Procitah ovo sto je @model napisao o novom treneru i onom sto on trazi..
Prvo hvala ti sto si se raspitao i saznanja podijelio i sa nama
U principu jedino mi atipicno zvuci ovo da stoper prenosi lopte,ostalo ocekivano i pohvalno u svakom slucaju.Formacijska disciplina,dobra fizicka pripremljenost,bez peglanja lopte i viska poteza,deAfnzivni zadatci za ofanzivne igrace - sve ono sto moderan fudbal i razlikuje od onog nekadasnjeg romanticarskog.Kad pogledam nazad u proteklu sezonu bice tu posla za njega poprilicno jer smo imali propusta gotovo u svakom ovom segmetu.
Jos malo da se dotaknem ovog da stoper iznosi loptu..Nisam ja neki pristalica toga nikad bio,previse rizicno je to imati u igri,zahtjeva trkacki i tehnicki jake stopere a takvih u PL je malo.Uz to,kad su 3 veznjaka u formaciji ne vidim ni potrebu da stoperi iznose lopte izuzev kad je neka kontra u pitanju,ali dobro,da ne pamtujem previse..
Obzirom da ne dovodi svog kondicijonog trenera a voli dobro pripremljene ekipe ( a ko ne voli ) nadam se da ce onda biti involviran u izbor trenera koji ce taj segmenet raditi u buducnosti u klubu.
Inace,htio sam jos da se dotaknem jedne stvari,a to je da sam primjetio da cesto i previse lako cini mi se otpisujemo iz prvog sastava Bekrica i Zahirovica, a isto tako vrlo lahko stavljamo neka nova i eventualno nova imena u prvi plan.Polahko,ja jos uvijek vjerujem da Zaha i Bekrija mogu ponuditi puno toga u ovoj ligi.Krupna su to imena da bi ih otpisali samo nakon jedne tanke polusezone.Za 90 % klubova u PL bi oni i ovakvim formama bili znacajna pojacanja,pa sto da ih mi otpisujemo unaprijed,posebno kad se pogleda kakve su oni partije znali da pruzaju na visokom fudbalskom nivou,posebno Zahirovic.
Podizanje forme kod njih dvojice prvenstveno ce biti takodjer jedan od vaznijih ciljeva novog trenera,ili bi bar trebao biti,jer oni bi se mogli fino uklopiti u njegovu filozofiju.Ne zaboravimo da je Bekric ranijih sezona bio jedan od najspremnijih veznjaka PL koji je sa lahkocom igrao box to box fudbal,o Zahirovicu da i ne govorim..Svakako,za to je potrebna i njihova predanost i spremnost,bez toga bi sve bilo uzalud,ali racunam na njihov profesionalizam i odgovornost.