FKZ1921 je napisao/la:Ne znam,ja ne bih previse kombinirao sa mogucim ishodima price oko eventualnog namjestanja utakmica i titule u protekloj sezoni. Naprosto mislim da bi tu pricu najbolje bilo ignorisati, kao da se nista ne dogadja. Ne tice nas se i tacka. To ja mislim. To bi s nase strane bilo bas onako gospodski.
Jeste cinjenica da se vrte price u nogometnim krugovima kako je bukvalno svaka utakmica aktuelnog prvaka u prosloj sezoni bila pokrivena.Sta god to znacilo. Ito ne samo njihove utakmice nego i sve ostale koje su bile njima interesantne. Ali,ako ih ko o tome bude pitao,savrseno me ne zanima sta ce reci. Savrseno me ne zanima kako ce se ta prica zavrsiti. A bas bih volio kad bi se svi mi tako ponasali spram ovoga i nastavili se baviti nasim temama.
U 95% slučajeva se slažem sa tvojim postovima jer si zaista uvijek odmjeren i korektan u komentarima. Ovo što si napisao je pametno iz razloga što moramo biti fokusirani na ovu sezonu i nastavak borbe u koju smo krenuli, međutim sva ova priča oko namještanja ima i drugu stranu medalje a direktno je vezana za ovu trenutnu sezonu...
Meni ne treba ni sudska presuda ni izvještaj od NS koji je 99% najkorumpiranije tijelo u državi jer već znam kakva će biti njihova odluka, oni su direktno umješani i normalno da će sada uraditi sve u da zataškaju ovu aferu. Eh sad šta će oni uraditi to je ono što je jako važno.. Možda će sada Sloboda dobiti protekciju na terenu (da kupe Husićevu šutnju) već smo vidjeli protiv nas da se ne svira klasičan penal i nema crvenog za igrača Slobode koji ga je morao dobiti (Blagojević jeste za mnogo manji faul i šutiranje lopte).
Vrapcima na grani je bilo jasno i prošle godine da je titula kupljena da bi se spasio mir u kući i da bi se dobile pohvale od amidže za odličan rad ljudi u upravi. Baš zbog toga treba što više talasati ovu priču jer ko nam garantuje da se i ove sezone neće dešavati iste stvari? Oni pod svaku cijenu hoće u evropu što zbog očekivanja navijača, vlasnika i da spase svoje dupe od linča.. Znači opet možemo očekivati sličan scenario, golovi iz ofsajda, penali za dinokia a kriminalno suđenje ekipama koje su konkurentne. Protiv sudija ne možeš u našoj ligi jer niko nema toliko dominantan tim da pregazi sve sa 5 komada razlike i u većini utakmica sudijske greške direktno utiču na rezultat i broj osvojenih bodova. Ako želimo da ostvarimo svoj cilj mi moramo jasno dati do znanja da nećemo trpiti pitarski lobi u savezu i sudijskoj organizaciji i zato se protiv toga moramo boriti svim dozvoljenim sredstvima.
Prošle godine su nam ukrali titulu a i ove sezone nije mali broj grešaka na našu štetu, sad idu odlučujuće utakmice i ko nam može garantovati da ćemo imati pošteno suđenje ako se budemo bavili samo sobom i šutili oko navedene afere? Šutnja je odobravanje (nekad neko reče) i ne smijemo dozvoliti sebi da napravimo istu grešku i da zbog mutnih igara koje se vode izvan terena ostanemo bez evrope.
Zašto je Husić baš potegnuo priču nakon prve utakmice kupa i velikog broja kartona za njegovu ekipu kao i dosuđeni diskutabilni penal pred kraj susreta? Zato što se prošle godine u razgovorima sa dinom i ibrakovićem uvjerio koliki je njhov uticaj na sudije i zato se prepao da će na koševu ljudi u crnom biti ti koji će presuditi Slobodi a vidio je da je njegova ekipa za klasu bolja kada je samo fudbal u pitanju. Tom halabukom je sve digao na noge i na taj način dobio pošteno suđenje, nije on glup kako neki misle.
Moj stav je da moramo svaki dan ponavljati ovu priču, maksimalno ljuljati stolicu salemu i jatacima da im ne bi slučajno palo na pamet da nas opet pokradu, jer kome je to jednom uspjelo on će sigurno pokušati ponovo na isti način da se domogne nečega ne birajući sredstva.