pet maj 19, 2017 12:29 pm
Ni pod razno ja ovde ne vidim potrebu da gledamo i mi, a i cjelokupna javnost, kako je pitarima danas teska situacija. I ova presica Janjosa i rijeci u kojima se osjeti tuga, pa i poluprijetnja da se zna sta bi on uradio da nije derbi, vjerovatno misleci na ostavku u ovakvim okolnostima, te o igracima koji su prognani i u jako teskoj psihickoj situaciji, nama zapravo govori da mi moramo biti apsolutno maksimalni na ovom derbiju. Bez kalkulacija i jako, jace nego ikada. Apsolutno se ne smijemo kao ekipa obazirati ni na sta. Imamo cilj, igraci ne smiju ni pomisliti o tome ko ce za komsije igrati, da li su umorni, da li su psihicki optereceni. Nista od toga. Oni se ovim rijecima rasterecuju, skidaju teret sa sebe, prave alibije, a dace na terenu sve sto mogu dati da nas pobijede. To je jasno. Previse se dobro znamo.
Zato nasi igraci moraju da uvide kolika je njihova snaga, koliki karakter moraju da imaju na ovoj utakmici i da daju trkacki svoju najbolju partiju u ovoj sezoni. Ne trebaju biti motivisani komsijama, nego titulom koja ih ceka iz ugla. Samo je jedan ****. Titula. Ako dobijes titulu, igras ligu prvaka, kao prvak drzave, dobijas pojedinacno i na cijeni, to nasi moraju da gledaju. Da kao tim narastu i da budu cijenjeni. Ako izgube, onda osim titule gube i sve ostalo. I nasima je dovoljan pritisak koji se namece sam od sebe, nema veze protiv koga igraju. U pitanju su dvije utakmice, cak ne moraju obje ni pobijediti. Ko god je protivnik oni moraju izaci na te dvije utakmice jace nego ikada, Sa karakterom. Ne razmisljati o bilo kakvim zamkama protivnika jer znamo da ce protiv nas u obje utakmice sve pokusati da ne dodjemo do cilja. Samo smo mi bitni. Kako mi izadjemo na teren, tako ce nam biti.