Odličan prijedlogAjzea je napisao/la:Lokomotivu iznad poslovnih prostora/kancelarija SD-a !
hahahahahahahha ja ti to nabacam na brzinu. Imam često i štamparskih grešaka, pa mi mrsko ispravljati. Kad uhvatim vremena napišem. Navikao sam pisati naširoko jer često ako sažmeš onda raja nađe milion nekih praznina gdje te pogrešno shvate.Kapiten je napisao/la:potpis.ponosannavas je napisao/la:MOram malo i o novom treneru. Sviđa mi se cv. Da bi mogao reći da mi se sviđa svakako moram ga malo čuti šta kako i sl pa i vidjeti kako to sve izgleda na terenu.
Isti ovo bih rekao i za Ivana. Mislim da sam i napisao već nešto slično. Jako je bitno, po meni, da čovjek radi dugi niz godina sa omladincima. Što? Jer kod nas i stariji igrači imaju probleme sa elementarinm stvarima, pa i ovi naši što su tek izašli iz juniora. Kad bi u tim stvarima napravio napredak , a sigurno hoće jer mu je vjerovatno i profi deformacija da vidi te stvari, onda će se naša igra unaprijediti dobro. Igrači koji ne rade u omladinskom pogonu i odmah krenu da rede kao treneri u prvom timu zanemaruju te stvari tj bave se taktikom a ove stvari vide samo parcijalno. Iskustvo u provom timu mu je tu negdje sa Ivanovim pa prema tome ne vidim po čemu je to ovaj bezze trener a Ivan bi bio dobar. Ivan je bio bolji igrač pa bi vjerovatno možda bio u startu veći autoritet, ali to ne mora ništa značiti nakon dva tri mjeseca. Autoritet se nakon par mejseci nameće u odnosu na to kakav je stvarno stručnjak a ne kakav je bio igrač. Možda bude obratno a to da ovaj nema a ovaj ima autoritet. Radio je i ovaj kao pomoćnik u jakoj Belgijskoj ligi kao i onaj, a jedino što je pet šest tekmi manje imao kao samostalni trener u slabijoj ligi. Kad se sve sabere i oduzme tu je to negdje, pogotovo što ovaj ima reference za omladince i što će pomoći i radu škole više od Ivana. Ovog momka i ako vidimo da ne ide u prvom timu možemo vezati za omladinski pogon kasnije. Njegov pomoćnik ima više iskustva i ako mu pridodamo Adu koji ovdje radi i zna prilike mogla bi to biti dobitna.
Vi ste ovdje već dali prednost Ivanu i sad je nastupilo razočarenje. Po meni oni su isti tj starta pozicija im je ista ako se sve uzme u obzir i poveže sa trenutnom situacijom u Želji. Generalno to je u par deka i nema garancije ni za jednog ni za drugog a ni za Smajić ada je on izabran. Po meni sve je to u par deka i vjerujem da su odlučivale neke sitnice. Možda lova.
Treća stvar, jučer se pisalo (doduše samo par njih) kako smatraju da je Ivan oš jer se vraća na nivo niže što znači da možda ljudi gore u Belgiji procjenjuju da ipak nije kvalitet. Evo sa ovim Kostom smo i to dobili. Ovaj ide na nivo više iz Krke u Želju. Nadam se da ad neće biti problem jer dolazi iz lošije ekipe. Mada je jača liga ta Slovenačka. Ne znam nekad nas jednostavno ne shvatam.
Objasnio sam jučer što mislim da je bolje neki strani stručnjak bez obzira na iskustvo nego naš. ja ovdje sem Amara ne vidim nikoga da nas može voditi i da mi ima i pet posto garancije više da će uspjeti prije Kostića. sa druge strane momak će donijeti novo nešto. Prodrmaće ove naše trenere u BiH sa možda nekim profesionalizmom.
Upravo ovako nesto sam krenuo da napisem, samo puno krace i "nezgrapnije" naravno![]()
Sretno Milošu i LešnikuDa nam Miloš aBd pokaze one bicepse u maju iduce godine
Bilo je većZeljocity je napisao/la:Sorry ako je vec bilo ne stizem upratit sve zbog obaveza..
Ok druze ako treba pobrisi, kao sto rekoh nisam stigao sve upratit..LARS1921 je napisao/la:Bilo je većZeljocity je napisao/la:Sorry ako je vec bilo ne stizem upratit sve zbog obaveza..
Nece se spajati.terabajt je napisao/la:Kad će se spojti ove dvije teme ? Jel se traži dozvola bivšeg načelnika Koldže ?![]()
Dozvola? Pa imas tamo pdf, mozes ga prelistati uvijek kad zelis. Niko nista nije dirao. Nema potrebe za spajanjem.terabajt je napisao/la:Kad će se spojti ove dvije teme ? Jel se traži dozvola bivšeg načelnika Koldže ?![]()
Malo sam sad čačkao po postovima ranijim pa naletih na ovaj. Ovo je @sergejevic tako lijepo složio i napisao. Ovo je suština i mog posta s tim da je on dodao i malo ove neke rizične stran to jeste koliko finansijski možemo dobiti a koliko izgubiti i to je tačnosergejevic je napisao/la:Realno svi ovi kandidati su u "pet deka." Naravno mislim na ove koji su bili realne opcije. Ivan je radio kao pomocnik u Standardu, malo dobio sansu, Smajic imao ogromnu pauzu, a i Milos vodio mladje selekcije, bio pomocnik i evo sada ima prvu pravu sansu da se dokaze. Jednostavno covjek mora od necega krenuti. Ja moram reci da sam zadovoljan izborom, nesto pretjerano nisam ni ocekivao. Kako @neandertalac napisa pozitivno je sto covjek ima tu zelju da nesto napravi, a ja sam bas to i ocekivao od trenera. Mi tesko mozemo dovesti dokazanog strucnjaka da vodi ekipu, skupi su takvi ljudi, a pored toga i nemaju sta traziti u ovakvoj ligi i uslovima koji vladaju u istoj. Opet ostaje jedna stvar koja se moze gledati iz hiljadu nekih uglova. Garancije nemas nikako, ni da si doveo nekog skupog i prekaljenog trenera, kao sto nemas ni s ovim mladjim. Ovi prvi su dosta skupi i greska bi, logicno, vise kostala, ovi drugi su dosta jeftiniji, a pogodak s jednim od njih bi donio daleko vise. Imas manji rizik i vecu potencijalnu dobit. Sve drugo je bilo nerealno ocekivati.
Mene raduje sto se uslo u ovaj projekat pametno i sto se znalo otprilike sta nam treba. Kostic je dosta radio s mladim momcima, sigurno je dobar pedagog, radio je u reprezentaciji Slovenije, a znamo da su oni bez mnogo talenta pravili mnogo vise nego npr. nasa reprezentacija. Ono sto imaju Slovenci su iskoristili do maksimuma, sto znaci da znaju raditi s mladim nadama i da ih znaju iskoristiti na pravi nacin. Kod nas ce biti potrebno nesto od tog znanja, mi imamo talenat, ali nedostaje nam neko ko ce na pravi nacin to iskorisiti. Kostic je vidio kako funkcionise ozbiljan rad u svim segmentima fudbalskih ekipa, od Maribora, pa evo i Zvezda radi odlicno u zadnje vrijeme(prodali su igraca u Liverpul za desetak miliona), a on je bio dio toga, da ne govorimo o samoj reprezentaciji.
Nama je zaista bila potrebna promjena i osvjezenje na celu strucnog staba. Sve se godinama drzi na istom mjestu uz neke nuzne promjene, jos od odlaska Amara se fura isti stil u zavisnosti od mogucnosti, nesto se tu nadogradjuje, malo zarotira, ali u biti je to isto. Ovo ce biti velika promjena u samom mentalitetu i vidjenju fudbala i tesko je predvidjeti da li je dobro ili lose. Ja drzim da je to dobra stvar, mozda grijesim, ali moramo probati nesto. Nasa liga je specificna, ako imas nesto novca i ako si stabilan imas zagarantovane rezultate i to se nece jos dugo promjeniti jer niko ne odskace od toga. Dakle i moguca greska sa trenerom nas nece bas zaviti u crno, a mogucnosti za dobitak su ogromne. Uz pravi pristup ekipi, pripremi iste, koristenje talenta koji imamo ova ekipa moze mnogo napraviti. Ako se Kostic pokaze kao pravo rijesenje vrlo je vjerovatan iskorak i u Evropi. Kako sam vec napisao on je vidio kako to funkcionise i kako stvari trebaju biti postavljenje, ima priliku da napravi svoj tim, da se na kraju i dokaze u trenerskom svijetu.
Ovo nam je prava prilika da uz mladog trenera i mladu ekipu napravimo pravu bazu koja ce biti konkurentna i van granica nase drzave. Oduvijek smo imali talentovanih momaka, a evo sada imamo i talentovanog trenera. Strpljenje je kljucna rijec u ovoj situaciji. Treba podrzati Milosa i dati mu vremena da napravi jak kostur ekipe i napadne taj iskorak u Evropi. Sve ostalo je Sizifov posao. Mozemo mi napraviti nesto u ovoj ligi, ali onda se rasipe igracki kadar, strucni stab, uprava i onda sve ispocetka. Nadam se da ce Kosticev kamen ostati na vrhu brda.
Smeta mu buka, uci gramatiku!ChWilla je napisao/la:kuneš se u želju, želiš mu dobro, a smetaju ti radovi na stadionu.
samo u režiji SD produkcije.
I bivšeg načelnika Koldže.ChWilla je napisao/la:kuneš se u želju, želiš mu dobro, a smetaju ti radovi na stadionu.
"Mi smo spremni dati svom voljenom Zelji citavih sedamdeset kvadracina poslovnih prostora, ali samo pod uslovom da oni nama daju sitnih tri stotine kvadracica ! Mi volimo Zelju, i spremni smo, na ovaj nacin, na svoju stetu potpisati sporazum."ChWilla je napisao/la:kuneš se u želju, želiš mu dobro, a smetaju ti radovi na stadionu.
Legendarna izjava ViJoline.Ajzea je napisao/la:"Mi smo spremni dati svom voljenom Zelji citavih sedamdeset kvadracina poslovnih prostora, ali samo pod uslovom da oni nama daju sitnih tri stotine kvadracica ! Mi volimo Zelju, i spremni smo, na ovaj nacin, na svoju stetu potpisati sporazum."ChWilla je napisao/la:kuneš se u želju, želiš mu dobro, a smetaju ti radovi na stadionu.