pon maj 29, 2017 6:36 pm
Kako sam i mislio tesko da ce se uprava upustiti u jos jednu avanturu s trenerima. Opravdano. Ukoliko bi dosao neko novi, pa ima novi sistem, pa mu ne odgovara neki igrac, pa radi mira u kuci i navijaca eto rijesi se Bogicevica(kao sto je Petrovic Husica), pa dovedi mi ovog, pa ne moze, pa daj drugog i eto nove sezone. Sta god neko mislio jedan trener mora dobiti najmanje dvije godine, 4 prelazna roka da napravi ekipu po svome i da se nametne. Sve ispod toga je premalo za nesto ozbiljnije.
Slavko je dosao u teskom trenutku, imao je i neki zaostatak, uzasna atmosfera u svim porama kluba, previranja i mnogo negativne energije. On je takav trener, starog kova kako neko navede, racuna i skuplja bodove. Skupljao ih je i na nasoj klupi, @Avlami ima statistike koje kazu da ih je najvise skupio. Izbio je na prvo mjesto i onda je usrao gotovo sve sto je napravio. Ipak, drugo mjesto nije los rezultat. Naravno kada se boris za prvo pa zavrsis drugi tesko pada, ali isto tako kada se boris za drugo mjesto i tu zavrsis onda je druga prica. Vjerujem da svi shvataju poentu. Kada smo bili tako blizu da uzmemo titulu, onda je drugo mjesto poprilicno los rezultat, ali isto tako smo bili osmi pa je drugo mjesto odlicno na kraju.
Sto se tice same igre tu imam mnogo zamjerki. Znaju svi kako je i sta je, nije niko budala pa da ne vidi gdje je problem. Nije ni taj Petrovic budala da to ne uvidi.
Jos vece zamjerke za ignorisanje mladih igraca. Siguran sam da je i tu shvatio gdje je problem i da ce promjeniti. Sto ChWilla napisa uslovno DA. Bolja igra, vise sanse mladim igracima su ti uslovi. To nam je smetalo i to mora biti promjenjeno.
Rekao je covjek na kraju utakmice da je ovo vrijeme kada ce otici neki igraci. Obrazlozio je da se neki nisu mogli nositi s pritiskom igranja u Zelji, neki jednostavno nemaju kvalitet. Mi ostajemo bez najboljih igraca i to je najveci problem. Tesko je nadoknaditi Miroslava i Lendriceve golove koje samo on moze zabiti u ligi. Ono sto se mora napraviti jeste dovodjenje dva igraca koji nece biti ni sekunde losiji od Mire i Ivana. Tesko je to pogoditi, ali mora se dati veci novac za takva dva igraca. U svim ostalim kombinacijama mi cemo biti dosta slabiji nego sada. Naravno, moguce je i to. Potrebna nam je brzina, kreacija, pa i muda. Sve to nam je nedostajalo ove sezone, a i prosle. Moraju se dovesti brzi i pokretljivi igraci, momci koji zele da igraju lopte, a ne da gledaju samo da nekog drugog uvale. To se vidjelo recimo jucer kod onog pasa Osmankovica naprijed. Tako izgleda momak koji zeli da pobjedi, koji ne igra alibi igru bez ikakvog rizika. To je i samopouzdanje, pa i fizicka priprema. Igrac koji vjeruje u sebe i koji vjeruje da moze ispraviti evenutalnu gresku ce pokusavati rizicnije pasove, prodore i sve sto ovi nasi ne pokusavaju. Kada rizikujes imas finu sansu da napravis visak pasom ili driblingom, u suprotnom gledas prebacivanje s jedne na drugu stranu do nekog centarsuta. Vjerujem da je i Slavko svjestan toga.
Moje neke zelje bi bile, koliko su realne ne znam: Kjosevski, Marin Galic(jedini koji mi pada na pamet iz nase lige), Osmankovic, Vukotic(ili Kostic), Subic, Dino Besirevic, Redzic(ili Ordagic, Tomic, Zlomislic), Dado Sadikovic, Zakaric, krilo i napadac su dvije pozicije na kojima moramo izmisliti nesto spektakularno sto ce podici nivo igre cijele ekipe.
Ozbiljne uloge moraju imati mladji igraci s klupe uz Zebu ili Bekrica, Blagojevica, Nikolica, Crnova, Stanica...
Ostali su po meni visak.