Gledam klip Rodina i one mu picke obadvoje izbacili na svoje profile, vidis koliko su fascinirani atmosferom. Ivan Curjuric obisao dosta klubova izjavljuje da je dva puta igrao pred atmosferom kao na derbiju, prvi put Dinamo-Hajduk i sada na nasoj Grbavici.Bakrac,Pavic,Jazvic sve su to igraci koji se prvi put susrecu sa tim, 50-60 % fudbalera u svom zivotu ne dozivi atmosferu kao na Grbavici.Pa hocemo li malo poceti cijeniti sebe ? Hocemo li kod transfera svrsavati na igrace kao vidi on zeli kod nas ili se postaviti u takav gard da on mora biti svjestan kad dolazi,gdje dolazi i sta sve dobija u Zelji.Dobija teren u top 3 na balkanu, dobija armiju navijaca iza sebe, dobija veliki broj utakmica pred paklenim tribinama.Dolazi u klub za koji zivi Ivica Osim pojam fudbala, dolazi u klub iz kojeg je krenuo Edin Dzeko,klub koji ima historiju koju malo ko iza sebe ima.
Kako ne cijenimo ono sto smo prosli kao klub, zapaljenju Grbavicu,pokusaje da nas ugase, iz pepela smo se dizali i opstalI. Gdje je taj prkos u nama ?!
Divimo se komsijama (Partizan,Zvezda,Partizan) i njihovim navijacima? Pa za mene nikad i nikad nece biti blizu mojih Manijaka.
Grobari se podijelili na 100 grupa, kolju se izmedju sebe.
Delije fasisticike parole izbacuju, i velicaju ubijanje uefa ih kaznjava svaku utakmicu.
Ja nigdje ne osjetim pripadnost i ljubav jedni izmedju drugih nego na Grbavici.
Na derbiju na sjeveru poslije gola deda ispred mene skace grli me, lik iza mene me grli.. tacno osjetis i ako ih ne znas da je to jedna familija i da vas veze jedna ljubav.
Zato nedam reci da ima neko bolji, za mene je ovo najbolje.
Mozda neko ima vise para,mozda neko pravi bolje rezultate, mozda ima vise navijaca..
JA NEMAM DRUGOG IZBORA, JA NEMAM DRUGE ALTERNATIVE.. IMAM SAMO SVOG JEDNOG ZELJU I NEDAM GA NIKOME. ZA MENE NE POSTOJI BOLJE, ZA MENE NE POSTOJI LJEPSE.
POSTUJMO SE MALO VISE IZMEDJU SEBE I POSTUJMO SVOJ KLUB. JER DRUGOG KLUBA NEMAMO