čet okt 25, 2018 12:14 pm
Dugo nisam nista napisao,dojadilo mi igrace kuditi za neucinjeno a upravu hvaliti za uradjeno.
Pratim zelju punih 60 godina(sada mi je 67)i odgovorno tvrdim da nikada zeljo nije losije izgledao nego u utakmici protiv
Goska.Mi ni jednu sansu nismo napravili.Grupa oko mene je psovala sudiji kada je svirao penal.Nama se cinilo da nije bio
penal(kasnije se pokazalo da jeste).Mi smo objektivni i dolazimo na utakmice i kada ide lose.Bili smo na utakmici i protiv Celika
i bodrili ih posto smo vidjeli htijenje.
A onda igraci ponize sve one istinske navijace.Bojkotuju one ljude sto odvajaju od usta da ih bodre,bojkotuju one sto stoje pored kucica
i mole za marku da bi kupili kartu.
Mi stariji se sjecamo utakmica u drugoj ligi,dolazilo nas je po 15000.Zasto?Zato sto smo gledali svoga zelju i igrace koji ginu za dres i grb.
Dolazili smo i kada su nam suspendovali dva najbolja igraca i oduzeli bodove.I opet ostanemo u ligi.Kako?Pa zahvaljucuji publici i
igracima borcima.Ostanemo i bez najboljih i uz oduzete bodove.
Mnogi se sjecaju ili su culi za rahmetli Avdiju Derakovica zvani Tica.Pokojnom Ribaru je to bio jedini siguran igrac u postavi,igrac za
koga smo govorili da je jedini bio sposoban da sam sebi centrira iz kornera.A nije bio igracina,nije bio igrac poteza ali ne terenu je
ginuo za sveti dres.
I docekasmo da se ovi danasnji igracici po..ru po jednom Derakovicu,Osimu, Smajlovicu,Jankovicu, Bukalu Hadziabdicu,Spreci,
Katalinskom i drugima,igracima,borcima,ljudinama.
Da li ce ove nase uvrijedjene zvijezde sutra imati obraza proci pored figure pokojnog Katalinskog?
Hoce li imati obraza izaci pred nas,bolesnike Zelje?
Kolovodje, ako ih ima otjerati,a ako je to djelo svih njih,otjerati sve,igrati sa juniorima.Ispasti necemo.
Oni sebi dozvole bojkot i tako mozda naprave stetu od dva miliona,koliko donosi prvo mjesto od Uefe.
ZA ZELJU SE NE NAVIJA;ZELJO SE VOLI.
PUNA PODRSKA UPRAVI.