neroazzuro je napisao/la: ↑sub mar 13, 2021 6:36 pm
Božo, ja tebe lijepo zamolih da ne filozofiraš, ti isto.
Šta tačno podrazumijevaš pod "okupljanjem oko Želje"? Koje tačno postupke, koje aktivnosti nas navijača?
Ja ti evo sad kažem da smo mi i ovako okupljeni oko Želje jer nas to sve spaja i uvijek smo spremni žrtvovati mnogo toga za Želju. Ali sa kojim ljudima? Jer ipak klub u svakom trenutku personificiraju ljudi koji ga vode i koji igraju u njegovom dresu. Zato te i pitam šta ti to tačno znači.
Druga stvar, šta podrazumijevaš pod "raspadom poput kule od karata"? Pet poraza s drugog mjesta uz poznatu kuhinju??? Jel to taj raspad sistema??? Do kad mislite ponavljati te floskule? LUTAK, KLUB JE BIO SAMOODRŽIV, i to isključivo zahvaljujući povjerenju klijenata u koje ubrajam i navijače. Let that sink in, što bi mladi rekli...
Činjenica je da se “sistem” raspao čim je otišao jedan čovjek, nako kojeg su i svi ostali.
Ne može biti klub samoodrživ ako zavisi od pozajmica i kredita.
Istina je da je ono bio početak uspostavljanja sistema, nikako gotov sistem. Puno bolje od ovog što imamo sad, a sad nemamo ništa. Sistem ćemo imati nekad, nadam se. Problem je što sad imamo katastrofu, pa i na ono gledamo kao na nešto wow. Dovedi privatnika koji će uložiti novac u klub, pa ćeš vidjeti kako će klub funkcionirati, jer će njemu biti od interesa da sve radi kako treba, a kako bi on zaradio.
Kažeš pet poraza s drugog mjesta UZ POZNATU KUHINJU. Kakvu kuhinju? Imate li bilo kakav dokaz? Pa makar to bila jedna izjava nekog igrača? Ti rezultati su samo kulminacija lutanja u sportskom segmentu koji je bio, za mene, loš.
To ne znači da nisu fantastično radili kada je riječ o infrastrukturi naprimjer. Na kraju krajeva, vidimo kako su stvari tad izgledale, a kako izgledaju sad.
Ostao sam dužan za pomoćni teren... Općinsko vijeće ne može izglasati izmjenu regulacionog plana? Niko ne kaže da je sad sve spremno za tržni centar ili hotel, ali izmijeni plan i riješen problem. Kasnije sve lako ide. Pitaj CBBiH kako je to urađeno u Hastahani.