@Vipla1921, da ne citiram cijeli post.. slažem se s tobom itekako, i znam da je tako. Počneš se osjećati kao hajvan što stalno zivkaš, isto kao da zivkaš raju da ti dođu ploču izljevati a ne da idete svi skupa na utakmicu. Ja sam samo pokušao reći da je, vjeruj mi, dobrom dijelu raje iz te Viber grupe drago što je termin baš subota navečer - čisto da ti ne moraju izmišljati nove izgovore. Meni je poštenije kad mi neko kaže 'neću brate, ne da mi se brate, nemam šta vidjeti brate' nego 'joj, pa znaš da ja bih ali imam ovo, moram ono' i tako ama baš svaki put. Termin puno više utječe na izgovor nego na posjetu, bar po mom mišljenju.
Kako god, koliko se treba posvetiti proširivanju baze navijača koji su 'standardni', 'bolesnici' (nazovi ih kako god hoćeš), ako dovoljno proširimo i bazu ovih 'povremenih' opet ćemo puniti stadion redovno. Samo kažem da ne treba generalizirati i sve ih svrstavati u istu grupu - ima tu puno više grupa od ove dvije koje stalno spominjemo ('standardni' i 'derbi' navijači). Možda se mi zaželimo Želje već naredni dan, a neko drugi naredni mjesec.. pa dođe na svaku drugu domaću i mirna Bosna, i to je odlično zar ne.
I.. jedan mali savjet za ove 'izgovordžije' koji 'uvijek imaju nešto u tom terminu'. Probaj ih ne zvati na dvije naredne domaće, ne spominjat im tekmu, kladim se da će oni tebe početi 'moliti' da ih 'povedeš'.

Provjereno.