Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 12:31 am

Omar500 je napisao/la:
kontranogama je napisao/la:Ja stvarno valjda nista ne znam o fudbalu. Vidim dosta raje non stop ostavlja i hvali Zahirovica, meni on nista specijalno nije pokazao od kako je dosao. Meni je on do sada veca fula.
Koliko sam ja dobro shvatio, odlican je za destrukciju protivnicke igre, definitivno ekstra igrac za velike utakmice. Ali, protiv manjih ekipa, gdje bi trebali napadati sve vrijeme, slabo sta moze na trenutnoj poziciji, jer je slab prema naprijed. Ko zna, mozda dobijemo odlicnog stopera u Zahirovicu. Ne bih se ja tako lako njega odrekao. Budemo vidjeli kako ce to ispasti.
Problem Zahe i Kramarića je što su spori, igrači koji imaju uzak dijapazon kretanja što danas izumire. Defanzivni vezni je i Uglješa, a i Zaha, a vidi razlike. Zato je Uglješi sekundarna pozicija centralni vezni, tj. prema naprijed, dok Zahi je štoper, zadnja linija obrane koja treba da je nepremostivi stub. Kramarić je spor, a ima visoke godine da bi sad mijenjao poziciju. To je njihov najveći problem, a ne što su loši. Nisu oni loši, već takav tip igrača gubi vremenom na značaju. Zato će vjerovatno Husić imati prednost u odnosu na Mirka te Šećer i Uglješa u odnosu na Zahu
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

delinjo
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:32 am

Minjore je napisao/la:A sto bi mi prodavanje igraca stavljali pod moranje ? Hajmo pod moranje staviti 5000 clanskih i godisnjih karti za iducu sezonu. Sto da ne ? Jednom smo bili generalni sponzor Klubu, ajmo sad pokriti neizlazak u europska takmicenja.
Hajmo sipat gorivo na Hifi, pa makar 5 feninga sa jednog tocenja islo Klubu, nek ide Klubu. Hajmo u fan shopu kupovati majice, dukserice i slicno a ne po trznim centrima.
Ide najjaca sezona sigurno u zadnjih 10 godina. Svi mi moramo biti Zeljo. Svi pomalo, ali dovoljno !
kao i uvijek doktorski :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:56 am

Minjore je napisao/la:A sto bi mi prodavanje igraca stavljali pod moranje ? Hajmo pod moranje staviti 5000 clanskih i godisnjih karti za iducu sezonu. Sto da ne ? Jednom smo bili generalni sponzor Klubu, ajmo sad pokriti neizlazak u europska takmicenja.
Hajmo sipat gorivo na Hifi, pa makar 5 feninga sa jednog tocenja islo Klubu, nek ide Klubu. Hajmo u fan shopu kupovati majice, dukserice i slicno a ne po trznim centrima.
Ide najjaca sezona sigurno u zadnjih 10 godina. Svi mi moramo biti Zeljo. Svi pomalo, ali dovoljno !
Zato jer cemo se ugasiti ako ne budemo prodavali igrace...Nek i bude 5000 (NEMA SANSE), to je smijesnih 100.000 KM. 5000 godisnjih, u snovima, daj Boze da prosjek bude toliki a nece se prodati ni 1000 godisnjih. Fan shop, zarada je tu mislim nigdje veze. Svi smo mi Zeljo, ali kad treba puknuti bezvezni like na fcb stranici. Izlazak u Evropu nam donese 1.000.000 KM, ili prodaja igraca, a sve to sto si ti nabrojao kod nas ce ti donijeti oko 100.000 KM maksimalno. Ne kazem ja da ne bi trebalo biti kao sto ti kazes, ali je kod nas to jednostavno utopija, kao sto je utopija bila i onaj izazov kluba o 4000 clanova do Olimpica. Vidimo da ni do danas nismo dosli do te cifre.

MrRiccoli
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:02 am

SWRA_1921 je napisao/la:
Nek i bude 5000 (NEMA SANSE), to je smijesnih 100.000 KM. 5000 godisnjih, u snovima, daj Boze da prosjek bude toliki a nece se prodati ni 1000 godisnjih. Fan shop, zarada je tu mislim nigdje veze. Svi smo mi Zeljo, ali kad treba puknuti bezvezni like na fcb stranici. Izlazak u Evropu nam donese 1.000.000 KM, ili prodaja igraca, a sve to sto si ti nabrojao kod nas ce ti donijeti oko 100.000 KM maksimalno.
ma sa pola od ovoga sto je minjore rekao i sa generalnim sponzorom uz izlazak u evropu i ovakvo stanje sa dugovima kojih je sve manje mi bi i mogli bez prodaje igraca, jer evo godinama sto smo dugove vracali da se ulagalo u ekipu to bi bio haos. Iako opet u slucaju dobre ponude za nekog igraca klub treba prodavati i ugradjivati se u iduci transfer, ali ne pod svaku cijenu i mislim da ni sada ne moramo prodati nekog pod svaku cijenu iako nismo izasli u evropu, a da smo izasli onda bas ne bi morali. Nije mala stvar klub je svog novca u stadion ulozio oko 200.000 u prvim radovima i ovo sad jer novac od clanskih je uvijek isao klubu za redovne troskove jedino je ova uprava donijela nesto novo pa onda sponzorski ugovori sa firmom a to z od 50.000 pa adriatic group 60.000 sve se to moglo u budzet sliti ali nije sto znaci da smo se ipak fino digli... Mi navijaci trebamo nadoknaditi koliko god mozemo pa i ako sa majice koja je 20 KM klub ima 70% nije to ni malo...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:05 am

SWRA_1921 je napisao/la:
Zato jer cemo se ugasiti ako ne budemo prodavali igrace...Nek i bude 5000 (NEMA SANSE), to je smijesnih 100.000 KM. 5000 godisnjih, u snovima, daj Boze da prosjek bude toliki a nece se prodati ni 1000 godisnjih. Fan shop, zarada je tu mislim nigdje veze. Svi smo mi Zeljo, ali kad treba puknuti bezvezni like na fcb stranici. Izlazak u Evropu nam donese 1.000.000 KM, ili prodaja igraca, a sve to sto si ti nabrojao kod nas ce ti donijeti oko 100.000 KM maksimalno.
100.000KM clanske + 150.000 godisnje + 100.000KM fanshop za sezonu = 350.000 KM. Do juce (prije par godina) si najbolje igrace prodavao za takve cifre.
Uvijek tu ima nekih dodatnih stvari. Sve se moze pokriti kad se hoce. Ima dosta stvari preko kojih Zeljo moze biti dobar prodajom u fan shopu a da trenutno tih stvari nema, cim budem imao vremena malo vise sastavicu e-mail ljudima u Klubu.
Ja smijem staviti ruku u vatru, da nasa posjeta iducu sezonu nece ispod 5000 ljudi. Sve je na nama :titula:
Bravo @mrriccoli

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:10 am

rios je napisao/la: Ovim gore pomenutim minimumom,nesto sto se nece dovoditi u pitanje.Ne mozemo svaku polusezonu ili nakon svake sezone mjenjati okosnicu,glavne poluge tima,jednostavno bi se stalno vrtili u krug,ne bi napravili iskorak,vrtili bi se tu oko prosjecnih finansija i solidnih rezultata uz pokoji bljesak pa opet vracanje na solidno.
Danas je @sergejevic lijepo napisao,moramo imati kostur tima sastavljen od pravih profesionalaca koji takav zivot zive 24h i uz to dokazanog kvaliteta, uz koje bi mladji igraci iz naseg pogona ili dovedeni sa strane stasavali i kao ljudi i kao fudbaleri,od koji bi ucili i sticali iskustva.
Trenutno,nas minimum oko kojeg ne bi trebalo pregovarati su po meni Lendric i Stevanovic.Jesu oni trzisno najatraktivniji sigurno,ali samo zadrzavanjem najboljeg mozes iskoraciti naprijed,nikako drugacije.
Iako sam napisao da su rezultati i finansije u principu spojene posude,kad bi ih 'pak razdvojili vidjeli bi da je posudu sa finansijama lakse napuniti ako imas punu posudu sa rezultatima,nego obratno..Mozes sruciti kamaru para a da rezultat izostane.
Svejstan sam ja da je realnost fudbala u BiH drugacija od ovog sto ja pricam,ali jednom cemo,prije ili kasnije,taj iskorak morati napraviti.To valjda niko ne spori.
Sto se tice prvog pasusa. Nije tacno, ne bi se vrtili u krug, jer ekipa je jaka koliko je jaka njena najslabija karika, prodajom najboljeg igraca u teoriji bi trebao nadograditi najslabije karike u ekipi, i sve tako kontinuirano i strpljivo, dok ne bi dosao do toga da ta najslabija karika nadogradnjom jednog dana ne postane bolja od najboljeg igraca kojeg si prodao prije par godina. Tako se napreduje i gradi ekipa.

Dalje, ako imas igraca u izlogu, koje mozes prodati, onda se slazem da trebamo zadrzati te igrace, ali ako nemas nikakvih ponuda ni za Memiju, ni za Sadikovica, Beganovica, Kjosevskog, itd. onda moras prodavati jer ces doci u situaciju da ces ih sve morati otpustiti jer neces imati za plata. Nas budzet trenutno je vise od 3 miliona KM. Kada prodas Stevanovica ili Lendrica za milion i vise KM, moras nadograditi kriticne pozicije u timu i tako ces lakse ostvarivati i zeljene sportske rezultate, pa ces onda imati i vece ponude, pa ce i tvoja ekipa vise zaradjivati, povecavat ces budzet i na taj nacin napredovati.

Osim je to radio dobro, s tim sto smo imali velikih sportskih nesreca u vidu povreda kljucnih igraca pred prodaju (Colic, Zolotic, Kvesic, greska sa Svrakom) i u vidu bas zaebanih protivnika u evropskim utakmicama, kad si kao nositelj izvlacio Macabi, ili redom kao prvak dobijao bas zaebane protivnike, ili imao nepotrebne svadje u ekipi (jer nije bilo para) sa Zebom pred Maribor, pa to lose poluvrijeme tamo, itd.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:10 am

SWRA_1921 je napisao/la:
Nek i bude 5000 (NEMA SANSE), to je smijesnih 100.000 KM. 5000 godisnjih, u snovima, daj Boze da prosjek bude toliki a nece se prodati ni 1000 godisnjih. Fan shop, zarada je tu mislim nigdje veze. Svi smo mi Zeljo, ali kad treba puknuti bezvezni like na fcb stranici. Izlazak u Evropu nam donese 1.000.000 KM, ili prodaja igraca, a sve to sto si ti nabrojao kod nas ce ti donijeti oko 100.000 KM maksimalno.
Da je barem minimalna posjeta po utakmici, neovisno o protivniku, osam hiljada gledalaca, od toga bi imali milion maraka, i kada se odbiju svi troskovi oko organizacije utakmica, opet ostane mnogo. Ali tesko i za to, a oni sto ne idu na utakmice prvi skacu i kazu kako je mali kapacitet od 21 hiljadu za novi stadion...jest mozda za euro utakmice, i naravno, ne za svaku, i tu se bira na koju ce se ici, zavisno o rezultatima i protivniku, koliko je atraktivan i sta li -.- . Ja se iskreno nadam da ce se promijeniti i tu situacija i da ce sto vise i porodica dolaziti na stadion, pogotovo izgradnjom istocne tribine, jer uvjeti na stadionu se svakodnevno poboljsavaju. Ja razumijem da situacija u drzavi nije bajna, da svake godine sve vise odlazi ljudi vani, a medju njima ima mozda i navijaca sto su dolazili na utakmice, ali to nije nikakav izgovor. Pogan smo mentalitet, da je to uzas zivi. Japan gubi na svom turniru, pjevaju ljudi 90 minuta bez prestanka, a onda kod nas vidis utakmicu protiv Rudara i posjetu da ti se place. Ili kad pogledas intervju s Amarom Osimom gdje je ogorcen, sest hiljada doslo na proslavu titule jebene, samo sest hiljada ljudi. To je nista, a pravili bi svi stadione kapaciteta za 35 hiljada ljudi. Mada, od lige 12 ocekujem da ce povecati posjete, i nadam se da ce se u sljedecih par godina liga smanjiti na 10 klubova, sto je optimalno. Uprava ako ovako nastavi raditi, a liga 12 bi mogla postati pravo interesantna, posjeta ce se povecati, ne samo na derbi utakmicama, nego inace. Ako se u protivnom to ne desi, ostat cu razocaran, ali sta je tu je...I izvinjavam se na ovolikoj dozi pesimizma, ali sam u tom segmentu uvijek bio razocaran, kod posjete, jer je istina da je mala baza odanih, pravih, istinskih navijaca koji su uvijek tu. Valjda se i to vremenom popravi.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:15 am

Minjore je napisao/la: 100.000KM clanske + 150.000 godisnje + 100.000KM fanshop za sezonu = 350.000 KM. Do juce (prije par godina) si najbolje igrace prodavao za takve cifre.
Uvijek tu ima nekih dodatnih stvari. Sve se moze pokriti kad se hoce. Ima dosta stvari preko kojih Zeljo moze biti dobar prodajom u fan shopu a da trenutno tih stvari nema, cim budem imao vremena malo vise sastavicu e-mail ljudima u Klubu.
Ja smijem staviti ruku u vatru, da nasa posjeta iducu sezonu nece ispod 5000 ljudi. Sve je na nama :titula:
Bravo @mrriccoli
Kazem ja tebi, lijepo je biti optimistican, ali to ne pije vode. Garantujem ti da necemo prodati ni 3000 clanskih, tj. da ce ljudi iste obnavljati. Bas bi volio da se sada resetuje brojac za nas koji smo uzimali prvi clanske karte, pa bi i dokazao to. 100.000 fan shop ti znaci SVAKI dan (osim nedjelje) da se tu potrosi oko 650 KM. Mislis da je to ostvarivo? Trenutno, nema sanse. Da se sve moze pokriti kad se hoce, ne moze, pokrivali bi se stalno. Posjeta na stadionu je jedno, ali ovo sto ti pricas zasto mi navijaci ne bi pokrili eventualnu zaradu od Evrope ili prodaje igraca, to nema teorije. Zarada od svega toga nabrojanog ce biti oko 100.000 KM ove sezone.

@Omare, nemas ti sta biti razocaran, to je realnost ove drzave i treba stvari planirati na osnovu realnosti a ne zelja i pozdrava. Mi moramo prodavati igrace da bi opstali, jer da zivimo od ljubavi navijaca, to nema sanse.

Virtu4L

sri jun 08, 2016 1:17 am

Kako me raduje ovaj povratak Bosketa, jbt, u jednom trenutku ti je karijera pred gašenjem, onda te zovne veliki Željezničar i za par mjeseci si u adidasovom dresu u Japanu, za 30 minuta pokažeš više nego neki za 330 i sa punim pravom čekaš poziv na naredno okupljanje.

Iz Želje možeš apsolutno sve!
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:19 am

MrRiccoli je napisao/la: ma sa pola od ovoga sto je minjore rekao i sa generalnim sponzorom uz izlazak u evropu i ovakvo stanje sa dugovima kojih je sve manje mi bi i mogli bez prodaje igraca, jer evo godinama sto smo dugove vracali da se ulagalo u ekipu to bi bio haos. Iako opet u slucaju dobre ponude za nekog igraca klub treba prodavati i ugradjivati se u iduci transfer, ali ne pod svaku cijenu i mislim da ni sada ne moramo prodati nekog pod svaku cijenu iako nismo izasli u evropu, a da smo izasli onda bas ne bi morali. Nije mala stvar klub je svog novca u stadion ulozio oko 200.000 u prvim radovima i ovo sad jer novac od clanskih je uvijek isao klubu za redovne troskove jedino je ova uprava donijela nesto novo pa onda sponzorski ugovori sa firmom a to z od 50.000 pa adriatic group 60.000 sve se to moglo u budzet sliti ali nije sto znaci da smo se ipak fino digli... Mi navijaci trebamo nadoknaditi koliko god mozemo pa i ako sa majice koja je 20 KM klub ima 70% nije to ni malo...
De baci sebi to malo na papir, izracunaj, pa ces vidjeti da to nije ni blizu tako. Ako hoces poslacu ti u pp poruku sa budzetima za proslu i pretproslu godinu, da vidis koliki su troskovi i kolika je zarada od pojedinih stvari i da nema sanse da se funkcionise bez prodaje igraca, a ja sam otprilike napravio neki realan bilans stanja za ovu godinu i pare koje ce nama biti potrebne. Klub nema 70% od majice koja kosta 20 KM, nego ima od zarade njenom prodajom, znaci ona kosta oko 10 KM, a klub ima onda oko 7 KM.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 1:23 am

SWRA_1921 je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la: ma sa pola od ovoga sto je minjore rekao i sa generalnim sponzorom uz izlazak u evropu i ovakvo stanje sa dugovima kojih je sve manje mi bi i mogli bez prodaje igraca, jer evo godinama sto smo dugove vracali da se ulagalo u ekipu to bi bio haos. Iako opet u slucaju dobre ponude za nekog igraca klub treba prodavati i ugradjivati se u iduci transfer, ali ne pod svaku cijenu i mislim da ni sada ne moramo prodati nekog pod svaku cijenu iako nismo izasli u evropu, a da smo izasli onda bas ne bi morali. Nije mala stvar klub je svog novca u stadion ulozio oko 200.000 u prvim radovima i ovo sad jer novac od clanskih je uvijek isao klubu za redovne troskove jedino je ova uprava donijela nesto novo pa onda sponzorski ugovori sa firmom a to z od 50.000 pa adriatic group 60.000 sve se to moglo u budzet sliti ali nije sto znaci da smo se ipak fino digli... Mi navijaci trebamo nadoknaditi koliko god mozemo pa i ako sa majice koja je 20 KM klub ima 70% nije to ni malo...
De baci sebi to malo na papir, izracunaj, pa ces vidjeti da to nije ni blizu tako. Ako hoces poslacu ti u pp poruku sa budzetima za proslu i pretproslu godinu, da vidis koliki su troskovi i kolika je zarada od pojedinih stvari i da nema sanse da se funkcionise bez prodaje igraca, a ja sam otprilike napravio neki realan bilans stanja za ovu godinu i pare koje ce nama biti potrebne. Klub nema 70% od majice koja kosta 20 KM, nego ima od zarade njenom prodajom, znaci ona kosta oko 10 KM, a klub ima onda oko 7 KM.
Posalji brate ne kazem ja da sam ja upravu medjutim dosta tog novca od prodaje igraca je otislo i na stare rupe kojih smo i pocetkom 2015 godine imali mnogo i ja ne kazem da ne trebamo prodavati igrace samo kazem da mislim da smo dostigli taj nivo, a da smo izborili evropu bio bi 100% siguran da smo to dostigli da ih ne moramo prodavati po svaku cijenu vec da imamo dovoljni za troskove da nikome nista ne kasni, a posalji brate bas me zanima

Sent from my C5303 using Tapatalk

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:27 am

SWRA_1921 je napisao/la:
Minjore je napisao/la: 100.000KM clanske + 150.000 godisnje + 100.000KM fanshop za sezonu = 350.000 KM. Do juce (prije par godina) si najbolje igrace prodavao za takve cifre.
Bravo @mrriccoli
Kazem ja tebi, lijepo je biti optimistican, ali to ne pije vode. Garantujem ti da necemo prodati ni 3000 clanskih, tj. da ce ljudi iste obnavljati. Bas bi volio da se sada resetuje brojac za nas koji smo uzimali prvi clanske karte, pa bi i dokazao to. 100.000 fan shop ti znaci SVAKI dan (osim nedjelje) da se tu potrosi oko 650 KM. Mislis da je to ostvarivo? Trenutno, nema sanse. Da se sve moze pokriti kad se hoce, ne moze, pokrivali bi se stalno. Posjeta na stadionu je jedno, ali ovo sto ti pricas zasto mi navijaci ne bi pokrili eventualnu zaradu od Evrope ili prodaje igraca, to nema teorije. Zarada od svega toga nabrojanog ce biti oko 100.000 KM ove sezone.

@Omare, nemas ti sta biti razocaran, to je realnost ove drzave i treba stvari planirati na osnovu realnosti a ne zelja i pozdrava. Mi moramo prodavati igrace da bi opstali, jer da zivimo od ljubavi navijaca, to nema sanse.
Pa brate. Imacemo priliku da uzmemo te nove dresove. Ako budu lijepi i unikatni, zasto ne bih bio siguran da cemo prodati makar 1000 dresova ? Ima istine i u ovoj tvojoj prici, ali malo moras gledati to sa strane. Nisam ja rekao da ne treba prodavat igrace, nego ih ne treba davat po svaku cijenu. Drugo, ja hocu da kazem da nase nije da raspravljamo o tome kolika je plata igracu, ocel se sjebat budzet ili ne, ocemol morati prodati igraca jer nismo izasli u europu i slicno. Mi moramo samo potencirati pricu oko clanskih, godisnjih, dresova i slicno.
Recimo, ovo sa hifom je odlicna stvar. Kaplje malo ali za neke stvari dovoljno. Ja bih isto pokusao sa Bingom. Pa da 1% od ukupnog racuna ide Zelji, odlicno bi bilo a kamo li vise. Fudbal je postao biznis i moramo se prilagoditi tome. Sad na koju vrstu biznisa se odlucis, tako i poslujes.

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:33 am

Ja bih bas volio da znam koliko je prodano ovih Joma dresova, jer realno imali su smijesnu cijenu (50 KM), bili smo u full fazonu sa evropskim utakmicama, a mislim da nije prodano ni blizu 1000. Ali opet i da prodas 1000 dresova, tebi je tu zarada nekih 30.000 KM, uz neku cijenu dresa od 70 KM. Eh isto kao i sta prvom sezonom kad se vratio Amar, puna Grbavica, titula, ovo ono, osvojimo duplu, prepolovio se broj ljudi na stadionu, tako ce i ovo sada ici. Prepolovit ce se broj clanskih, godisnjih ce otici vise jer imamo stvarno dobru ekipu, broj dresova ce se popraviti jer bi trebali biti unikatnog dizajna (ali bili su i oni retro dresovi pa pitanje je koliko ih je otislo), itd. Mi smo na forumu da diskutujemo o Zelji, a ebga nekome je zanimljivo o jednom, nekom o drugom, nekom o trecem, nije ovo bas toliko mjerilo kakva je prica o Zelji medju navijacima, a slazem se da bi svi mi trebali nagovarati ove simpatizere, derbi i evropske navijace i da kupe dres i godisnju i u fan shop da idu, na utakmice, da sipaju na Hifi (iako je to realno nikakva zarada za klub, kao i od Sky cole, to je samo promidzbeni program, a financijski i nije bas neki veliki plus), itd.

delinjo
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:35 am

pa zato i stangiramo izmedju ostalog sto prodajemo igrace pod svaku cijenu...shvatam j ada klub treba od necega da zivi ali kad bi samo tu promjenili pristup mislim da bi nam se isplatilo...pri tome ne mislim da za polovne igrace trazimo 23 miliona kao za Svraku sto smo htjeli....nego da malo vise cijenimo igrace koji igraju kod nas ...na sta mislim ...pa konkretno na Lendrica npr...ok hoce ga Hajduk nije frka izvlai milion eura i moze....ako nece nek se okrenu jeftinijim rjesenjima....a Lendric ako ne zeli produziti nek presjedi na tribinama pola sezone pa onda nece nikako....klub se mora izdici iznad svakog pojedinca i igraca ....jednostavno najvazniji je Zeljo ...apsolutno me boli ona stvar hoce li neki igrac biti povrijedjen ili uvrijedjen i tako te stvari....mene ne zanima ni Lendric ni Boske nego samo ZELJEZNICAR !! I vise volim da se kola lome na njima nego na mom ZELJI ...to je to :zeljeznicar1:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:36 am

I onda dodje sljedeca sezona a ti nemas za kifle jer ga nisi prodao. Nije tacno da se igraci prodaju pod svaku cijenu, nego se prodaju onda kad moras i onoliko koliko ti se nudi. A ako ne prodas Lendrica za npr. 500.000 eura koliko ti neko nudi bubam npr. onda ste na kraju donji i ti i Lendric (on manje jer ce lako naci klub, a ti malo vise jer si kratak za milion KM)

rios
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:38 am

SWRA_1921 je napisao/la:
rios je napisao/la:
Spoiler:
Ovim gore pomenutim minimumom,nesto sto se nece dovoditi u pitanje.Ne mozemo svaku polusezonu ili nakon svake sezone mjenjati okosnicu,glavne poluge tima,jednostavno bi se stalno vrtili u krug,ne bi napravili iskorak,vrtili bi se tu oko prosjecnih finansija i solidnih rezultata uz pokoji bljesak pa opet vracanje na solidno.
Danas je @sergejevic lijepo napisao,moramo imati kostur tima sastavljen od pravih profesionalaca koji takav zivot zive 24h i uz to dokazanog kvaliteta, uz koje bi mladji igraci iz naseg pogona ili dovedeni sa strane stasavali i kao ljudi i kao fudbaleri,od koji bi ucili i sticali iskustva.
Trenutno,nas minimum oko kojeg ne bi trebalo pregovarati su po meni Lendric i Stevanovic.Jesu oni trzisno najatraktivniji sigurno,ali samo zadrzavanjem najboljeg mozes iskoraciti naprijed,nikako drugacije.
Iako sam napisao da su rezultati i finansije u principu spojene posude,kad bi ih 'pak razdvojili vidjeli bi da je posudu sa finansijama lakse napuniti ako imas punu posudu sa rezultatima,nego obratno..Mozes sruciti kamaru para a da rezultat izostane.
Svejstan sam ja da je realnost fudbala u BiH drugacija od ovog sto ja pricam,ali jednom cemo,prije ili kasnije,taj iskorak morati napraviti.To valjda niko ne spori
.
Sto se tice prvog pasusa. Nije tacno, ne bi se vrtili u krug, jer ekipa je jaka koliko je jaka njena najslabija karika, prodajom najboljeg igraca u teoriji bi trebao nadograditi najslabije karike u ekipi, i sve tako kontinuirano i strpljivo, dok ne bi dosao do toga da ta najslabija karika nadogradnjom jednog dana ne postane bolja od najboljeg igraca kojeg si prodao prije par godina. Tako se napreduje i gradi ekipa.

Dalje, ako imas igraca u izlogu, koje mozes prodati, onda se slazem da trebamo zadrzati te igrace, ali ako nemas nikakvih ponuda ni za Memiju, ni za Sadikovica, Beganovica, Kjosevskog, itd. onda moras prodavati jer ces doci u situaciju da ces ih sve morati otpustiti jer neces imati za plata. Nas budzet trenutno je vise od 3 miliona KM. Kada prodas Stevanovica ili Lendrica za milion i vise KM, moras nadograditi kriticne pozicije u timu i tako ces lakse ostvarivati i zeljene sportske rezultate, pa ces onda imati i vece ponude, pa ce i tvoja ekipa vise zaradjivati, povecavat ces budzet i na taj nacin napredovati.

Osim je to radio dobro, s tim sto smo imali velikih sportskih nesreca u vidu povreda kljucnih igraca pred prodaju (Colic, Zolotic, Kvesic, greska sa Svrakom) i u vidu bas zaebanih protivnika u evropskim utakmicama, kad si kao nositelj izvlacio Macabi, ili redom kao prvak dobijao bas zaebane protivnike, ili imao nepotrebne svadje u ekipi (jer nije bilo para) sa Zebom pred Maribor, pa to lose poluvrijeme tamo, itd.
Eh hajmo ovako..Trenutno u kadru imamo 3 deficitarne pozicije ili te slabe karike,jel tako? Najmanje 3..Lijevo krilo,bek i stoper.Sa druge strane imamo 2 pozicije koje su popunjene kvalitetnim,za uslove PL,vrhunskim igracima.Prodajom te dvojice najboljih igraca onda imas 5 deficitarnih pozicija.Sad,ako dovedes 5 solidnih rjesenja za tih 5 pozicija ti si popunio kadar,ali na 2 pozicije nisi dostigao nivo koji si imao zar ne? Dakle na 3 si povecao,a na dvije smanjio..Kako to nije stagnacija ili vrcenje u krug? Ako opet dovedes 2 ili 3 vrhunska pojacanja onda se postavlja pitanje zasto si prodavao ova dva jer i ta nova nece biti jeftina sigurno a rizikujes da ne pogodis s njima..
Sad,ako uzmes u obzir da cemo,hipoteticki govorim,i naredne seone opet prodati jednog ili dva kvalitetna igraca da bi nadogradio one slabe karike po isto principu,pa i sezonu nakon te..Ne vidim ja tu iskorak nigdje druze..A publika ode sa tribina,ne govorim o 2-3 hiljade navijaca koji cine bazu i koji su tu uvijek,govorim o onim koji dolaze za rezultatima..
Razumijem ja tvoju pricu u sustini,klubu se potrebne pare od prodaje igraca da bi se odrzao budzet,i napisao sam na kraju dole da moja prica tesko da moze piti vode u uslovima bh. klupskog fudbala,ali jednom cemo morati napraviti iskorak.Prije ili kasnije..
Zadnja izmjena: rios, dana/u sri jun 08, 2016 1:43 am, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

delinjo
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:38 am

zato i jesmo u dubiozi...zato i jesmo Stilu prodavali za 10 hiljada....upravo zbog takvih razmisljanja...daj sta das jbg
GOO ROGER!!!
peRFect!!

MrRiccoli
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:48 am

Milos kaze radit ce sa 27 igraca ukupno sto znaci da ce biti jos odlazaka jer mi imamo trenutno ukupno 32 igraca koliko ja znam sto znaci da ocekujem odlazak jos njih 7-8 i da se dovede 2-3 igraca tako da sto se tice plata sumnjam da cemo davati nesto vise nego ove polusezone mozda i hocemo ali nista drasticno. Napravit ce se neke ustede, a da je budzet upitan sumnjam da bi klub nastavio radove oko istoka... svakako da bi nam dobrodosla prodaja jednog igraca ili nekih 700-800 hiljada KM da lakse prodjemo to sve, ali ja se vise nadam generalnom sponzoru.

Virtu4L

sri jun 08, 2016 1:50 am

delinjo je napisao/la:zato i jesmo u dubiozi...zato i jesmo Stilu prodavali za 10 hiljada....upravo zbog takvih razmisljanja...daj sta das jbg
Nije problem u obeštećenju koliko je problem u igraču. To su ponude koje klub možda i može odbiti, ali igrač ne može odbiti deset puta veću platu. Mi se stalno lupamo ciframa koje klubovi razmijene između sebe, a šta ćemo sa igračem koji u Želji ima platu 3-4 hiljade maraka, a neki osrednji klub iz Turske mu ponudi 15 hiljada eura mjesečno? U tome je kvaka, i to je segment o kojem rijetko ko razmišlja. Sve što mi vidimo je da je Željo za Kvesića dobio 115 hiljada eura, a koliko je Kvesi veća plata u Antaliji? On jednostavno ne može odbiti takvu ponudu, pritišće ga menadžer, porodica, apsolutno svi... i kad propusti takvu priliku, nama na kraju ostaje nezadovoljan igrač, razočaran, igrač kojem se srušio sav svijet.

Imamo mnogo takvih primjera a mislim da je Svraka najbolji.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:51 am

delinjo je napisao/la:zato i jesmo u dubiozi...zato i jesmo Stilu prodavali za 10 hiljada....upravo zbog takvih razmisljanja...daj sta das jbg
Pricas o dobu dinosaurusa, ja pricam o periodu od dolaska Osima. I sada je nama neko sigurno nudio za Amira ili Baju 300.000 eura, ali to nam je npr. malo. Treba procijeniti koliko nije malo i da ne bude kasno da ti klub ne propadne ako mislis da ces dobiti bolju ponudu. To je zadatak uprave.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

Prijava