Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

vopla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 23, 2018 11:34 pm

Nesto razmisljam i kontam kako malo imamo samopoštovanja prema sebi, koliko ce nam uvijek tudje izgledati sjajnije i koliko cemo svrsavati na sve oko sebe a samo sebe pljuvati.
Gledam klip Rodina i one mu picke obadvoje izbacili na svoje profile, vidis koliko su fascinirani atmosferom. Ivan Curjuric obisao dosta klubova izjavljuje da je dva puta igrao pred atmosferom kao na derbiju, prvi put Dinamo-Hajduk i sada na nasoj Grbavici.Bakrac,Pavic,Jazvic sve su to igraci koji se prvi put susrecu sa tim, 50-60 % fudbalera u svom zivotu ne dozivi atmosferu kao na Grbavici.Pa hocemo li malo poceti cijeniti sebe ? Hocemo li kod transfera svrsavati na igrace kao vidi on zeli kod nas ili se postaviti u takav gard da on mora biti svjestan kad dolazi,gdje dolazi i sta sve dobija u Zelji.Dobija teren u top 3 na balkanu, dobija armiju navijaca iza sebe, dobija veliki broj utakmica pred paklenim tribinama.Dolazi u klub za koji zivi Ivica Osim pojam fudbala, dolazi u klub iz kojeg je krenuo Edin Dzeko,klub koji ima historiju koju malo ko iza sebe ima.
Kako ne cijenimo ono sto smo prosli kao klub, zapaljenju Grbavicu,pokusaje da nas ugase, iz pepela smo se dizali i opstalI. Gdje je taj prkos u nama ?!
Divimo se komsijama (Partizan,Zvezda,Partizan) i njihovim navijacima? Pa za mene nikad i nikad nece biti blizu mojih Manijaka.
Grobari se podijelili na 100 grupa, kolju se izmedju sebe.
Delije fasisticike parole izbacuju, i velicaju ubijanje uefa ih kaznjava svaku utakmicu.
Ja nigdje ne osjetim pripadnost i ljubav jedni izmedju drugih nego na Grbavici.
Na derbiju na sjeveru poslije gola deda ispred mene skace grli me, lik iza mene me grli.. tacno osjetis i ako ih ne znas da je to jedna familija i da vas veze jedna ljubav.
Zato nedam reci da ima neko bolji, za mene je ovo najbolje.
Mozda neko ima vise para,mozda neko pravi bolje rezultate, mozda ima vise navijaca..
JA NEMAM DRUGOG IZBORA, JA NEMAM DRUGE ALTERNATIVE.. IMAM SAMO SVOG JEDNOG ZELJU I NEDAM GA NIKOME. ZA MENE NE POSTOJI BOLJE, ZA MENE NE POSTOJI LJEPSE.
POSTUJMO SE MALO VISE IZMEDJU SEBE I POSTUJMO SVOJ KLUB. JER DRUGOG KLUBA NEMAMO ;)

igla
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
čet avg 23, 2018 11:29 pm
Pise neki Nerman(necu prezime pisati) na fb stranici kluba: "Nemozete ekipu sa jebenog kipra da izbacite, a pogledajte sta rade srpski i hrvatski predstavnici, sram vas bilo.
Kad budete igrali kao profesionalni fudbaleri tad dolazim."

Pa zar je moguce da u 2018-oj godini ima ovako glupih ljudi. Pa Bog te piso, internet ti je dostupan, mozes vidjeti sve sto te zanima, mozes vidjeti koliko vrijedi Zeljo a koliko ekipa sa "jebenog kipra", njihovi klubovi skoro pa redovno igraju grupne faze evropskih takmicenja itd, ali jok pametuj po drustvenim mrezama i tu izbaci sav svoj seljakluk i "pamet" a u biti ovakvi ljudi nisu ni svjesni koliko su glupi.

I kad ovakvi debili dodju na utakmicu od prve sekunde psuju fudbalerima nase ekipe, zato sto misle da za 5-10 maraka to mogu raditi, zalosno sto sa ovakvima dijelim zrak..
Vjecno sere frajer.
Prica mu je ko da Zeljo treba njemu racune polagati.

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet avg 23, 2018 11:44 pm

vopla je napisao/la:
Nesto razmisljam i kontam kako malo imamo samopoštovanja prema sebi, koliko ce nam uvijek tudje izgledati sjajnije i koliko cemo svrsavati na sve oko sebe a samo sebe pljuvati.
Gledam klip Rodina i one mu picke obadvoje izbacili na svoje profile, vidis koliko su fascinirani atmosferom. Ivan Curjuric obisao dosta klubova izjavljuje da je dva puta igrao pred atmosferom kao na derbiju, prvi put Dinamo-Hajduk i sada na nasoj Grbavici.Bakrac,Pavic,Jazvic sve su to igraci koji se prvi put susrecu sa tim, 50-60 % fudbalera u svom zivotu ne dozivi atmosferu kao na Grbavici.Pa hocemo li malo poceti cijeniti sebe ? Hocemo li kod transfera svrsavati na igrace kao vidi on zeli kod nas ili se postaviti u takav gard da on mora biti svjestan kad dolazi,gdje dolazi i sta sve dobija u Zelji.Dobija teren u top 3 na balkanu, dobija armiju navijaca iza sebe, dobija veliki broj utakmica pred paklenim tribinama.Dolazi u klub za koji zivi Ivica Osim pojam fudbala, dolazi u klub iz kojeg je krenuo Edin Dzeko,klub koji ima historiju koju malo ko iza sebe ima.
Kako ne cijenimo ono sto smo prosli kao klub, zapaljenju Grbavicu,pokusaje da nas ugase, iz pepela smo se dizali i opstalI. Gdje je taj prkos u nama ?!
Divimo se komsijama (Partizan,Zvezda,Partizan) i njihovim navijacima? Pa za mene nikad i nikad nece biti blizu mojih Manijaka.
Delije fasisticike parole izbacuju, i velicaju ubijanje uefa ih kaznjava svaku utakmicu.
Na derbiju na sjeveru poslije gola deda ispred mene skace grli me, lik iza mene me grli.. tacno osjetis i ako ih ne znas da je to jedna familija i da vas veze jedna ljubav.
Mozda neko ima vise para,mozda neko pravi bolje rezultate, mozda ima vise navijaca..
JA NEMAM DRUGOG IZBORA, JA NEMAM DRUGE ALTERNATIVE.. IMAM SAMO SVOG JEDNOG ZELJU I NEDAM GA NIKOME. ZA MENE NE POSTOJI BOLJE, ZA MENE NE POSTOJI LJEPSE.
POSTUJMO SE MALO VISE IZMEDJU SEBE I POSTUJMO SVOJ KLUB. JER DRUGOG KLUBA NEMAMO ;)
Svaka ti cast!! Nema se nista dodati,niti oduzeti!! :pljesak: :pljesak:
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

exbabilon
Kontakt:

čet avg 23, 2018 11:50 pm

@vopla slazem se, trebamo teziti boljem, velik je Zeljo klub, prevelik. Svakakvih igraca je proslo kroz klub zadnjih godina, desetine sigurno ispod renomea kluba, ali puno toga je do finansija, bas puno. Klub se dobro postavio u slucaju Zakaric, ali je rizik za nase uslove bio ogroman, nama te pare jos uvijek znace previse. I u danasnje vrijeme, kad je sve stvar para, ko ponudi vise taj dobije boljeg igraca, tesko se nositi sa klubovima sa vecim budzetima. Platu koju mi damo moze dati jos bar 20 klubova u regionu glat, turski nizeligasi mogu dati duplo, troduplo... Sve je manje igraca koji teze izazovu, punom stadionu, borbi za titulu... vecina bi za milju vise otisla grijat klupu u nekom klubu koji je 100 manje ime od Zelje.

Ljoze_9
Kontakt:

čet avg 23, 2018 11:56 pm

vopla je napisao/la:
Slazem se sve. Ne cijenimo sebe, imamo konacno upravu da valja, trenera, sastav,tradiciju, stadion, planove za buducnost, armiju navijaca.
Uvijek ce biti ljudi koji na silu "navijaju" i nikad im nece biti sve po volji, ali srecom ima nas istinskih bolesnika.
BIT CE ZELJO OPET SAMPION

LeBlue
Kontakt:

pet avg 24, 2018 12:02 am

Bravo! Odlican post. Samo Zeljo, nista drugo. Da imam milione poklonio bih Zelji. Nazalost nemam ali zato barem mogu pomoc sa farbanjem reflektora. Zajednistvo koje mi imamo slabo ko ima.

vopla
Kontakt:

pet avg 24, 2018 12:48 am

ma braćo cinjenica jeste da treba teziti ka boljem, i da stvari nece uvijek biti sjajne.Ali poenta jeste, da ljudi milioneri daju bogatstva i milione da osjete srecu da osjete ispunjenost, ja tu srecu kupim za 5-10 KM svakog vikenda. Meni ni jedan el klasiko ovog svijeta ne moze zamjeniti onih 5 minuta dok se pjeva Grbavica.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet avg 24, 2018 1:38 am

Sutra jazvic ima pretrage i snimanje pa cemo znati..

Kospa
Kontakt:

pet avg 24, 2018 3:12 am

E jes ovaj gavran baraba prava...
... Godine života svoga tebi dao sam...

Plava Porodica
Kontakt:

pet avg 24, 2018 5:56 am

trening danas u koliko?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet avg 24, 2018 7:30 am

vopla je napisao/la:Nesto razmisljam i kontam kako malo imamo samopoštovanja prema sebi, koliko ce nam uvijek tudje izgledati sjajnije i koliko cemo svrsavati na sve oko sebe a samo sebe pljuvati.
Svaka cast

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

DobojskiManijak
Kontakt:

pet avg 24, 2018 8:04 am

lokacija budućeg kampa je određena ali narano da se ne izlazi sa ovom informacijom ,sada se naravno radi na "papirlogiji" odnosno političkim odlukama i najvažnijem segmentu finansijama.Naravno kada živimo u državi kao što je BiH da ništa nije gotovo dok sve ne bude gotovo.Trening kamp je po meni a i po izjavi predsjednika Misimovića najveći prioritet čak i prije juga i ostalih stvari.Nakon krova na istoku i ostalih "sitnica" mislim da je ovo sljedeći projekat.Sve u svemu čeka nas lijepa budućnost i svako od nas treba dati svoj doprinos ovoj pozitivnoj priči jer za 20-30 godina ćeš pričati svojoj djeci da si i ti pomogao Želji ili ćeš posramljeno šutjeti
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

ChWilla
Kontakt:

pet avg 24, 2018 8:16 am

svjesni su ljudi toga, kako naši tako i sa strane. ali danas to ne igra niti plaća bolje igrače. može napraviti samo malu razliku, malo pogurati.

ja sam davno govorio da klub ako hoće da napreduje u evropskim okvirima, mora naći način da istovremeno uzima titule u ovoj ligi, pravi pokojeg dobrog mladog igrača i radi na infrastrukturi. naravno, to je sizifov posao. ali bez toga, nas čeka samo više istog sa malim oscilacijama i pozitivnim incidentima.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pet avg 24, 2018 8:29 am

Samo im dajmo vremena, i onim skepticnijim je do sada jasno da je ovo ispravan nacin. Necu reci da je jedini takav - ispravan nacin, ali jeste jedan od njih. I to je put kojim je ova Uprava krenula, zajedno sa vodstvom Misimovicevim. Dajmo im vremena, a dajmo i Odovicu vremena i naseg strpljenja. Trebace, vjerujte. Ide ovo ka boljem, a trebace nam da radimo na jacanju veza sa medijima, te gradjenju stabilnijih politickih kanala. I u ono doba, u doba "bratstva i jedinstva", tesko da je neki klub mogao ista bez politicke podrske. To je tako, nazalost. I ne treba od toga bjezati. To je samo znak snage kluba.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

alombardo
Kontakt:

pet avg 24, 2018 8:41 am

Prvi na tabeli, ovakav stadion, želju vode željovci, a ovdje se raspravlja o dudelanzu, o fašistima iz beograda cccccc

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet avg 24, 2018 9:06 am

Zeljeznicar sampion
Željezničar ante portas !

Eric Cantona
Kontakt:

pet avg 24, 2018 9:20 am

Ni milimetra!

mirzza
Kontakt:

pet avg 24, 2018 10:01 am

Htjeli ili ne priznati mi smo na pravom putu.
Gledam ove kvalifikacije i ono sto se vidi na prvi pogled je da malo ko ima bolji teren od nas. Infrastruktura je jako bitna u danasnje doba, a na derbiju se vidjelo koliko ti znaci teren i uslovi, bolji tereni znace i bolju igru sto i Amar rece u analizi derbija, isto kao da je neki drugi sport jer mozes centrirati iz prve da ne gledas hoce li ti grba odvuci loptu, igras tecnije i brze i sve ide bolje.
Ulaganje u infrastrukturu dugorocno donosi napredak i boljitak, a kada vise ne bude ulaganja u te stvari ostaje ti ulaganje u ekipu, pa kada budemo mogli zadrzati najbolje igrace bit cemo i konkuretni za napad na grupu nekog takmicenja. Tada cemo imati i priliv od reklama na sjeveru, poslovnih prostora na istoku sto ce omoguciti jos jacu ekipu. A evo malo da pustimo masti na volju i uzmemo zadnje 3 godine ponajbolje igrace u toj ekipi.
Da danas imamo nesto tipa
Sehic (bit cemo u stanju da igracima tipa Sehic ponudimo pare da mogu igrati u Zelji)
Memija - Graovac-Rodin- Pavic /Kvesic
Amir-Gojak
Miro Stevanovic-Curjuric (Ramovic)-Zakaric
Lendric
Siguran sam da bi ova ekipa bila konkurent Apolonu i imala bi sta reci definitivno protiv bilo kojeg protivnika posebno kada bi ti na klupi cekali Ubiparip, Ramovic, Saban, Blagoje, Sinisa Stevanovic, Bakrac.
Priliovom novca opet cemo moci kao nekad pred NUFC da dovodimo ono sto vrijedi u nasoj ligi, Primjera radi tada smo doveli Karica i Joldica iz Slobode, Seferovice iz Iskre Bugojno, Silica iz Sirokog, pa evo zamislite da u dva tri prelazna roka dovedes slijedece igrace:
Piric, Ordagic, Memisevic, Koljic a mi smo u proteklom periodu doveli jednog takvog koji bas odskace i ime mu je Sinan Ramovic.
Lijepo nas vrijeme ceka to je definitivno, samo treba strpljenja da se zavrsi ovo sto se pocelo i da se krene u obrazovanje trenera, mi od Cice, Zebe moramo praviti ozbiljne trenere, jako bih volio vidjeti Adzema u omladinskom pogonu kao nekog koordinatora ili trenera juniora. Covjek radi fantasticne stvari, on je najjaci u drzavi u prelazu juniora u seniore i tom prelazu i jako nam je bitan.

igla
Kontakt:

pet avg 24, 2018 10:11 am

Odine preskonferencije su sve zanimljivije :D

cikazubo
Kontakt:

pet avg 24, 2018 10:21 am

Lijepo je slusati Odu, tacno vidis da covjek ima kristalno jasnu viziju i metode da istu prenese igracima, lijepo opisa i Rodinove karakteristike i mane, a fino ga i pohvali i nahavi lijepu buducnost.
Inace Rodin mi se pravo svidja karakterno, pored kvaliteta i talenta momak je ocito impresioniran klubom, kaze danas "igraci Krupe ce biti impresionirani stafionom i atmosferom", a liku na instagramu samo klipovi navijanja, nije kao neki nadobudni levati koji nisu izasli iz ove lige a glume liga 5 igrace.
Da je Graovac ostao da se upari sa Rodinom, pff, pravi bi to bedem bio, kvalitativno-karakterni.

Trenutno korisnika/ca: Dzezvar, Google [Bot], milanribar, Zaki87 i 35 gostiju.

Prijava