Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 27, 2016 2:12 pm

Sa željom da što prije riješe igračku križaljku za narednu sezonu u FK Željezničar pred sami kraj sada već završene sezone angažovali su tri nova igrača.

Denis Pozder, rođeni Mostarac, riješenje je za napad tima sa Grbavice, te u najtrofejnijem klubu u našoj zemlji vjeruju da su pronašli pravog golgetera od kojeg će strahovati protivničke odbrane.

Pozder je sa Željezničarom potpisao dvogodišnji ugovor, a u dosadašnjoj karijeri ovaj nogometaš nosio je dres druge ekipue Duisburga, FC Wegberg-Beecka, Alemannie Aachen, rumunskog Vasluia, SSVg Velberta, Eintracht Triera te FC Den Boscha za koji je u prošloj sezoni postigao sedam pogodaka.

- Rođen sam u Mostaru, ali mi je porodica iz Jablanice. Imao sam dvije godine kada smo otišli u Njemačku, tačnije Monchengladbah, tako da nisam zaigrao za neki naš klub. Počeo sam da treniram fudbal u Borusiji Monchengladbah sa pet godina, otkriva Pozder na početku razgovora za "Avazov Sport".

Iako mu je tek 26 godina, promijenio je ne baš mali broj klubova.

- Pa svaki period u mojoj karijeri je bio važan. Igrao sam do sada u četiri različite zemlje, a Bosna će biti peta, te sa svojih 26 godina imam dosta iskustva što se tiče fudbala i privatnog žviota. Najljepše mi je do sada bilo kada sam igrao u Alemannie Aachen u 2 i 3. Bundesligi.
Nije vjerovao da bi jednog dana ponovo se mogao vratiti u zemlju u kojoj je rođen i upravo u njoj zarađivati svoj nogometni hljeb.

- Pa iskreno da kažem nisam nikada razmišljao da igram u Bosni, ali kada sam čuo da me Željo želi, nisam mogao reći ne. To je najveći klub u BiH sa najboljim navijačima i pregovori su stvarno bili super, tako da sam se odlučio da napravim taj korak. Jedva čekam da obučem dres Želje i zaigram na Grbavici.

Na naše pitanje da li je pratio igre Željezničara u ranijem periodu ili sezone koja je upravo završena bio je veoma iskren.

- Prije nisam imao vremena da puno pratim, većinom sam pratio Bundesligu. Odkad sam potpisao za Želju gledao sam jedno 4-5 utakmica, ali nažalost bila je samo jedna pobjeda i to protiv Sarajeva. Atmosfera je bila super, ali igra nije bila fina. Volio bih jednom u životu uzeti titulu i to mi je cilj sa Željezničarom.

U napadu Plavih sa Grbavice najveća konkurencija biti će prvi strijelac Plavih, nekadašnji član Hajduka Ivan Lendrić. Pozder ističe da se ne pribojava hrvatskog internacionalca, čak naprotiv.

- Pratio sam Ivana kada sam bio na stadionu protiv Slobode u kupu i dobar je igrač, a mislim da je dobar kao čovjek. Pričali smo malo poslije utakmice. Ja i Ivan smo skroz drugi tipovi igrača, ne vidim razloga zašto ne bi mogli igrati skupa. Mislim da bi to bilo dobro za ekipu.
Za kraj razgovora imao je samo pohvale na račun atmosfere koju pravi najvjerniji navijači Željezničara, popularni "Manijaci".

- Gledao sam tu jednu utakmicu uživo protiv Slobode i 4-5 utakmica preko livestreama. Atmosfera je ekstra, a navijači su mi dosta pisali preko facebooka i imao sam stvarno samo pozitivne poruke. Nadam se da ću ako Bog da i u Željinom dresu dati koji lob (osmijeh). Bitno je da odmah iz početka krenemo dobro i da se borimo za titulu, to je ja mislim svakome u interesu, kaže raspoloženi Pozder na kraju razgovora za naš list.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

mula
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:12 pm

Krips je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:[video]https://www.youtube.com/watch?v=GEwpjVxMmG0[/video]
Nesto ne vjerujem, takodjer, da je ovaj intervju prosao u ovom tonu.
"Honaaj, vidi 'vako Ligaa, (pobrises stol), dobro pitanje, dobro pitanje.. Mi, nase je, znas, da poginemo. Prvo ja, a onda svi oni. Ako pobijedimo, honaj, oni su zasluzni, to stoji, i to je tako. Ako izgubimo, ja sam kriv - sto sam ziv. Honaj, neke stvari tu imaju, to cemo interno rijesavati (otvoris Sky colu u medjuvremenu, koja se nasla na stolu, a zatim je i zatvoris).."
Etc.

@Fedelta
Hoce li nam to igraci, na gostujuce utakmice, putovati u odijelima?
IDEMO I MI NAVIJACI, IZVUCIMO MATURSKA ODIJELA. SVI U CRNOM, I KRAVATA OKO VRATA !
Sad se počeo ismijavati Mulalić a do jučer zakletva. Naša posla.
Sto ga tako levatu nisi ismijavao kad je pobjedio Sarajeva na Grbavici, a dobro znas u kakavom smo stanju bili ( fizickom i psihickom),
sto ga nisi ismijavao kada ti je donosio radost na licu na kosevu kada smo pobjedili na derbiju nakon vise od 10 godina.
Sto ga nisi ismijavao kada smo uvezali preko deset uzastopnih pobjeda.
Da je bilo ko od nas sto seremo po ovom forumu i 10 % Zeljovac kao Mulalic bili bi kao Borusija Dortmund
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Ajzea
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:13 pm

Ne ismijavam ga, ja i dalje Edisa strasno volim bez obzira na bubice koje ocigledno ima. Ali to jeste tako, ne znam sta sam slagao?

baxuz87
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:14 pm

Ako prepisujete postove sa orga barem napisite izvor. Nemojte odmah dizat euforiju, nije sve tako jednostavno.
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

ellaxaz
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:15 pm

Koldzo lopove.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:16 pm

Joj peha Pozdera, gledao nam najgore utakmice u zadnjih boga pitaj koliko :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

delinjo
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:16 pm

mula je napisao/la:
Krips je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:[video]https://www.youtube.com/watch?v=GEwpjVxMmG0[/video]
Nesto ne vjerujem, takodjer, da je ovaj intervju prosao u ovom tonu.
"Honaaj, vidi 'vako Ligaa, (pobrises stol), dobro pitanje, dobro pitanje.. Mi, nase je, znas, da poginemo. Prvo ja, a onda svi oni. Ako pobijedimo, honaj, oni su zasluzni, to stoji, i to je tako. Ako izgubimo, ja sam kriv - sto sam ziv. Honaj, neke stvari tu imaju, to cemo interno rijesavati (otvoris Sky colu u medjuvremenu, koja se nasla na stolu, a zatim je i zatvoris).."
Etc.

@Fedelta
Hoce li nam to igraci, na gostujuce utakmice, putovati u odijelima?
IDEMO I MI NAVIJACI, IZVUCIMO MATURSKA ODIJELA. SVI U CRNOM, I KRAVATA OKO VRATA !
Sto ga tako levatu nisi ismijavao kad je pobjedio Sarajeva na Grbavici, a dobro znas u kakavom smo stanju bili ( fizickom i psihickom),
sto ga nisi ismijavao kada ti je donosio radost na licu na kosevu kada smo pobjedili na derbiju nakon vise od 10 godina.
Da je bilo ko od nas sto seremo po ovom forumu i 10 % Zeljovac kao Mulalic bili bi kao Borusija Dortmund
malo kulture ti ne bi skodilo ...ima pravo da napise svoje misljenje ne razumijem zasto koristis izraze levat i tako to...jel tebe nesto uvrijedio ??? ako si ti Edise iza ovog profila ja cu ti reci da te gotivim i da si mi drag ali da veze nemas o trenerskom poslu i da nikad neces postati ozbiljan trener,a svojim izjavama si zatvorio vrata guzicom i u Zelji i mnogim klubovima...eto jel sad ok ?
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

nookey
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:19 pm

Iako si ostavio kosti svoje :klanjase2:

Neandertalac

pet maj 27, 2016 2:19 pm

baxuz87 je napisao/la:Ako prepisujete postove sa orga barem napisite izvor. Nemojte odmah dizat euforiju, nije sve tako jednostavno.
U pravu si, trenutno nista nije tako jednostavno. Svjedoci smo kako se podmecu klipovi pod tockove, interesne grupe na razne nacine, preko raznih ljudi vrse strahoviti pritisak na trenutnu garnituru.

Misimovic, valjao nam je taj covjek. Unio je red u rad kluba, stabilizirao nas i uprkos slabijim sportskim rezultatima zasluzuje prolaznu ocjenu , nase postovanje i zahvalnost.
Željeznicar za život cijeli!

sajo10
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:25 pm

Izvinjavam se sto vracam na tu temu, ali sad sam pogledao prilog Mreze (i onu komediju od stranice na fb) i nemogu da skinem osmijeh sa lica kroz cijeli prilog.. Pa zar je moguce da je zurnalistika u BIH na ovako niskim granama?! :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: Ojj Boze,, od pitanje "novinarke", od editovanja snimaka, do dramaturgije hahah. :palacgore: :palacgore: :palacgore:

ponosannavas
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:27 pm

Ovo ću samo jednom reći. Nadam se da vam je sad svima jasno što se ni istok ni bilo koja tribina nije ranije napravila.

Elegant
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:28 pm

Koliko se sjecam uvjek smo Edisa kritikovali da ne zna pricati sa medijima, on nikoga zivog ne persira, ne zna recenicu poceti bez upadica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:30 pm

ponosannavas je napisao/la:Ovo ću samo jednom reći. Nadam se da vam je sad svima jasno što se ni istok ni bilo koja tribina nije ranije napravila.
Pa ima i toga, ali nije da je neko pokusavao, bilo je supljih, ne mozemo graditi, treba nam 25 miliona. Lako se vaditi tako.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
Kontakt:

ponosannavas je napisao/la:Ovo ću samo jednom reći. Nadam se da vam je sad svima jasno što se ni istok ni bilo koja tribina nije ranije napravila.
Sta je to bilo?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

diego1921
Kontakt:

delinjo je napisao/la:
mula je napisao/la:
Krips je napisao/la:
malo kulture ti ne bi skodilo ...ima pravo da napise svoje misljenje ne razumijem zasto koristis izraze levat i tako to...jel tebe nesto uvrijedio ??? ako si ti Edise iza ovog profila ja cu ti reci da te gotivim i da si mi drag ali da veze nemas o trenerskom poslu i da nikad neces postati ozbiljan trener,a svojim izjavama si zatvorio vrata guzicom i u Zelji i mnogim klubovima...eto jel sad ok ?
+1 !! Oda je vise dao klubu pa su opet ispali nekorektni prema njemu..Fudbal je biznis,velike pare su u igri,ne zivi se od emocija..Ja sam bio da Edis ostane al kad sam vidio da nama Rudar u 80 i nekoj trce kontru a nasi gledaju,onda sam se zapitao sta smo mi radili na pripremama !! Edis je imao sansu nije iskoristio,nije on otjeran samo zbog evrope..Imao si najjacu veznu liniju a nisi se mogao dodati,nikakav napredak nisi imao..Edisa sam bas gotivio al poslije ovih izjava,ne daju mi da budem cistacica i sl,daleko mu kuca od kluba bila !!

ChWilla
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:31 pm

Omar500 je napisao/la:
Pa ima i toga, ali nije da je neko pokusavao, bilo je supljih, ne mozemo graditi, treba nam 25 miliona. Lako se vaditi tako.
tačno je da se nije ni pokušalo. ali i da jeste sve bi ga ovo isto dočekalo. nema nijednog razloga za suprotno.
gradi željo boli te *****

sofronije
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:35 pm

Pricali ste o pripremama, evo nesta iz sehare. Džurbuzović, Odović, Ibrahimović i Memić raspoređeni svako 50 metara i kontrolišu vježbe. Znalo se nekad raditi jako na pripremama :)
slika
:zeljeznicar1:

Blackadder
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:36 pm

Eh ovako, kao čovjek kojem je jedini izvor informacija zvanična stranica :mrgreen: , red je da i ja napišem neko svoje viđenje:

Ako Vukomanović bude i zvanično šef stručnog štaba onda smo dobili mladog i perspektivnog trenera koji će naravno donijeti nešto novo u našoj igri. Mlad trener, ako se pokaže kao dobar uvijek može biti garant za neki dugoročni uspijeh i to bi mogla biti pozitivna stvar u svemu ovome, jer bi imali stabilan stručni štab na dugoročni period. Mladost je najvećim dijelom i prednost, svi veliki treneri su morali odnekud početi, u nekom manjem klubu, dokazati se, napredovati i kasnije postati svjetski poznati.

S druge strane, mladost donosi i potencijalne rizike, kao što su vjerovatna podložnost pritisku i plaćanje danka neiskustvu. Ukoliko dođe do nekih oscilacija u igri ili ovo sve ne krene baš najbolje u narednoj sezoni mi navijači ćemo odigrati najveću ulogu. Najbitnije je ne pljuvati, ne tjerati, ne tražiti nemoguće, a u tim trenucima je najteže ostati hladne glave. Naravno ovo sve govorim ukoliko bude primjetan napredak u taktici i igri cjelokupno, a taj napredak mora vidljiv i nama laicima na tribinama. Znači igrači moraju biti na prirodnim pozicijama, fizička sprema, borbenost i taktika na nivou, tako da dobar rezultat ne može doći u pitanje, a ako dođe onda je to splet nesretnih okolnosti i nadam se da ćemo to moći prepoznati.

Sve u svemu, važno je da kao klub idemo naprijed, i to krupnim koracima. Najbitnije je da svaki segment kluba prati ovaj drugi. Prvi tim i omladinski pogon, finansije i infrastruktura moraju rasti zajedno, stepenicu po stepenicu, tako idemo na viši nivo. Mi navijači moramo biti vjetar u jedra ovom plavom brodu, zato podrška, podrška i samo podrška. Liga 12 će biti jako teška, moramo puniti stadion uvijek i biti 12 igrač.

p.s. kao što neko već napisa, i meni ovo mršavo "O" bode oči više nego Memija na lijevom krilu :D Pozz plavoj braći.

damirfile
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:39 pm

ANTIKOLDŽO !!!!!!!!!!!!!!!

ž'21
Kontakt:

pet maj 27, 2016 2:40 pm

Ko od vas uzima po petobu od Šiljka?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava