala koja pregleda jednu nasu utakmicu, prvo bi skontala da nama trebaju jos minimum minimuma dva kvalitetna igraca u prvih 11. Pa cijelo je*eno ljeto smo imali i taj problem nije rijesen. Stvarno ne kontam..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:15 pm

nama fale samo dva prava full beka i to bi bilo vrh vrhova.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

mirzoni1921
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:15 pm

Ja koliko sam skonto nama treba da igraju djeca od 18 godina, da imaju iskustvo igranja u nasoj ligi jedno 7 godina, da su jeftini, ako slucajno kiksaju trebamo u rezervi imati 14 igraca sa 35+ godina i jedno 7-8 trenera pa da se svako kolo mjenjaju

ChWilla
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:18 pm

nama prvo fali tim. to najviše i upada u oči.

ChWilla
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:19 pm

da imamo tim, mi bi se i sa ovim sastavom borili za titulu. a pošto ga nemamo, da se svejedno borimo za titulu trebaju dva kao lendrić i miro.

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 28, 2017 12:30 pm

Prošle sezone je falio tim u ključnim momentima, sad nam fale bar 3.individualna tehnički potkovana kvaliteta i pored toga tim.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava