Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Schwarz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 30, 2016 8:43 pm

Hurmasica je napisao/la:Gol za golom eto nove pobjede... :zeljeznicar1: :kafa:
s pobjedama dolaze i titule :zeljeznicar1:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

proces
Kontakt:

sri mar 30, 2016 9:03 pm

Virtu4L je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Katastarska situacija
http://i.imgur.com/hFVrKee.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Posjedovni listovi:
http://i.imgur.com/jLNpdZI.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i.imgur.com/q9ABvnQ.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Zemljisnoknjizni izvadak:
http://i.imgur.com/j9dXI56.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa to ne znači.
Stanje u zemljisnim knjigama se smatra ispravnim i tacnim, sve dok se ne dokaze suprotno.
Za kog' navijas ?
Pa za Z E LJ E Z N I C A R !!!

terabajt
Kontakt:

sri mar 30, 2016 9:10 pm

mater mu ***** lopovsku, neće ovo sa njim izać na dobro al to mislim po njega.

Okolele
Kontakt:

sri mar 30, 2016 9:22 pm

FANZI SAMO ŽELJO.. :klanjase2: :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri mar 30, 2016 9:22 pm

terabajt je napisao/la:mater mu ***** lopovsku, neće ovo sa njim izać na dobro al to mislim po njega.
Opusteno ba uprava ako nije u stanju izaci na kraj sa klosarom kao sto je violina nek se roknu svi redom. On u principu ne moze nista vise oko kluba nego dosadjuje ljudima i firmama koji su sa nama u dobrom odnosu nekima prijteci a nekima se predstavalja da je jos u klubu. Nasi se cisto zele ograditi od klosarluka i skroz ispravno. Sto se SD tice opusteno tako kazu iz kluba i za sada su pitvrdili da znaju sta rade prema tome opusteno.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Jaozinho22

sri mar 30, 2016 9:28 pm

Okolele je napisao/la:FANZI SAMO ŽELJO.. :klanjase2: :zeljeznicar1:
Kako jaka priča.... :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :klanjase2: :klanjase2:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

rodrigo87
Kontakt:

sri mar 30, 2016 9:30 pm

A počelo je ovako nekako...
Ni para nismo imali, kao klinci smo molili starije da nas ubace.
Stari je pričao da voli što navijam za Želju, ali ne i da ću postati Manijak.
Ne znaš stari da sam te prvi put uhvatio kako plačeš od sreće kad ga je Zuban zabio, iako si mi rekao da ti se isto desilo kad smo ispali od Videotona - od tuge.
Padali su golovi, derale se prve trenerke i patike, rekonstruisale akcije, prva potbadanja i klape zezancije, jednom Sheareru se provukla lopta kroz noge na gradskoj betonari, ali jedan Hasagić od 1,60 i Muratović 1,55 visine išli su bez odobrenja roditelja, iako je rat tek nedavno završio, a pričalo se i da otimaju malu djecu. Nismo mi mali i nas niko neće oteti. Prvu utakmicu smo 45 minuta pješačili, ali su noge zaklecale kad smo se približili masi koja hrli na stadion.
Gotovo... Navučeni...
Malo para, nekih 10 KM ukupno. Jedna ulaznica, jedan sendvič, jedna karta za autobus, a razlika za štek za šal, a ko je bio dobro strpljiv i dres. Već si tad kontao kako drugi ne kontaju tebe, tvoj izbor, tvoju furku, tvoje prkos, inat, trpljenje u porazu, tvoje dostojanstvo u pobjedi, taj plavi šal i plavo-bijeli komadi odjeće, ormare prazne od drugih boja i životne pauze kada Klub ne igra.
Onda su nam se pridružili jedan Gredić, a pomalo smo se bojali, odrasli i veliki za Muharemovića koji je bio mlađi od nas dvije godine. Strašne dvije godine razlike u to doba.
Jedan Joldić od 16 godina je rasturio na BH Radiju i kvizu o Želji. Postavljala su se redom pitanja o klubu od postanka do danas, na svako je odgovorio. Pobijedio biflajući sastav plavih iz 1946. godine kada smo rasturili Torpedo i to što je Joško umro u saobraćajnoj. Za kraj su u kvizu voditelji zamolili finaliste da se predstave. Rival mu je ima 38 godina... A voditelj je čestitao našem pobjedniku od 61. godinu i bio oduševljen kad je riječima obrnuo cifre.
Onda je mali šampion izašao na megdan o kvizu o BiH i veze nije imao. Zar je nešto drugo važnije od Želje?
Tada smo dobili i Aldina Ćenana od 14. godina. Pasala mu je trenerka osvojena na kvizu.
5 KM smo već davali, bila nas je grupica već 5-6, a oko nas plavo-bijelih 3.000 hiljade.
U školi dereš dovoljno da svoju zemlju ne osramotiš, jer biti navijač Želje znači postavljati standarde ljubavi prema svojoj zemlji i furaju te neke mlade furke, ali voliš Želju i time voliš Bosnu, nervira te jedno Volimte Željo, Maniaks šalovi i što nam nikako ne uspijeva napraviti jedan korak naprijed u Evropi.
Preko ljeta se radilo, preko ljeta se štedilo. Između CD-ova igrica, hrane i dobrog provoda na ljeto, čuvalo se za par utakmica koliko se moglo. Roditelji ne kontaju, svijet te ne konta, mi ne odustajemo. Na kraju **** igrice i televiziju ako na njoj nije Željo. Na Grbavici sam već više puta nego moj otac, ali nisam još uvijek sve vidio i uvijek te nešto da iznenadit. Uvijek sam nešto vidio novo na tribinama, uvijek upoznao nekog novog, uvijek je išlo ruka u ruci, zagrljaj, gdje si brate i upoznaš sasvim tebi novog brata jednako ludog kao ti.
Novo prijateljstvo...
Porasli smo, sad smo studenti, opet se vraćaš na štek program, jer te zanimaju i druge furke, ali subote pripadaju dnevnom programu zelenog terena Grbavice. Ne igramo strašno na terenu, drugi odustaju, mi se ne predajemo. Grlo je već naviklo na deranje, trikove s vezanjem šala oko grla da budeš glasniji već znaš.
Pališ s bratom prvu baklju kojeg si vidio svega dva puta u životu, već nas ima da popunimo čitavu zgradu i znamo se između sebe.
Odrasli ste, a ti i taj brat se susrećete na poslovnom sastanku ozbiljnih poslovnih ljudi, sve kravate, sve odijela, jedna tajna olovka s Željinim grbom ili mali bedž za reverom. Plava kravata, osmijesi su ostali, a baklje mijenjaju cifre.
Onda oba trčite kući se presvući, i hrlite na stadion.
U međuvremenu se rodio poneki Amar, sigurno ne slučajno tog imena, sada dolaze očevi sa sinovima i već se troši po 30 KM na stolice, 10 KM na karte.
Desetine velikih šaka, poneka mala ručica i plavo-bijela dama, i već nas ima da napunimo jedan omanji bosanski grad veličine Vareša ili Kaknja na stadionu.
A sve je počelo od 1 KM.
Da li se nešto propustilo, da li bi poželjeli živjeti drugačije?
Zapravo, može li još jedan đir? I zašto niko nije snimio sve ove dobre trenutke?
A valjda su zato uspomene i prijateljstva ono najvrijednije što za života nosimo...
I dok...
Ovdje moram stati s pisanjem. Sjedim i pišem sve ovo, a konobar koji me nudi pićem je drug s kojim sam išao na prvo gostovanje.
Pita me... Koliko će nas biti protiv Olimpica? wink emoticon
‪#‎SamoŽeljo‬
Fanzi :klanjase2: :klanjase2:

zubanovic89
Kontakt:

sri mar 30, 2016 9:30 pm

Ako je grad dao 100 000 maraka, i cini mi se da smo skupili oko 100 000 mi navijaci (bilo 70tak hiljada prosle sedmice) to znaci da imamo pola istoka pokriveno. Neko rece da je prva faza 400 000 maraka. Pretpostavljam da su pare za zapad vec isplanirane od nekud tako da nam ostaje jos 200 000 da skupimo. Ne znam da li ce se ovaj sponzorski ugovor sa onom firmom iz Amerike potrositi na stadion ili na nesto drugo ali jos par takvih bi nas diglo samo tako. Realno njima su te pare tamo mjesecni troskovi. Treba neko bacit turu po Saint Louis-u, tamo ima nasih pa nabrat kakvih dolara :ganja:

Plava Porodica
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:00 pm

Sutra svi na trening..da se sjebu svi :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

omladina1921zeljina
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:02 pm

onaj osjećaj kad proguglaš šta je to Đermanović povrijedio:

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kosti_donožja" onclick="window.open(this.href);return false;

-E, jarane, znaš da se Đermanović povrijedio?
-Je l' fakat? Šta?
-Četvrtu metatarzalnu kost.
-(Syebana faca)
- :mrgreen:
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

Hurmasica
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:14 pm

Zajebano zvuči što jes' jes' :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:14 pm

Nikad nisam volio duge tekstove, pretežno odustanem nakon treće rečenice...ali kad je nešto ovako moćno onda jednostavno ti bude žao što nema još...

:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

godrina
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:35 pm

Oj srece danas kad sam dosao kuci, brat kaze de zatvori oci imam iznenadjenje...a ono napokon koverta iz Zvornicke :) legla karta preko licne. Sad ovaj tekst, ma stvarno nismo normalni i ne moze ovo sjebat nikakva violina nit ista.
Ljubav nasa od zakona jaca :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Ajzea
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:41 pm

slika
Čestitke onom ko je došao na ovu ideju. :klanjase2: :ganja:

slika
Obavezno pospremiti u arhivu !

Model1964

sri mar 30, 2016 10:47 pm

Samo sam čekao da neko proba usrati sve ovo što smo do sada napravili. Znaš ti nas, **** nas.
Želdac me od muke u sekundi zabolio.
Mi smo sebi največi neprijatelji.
Zato, mobilizacija :)
Svi koji možete na trenig, na tekmu. Pjevajte,navijajte po gradu. Objavite slike te violine i tih volina na svim forumima, na fejsu... Da ga svaki Maniajk može serbez hraknut.
Da su vremena kakva nisu, on nebi gradom prošao a da nebi bio popljuvan. On i njemu slični.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

krajisnik87
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:48 pm

Okupljanje potencijalnih zmajeva iz Premijer Lige 5.aprila

U narednim danima Baždarević će saopštiti spisak igrača za navedeno okupljanje, a na istom će se između ostalog najvjerovatnije naći Vedran Kjosevski, Adnan Kovačević, Samir Memišević, Almir Bekić, Adnan Zahirović, Ajdin Redžić, Goran Zakarić, Antonio Soldo, Zvonimir Kožulj, Dušan Hodžić, Jasmin Mešanović, Elvis Sarić, Amer Ordagić, Haris Duljević, Danijel Graovac, Dino Beširević, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić...

Poslano sa mog GT-I8200N koristeći Tapatalk
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

Izlija
Moderator
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:49 pm

Imam jedno pitanje za malo upućenije u izvođenje radova, dali će pristup ovom parkingu biti iz pravca stadiona ili će biti probijen izlaz skroz na drugu stranu.
イビチャ・オシム

LARSSONN
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:50 pm

krajisnik87 je napisao/la:Okupljanje potencijalnih zmajeva iz Premijer Lige 5.aprila

U narednim danima Baždarević će saopštiti spisak igrača za navedeno okupljanje, a na istom će se između ostalog najvjerovatnije naći Vedran Kjosevski, Adnan Kovačević, Samir Memišević, Almir Bekić, Adnan Zahirović, Ajdin Redžić, Goran Zakarić, Antonio Soldo, Zvonimir Kožulj, Dušan Hodžić, Jasmin Mešanović, Elvis Sarić, Amer Ordagić, Haris Duljević, Danijel Graovac, Dino Beširević, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić...

Poslano sa mog GT-I8200N koristeći Tapatalk
Gdje je Avdukic :ganja:

hardwell
Kontakt:

sri mar 30, 2016 10:56 pm

Nedo se treba preimenovati u Neda, fakat mu se ove sezone ne da :) Cuj vodene kozice HAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAH

Pocesi se Nedooo
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

cikazubo
Kontakt:

FK Željezničar

sri mar 30, 2016 10:59 pm

Dobro je ovo za Vecu, Zahirovica, Kerima i Acu, cisto da znaju da su pod lupom, sigurno je dodatna motivacija..
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u sri mar 30, 2016 10:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.

Prijava