To je nemoguce da iz nase lige ode igrac za 2M eura. Da licno Fernandinha imamo, ne bi ga mogli prodati za te pare. Za igraca iz lige koja jos uvijek nije imala klub u grupnoj fazi euro takmicenja niko nece dati ni blizu taj novac. Osim ako bas ne bude neki vanserijski talenat (a u haman 30 godina lige izbacila je jednog vanserijskog igraca).Durgo je napisao/la:Armin je najjaci igrac lige ubjedljivo.
Ako ode ispod 2M eura, to ce biti pljacka stoljeca.
Po meni nikada nismo imali jaceg zadnjeg veznog.
Jak, brz, tehnicar, borben, skok igra... lik je za ovu ligu Fernandinjo...
Posaljes im mail sa referencama.Simply Blue je napisao/la: ↑pon okt 24, 2022 10:39 pmZna li neko kako se ostvari pravo uredjivanja na Transfermarktu
A da bi prodao igrača za neki ozbiljniji iznos moraš igrati Europi i pokazati da si tamo konkurentan. Jedno je igrati našu ligu i biti dominantan a drugo biti ravnopravan ili odskakati kvalitetom od igrača srednjeg europskog ranga. E kad pokažeš dominaciju u europskim tekmama onda možeš očekivati prodaju igrača za milion-dva. Do tada je 250 do maksimalno 500.000 realno.
Slažem se. Sutra kad Dinamo proda Oršića za 20-30 miliona svi će se čuditi i pitati se kako Dinamo to uspijeva, a rijetki znaju da Oršić u Dinamu zarađuje milion eura godišnje. Mi bi da igrača plaćamo milju mjesečno i da ga prodamo za milion. Ne može to tako...blueheart je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:28 amPa mi da bi poceli ozbiljno prodavati igrace moramo ih prvo poceti ozbiljno plaćati i imati ozbiljne ugovore s njima. Drina Ili Hodzic trebaju biti kapiteni i ljudi s visestruko vecim primanjima pa da tek onda očekujemo neke ozbiljne pare od njihove prodaje. Amoa i Santos takodje.... Dok takva strategija ne bude mi smo prepušteni na milost menadžera i klubova koji kupuju... Na nasu zalost
Da su ušli u grupu i tamo igrali ravnopravno, sigurno bi za te iste igrače mogli tražiti duplo, posebno jer su obojca mladi.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:34 amPa eto Zrinjski je izdominirao ligu, u Evropi bio tako blizu grupne faze i prodao je igrače po TM za 550 k i 500 k eura.
Sigurno je da primanja igrača u klubu, kao i dužina ugovora utiču na izlazni cijenu, međutim kvalitet utakmica koje igrač igra (jačina lige, uspjesi na međunarodnoj sceni, nastupi za reprezentciju) su po meni mnogo bitni faktori za cijenu na tržištu. Zato su igrači Dinma najskuplji u jugositočnoj Europi. Sbvake godine grupne faze, reprezentacija druga na svijetu, mnogo jakih utakmica u godini, vrhunske plate. I eto milionskih transfera.Hare79 je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:37 amSlažem se. Sutra kad Dinamo proda Oršića za 20-30 miliona svi će se čuditi i pitati se kako Dinamo to uspijeva, a rijetki znaju da Oršić u Dinamu zarađuje milion eura godišnje. Mi bi da igrača plaćamo milju mjesečno i da ga prodamo za milion. Ne može to tako...blueheart je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:28 amPa mi da bi poceli ozbiljno prodavati igrace moramo ih prvo poceti ozbiljno plaćati i imati ozbiljne ugovore s njima. Drina Ili Hodzic trebaju biti kapiteni i ljudi s visestruko vecim primanjima pa da tek onda očekujemo neke ozbiljne pare od njihove prodaje. Amoa i Santos takodje.... Dok takva strategija ne bude mi smo prepušteni na milost menadžera i klubova koji kupuju... Na nasu zalost
Da. Vjerovatno.Hare79 je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:40 amDa su ušli u grupu i tamo igrali ravnopravno, sigurno bi za te iste igrače mogli tražiti duplo, posebno jer su obojca mladi.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto okt 25, 2022 9:34 amPa eto Zrinjski je izdominirao ligu, u Evropi bio tako blizu grupne faze i prodao je igrače po TM za 550 k i 500 k eura.
Zna pospremit definitvno. Visok ko Krpa možda i viši. Fali mu malo snage ali dijete je još. Ima u juniorima i neki novi iz Veleža došao Amin isto napadač. Ima više kreacije. Uglavnom džaba mi krečimo jer eto sve si napisao ali kad trener nije u idealnom momentu gurao momke koji su po svim parametrima veći potencijal bili i trenutno više mogli jer su stariji šta onda da očekujemo. Ni Drina ni Beća ni Gasal ne bi igrali da nema pravila U21 to budite sigurni. Sreća sva trojica mogu i sljedeće godine. Za onu tamo već moramo dovoditi jer od 2003 i 2004 od pet šest najboljih mi imamo jednog da je ostao. Musića. A on je najtanji psihom. Ali eto nadam se da će bar golman Karić i još neko od 2005 ili 2006 isplivati da može da se nosi u ovoj ligi. karić je potencijal ali mislim da je još nejak za šuteve. Ko čačkalica je još. Tek je iz kadeta izašao. 2006 imamo strašnu generaciju. Od 2005 ima njih par Pločo, PAšić, Karić. Pašić je recimo ektremno pametan. Čita igru fantazija, ali nekako mi je između. Za stopera će možda biti prenizak, a za beka ne znam ima li brzine dovoljno. PO meni ga treba forsirati na beku jer iako nije brz ko Vego npr. mnogo bolje čita i mnogo se pametnije ubacuje. Međutim kod nas igra stopera većinom u juniorima. Na kraju bojim se da će biti ko sa Eniom Zilićem.Grbavica je napisao/la: ↑pon okt 24, 2022 7:44 pmSa trenutnim krilima i Stilom iza sebe ne bi ni morao nesto kreirati. Njegovo bi bilo samo da posprema lopte u goponosannavas je napisao/la:Decko je dobar. Visok. Pokretan ali recimo Jaganajc je za mene bio level iznad pa nije dobio šansu. Ovaj mi je mali više tip igrača Krpić, dok je Jaganjac znao više sam sebi iskreirati. Ja bi i ovom dao šansu ali kad nije dao Jaganjcu i KOčeviću šta da očekuješ![]()
Doduse, ima ti ta mjesta za Kocevica i Jaganjca i to nikad necu shvatiti. Znaci imas idealnu situaciju za razvoj tih mladih igraca, ne boris se ni za sta, nemas taj rezultatski imperativ, nemas pritisak navijaca jer smo se i mi prosle sezone pomirili sa cinjenicom da igramo 'nako, ali dzaba, opet igra nekakav Vucenovic, igra ti Resic, a nisu bolji od ove dvojice malaca. Ako su i bolji, to je minimalna razlika koja bi se u nekoj blizoj buducnosti istopila pa i okrenula u korist tih mladica.
Da se mene pita, sav **** kluba bih okreno na omladinski pogon i veliku vecinu finansijskih sredstava bih okrenuo tamo. Prva stvar je ukidanje clanarine.
Dovedes 10 ljudi strucnih, uvedes neki sistem, obezbjedis uslove toj djeci i kazes za x godina cemo imati kompetitivnu ekipu ciju ce okosnicu ciniti domaci igraci. Do tada cemo se nekako koprcatiOvih zadnjih 4-5 godina su bile idealne za taj proces.
Al eto, ne moze pita od 3 marke i tako to na tu temu.