sergejevic je napisao/la:@IvanOsim
Naravno, ima smisla sto pises, ali opet ima i druga strana. Mi nemamo igraca poput Secerovica u timu. Svi oni su ljudi, s manama i vrlinama, ali svaki od njih moze odigrati ulogu u odredjenom sistemu. Ja sam primjetio da je on izuzetno agresivan igrac, jako dobro se krece, ima potrebnu brzinu i ono najbitnije momak ne odustaje. Sposoban je ganjati igraca po cijelom terenu ako se to trazi od njega, udara, cupa, gura sve dok ne dodje do lopte. Mi smo imali veliki problem sa Zahirovicem, jer nema toliko dobru motoriku i vise je duel igrac, dobro se postavlja, snazan je, ali nema brzinu da ganja igraca i sprijeci eventualnu kontru. Vecina trenera obozava te konstatne igrace s kojima znaju na cemu su u svakom trenutku. Mnogo je lakse kada znas sta ce ti neko donjeti na terenu i koliko moze, nego da se kockas. Mi imamo Blagojevica koji na trenutke izgleda kao Lampard iz najboljih dana, a u sljedecem preda loptu protivniku pred svojim golom. To treneri i ne vole bas i to je razlog zasto Jovan jos uvijek nije napravio vise u karijeri. Ozbiljan trener nece rizikovati i gledati u nebo nadajuci se da ce ovaj imati "bolji" dan.
Najvazniji je sam sistem, ipak je ovo timski sport i svako doprinosi na neki nacin. Ako Kostic sve to dobro uklopi i iskoristi sve sto ima, onda ce svaki od igraca izgledati mnogo bolje na terenu. Ovdje nemas kompletnog igraca, za kojeg mozes reci da ce u svakom trenutku odraditi sto ocekujes od njega, takvi igraci se sada spremaju za Evropsko prvenstvno.
Dobro si ovo rekao za Blagojevica i Zahirovica, samo sto Zahirovic kad ne moze trkom, rukama zaustavlja, sve dok ne dobije koji crveni...
Slazem se i za sistem i da trener ako izvuce max uvijek se moze nadati dobrom rezultatu, ali sam sve ovo prokomentarisao na ovaj nacin, zato sto nam nije cilj dovesti najbolje i zaraditi na igracima...
Dobro se sjecam derbija na Kosevu, prije dvije godine uzvrat kupa 0:0, mi ispadamo, nako lose vrijeme, ja igrom slucaja na zapadu, i sad neka prica sa ljudima iz agencija koje rade za trziste evrope (centralne i zapadne), kojeg god igraca im spomenes iz nase lige, prvo pitanje koje pitaju ako ne znaju jeste, je li igrao vani, ako jeste, sanse da ce opet otici su mu duplo manje, jer se skoro svi vode cinjenicom da igrac koji nije iskoristio sansu, tesko da ce opet iskoristiti, jer oni najvise idu na to da ce nasi igraci prvi put kad odu zapeti u treningu duplo vise nego do sad, plus uslovi i bolji saigraci... i tad nesto bila prica oko Puzigace, uze lik telefon, nazva nekog iz Krakovije cini mi se, i pita samo sto ste ga se rjesili, kazu ovi odnos sa ostalim saigracima nula bodova, okupio jugoslovene oko sebe i td tb... znaci ljudi sve prate, niko nece milion tek tako dati, a kamo li vise, prate se, cak i prisluskuju.... a ovaj je toliko klubova promjenio i bez povrede nije uspio tamo, sto je meni jedan od najvaznijih razloga da mislim da nece ni ovdje bas uspjeti... opet kazem nadam se da grijesim, tad bi bio najsretniji...