Izlija je napisao/la:Velika je nesuglasica između raje koja je preživila rat i branila svojim tijelom ovaj komad zemlje pod nebom ( i opet bi ) i mlađe raje koja je osjetila posljedice tog rata na ružan način. Zadnjih 30 godina nas aktivno truju mržnjom i generacija koja je odrastala pod ovakvim uslovima jednostavno teško može shvatiti da je bolje provoditi vrijeme voleći sebe nego mrzeći druge. Parola ko parola, malo komplikovano napisana i raju neke stvari bune, da je napisana malo bolje i u par riječi bolje bi legla cijelom stadionu i širem auditoriju, možda je i do mene ali s obzirom da nas je klub stavio na dres očekivao sam nešto vezano pa da mi opet koja suza kapne, himnu je trebao da pjeva cijeli stadion i da se čuje do Tarčina a ne da pola stadiona stoji u šoku. Nije poenta šta piše na paroli, niti šta ste pjevali već što u jeku svih ovih dobrih stvari pažnja navijača bi trebala biti apsolutno usmjerena na klub i podršku svemu što je vezano za klub. Braćo sa tribine shvatite ovaj moj komentar kako hoćete i mi smo Željo koliko i vi, umjesto da tribine sarađuju i pjevaju, da oni koji po prvi put dođu u našu kuću to nikad ne zaborave, da im svaki put sjećanje na taj događaj izmami osmjeh na lice i da im noge same nađu put da se opet vrate ja moram popiti nešto za stomak jer mi je žao što se nismo otrgnuli iz začaranog kruga balkanskih naroda.
Baš zbog te djece, što su odgajana da mrze druge umjesto da vole sebe i druge, moramo pisati o ovoj paroli i skandiranju. Na žalost ta djeca imaju roditelje, učitelje imaju vlast koja želi da su takvi kakvi jesu. Ta djeca su i u BL navijači i njih uče isto. Po sintaksi rečenice ( ovo je skoro bio pismeni rad

) bi rekao da je naručeno. Prosječan navijač, Manijak, ako je pismen da napiše nešto ovako onda je i dovoljno pametan da zna da nam to šteti. Kada je Ilkuša napisala da je naručeno tip se registrirao da je ušutka. I drugi probaju ovo što prije pomesti pod ćilim jer je namjera ostvarena preko Željini leđa. Jasno je da oligarhima trebaju neprestani sukobi, tenzije da lakše vladju. Da smo ih ignorisali bio bi istinski veči efekat ali nebi ¨naša¨

stranka imala koristi. Željo je nastao kao radnički klub, nastao je kao ideja koja spaja ljude kroz sport. Tu ideju moramo čuvati ako oči u glavi. Bez te ideje smo niko i ništa. Zbog te ideje, zbog ljudskosti, zbog opuštenosti, zbog prijateljstva sa svim, Želju su volili i vole van BIH. Od osnivanja nas politika jebe ko sansku kozu. I sada mi tu politiku puštamo na Grbavicu? Da nas mogu pretvoriti u Torpedo, Đerđelez ili srpski Željezničar kad im zatrba? Nama je politika neprijatelj!Ko želi da se zatvara u torove neka ide u lavor i pjeva poznatu nacionalističku ¨ Boja dresa, boja fesa...¨
Bio sam u ratu, imam pred očima i danas sliku kako gori drvena tribina, još sanjam borbe...ali budan nikada ovo nebih odobrio.
Osoba ili osobe koji su trans donjeli na jug da imaju muda, kao što nemaju jer se skrivaju iza mase, bi rekli ¨ ok mi smo ti i ti i platćemo kaznu¨
Ako postoji neka jezgra Manijaka onda bi po hitno morala napraviti NAVIJAČKI KODEKS. Ovako kome se sprdne nešto na svoju ruku napravi a Željo plača.