ChWilla je napisao/la:za_zivot_cijeli je napisao/la:pintol_TM87 je napisao/la:koje rasulo od teme... spustite se malo na zemlju, planirajte godisnje ali ne za evropskog zelju..kao da smo vec ligu osvojili..
i taj ugljesa kao da je ronaldo a ne igrac drugoligasa, da valja isao bi vani (za evropskog zelju da valja)
nevezano za Radinovica, moram ti priznati da me pomalo nervira ta prica "da valja isao bi vani". previse mi podcjenjujemo sebe, grad, drzavu, narod, sport, kulturu, ligu...
sta fali zivotu u Sarajevu, nastupanju u Zelji... mislis da je bolje u npr. Honvedu, Paide-u, Slavenu, Krki, Voluntari-u i drugim klubovima koji egzistiraju "vani".
ko se hoće zajebavati nije. ali ko hoće napredovati u igri kako se stvarno igra danas, nažalost jeste. recimo rekordni transfer tog "malog" slavena je tri puta veći od našeg, i to nije slučajno...
jedna lasta ne cini proljece.
mislim da ni po cemu ne zaostajemo za gore pomenutim klubovima koje sam nabrojao, a takvih je izuzev onih u ligama petice, vecina. imamo svoje probleme i kao fudbalski klub, i kao grad, i kao drzava ali nije to bas tako ni lose gledano iz ugla "domaceg igraca" ili igraca iz zemalja u okruzenju.
mnogi ce reci kako se tamo vise zaradjuje i bice u pravu. ali samo rijetki ce reci i to da se tamo vise trosi.
hocu reci, kad sve saberes i oduzmes, nije ovdje bas tako lose za dobre i perspektivne domace igrace koji kod nas dolaze iz manjih BH klubova a kojima bi Zeljo kao najozbiljniji BH klub bio odskocna daska za iole pristojan angazman u nesto boljim klubovima od gore pomenutih.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!