rios je napisao/la:sergejevic je napisao/la:Sto ovo neki pisu odmah neke cifre za Miroslava ? Daj Boze da on zauvijek ovdje ostane, odmah mu povecati platu i napraviti dobar ugovor s momkom. Njemu uopste nije bitno da li je s druge strane Travnik ili ovaj Japan, momak svoju igru igra i uvijek daje sve od sebe. Svaka cast i stvarno imamo privilegiju da gledamo jednog ovakvog igraca u nasem dresu.
Kad sam to napisao prije mjesec napadose me ovdje..Ovakve igrace treba cuvati ko suho zlato u PL,pravi profesionalac koji nikad nije beskoristan na terenu,igra u oba smjera podjednako,jednostavno odlican igrac.Ne bih volio da ode jer ako zelimo iskorak onda ga jedino mozemo napraviti uz ovakve igrace u kadru,nikako prodavajuci ih cim stigne prva ponuda.
Ne znam da li meni ista znaci taj milion,kako neki kazu, a ostanes bez takvog igraca u ekipi. Kad pored toga pogledas kako se momak ponasa i na terenu i van njega, onda mu treba sve obezbjediti da ostane u klubu. Svaki mladi igrac ce napredovati uz njega i imati nekog uzora i to je ono na sta trebamo misliti. Ne trebaju djeci koja tek dolaze biti uzor Stanic, nekad Jamak, Svraka ili sada ovi novokomponovani ovisnici o nargili.
Slicno je i za pricu o godinama, neki odmah kroz cifre posmatraju igrace i da li ce se moci prodati poslije. Jedan Dzidic bi svakog igraca u zadnoj liniji ucinio mnogo boljim i bio bi idealan primjer za malog Kemu kako treba igrati i izgledati na terenu. Mora postojati neki kostur takvih igraca da bi se moglo nesto vise napraviti. Sahtar kao ekipa koja u posljednje vrijeme, uz klubove iz Portugala, najbolje rade s tim mladim igracima ima vec godinama jednog Srnu, Pyatova, Kuchera i jos nekoliko ovih starijih, a pored njih stalno nadogradjuju novim i mladim igracima. Potrebno je napraviti jednu takvu bazu od nekoliko kvalitetnih igraca, a ostalo popunjavati mladim i talentovanim momcima. Nista Kemi nece znaciti ako mu neki igraci sumnjivog kvaliteta budu uzor. Vidjeli smo ranije kada ubacimo djecu da oni zapravo budu bolji od ovih koji su kao "iskusniji".
Ako smo imali srecu da dovedemo igrace poput Lendrica, Miroslava, Kosorica, pa i Blagojevica onda od njih treba napraviti kostur ekipe i vezati ih dobrim ugovorima, iskoristiti jos nekog ko bi se vratio da zavrsi karijeru kao nekad Beslija ili sada Jahic. Tek onda ces moci praviti od velikih talenta dobre igrace, a oni ce mnogo bolje izgledati u dobro razradjenom sistemu i postajati ce primamljivi stranim skautima. Nama nazalost Memija jedan od glavnih igraca, a medju najmladjim, mora djete vuci cijelu ekipu za sobom,a tada mu svaka moguca mana dodje do izrazaja, a ozbijni skauti sve to zapaze.