Racional87 je napisao/la: ↑pet mar 19, 2021 7:06 am
Ljudi, ja mislim da je ovaj @kvalitet nas lojavi babuka.
Ne ulazeći u razloge njegovog ulaska u klub, jesi li, iskreno, očekivao da ćemo ovako loše igrati pod Amarom? Mislim da to niko nije mogao predvidjeti. Kad god nas je vodio, borili smo se za titulu.
Ali nešto ne štima očito. Kompletan restart nam treba, bez Amara tu. Isplatiti ga i to je to. Samo i dalje tvrdim da je ono što je radio Senad dosta limitirajuće. Ja mu se divim što je htio svojim parama graditi tribinu, ali to nije rješenje. Mi moramo biti klub koji će svojim parama graditi. A te pare možemo osigurati dobrim izlaznim transferima i dobrim euro nastupima.
I nemojte mi govoriti da je nemoguće. Ako je jedan albanski klub mogao ući u grupe EL, što ne bismo mogli mi? Mogu i druge primjere nabrojati...
Pod Senadom nije bilo značajnijeg pomaka u omladinskom pogonu. Nismo investirali u igrače. Nismo u sportskom segmentu napredovali. Ok, bili smo bolji nego sad, to je jasno, ali nismo napredovali, štaviše nazadovali smo u posljednjoj godini.
Mogu ja ovdje pisati sve šta smo trebali raditi, a nismo. Isto tako pišem mjesecima da ovo što se radi ne valja nikako, grohnuli smo.
Evo samo jedna stvar. Jedno je graditi klub u administrativnom smislu. To smo imali, realno. Ali istovremeno duplo više se trebalo raditi na sportskom segmentu, a nije. Bilo je nekih pokušaja, ali skromno je to bilo.
Ne znam ni što ovo pišem kad većina vas gleda na ovu situaciju kao da je sve “crno-bijelo”, a nije tako. Nije baš sve “ili si za ove ili si za one”. Isto tako ne znači ako je neko bio za odlazak Senada, da je kriv za ovo stanje i da je htio ovo.
Ja želim moderan evropski klub jer znam da ovako, ma ko da je u klubu, nećemo napraviti značajan iskorak. Ostat će ona “mi smo Željini, Željo je naš”, ali ćemo biti relevantni kao Hajduk u Hrvatskoj. Prema komentarima, mislim da većina navijača ne želi to.
Dok ljudi idu ogromnim koracima naprijed, vi pravite kultove ličnosti od Senada i Amara. Eh Željo...