Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 30, 2021 3:45 pm

Koje radno mjesto će pripasti Uposleniku Kluba i mislili li ga isti prihvatiti ili konačno odlepršati iz Želje za sva vremena? Kolika je plata Uposleniku Kluba, kada ništa, ali baš ništa trenutno ne radi?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kvalitet
Kontakt:

pet apr 30, 2021 3:59 pm

E zbog takvih kao što ste vi, mi nikada nećemo na zelenu granu. Koljite se, svađajte se, optužujte, pravite se pametni, veličajte pojedince... ja neću više sudjelovati u ovom cirkusu od diskusije. Jednostavno, ovdje više nema zdrave diskusije.

Za kraj, ti i još neko pretpostavljate da znate ko sam. Na orgu nikada nisam bio registrovan, na ss sam bio pod istim nickom. Amara lično ne znam (jedini kontakt - prije 10-ak godina slučajno bio u društvu gdje je on bio, 10 minuta, nismo se zvanično ni upoznali), nemam nikakav interes da ga branim, štitim ili slično. Gledam samo Željin interes, a to što VI smatrate da je samo vaše viđenje toga šta je Željin interes ispravno - e to je vaš problem. Što se mene tiče, ima samo jedna stolica, a to je Željo. I da, bavim se puno ozbiljnijim poslom nego što pretpostavljaš. Pozdrav.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 30, 2021 4:32 pm

kvalitet je napisao/la:
pet apr 30, 2021 2:14 pm
Kažu da u svakoj lošoj situaciji, ima nešto i dobro. Apsolutno se slažem. Šta je to dobro u ovoj našoj užasnoj situaciji? Ukratko ću pokušati objasniti svoje viđenje.

Mislim da skoro svi Željini navijači, simpatizeri, sponzori, prijatelji... ovih mjeseci doživljavaju svojevrsnu katarzu kada je Željo u pitanju. Pojednostavimo, pao je mit o Amaru Osimu, mit u koji sam sam vjerovao, ali kojeg je on djelimično izgradio ranije. Realno, Željina historija je teška. Jedna titula u Jugoslaviji s tek povremenim uspjesima, skoro uništen klub i imovina u ratu, pa životarenje nekoliko godina nakon rata... Onda dolazi sin najvećeg Željovca ikada i krećemo u dominaciju, prvi put u historiji smo dominantni u nekom takmičenju nekoliko godina zaredom. On odlazi i Željo opet pada. Amar se vraća, Željo opet dominira. On opet odlazi, Željo gubi dominaciju. Koliko god se to vama sviđalo ili ne, mi zaista jesmo prvo sportski kolektiv i zeleni teren je prioritet. Uprava radi sjajne stvari, ali opet fali iskorak i priziva se, ko drugi nego Amar. To je nekako i logično bilo. Iako mnogi ovdje govore da je manjina željela njegov povratak, nije to baš tako. Samo pratite izjave većine Željinih bivših igrača iz vremena njegovog povratka, a njih prate i navijači. Uglavnom, Amar se vraća, ali sad nema sportskog uspjeha. Kako nema sportskog uspjeha koji bi zamaglio sve probleme unutar kluba, tako se ti problemi sve više ispoljavaju. Danas, imamo to što imamo.

Mit o Amaru kao treneru s kojim je zagarantovan sportski uspjeh je pao. Mislim da se on više neće vraćati na klupu, niti ga navijači žele tu više. Njegova popularnost i rejting koje je uživao kod Željinih navijača su drastično srozani. I ja sam razočaran. Volio bih ga pitati jesu li pare koje mu Željo duguje bile vrijedne svega ovoga? Volio bih da ima neki novinar koji bi ga to pitao.

Svima nam je postalo jasno (iako je nekima to bilo i prije) da sportski rezultat mora biti popraćen uređenim klubom i stabilnim finansijama. Zeleni teren jeste prioritet i sve mora biti podređeno tomu, ali klub moramo imati, ne samo futbol i mahalaštinu. Nema "shortcutova", uostalom kao što u životu ih nema (jedino ako osvojite jack-pot). Jack-pot u fudbalu bi bio da "slučajno" uđemo u grupnu fazu, da dobijemo pare, pa da se izgradimo. Toga nema i na to ne možemo računati.

Nema više Amara, njegov utjecaj će se vremenom samo smanjivati. Proći će i ta godina (koliko već), isplatit ćemo ga i raskrstiti. Nama sada trebaju Željovci koji su spremni zasukati rukave i raditi. Imamo li ih?

Znam da ovdje opet mnogi prizivaju Senada. Razumijem vas. Njegovo vođenje kluba se ne može porediti s ovim. Možda bi nam on ili neko kao on dobro sad došao da nas iščupa. Nekoga moramo naći. Poslovno, imat će veoma težak zadatak, ali će vjerovatno imati i veliku podršku, kakvu naprimjer Senad nikada nije imao. Zašto? Upravo jer smo postali svi svjesni svega onoga što sam naveo.

Senad (ili neko kad on) bi, kažem, dobro došao, ali ne mislim da je dugoročno to dobro rješenje. Njegov odlazak je onda značio odlazak skoro svih ljudi iz kluba. Zamislimo da se nije desilo to što se desilo i da je, ne daj Bože, umro? Šta bi se desilo? Opet bi bilo rasulo? Zato sam uvijek bio za TIM ljudi gdje će uvijek neko moći izaći, neko ući, a da klub ne osjeti. Zato sam onda bio za odlazak Senada. Iz ove perspektive možda i jesam pogriješio (ne samo ja), ali ja nisam mogao pretpostaviti da će to značiti odlazak svih ljudi, a dolazak raznih ubleha.

Podržao bih sad vraćanje Senada, ali pod pretpostavkom da se ovoga puta ipak malo drugačije radi i da se malo spusti ego. Da se ovoga puta ne pravi sistem koji će ovisiti o jednom čovjeku.

Moramo gledati naprijed i gledati kako pomoći klubu. Od prepucavanja, svađanja i iskopavanja ratnih sjekira nemamo ništa, samo Željo gubi. "A upozoravali smo...", "govorili smo...", "došli divlji otjerali pitome..." - i da sve to stoji, nemamo ništa od toga. Ok, kažeš, idemo dalje. Ili ćemo pustiti stogodišnjaka da umre na sramotu svih nas? A ako umre, za xx godina niko se neće sjećati ko je bio u klubu i ko je kriv, vjerujte. To će biti sramota naše generacije, kompletne.
Hahaha ne mogu da se ne nasmijem. Nije Amar tako los ko biva al daj vraćaj Sencija ne možemo meda... Sta smo sebi uradili fuj
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ANamelessGhoul
Kontakt:

pet apr 30, 2021 4:54 pm

Frajer je realno fin post napiso, a ovdje ga ismijavate. Smijesno

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 30, 2021 5:03 pm

Smijesno mi jeste jer nakon svega urađenog nema zrno bibera svijetlog od dana pobjede do danas i poređenje neko između dva svijeta je smiješno i nikad s tim izaći iz rovova nećemo. Jer da se slozimo svi sa kvalitetom ipak ovo ne bi bio klub "misljenika i neistomišljenika" kako nas babuka kaze da bi trebali biti.
Zadnja izmjena: plavi kanarinac, dana/u pet apr 30, 2021 5:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 30, 2021 5:19 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
pet apr 30, 2021 5:03 pm
Smijesno mi jeste jer nakon svega urađenog nema zrno bibera svijetlog od dana pobjede do danas i poređenje neko između dva svijeta je smiješno i nikad s tim izaći iz rovova nećemo. Jer da se slozimo svi sa kvalitetom ipak ovo ne bi bio klub "misljenika i neistomišljenika" kako nas babuka kaze da bi trebao biti.

storm_raider
Kontakt:

pet apr 30, 2021 5:49 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
pet apr 30, 2021 4:54 pm
Frajer je realno fin post napiso, a ovdje ga ismijavate. Smijesno
Mi moramo ici dalje, pa kako god da je... Sa postom koji je napisao @kvalitet se slazem. Shvatam gorcinu, ali covjek je priznao da je pogrijesio i idemo dalje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

neroazzuro
Kontakt:

pet apr 30, 2021 5:54 pm

E čuj "eto neće ga raja" :rofl: :rofl: :rofl:
Čovjek došao svjesno da izvuče pare, ugasio klub.
Al iz nekog razloga "neće ga raja".

ISB87
Kontakt:

pet apr 30, 2021 6:10 pm

rođeni su sad ono što smo mi bili prije par godina. samo nemaju imperativ titule u svojim glavama kao većina nas.
MIRZA RASCIC

neroazzuro
Kontakt:

pet apr 30, 2021 6:16 pm

Pa ljudi prepisali od nas.
@storme, nemamo mi više gdje naprijed. Samo revizija koja će eventualno utvrditi vrijednost nekretnina kluba i vidjeti prelaze li dugovi vrijednost kapitala. Pretpostavljam da će sad tužbe koje će to iskristalisati. Ja lično ne vidim više nikakav izlaz. Namjerila se braća na pomoćni, dio navijača se uključio i to ti je.
Bolje nismo ni zaslužili.

neroazzuro
Kontakt:

pet apr 30, 2021 7:25 pm

Još jedan kuriozitet. Po svemu sudeći naš klub će biti prvi u čijem uništavanju su aktivno učestvovali i njegovi "navijači".

400000razloga
Kontakt:

pet apr 30, 2021 7:27 pm

avlami97 je napisao/la:
pet apr 30, 2021 3:45 pm
Koje radno mjesto će pripasti Uposleniku Kluba i mislili li ga isti prihvatiti ili konačno odlepršati iz Želje za sva vremena? Kolika je plata Uposleniku Kluba, kada ništa, ali baš ništa trenutno ne radi?
To ne smije niko ni da pita, a svi skupštinari se kao bore za opstanak kluba. :DD:
A članovi udruženja imaju pravo da znaju, kako se zove radno mjesto najvećeg sponzora i finansijera u stogodišnjoj istoriji, ili nemaju. :)

BrUDA
Kontakt:

pet apr 30, 2021 7:48 pm

puno neke rasprave... bice sto ce biti :D

hajmo sutra raznijet jufke!!!
Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje!

neroazzuro
Kontakt:

pet apr 30, 2021 7:49 pm

Sponzor kupuje usluge marketinga, ne naplaćuje posuđeni novac sa duplim kamatama.

BrUDA
Kontakt:

pet apr 30, 2021 8:02 pm

neko link veleza?
Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje!

storm_raider
Kontakt:

pet apr 30, 2021 8:25 pm

Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 30, 2021 9:19 pm

Niti imaju nekog milionera koji daje nemilice ni nekog kosookog sosona sto ih gura ali postenim radom i trudom guraju bez premca .. sta smo mi izgubili malo je milion puta napisati

ANamelessGhoul
Kontakt:

pet apr 30, 2021 9:21 pm

Kad na kraju i titulu uzmu

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 30, 2021 9:46 pm

Ne da kriminalna hobotnica dabogda vatrom izgorili **** ih otac genocidni

fcz
Kontakt:

pet apr 30, 2021 9:53 pm

Napusim ih kurcem i jedne i druge, ovako su samo pitarima pomogli.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Taree_ i 69 gostiju.

Prijava