boccaccio je napisao/la: ↑čet mar 16, 2017 1:26 pm
Bez ikakve dileme, bilo je ovo najkompletnije izdanje naseg tima. Primjecujem da je mnogo manje stranica napisano na forumu poslije ove utakmice, nego poslije prijasnjih partija. Zadovoljstvo vlada u svima nama i to je generalno zato sto se nema sta puno toga reci od obicne rijeci "odlicno". I tako bi se to ponavljalo u ovim stranicama i bas se nema nista za kritikovati, kako bi se neka misljenja sukobila i gdje bi se otvorila rasprava bilo kojeg tipa.
A sada nema toga, jer smo svi otprilike slozni u pogledu na jucerasnju utakmicu i na nacin kako su je nasi igraci odigrali.
Jako dobra, kompletna utakmica, timski odigrana i pod punom koncentracijom svih 90 minuta. Od pocetka do kraja u ritmu, odlucni, borbeni, puni lijepih poteza, i ono sto me najvise raduje , suteva sa distance. Prosto se nema sta puno napisati ovde, osim pohvaliti sve i jednog igraca na njihovom trudu i znanju, pohvaliti Petrovica na jako dobrom pripremanju ove utakmice, pa se od jako teske utakmice ucinilo da je ovo bila jedna od laksih.
Imamo snage kao tim, fizicki dominiramo i ocekujem poslije ovog kola i pauze koja slijedi da se to tek sve dozove u igracima, i da osvjezeni udju u ligu 6, i tek onda treba ocekivati taj pozitivni efekat uradjenih priprema.
Cestitam igracima i strucnom stabu na prolasku u polufinale.
Slijedi nova utakmica sa istim protivnikom, i ovaj put ce sasvim sigurno biti mnogo teze. Milion je razloga za takvo nesto. Ali sa punim stadionom i gromoglasnom podrskom, ako bi ovaj sastav odigrao na istom nivou, bar kad je odnos prema igri u pitanju, ne sumnjam u novu pobjedu.
A tribina nas gleda. Koketiramo medjusobno. Bacimo kroz utakmicu neki pogled na nju, ona nas osvaja polako, daje nam poruke da ce ona biti sada zauvijek tu sa nama, a mi joj se radujemo. Vec cujem huk sa te tribine kako obuhvata prostor i kako sve to bruji pod nama, siri se preko cijelog stadiona. Nemamo mi jos ni blage veze koliko ce to sve da znaci za nas klub. U svakom pogledu.
Samo da ovako nastavimo na svim poljima. Sportski segment se polako ali sigurno priblizava ambicijama,utakmicu po utakmicu. Drago mi je da se vidi da je igracima malo spao pritisak domaceg terena i oni bi kao igraci trebali da uzivaju u ovakvom ambijentu. Igraju kuci, pred svojom publikom, pred svojom rajom, pred ljudima koji ih vole i koji navijaju za njih. Treba li veci motiv od toga da pokazes toj raji kako je lijepo igrati za njih, za svoje boje i za nesto sto ljudima toliko znaci. Pa da uzivaju svojim igrama i da daju tih 90 minuta onako kako su to dali jucer. Bice utakmica na kojima i nece ici sve kako treba, bice nekad i da nece da udje u gol ili da lopta nece da slusa. Ali raja sve to voli kod nas, ako vidi da se bezuslovno boris za svoj dres. Ako vidi da se boris za raju. Pa ce raja da podrzi. Pa ce raja da zagalami i da pomogne. Pa ce na kraju utakmice dati aplauz i reci ce, pokusali su, borili su se, dali su sve od sebe. Taj medjusobni odnos moze da bude najjaca karika u uspjehu. Tada su svi u svom dvoristu, a tu kad smo mi domacini, onda sve protivnicke ekipe moraju da znaju to i da osjete to na nasem terenu, da kada krene trka uz podrsku svih tribina, da nemaju ovde sta da traze osim da se poklone domacinu.