Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exdomorocki
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 02, 2017 8:56 pm

LeBlue je napisao/la:
pet jun 02, 2017 8:05 pm
exdomorocki je napisao/la:
pet jun 02, 2017 7:58 pm
Ndare je napisao/la:
pet jun 02, 2017 7:14 pm
Do skora je bilo daj retro ili na pruge dresove dojadili ovi plavi. Sad nijanse problem i nije ovakva pruga nego onakva. Zahebana smo mi masa al pravo i da nam daju adidas full ugovor ovdje bi bilo to je otrcano nike je sad in itd, itd... I za Čenana sam se načitao ovih dana i kad pročitah sve Safet Sušić je bio Željovac koliki je Čenan pitar. A meni je ostao u sječanju baš lijepom kad je došao kod nas i govorili su da ima raspiratornih problema j. nešto sa dišnim putevima kao astma lik je igrao kao navijen ili kako voli se reći ginuo za dres. Lije po ga je bilo vidjeti onako krakatog kako je je znao nanizati po tri četiri pitara kad ih po kijametu mlatnušmo mislim 4 : 0. Lijepo je bilo ga vidjeti kad prvu našu zvaničnu poslijeratnu europsku tekmu protiv Killmanroka nakon što je jedno dva tri škota prošao na njemu faul napraviše a Vazda pogodi za erupciju oduševljenja iz tog faula iz slobodnjaka. Al mi smo takvi jbg Mirzi Mešiću nantovoj akviziciji hebavali su majku pitarsku kad je het trik protiv Leotara na Grbavici dao. A eto ovi što su na usisivaču po kojekakvim Hookah barovima i što BMW-ovima na trening dolaze i ako su 20 metara od Grbavice su neprevaziđeni idoli nekima, dok su Joldić i Buki i Sablja trčeći znali doći na trening već poluspremni al valjda su takva vremena ko će ga znati. Nadam se da ćemo ipak zavoljeti ove "pidžame", nadam se da će doći neko ko će biti školovan za kondicionog trenera, nadam se da će naći se na tržnici nekakvi ruralni momci poput Višće kojima je Željo i sport ispred selfija i gajtana, koji u sebi kažu "Jooooj ovdje je Švabo igrao, ovdje je selektor repke kapiten bio, ovdje je polufinale kupa UEFA ovaj klub igrao, ovdje se jedna od najlegendarnijih grupa navijača u bivšoj Jugi i šire formirala prije nego što sam se ja rodio".....valjda starim al nekako ja to tako gledam, ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!!!
Sta ćes prijatelju,pola ovih sto pisu protiv Ćenana nisu bili ni rodjeni kad smo igrali protiv Kilmanrocka,al bitno je baljezgati i pisati neistine o covjeku,bas moras biti ljudsko dno da sudis o nekome a ne poznajes ga,e cuj Ćenan pitar,djeco djeco

Vidim forumas FKZ1921,aktivan po raznim forumima,pa me interesuje ,jel opet osjetio momentum za napad na upravu,nije ga bilo od Zrinjskog kad smo ih rastimali, ex prezidente
Ja nisam primjetio ovde da neko pise protiv Cenana zato sto je igrao za Sarajevo. Nije nikako relevantno jeli dobro ili lose igrao za Sarajevo ili za nas. Totalno nebitno. Nego sta je on konkretno uradio prvo kao skaut pa sada kao sportski direktor?
Jel me zajebavas?
Doveo igrace,sto je struka trazila.
Haj dalje
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

salemprolic
Kontakt:

pet jun 02, 2017 8:58 pm

Čestitke Miroslavu i Ivanu. Prepoznatljiva, lepršava i ubitačna igra FK Željezničar "nabij na Miru i Lendra ako šta utrpa" polako odlazi u historiju :(
Nek nam je Bog na pomoći bez njih dvojice.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

LARSSON
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:00 pm

Elegant je napisao/la:
pet jun 02, 2017 8:55 pm
Jedva cekam neke novosti iz kluba, da li je istina ovo za novi retro dres ili je neko podvalio pricu, da hoce također krenuti ovi odlasci i dolasci da znamo na cemu smo pred pocetak priprema i europu. I naravno infrastruktura, ima li sta za jug...itd.

12.-og juna pocinju pripreme, 19.-og saznajemo protivinka za europu.

:zeljeznicar1:
I ja sam čuo isto, napravili neki hajvani dresove, uslikali, poslali klixu i rekli sad vi furajte da su ovo novi željini dresovi, a mi ćemo iznutra klub da uništavamo

gavran
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:10 pm

Elegant je napisao/la:
pet jun 02, 2017 8:55 pm
Jedva cekam neke novosti iz kluba, da li je istina ovo za novi retro dres ili je neko podvalio pricu, da hoce također krenuti ovi odlasci i dolasci da znamo na cemu smo pred pocetak priprema i europu. I naravno infrastruktura, ima li sta za jug...itd.

12.-og juna pocinju pripreme, 19.-og saznajemo protivinka za europu.

:zeljeznicar1:
Opusti se,poslusaj starog Gavrana
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

heisenberg
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:14 pm

starigrad je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:11 pm
exdomorocki je napisao/la:
pet jun 02, 2017 8:56 pm
LeBlue je napisao/la:
pet jun 02, 2017 8:05 pm

Ja nisam primjetio ovde da neko pise protiv Cenana zato sto je igrao za Sarajevo. Nije nikako relevantno jeli dobro ili lose igrao za Sarajevo ili za nas. Totalno nebitno. Nego sta je on konkretno uradio prvo kao skaut pa sada kao sportski direktor?
Jel me zajebavas?
Doveo igrace,sto je struka trazila.
Haj dalje
meni, inace, nije jasno koga kod nas, konkretno, mozes 100%-no okriviti za transfere?

kako sam skontao procedure, struka daje spisak zelja, uprava kaze koliko je love na raspolaganju, a onda sd pregovara.

eh, sad, struka da spisak sa nerealnim, preskupim igracima (kako kroz plate, tako i otkup ugovora). uprava ne odobri potreban iznos. sta ostaje sd-u, nego da ide prema 3-4 izboru struke ili da izmislja igrace na trzistu?

a, nikoga, od navedenih, ne mozes okriviti, jer struka ima zelju za najboljim igracima, uprava ne zeli da finansijski urusi klub, a sd nema dovoljan budzet.

ko je, najvise, kriv?
https://www.youtube.com/watch?v=QgZo0b4ZUEg

imas na 08:30 otprilike objasnjeno

kvalitet
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:17 pm

Ljudi dragi, pa nije Čenan tu da bi samo ispunjavao želje stručnog štaba, pa to nije uloga niti jednog sportskog direktora u bilo kojem ozbiljnom klubu (pogledajte samo novog SD Rome). Šef struke je zadužen za teren, SD predlaže i dovodi igrače (naravno, uz konsultacije sa šefom struke). Dakle, Čenan je direktno odgovoran za dovođenje bilo kojeg igrača u klub. I do sada se i nije baš pokazao uspješnim. Nažalost, ja ne vidim nekoga ko bi bio bolji od njega. Osim Zubanovića možda, ako je spreman i voljan da radi to.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Plava Porodica
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:18 pm

storm_raider je napisao/la:
pet jun 02, 2017 8:40 pm
Miro ostani!
Ma nema nista od toga prijatelju. Jbg.
Neka mu je sretno, a na struci je da dobro zarovi i nadje kvalitetne/dostojne zamjene za njega i jos par njih, da li kroz nekog omladinca ili kroz nekoga ko vec dobro stoji u okvirima nase lige.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plava Porodica
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:24 pm

Kriv je Cenan jer nije nasao do sada nijednog igraca za Zelje. Za omladinski pogon Zelje. Svejedno, nebitno.
Uslove je dogovarao i Dejo, uslove dogovara i Cenan. Samo je razlika u tome sto Dejo nije bio na funkciji sportskog direktora, ni skauta, vec je dobio zadatak samo da dogovara detalje.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

heisenberg
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:25 pm

starigrad je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:21 pm
heisenberg je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:14 pm
starigrad je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:11 pm

meni, inace, nije jasno koga kod nas, konkretno, mozes 100%-no okriviti za transfere?

kako sam skontao procedure, struka daje spisak zelja, uprava kaze koliko je love na raspolaganju, a onda sd pregovara.

eh, sad, struka da spisak sa nerealnim, preskupim igracima (kako kroz plate, tako i otkup ugovora). uprava ne odobri potreban iznos. sta ostaje sd-u, nego da ide prema 3-4 izboru struke ili da izmislja igrace na trzistu?

a, nikoga, od navedenih, ne mozes okriviti, jer struka ima zelju za najboljim igracima, uprava ne zeli da finansijski urusi klub, a sd nema dovoljan budzet.

ko je, najvise, kriv?
https://www.youtube.com/watch?v=QgZo0b4ZUEg

imas na 08:30 otprilike objasnjeno
hbg, ja ko telac opet slusam sta dejo prica, a sve samo to vec napisao, s tim da se sada u svu pricu ubacio i cenan, kao sd.

opet kazem, nije mi jasno koga konkretno kriviti, ako recimo slavko kaze da zeli antu vukusica i ovaj kaze hocu 100.000 eura na ruke i platu 15.000 eura? jel kriv slavko, zbog nerealne zelje? je li kriva uprava sto nema taj novac? je li kriv cenan sto nije uspio nagovoriti vukusica da dodje i igra za platu 7.000 eura, bez icega na ruke?
Previse ti to vidis "crno-bijelo".. uprava sigurno odredjuje SD-u sa kolikim budzetom raspolaze tj kolika mu je fleksibilnost u pregovorima sa igracima.. A sef strucnog staba sigurno ima svoje zelje koje dostavlja SD-u. Ukoliko je neki igrac preskup, sigurno je da ima i 2.pa i 3.opcija..da li opcija sefa strucnog staba ili neki prijedlog SD-a

Ne moze uprava biti kriva sto nema toliko novca.. Tu jedino sef strucnog staba ima direktnu odgovornost ukoliko ne isporuci rezultat koji je zacrtan, a prije toga su mu omoguceni igraci koji su potrebni za taj rezultat..
Zadnja izmjena: heisenberg, dana/u pet jun 02, 2017 9:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.

exbabilon
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:28 pm

Sto @kvalitet napisa, daj nek se stane jednom u kraj mitu da se Cenan ne pita za transfere.
Ne znam ko ga brani i od koga, ali treba stati u kraj tome. Prvo je bio glavni skaut, pa je sportski direktor i u svemu tome navodno samo pregovara visinu plate i dijelove ugovra, sta vec...
Vjerujem da nema ovlasti da dovede igraca bez volje Petrovica, ali u saradnji s njim ih prati, ocjenjuje i odlucuje o angazovanju. Vjerovatno vise od Petrovica prati trziste i traga za igracima pa ih predlaze..tako da je u poslu oko transfera njegovo najmanje 40%, ako ne i vise.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

heisenberg
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:34 pm

starigrad je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:30 pm
samo da ne budem pogresno shvacen, kao neko ko pokusava odbraniti cenana, ali, jel cenan kriv sto nema dovoljno sredstava da dovede 1. opciju? da bi znali je li neko preskup, prvo se sa njim mora obaviti razgovor.

znam da je slicna prica bila i sa odom, da je imao nerealne zelje na prvim opcijama, pa su na kraju dovodjeni livaje i diate, a pljuvalo se po alihodzicu, slicno kao sada po cenanu.

nema tu crno-bijelo ili sivo, neko bude modar na kraju od pljuvanja forumskog i inog puka
Mozda ovako bude jasnije, slikovitije.. Slavko kaze Cenanu, vidi mi za ovog Subica... Cenan stupi u kontakt sa Subicem, pocnu pregovori, Subic trazi minimalno 5 hiljada mjesecno.. Cenan pita upravu jel ok i to je to.. Cenan realno tu ima vrlo malu odgovornost tj njegova odgovornost je samo u "vjestini pregovaranja" sa igracima..
Zadnja izmjena: heisenberg, dana/u pet jun 02, 2017 9:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:34 pm

starigrad je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:30 pm
samo da ne budem pogresno shvacen, kao neko ko pokusava odbraniti cenana, ali, jel cenan kriv sto nema dovoljno sredstava da dovede 1. opciju? da bi znali je li neko preskup, prvo se sa njim mora obaviti razgovor.

znam da je slicna prica bila i sa odom, da je imao nerealne zelje na prvim opcijama, pa su na kraju dovodjeni livaje i diate, a pljuvalo se po alihodzicu, slicno kao sada po cenanu.

nema tu crno-bijelo ili sivo, neko bude modar na kraju od pljuvanja forumskog i inog puka
Pa nije to bas tako da svak od njih radi zasebno, postoje sastanci planiranja dogovori izmedju njih. Ali je na kraju trenerova zadnja oko igraca.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

exbabilon
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:37 pm

Napravili ste od Cenana ekonomistu, sekretaricu. Nazove broj koji mu daju i upita za platu, ako je prevelika prekine vezu, ako nije kaze dodji da poptises traze te moji sefovi.

Morzhy
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:37 pm

exbabilon je napisao/la:
pet jun 02, 2017 9:28 pm
Sto @kvalitet napisa, daj nek se stane jednom u kraj mitu da se Cenan ne pita za transfere.
Ne znam ko ga brani i od koga, ali treba stati u kraj tome. Prvo je bio glavni skaut, pa je sportski direktor i u svemu tome navodno samo pregovara visinu plate i dijelove ugovra, sta vec...
Vjerujem da nema ovlasti da dovede igraca bez volje Petrovica, ali u saradnji s njim ih prati, ocjenjuje i odlucuje o angazovanju. Vjerovatno vise od Petrovica prati trziste i traga za igracima pa ih predlaze..tako da je u poslu oko transfera njegovo najmanje 40%, ako ne i vise.

Nerealni su ljudi, znaju čovjeka i onda ga brane po svaku cijenu. Zna se šta je sportski direktor, čim neko spomene "samo treba da dogovori uslove" tu svaka konverzacija treba da prestane s tom osobom. Ok, razumijemo da znaju čovjeka, da su raja, ali ne ide majka mu stara. Evo @starigrad spomenu Vukušića i 15000 eura platu i na ruke "milion", sad zamišljam sportskog direktora da kaže "nemam para za Vukušića, ali ima evo Krstanović" i onda dođe Krstanović, a Slavko odgovara za rezultat. Stvarno nema smisla tako postavljati stvari i smiješno je i pisati o tome

heisenberg
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:42 pm

Ali kako Cenan i ljudi u klubu rade u tajnosti, niko nema ni nagovjestaj ko bi mogao doci ili ko napusta klub

Ili su svi na godisnjem :rofl:

Dolina
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:44 pm

mada je finansijska situacija dobra dolasci zavise od odlazaka kojih će biti
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:46 pm

Nije oficijelno, samo moja rekreacija na osnovu slike dresa,
moram se ograditi prvo od raznoraznih Sinana da me ne bi opet ljudi pominjali u komentarima, kao i za stadion :lol:

Ne znam koju boju za sorc da stavim i ne znam ide li nesto na rukave i na mjesto GSa ali valjda nisam daleko od pravog dresa.
Meni se sviđa :D

slika
Zadnja izmjena: BlwD, dana/u pet jun 02, 2017 9:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrag

pet jun 02, 2017 9:47 pm

Raspisat ce se mediji, a bojim se imena. Svaka spekulacija je bila istina.

LARSSON
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:48 pm

Peco,Obradovic, Vukotić, Jašarević, Subić, sve bile špekulacije, a niko nije došao, za sad

Znači nije istina da je svaka špekulacija bila tačna

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet jun 02, 2017 9:50 pm

Jeste vise dosadni s Cenanom...neko je dobro juce objasnio, mi nemamo para za bolje ljude, pitajte se koliko kosta sportski direktor kojeg Hajduk angazuje. Probali smo sa Sabanadzovicem, Stanicem, ljudi ne zele. Zubanovic je prvenstveno menadzer i morao bi mu bruku ponuditi da bi se odrekao tog posla za kojeg se borio godinama. Prica koja mi uzasno smeta je Cenan pitar, pa Cenan pitar, frajer igrao i za nas. To je prije 'normalna' pojava bila, jer stvarno je bilo dosta igraca koji su igrali za oba kluba. Ne treba Cenana amnestirati sada, ako napravi koju gresku, ali stvarno ne vidim kojeg je boljeg lijevog beka mogao dovesti na zimu, jer smo morali koliko-toliko zakrpiti poziciju. Dzaba tebi pregovaracke spsobnosti kad nek trazi 10 hiljada platu, pa ne mozes ti tu cuda praviti. I ja bih prvi volio mnogo bolje rjesenje na njegovoj poziciji i nadam se da ce vremenom i doci. Pogreska je bila sto mu se dodijelila ta titula sportskog direktora, jer to je velika obaveza.

Sada o ljepsim stvarima. Miroslav Stevanovic je zasluzio ovu nagradu. Definitivno najbolji igrac lige. Ovakvih momaka nam treba sto vise, skromnih, lijepo vaspitanih, profesionalaca od glave do pete i koji daju maksimum za klub. Moze to biti i stariji igrac, ali ako ce odnos prema dresu biti kao Mirsada Beslije, kada je dosao u klub u trenutku kada smo bili na dnu i dosta nam je pomogao kasnije u pohodima na trofeje. Cestitke i Lendricu za najboljeg strijelca, nije malo dati toliko golova, nebitno sto su to 'otpaci'. Valja zabiti i to. Nama bi odgovarao jedan osporavani Djermanovic, da smo ga imali sa klupe, u situacijama kada nam je trebao neko visi, ko dobro igra glavom. Lendric je igrac peterca, koji ce iz nemoguce situacije zabiti gol, u guzvi iskoristiti priliku. Kada daje sve od sebe, nevjerovatno je koristan za ekipu, a cim se pocne malo stediti, nije to to. Meni je strasno zao kako je ovo sve na kraju s njim ispalo. Volio bih da se proda za koliko-toliko solidne pare, jer nije opet sala biti prvi strijelac lige sa ovoliko golova. I on se zasitio, previse opustio, mislim da bi bilo najbolje i za njega i za nas. Nadoknaditi takvog igraca ce biti tesko, nadam se da cemo naci neku drugu tipu napadaca sa nekim drugim atributima koji ce nam koristiti u gradnji akcije, skok igri. Sto se najboljeg golmana tice, iskreno Vedran Kjosevski je najbolji golman lige, ali eto. Momak je zasluzio tu nagradu, ove sezone brani nevjerovatno. Ako ostane, kapitenska traka mora ici njemu.

Sto se tice Adzema, lijepo je cuti da su proslijedjene karakteristike ponajboljih igraca sportskom segmentu, i mislim da ne pretjeruje Adzem kada kaze da sigurno tu ima par momaka koji odmah mogu konkurisati za prvi tim. Ovi drugi kojima je potrebno jos vremena, s njima napraviti dobar plan. Za koga god se na kraju budu odlucili, najbitnije je da se potpisu petogodisnji ugovori s momcima. To je dobro ulaganje u buducnost, a onda tek predstoji jos rada s tim momcima, jer nije gotovo kada prebacis igraca u seniorski tim.

A ovo poredjenje nas sa Rijekom je donekle na mjestu, jer oni su ipak imali nevjerovatnu financijsku injekciju od strane vlasnika i investitora Volpija. Imaju nevjerovatan trening kamp, jedan od najmodernijih na ovim prostorima. Najbolji fudbaler im imaju godisnje plate od 250 do 500 hiljada eura. Prvog Franka Andrijasevica su 'pokupili' iz Lokomotive. Hajdukova skola, presao u Dinamo, nije se racunalo na njega. Otpisan lik, preuze ga Rijeka, preporodjen, najbolji igrac ove sezone po mnogima. Masno ce ga prodati. Mada njima je lakse, kredibilitet reprezentacije, lige, imaju vise para, onda Volpi i sestrinski odnosi kluba sa Calcio Spezia, odakle posudjuju dosta igraca. Onda stoper Elez im na posudbi iz Lazia. Ali svakako, prodaja igraca je bitna, prije toga promocija onih iz OP-a, kao i ozivljavanje nekih karijera. Nesto kao sto smo s Mirom uradili, samo da smo financijski jaci, pa potpisali ugovor s njim i uspjeli ga prodati.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava