Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 28, 2017 2:01 am

Saburat cu, normalno da hocu. Zna se da ne moze preko noci.
Istok i jug su strasne stvari, ne bi ih mjesao ovamo. Sigurno ce pomoci u tome sto ti kazes ali i prvenstveno u samoodrzivosti kluba kao kluba. Steta pa se neko ranije nije sjetio toga, mozda i jest al mu vlastiti djep bio preci.
Dosta stvari je moglo bolje, ali nije. Ucit treba stalno.
Mada daleko je ovo od sistema jer kod nas je sve zasnovano na improvizaciji.
Ruku na srce, ovaj prelazni (ovo sto je uradjeno, iako je nepotpuno odradjen) daje nadu da ce se malo pametnije raditi i sa "razmisljanjem".
Sabur svima treba, ali saburat s onakvim stvarima koje su se do sad desavale ne ide bas. Trebat ce nam dosta vise za ono sto cine neke tako "ekipice" u EL :D
Nadat se, jer u svim drugim stvarima smo miljama naprijed odmakli i rastemo iz dana u dan i to je ono sto cini ponosnim.

@Sablja :D
Nema smisla govoriti nekom da crnjaci, pljuje, ne voli kad govori nesto sto nije dobro, s ciljem da se popravi, a to je upravo ovo. Ja najvise cijenim kad mi neko ukaze na lose.
Zato zaista smatram da ovi neki rezultati pomenutih "ekipica" nisu nista nego plod dobrog rada i strategije.

GoodisonPark
Kontakt:

pet jul 28, 2017 2:18 am

Nema odvajanja istoka ili Juga sa fudbalom, to samo raja u svojoj glavi odvaja.. Kako odvajati kada ti recimo sad ubrzo treba 200 - 300 milja za izvedbeni projekat Juga, mora se namaći ta lova.. Ne uložiti u pojačanja već u infrastrukturu. To je neminovnost jbg.

Sve ono ispred tastature izgleda jednostavnije, a tako je i u životu dok se ne uhvatiš u koštac sa problemima, realnim, tad je perspektiva i pogled na istu stvar već malo drugačiji. Lahko je reći daj omladince ali šta kad krene naopako, trpićemo, hoćemo isto kao i što smo 3 godine trpili zbog novog Istoka, znaš i sam naš mentalitet. Možda ti i ja hoćemo ali neće neko drugi. On hoće da za njegovog cenera koji da za kartu gleda kako meljemo sve redom..

Evo ima li Milan sistem, imali su ga nekad i harali evropom a imaju li ga sad? Još su sad puni ko brod a vidjećemo koliko će im trebati da iskorače..Gdje im se izgubio, ispao im iz džepa? E sad zamisli kako je nama koji taj sistem nikad nismo ni imali. Mi smo imali sistem guraj svu lovu u ekipu i šta Bog da, ne plaćaj ni dugove ni poreze ni dobavljačima, pa čak ni igračima..

Nije to samo navijački eh daj ovo ovo i ovo i evo vam lopta, i bum grupna faza EL.. Jbg ne ide ništa tako lagano i ono što mi možemo da uradimo je da ukazujemo na greške ali bez psovki i nadrkanih rečenica već kao svojoj porodici ili familiji daš savjet šta treba popraviti i naravno da pomognemo koliko možemo..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

mula
Kontakt:

pet jul 28, 2017 8:31 am

Nikolic,Stojanović, Kajkut... svi igrači koji nisu mogli da se nametnu u prvih 11 kod Zrinskog kod nas su dobrodošli.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 28, 2017 8:45 am

Vakat je i za prvu gostujuću pobjedu protiv Mladosti :baklja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pet jul 28, 2017 8:49 am

da imamo viška para i dobrog prvog napadača, ja bih tad kajkuta potpisao. dao mu fin ugovor na pola godine, bolji nego što vrijedi, ali da mi sve ispriča kako je išlo sa antoni bandićem... :kafa:
gradi željo boli te *****

azbaha
Kontakt:

pet jul 28, 2017 8:53 am

NoKe je napisao/la:
čet jul 27, 2017 5:32 pm
Braco, imam pitanje vrlo vazno mi je... jesmo li mi vlasnici zemlje 1/1 .. ima li kakav dokaz da mi neko nabavi .. opklada sa pitarom je u pitanju :)
https://image.prntscr.com/image/pelRgrM ... PUK29g.png

Ne znam moze li ti ovo pomoci, ovo je sa katastra parcela

evo i link http://www.katastar.ba/pregled

Imas i geopreglednik

azbaha
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:05 am

Masinovodja je napisao/la:
čet jul 27, 2017 8:54 pm
Tryg je napisao/la:
čet jul 27, 2017 8:42 pm
Vidim i psv pojma nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jok eto,sila su.Sve je to bolan tankosava,smijesno koliko ti malo treba da se nosis sa svima.
Zavisi sta ti znaci to "malo". Mislim da je "malo" koji milioncic na godisnjem nivou.

MileZeljovac

pet jul 28, 2017 9:18 am

Osijek je prije godinu dana trebao ispasti iz lige a godinu kasnije su pobjedili PSV. Ulozili su u igracki kadar, s dobrim trenerom uvijek se moze nadati necemu.
Opet mislim da nam je prioritet uraditi travu prije svega.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:18 am

i još jedna stvar, dozvoljeni "rad sa sudijama" ne postoji. rad sa sudijama je namještanje utakmica. a da smo mi htjeli namjestiti tri utakmice prošle godine, bili bi ubjedljivo šampioni, i opet pošteniji nego konkurencija.

kod nas dva vezana kiksa znače krizu kluba. mi se i iz toga vadimo isključivo svojim snagama. a neko drugi namjesti utakmicu i smiri stvari. i tu su momentumi važniji i od zbira bodova na kraju. onda obični navijač kaže, vidi kako su oni čvrsti, kako imaju sistem, nikad nemaju krizu rezultata... :D

Dominic
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:19 am

''U 2016. godini FK Željezničar je izvršio uplatu ukupno plaćenih poreza u iznosu od 990.517,21 KM. Za prvih šest mjeseci 2017. godine FK Željezničar jeuplatu izvršio ukupno plaćenih poreza u iznosu od 447.577,04 KM.'' (fkzeljeznicar.ba)
Ovo bi trebali biti u ukupnom zbiru i porezi na plate, zar ne? Otkud da u godini kad smo imali Lendrica i vise igraca s puno jacim ugovorima od godinu ranije da smo dali manje para na porez na plate? Nije mi ovo jasno.

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:20 am

Treba kupovat utakmice kad zagusti ha ya
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:22 am

Dominic je napisao/la:
''U 2016. godini FK Željezničar je izvršio uplatu ukupno plaćenih poreza u iznosu od 990.517,21 KM. Za prvih šest mjeseci 2017. godine FK Željezničar jeuplatu izvršio ukupno plaćenih poreza u iznosu od 447.577,04 KM.'' (fkzeljeznicar.ba)
Ovo bi trebali biti u ukupnom zbiru i porezi na plate, zar ne? Otkud da u godini kad smo imali Lendrica i vise igraca s puno jacim ugovorima od godinu ranije da smo dali manje para na porez na plate? Nije mi ovo jasno.
Možda te nisam razumio, ali ova druga cifra je za poreze u 6.mjeseci ove godine, a prva cifra je za cijelu godinu prošlu. Ponavljam, možda i nisam skonto šta si pitao :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:24 am

pa da su se kupile dvije, za 3/4 ljudi bi to pokrilo sve ostalo što ne valja. ne bi ni vidjeli sve ostalo. i retroaktivno, i oni koji su vidjeli bi zaboravili...

Hadzijalagic
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:27 am

Ako dodje Kajkut znaci da apsolutno nista nismo naucili iz dosadasnjih fula.. Jedino ako ce doci za platu od milju i biti konkurencija Stevi na klupi..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:29 am

Istina je i to, ali ja i pored toga ne vidim neki pomak da se ispravljaju greške i dovode ciljana pojačanja da bi nam ove sezone bila titula kao realan cilj. Sad nije, možda se šta i promjeni. Prvi pravi korak su učinili, bar po meni, smjenom trenera. Ali i to je posljedica gubitka titule.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:31 am

i dalje mislim da je Orlandic odlicna "poslovna odluka", naravno, ukoliko postoji ikakva mogucnost da ga dovedemo.
to bi bio iskorak u odnosu na ono sto smo imali sa Lendricem.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:38 am

Plava Porodica je napisao/la:
Istina je i to, ali ja i pored toga ne vidim neki pomak da se ispravljaju greške i dovode ciljana pojačanja da bi nam ove sezone bila titula kao realan cilj. Sad nije, možda se šta i promjeni. Prvi pravi korak su učinili, bar po meni, smjenom trenera. Ali i to je posljedica gubitka titule.
titula je prošle godine izmakla za jedan bod i kad se "izgriješilo" u sportskom dijelu sve što se moglo izgriješiti. i gdje se god mogao imati i peh imao si ga. usprkos tome, jedan bod ili jedan kupljeni penal manje je bio dovoljan. nivo je takav da ćemo mi biti kandidat za titulu i ako se ne popravi ništa suštinski.

a za ovo o čemu se sinoć priča, e za to trebaju pravi pomaci u svakom pogledu.

Dominic
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:52 am

pet jul 28, 2017 9:22 am
Dominic je napisao/la:
Možda te nisam razumio, ali ova druga cifra je za poreze u 6.mjeseci ove godine, a prva cifra je za cijelu godinu prošlu. Ponavljam, možda i nisam skonto šta si pitao :D
Na osnovu sest mjeseci ove godine (447 577 KM)je izvjesno da ce biti manje placeno poreza nego prosle godine (990000 KM)!

pile87
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:58 am

ChWilla je napisao/la:
pet jul 28, 2017 9:38 am
titula je prošle godine izmakla za jedan bod i kad se "izgriješilo" u sportskom dijelu sve što se moglo izgriješiti. i gdje se god mogao imati i peh imao si ga. usprkos tome, jedan bod ili jedan kupljeni penal manje je bio dovoljan. nivo je takav da ćemo mi biti kandidat za titulu i ako se ne popravi ništa suštinski.

a za ovo o čemu se sinoć priča, e za to trebaju pravi pomaci u svakom pogledu.
Stvar je jednostavna, i nema mnogo komplikovanja moras biti barem 20% jaci u odnosu na konkurenciju jer pouzdano znas da ce biti igranki van terena. Druga stvar za nas jako bitna moramo uci u sezonu kako treba i ne smijemo praviti zaostatak koji kasnije moramo stizati, a kod te druge stvari ne svidja mi se to sto nismo kompletni usli u sezonu hajde da nama fali jedan igrac pa ga negdje ganjamo i cekamo ali nam fale dva-tri.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Niko
Kontakt:

pet jul 28, 2017 9:58 am

Reha1921 je napisao/la:
čet jul 27, 2017 11:34 pm
Ponudio mu Cenan milju i da radi posle utakmica kod njega u Restoranu :kafa:
Ćenan nema restoran, ima samo poslovni prostor koji izdaje i u kojem restoran drži drugi čovjek.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava