Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 09, 2022 3:38 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
sri nov 09, 2022 2:45 pm
Zdule je napisao/la:
sri nov 09, 2022 2:30 pm
sri nov 09, 2022 1:26 pm
https://youtu.be/jJnDiCu4tbI
Evo na opsajdu se pričalo o nama, šta vi mislite o njihovim komentarima. Prvih 20 minuta i više je o nama.
Ni oni veze nemaju.Prošli put doveli onog iz Borca ne smiju progovoriti o sudjenju sad našli nešto da pricaju.Pogotovo ovaj Veležovac je dosadan.Prije su dosta bolji bili.
Ma ja, onaj debilčić Pupovac, fol nekakav analitičar, skaut sad u Borcu. Ubije ti želju da gledaš, frajeru mrsko živit, još dudla onu električnu cigaru u po podkasta.
Al najjače, govore zaslužena pobjeda Borca, i onda kaže onaj drugi gol je ofsajd.. Pa kako je onda zaslužena pobjeda jarane, ako je gol iz ofsajda, onda je 1:1. :zid:
Kako i rekoh tad odmah, on je u tom podcastu rekao da ce Borac biti 2. a mi 4.
Mislim da je svima jasno.

storm_raider
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:09 pm

igla je napisao/la:
sri nov 09, 2022 2:49 pm
Tri tekme Santos...
Ide zalba i spustice na 2.

Ovo nece stati dok ne budu protesti ispred zgrade saveza, dok su oni jos unutra.

Inace, sve ste napislali, oni zele da dokazu da je ova drzava nemoguca ovakva kakva jeste. I, ide im, zato sto narod suti i trpi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Dr. Adzem
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:23 pm

storm_raider je napisao/la:
sri nov 09, 2022 5:09 pm
igla je napisao/la:
sri nov 09, 2022 2:49 pm
Tri tekme Santos...
Ide zalba i spustice na 2.

Ovo nece stati dok ne budu protesti ispred zgrade saveza, dok su oni jos unutra.

Inace, sve ste napislali, oni zele da dokazu da je ova drzava nemoguca ovakva kakva jeste. I, ide im, zato sto narod suti i trpi.
Sta kazu 19. U 13 sati.
Mamu im *****
Cuva Bog Zelju svog!

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:34 pm

Neka puste i dodatne karte za jug da se mogu puniti i stepenice dolje, kao nekada sto se islo. 4300 istok, 700 zapad, 4500 jug otprilike i eto ukupno 9500 raspolozivih mjesta protiv Posusja.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Dr. Adzem
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:40 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
sri nov 09, 2022 5:34 pm
Neka puste i dodatne karte za jug da se mogu puniti i stepenice dolje, kao nekada sto se islo. 4300 istok, 700 zapad, 4500 jug otprilike i eto ukupno 9500 raspolozivih mjesta protiv Posusja.
Daj Boze da bude i 5k ako bude igralo se u 13h.
https://sportskevijesti.com/2022/11/09/ ... no-sudjen/
Cuva Bog Zelju svog!

Cedva
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:43 pm

Samo mi nisu jasni Bošnje koji sjede u savezu,pa jarane imatel' iole obraza?! Allaham' ne treba nama Vico i kompanija,mi smo gnjide. Pa Jakirević se potuko,lik dobio 1500 KM i Zrinja 2-3 hiljade,Mulalić prokomentarisao suđenje na stranu Borca,dobiješ 1500 KM,plus 10 milja zbog baklji i kamenja (čitaj,tako navode debili iz BL,kakve kamenice i bakrači),niđe veze s vezom. Tačno se ide planski da se uništi bosanski fudbal i liga ovim jeftinim i monstruoznim vođenjem saveza. Jel moguće da svi šute i da svi sliježu ramenima?
"KAD DOĐU TEŠKI DANI
I KADA TI LOŠE KRENE
DIGNI POGLED KA TRIBINI
UGLEDAĆEŠ SAMO MENE..."

svraka
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:47 pm

Cedva je napisao/la:
Samo mi nisu jasni Bošnje koji sjede u savezu,pa jarane imatel' iole obraza?! Allaham' ne treba nama Vico i kompanija,mi smo gnjide. Pa Jakirević se potuko,lik dobio 1500 KM i Zrinja 2-3 hiljade,Mulalić prokomentarisao suđenje na stranu Borca,dobiješ 1500 KM,plus 10 milja zbog baklji i kamenja,niđe veze s vezom. Tačno se ide planski da se uništi bosanski fudbal i liga ovim jeftinim i monstruoznim vođenjem saveza. Jel moguće da svi šute i da svi sliježu ramenima?
Kakvo kamenje?
Dobijas 10 hiljada za losu organizaciju, incident, pirotehniku i milion raznih ubacenih predmeta sa istoka od kojih su neki i petarde.
Jedino mi je odluka za mulalica prestroga, ako je poredimo sa jakirevicem.
Forza 1921!

Oda majstore!

Veteran1965
Kontakt:

sri nov 09, 2022 5:48 pm

Očekivali smo da nam opale zabranu igranja bez navijača, bar jednu tekmu. Ovako ne smijemo biti nezadovoljni. Cjebep će sigurno biti zatvoren, za novčanu kaznu se žaliti, pa je makar prepoloviti. Što se crvenog tiče, za onakvo udaranje laktom usta kazna je mogla biti i 4 utakmice(što sam očekivao). Ovako tri tekme, ide žalba i mogle bi biti dvije.
Nemqm sumnje da nam pri slijedećem bilo kakvom incidentu ide utakmica pred praznim stadionom. I još žešća novčama kazna.
Što se tiče protesta pred savezom, zanima me kakvu korist možemo izvući iz toga? Moramo shvatiti da smo trenutno zaista slabi u dijelu odnosa unutar saveza, i pozicije u ligi. Svi poštuju našu tradiciju, navijače, atmosferu koju pravimo, faktički držimo ligu u bilo kakvom fokusu, ali nemamo snage, niti finansijske, niti organizacijone da se možemo upustiti u borbu sa ovom bandom. Zna se ko najviše radi protiv nas, zna se ko je lobirao da se stadion suspenduje, već u nedelju. Prvi i najglasniji. Zato treba biti pametan u ovom momentu, i vući prave poteze. Bilo kakva dodatna eskalacija nas može dovesti samo u još goru situaciju.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Cedva
Kontakt:

sri nov 09, 2022 6:01 pm

@svraka napisao sam kamenice navodeći navode njihovog izvještaj,što nema veze s vezom. A ako misliš da nas tretiraju po kaznama isto kao Zrinju,Borac,ŠB,vjeruj da se grdno varaš. Ja se samo nadam da će se neko prodati od ovih bivših igrača (mada je više i to iscrpljeno) i da malo stanemo iole finansijski preko zime,barem za plate i da dođe neko na par pozicija kao pojačanje. Ara,Kulenović (Sloga), Hiroš,neki fin bek...
"KAD DOĐU TEŠKI DANI
I KADA TI LOŠE KRENE
DIGNI POGLED KA TRIBINI
UGLEDAĆEŠ SAMO MENE..."

Grbavica
Kontakt:

sri nov 09, 2022 7:22 pm

svraka je napisao/la:
Cedva je napisao/la:
Samo mi nisu jasni Bošnje koji sjede u savezu,pa jarane imatel' iole obraza?! Allaham' ne treba nama Vico i kompanija,mi smo gnjide. Pa Jakirević se potuko,lik dobio 1500 KM i Zrinja 2-3 hiljade,Mulalić prokomentarisao suđenje na stranu Borca,dobiješ 1500 KM,plus 10 milja zbog baklji i kamenja,niđe veze s vezom. Tačno se ide planski da se uništi bosanski fudbal i liga ovim jeftinim i monstruoznim vođenjem saveza. Jel moguće da svi šute i da svi sliježu ramenima?
Kakvo kamenje?
Dobijas 10 hiljada za losu organizaciju, incident, pirotehniku i milion raznih ubacenih predmeta sa istoka od kojih su neki i petarde.
Jedino mi je odluka za mulalica prestroga, ako je poredimo sa jakirevicem.
Ja ne kontam cemu ovolika histerija i kukanje.
Sve nabrojane kazne su i ocekivane. Zato pamet u glavu i uci u savez na sljedecin izborima. Ove price o upadanju u savez i lupanju glava su djetinjaste i neozbiljne i od njih nema nista.
Po meni je jedino rjesenje udruzenje premijerligasa koje bi vodilo takmicenje, a savez nek se bakce sa repkom, svakako ih boli k za klubove i ligu.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Valter
Kontakt:

sri nov 09, 2022 7:30 pm

Veteran1965 je napisao/la:
Očekivali smo da nam opale zabranu igranja bez navijača, bar jednu tekmu. Ovako ne smijemo biti nezadovoljni. Cjebep će sigurno biti zatvoren, za novčanu kaznu se žaliti, pa je makar prepoloviti. Što se crvenog tiče, za onakvo udaranje laktom usta kazna je mogla biti i 4 utakmice(što sam očekivao). Ovako tri tekme, ide žalba i mogle bi biti dvije.
Nemqm sumnje da nam pri slijedećem bilo kakvom incidentu ide utakmica pred praznim stadionom. I još žešća novčama kazna.
Što se tiče protesta pred savezom, zanima me kakvu korist možemo izvući iz toga? Moramo shvatiti da smo trenutno zaista slabi u dijelu odnosa unutar saveza, i pozicije u ligi. Svi poštuju našu tradiciju, navijače, atmosferu koju pravimo, faktički držimo ligu u bilo kakvom fokusu, ali nemamo snage, niti finansijske, niti organizacijone da se možemo upustiti u borbu sa ovom bandom. Zna se ko najviše radi protiv nas, zna se ko je lobirao da se stadion suspenduje, već u nedelju. Prvi i najglasniji. Zato treba biti pametan u ovom momentu, i vući prave poteze. Bilo kakva dodatna eskalacija nas može dovesti samo u još goru situaciju.
Godine i iskustvo ovako gledaju na stvari.
Nije mi jasno šta drugima nije jasno. Ova tri dana poslije utakmice mladi pišu kako će nas drastično kazniti (pisalo se i o 10.000 kM), kako će suspendovati barem jednu tribinu, kako će kazniti Edisa, kako će Santos loše proći i onda kada se to sve desi mi trebamo biti ljuti i iznenađeni. Dakle ovdje svi znaju mjesecima da će za ovakva dešavanja bile ovakve kazne (još pogotovo kada je Vico tu) i onda se opet ibretimo. Za ove tenzije koje su se prenijele i na teren ogromnu krivicu snose navijači. Dan, dva pred utakmicu slavi se oduzimanje neke pirotehnike od Lešinara i kao iskusniji osjetio sam da bi se **** utakmice sa terena mogao prebaciti na tribine. Odakle baklje na sjevernoj tribini da dočekaju Lešinare, dakle nije slučajno. I od tog trenutka dajemo sebi samo takav AUTOGOL. Vico već unaprijed odradio odličnu stvar delegirajući Bilbiju koji nas nasitno je.be a mi naletimo naivno na sve to i bez potrebe dignemo takve tenzije koje su se prenjele i među igrače. Pored toga imaš i trenera koji to ne zna smiriti nego još unijeti dodatnu nervozu. Na poluvremenu bi neko pribraniji pokušao maksimalno smiriti igrače i pripremiti ih na svaki scenarij, a ne da Santos onako katastrofakno po klub reaguje.
VICI ČESTITKE NA DOBRO URAĐENOM POSLU; A NAMA UPAMET. Um caruje, a snaga klade valja.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Maestro_1921
Kontakt:

sri nov 09, 2022 7:35 pm

Cedva je napisao/la:
Samo mi nisu jasni Bošnje koji sjede u savezu,pa jarane imatel' iole obraza?! Allaham' ne treba nama Vico i kompanija,mi smo gnjide. Pa Jakirević se potuko,lik dobio 1500 KM i Zrinja 2-3 hiljade,Mulalić prokomentarisao suđenje na stranu Borca,dobiješ 1500 KM,plus 10 milja zbog baklji i kamenja (čitaj,tako navode debili iz BL,kakve kamenice i bakrači),niđe veze s vezom. Tačno se ide planski da se uništi bosanski fudbal i liga ovim jeftinim i monstruoznim vođenjem saveza. Jel moguće da svi šute i da svi sliježu ramenima?
Ja stvarno ne znam koja je njihova uloga u savezu uopšte, fakat mi nije jasno. Izgleda da su tu samo da Vici klimaju glavom i igraju kako on, pa i Beus, sviraju. I Čolpa i Durić i Džemidžić i kompaniju treba nogama po gradu šutati. Pa ja ne znam jel ikad iko od ovih separatista iz drugih etno-religijskih komponenti rekao ili kukao na njih kako eto oni štele Sarajevskim ili ovim ili onim klubovima, normalnim. Da bar nešto pomognu, poguraju. Za razliku od većine koja kuka na Vicu i Beusa kako guraju svinjski i bojac. Mislim da to dovoljno govori, ovi dušmani bar nešto rade, makar to bilo potpuno uništavanje fudbala Bosni i guranje ta dva stranačka, fašistička kluba. Ovi ništa bukvalno, ni da se nešto usprotive, ni uzvrate. Pa ako im ne možeš ništa, guraj onda i ti druže Želju, Čelik, Slobodu, Velež, pa i kone.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri nov 09, 2022 7:39 pm

Svako u savezu gleda svoj interes, druga je stvar sta je neciji interes. U drzavi, pa tako i u savezu je sve stvar dogovora ili bolje receno "ja tebi, ti meni". Svi su tamo izgleda pronasli interes, jer niko ne talasa i ne buni se po bilo kom pitanju, tako da sve je jasno.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

blueboy
Kontakt:

sri nov 09, 2022 7:59 pm

Valter je napisao/la:
sri nov 09, 2022 7:30 pm
Veteran1965 je napisao/la:
Godine i iskustvo ovako gledaju na stvari.
Nije mi jasno šta drugima nije jasno. Ova tri dana poslije utakmice mladi pišu kako će nas drastično kazniti (pisalo se i o 10.000 kM), kako će suspendovati barem jednu tribinu, kako će kazniti Edisa, kako će Santos loše proći i onda kada se to sve desi mi trebamo biti ljuti i iznenađeni. Dakle ovdje svi znaju mjesecima da će za ovakva dešavanja bile ovakve kazne (još pogotovo kada je Vico tu) i onda se opet ibretimo. Za ove tenzije koje su se prenijele i na teren ogromnu krivicu snose navijači. Dan, dva pred utakmicu slavi se oduzimanje neke pirotehnike od Lešinara i kao iskusniji osjetio sam da bi se **** utakmice sa terena mogao prebaciti na tribine. Odakle baklje na sjevernoj tribini da dočekaju Lešinare, dakle nije slučajno. I od tog trenutka dajemo sebi samo takav AUTOGOL. Vico već unaprijed odradio odličnu stvar delegirajući Bilbiju koji nas nasitno je.be a mi naletimo naivno na sve to i bez potrebe dignemo takve tenzije koje su se prenjele i među igrače. Pored toga imaš i trenera koji to ne zna smiriti nego još unijeti dodatnu nervozu. Na poluvremenu bi neko pribraniji pokušao maksimalno smiriti igrače i pripremiti ih na svaki scenarij, a ne da Santos onako katastrofakno po klub reaguje.
VICI ČESTITKE NA DOBRO URAĐENOM POSLU; A NAMA UPAMET. Um caruje, a snaga klade valja.
Ako ti igrači igraju zbog pobjede, a ne samo da odrade utakmicu kako god završi, onda je jako teško pripremiti ih da će ih neko krasti i klati. Da nije dobio Santos crveni, dobio bi već neko drugi žuti karton od ovih igrača koji su već dobili jedan, npr. Hodžić. Tako da se nemoj zavaravati da nisu već unaprijed bile razrađene sve moguće situacije kako da nam naškodi.

Par ljudi iznad predlaže da ništa ne talasamo jer nemamo ljude u savezu, da čekamo slijedeće izbore itd. Jel' trebamo sad narednih nekoliko godina ovako trpiti sistemsko uništavanje? I onda dođu ti famozni izbori i ovi se opet poredaju kako im odgovara, po već viđenoj matrici svih izbora u ovoj državi zadnjih 30 godina. Ja mislim da to nije nikakvo rješenje.

Cedva
Kontakt:

sri nov 09, 2022 8:21 pm

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... aju-807917 ovu slinu kad vidim u nekom od medija,tačno se izaspem,od korona titule,pa sve do očajnih odluka za ligu,du*elizac klasični. Nije to đaba uhljup s lavora...
"KAD DOĐU TEŠKI DANI
I KADA TI LOŠE KRENE
DIGNI POGLED KA TRIBINI
UGLEDAĆEŠ SAMO MENE..."

Valter
Kontakt:

sri nov 09, 2022 8:26 pm

Prvo Santos je dobio više nego zaslužen crveni karton, a ne neki sumljivi drugi žuti karton tako da nažalost sada ovo ne možemo fakturisati Bilbiji već našoj neopravdivoj gluposti koja nas je jako koštala. Osrtalo je "šta bi bilo, kad bi bilo".

Interesuje me da li je rješenje donijeti baklje na sjever, gađati protivničke navijače i klub drastično oštetiti. Kome, ćemu. Vjerovatno je do mene ali ja mislim da to nije nikakvo rješenje.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

blueheart
Kontakt:

sri nov 09, 2022 8:38 pm

pa s obzirom da je Santos igrac nad kojim je napravljeno ubjedljivo najvise prekrsaja mozda bi se to moglo iskoristiti za zalbu pa da smanje na 2 sto bi bilo prihvatlhivo.... aaaa mozda bi saveez ova zatvaranja tribina mogao koristiti i na nacin da je samo dozvoljeno djeci i zenama na tu tribinu....
DRZAVA ZELJO

Maestro_1921
Kontakt:

sri nov 09, 2022 8:53 pm

Valter je napisao/la:
Prvo Santos je dobio više nego zaslužen crveni karton, a ne neki sumljivi drugi žuti karton tako da nažalost sada ovo ne možemo fakturisati Bilbiji već našoj neopravdivoj gluposti koja nas je jako koštala. Osrtalo je "šta bi bilo, kad bi bilo".

Interesuje me da li je rješenje donijeti baklje na sjever, gađati protivničke navijače i klub drastično oštetiti. Kome, ćemu. Vjerovatno je do mene ali ja mislim da to nije nikakvo rješenje.
Pa jel neko rekao da je Santos dobio nezaslužen crveni karton ? Niko to ne problematizira. Problematizira se sve ono što je dovelo do tog crvenog kartona, momku je na kraju prekipilo. Taj napad je već trebao biti zaustavljen prije crvenog kartona, Andrić ga je sve vrijeme vukao, udarao, čupao i šta već ne, da ne spominjem ostatak utakmice.. Da je tad dao karton Andriću, to bi mu bio drugi žuti i eto, mi bismo imali igrača više. Pustio je da ga mesar maltretira i provocira, što je na kraju rezultiralo laktom u bradu i direktnim crvenim kartonom.

Valter
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:00 pm

sri nov 09, 2022 8:53 pm
Valter je napisao/la:

Pa jel neko rekao da je Santos dobio nezaslužen crveni karton ? Niko to ne problematizira. Problematizira se sve ono što je dovelo do tog crvenog kartona, momku je na kraju prekipilo. Taj napad je već trebao biti zaustavljen prije crvenog kartona, Andrić ga je sve vrijeme vukao, udarao, čupao i šta već ne, da ne spominjem ostatak utakmice.. Da je tad dao karton Andriću, to bi mu bio drugi žuti i eto, mi bismo imali igrača više. Pustio je da ga mesar maltretira i provocira, što je na kraju rezultiralo laktom u bradu i direktnim crvenim kartonom.

Niko ne spori provokacije koje su nažalost postale legitimne u sportu. Ne spori ni loše namjere Vice i Bilbije.
Ali na kraju sve to je rezultiralo porazom a to je ono što me u konačnici boli. Niko ne smije biti iznad Želje, ni Santos, ni baklje, niko.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 09, 2022 9:04 pm

Sta nam uradise cetnici...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Hare79 i 49 gostiju.

Prijava