Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AdmirA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 10, 2025 8:31 am

Kospicar je napisao/la:
ned nov 09, 2025 11:12 pm
FK Deja vu.

Ovo sto nam se desava, nije ni prvi a izgleda ni posljednji put, vrtimo se u krug.
Sama danasnja fudbalska predstava moze zadovoljiti nase apetite, ali sami smo sebe pobijedili, a Zrinjski pokupio kajmak, da je drugacije bilo, ovdje se pola stvari ne bi pomislilo, a kamol napisalo.

Trener je donio takvu odluku, on ima odrijesene ruke i on na kraju krajeva snosi odgovornost za rezultat.
Mijenjanje trenera trenutno nije zrela odluka ali ovo je BiH tako da je sve moguce.

Istinu za volju, u zadnje vrijeme (zadnjih 5 utakmica u prvenstvu) ne briljiramo, patimo se.
Kriza, ok, idemo je prekinuti vec u narednoj utakmici i zavrsiti ovu polusezonu na dostojanstven nacin.
U medjuvremenu bi trebala biti skupstina i mozda neke informacije o investitoru, pa ce se i polusezona zavrsiti i podvuc crta.

Ono sto sada ne smijemo, a vec smo poceli, unositi negativnu energiju i izmisljati price.

Slijedi reprezentativna pauza, “imamo” dvije sedmice da konsolidujemo redove i pripremimo se za zavrsetak polusezone.
Potpisujem. Ovo je jedino logično.

ubaceni element
Kontakt:

pon nov 10, 2025 8:46 am

A sta tacno znaci to da trener snosi odgovornost? Kako je snosi? Kaznjen je novcano? Smijenjen je? Uslovljen da mora dobiti naredne 2-3 inace leti? Meni se cini da, po obicaju, ipak mi navijaci snosimo odgovornost, tj trpimo posljedice njihovih poteza, od trenera do igraca.

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon nov 10, 2025 9:09 am

Ma meni je najgore ovo što mi Pod Bijelim Brijegom zadnje 4 sezone uvijek vodimo na poluvremenu Al uvijek znamo da ćemo izgubt

Jednostavno mentalitet takav i svjesnost kakav kvalitet odnosno nekvalitet pojedinaca imamo

milanribar
Kontakt:

pon nov 10, 2025 9:17 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
pon nov 10, 2025 9:09 am
Ma meni je najgore ovo što mi Pod Bijelim Brijegom zadnje 4 sezone uvijek vodimo na poluvremenu Al uvijek znamo da ćemo izgubt

Jednostavno mentalitet takav i svjesnost kakav kvalitet odnosno nekvalitet pojedinaca imamo
Ne znam vala sinoć najveći nekvalitet nam je kapiten prezentovao. Prvo u prvom poluvremenu onaj korner Zrinjskog gdje je fulio istrčavanje na loptu jedno 2 metra i srećom to nije završilo golom. Onda ovo u drugom prvi go lopta na 2 metra od gola se prebacuje on stoji na liniji, drugi go ne treba komentarisati. Kad ti kapiten koji treba da unosi sigurnost ekipi i smirenost ovako odradi derbi utakmicu, onda možeš samo kući praznih džepova.

Dzezvar
Kontakt:

pon nov 10, 2025 9:30 am

Citavo ljeto nesto kosolidujemo redove a ni iz jedne pauze nismo izasli konsolidovani....
Imali smo taj niz sa ekipama koje realno svi dobijaju ali nista napravili nismo....
Kada smo kod unosenja negativne energije mislim da odgovornost za unosenje iste ne treba traziti medju navijacima nego kod onoga koji silji qrac na igracima pred jako bitnu utakmicu....
Vi ako mislite da je to ispravno onda vam svaka cast...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon nov 10, 2025 9:46 am

Smije li iko nasem treneru postaviti uslov broj osvojenih bodova iz naredne 4 utakmice.

Mi u posljednjih 5 utakmica imamo 4/15 mogucih bodova, kako ima obraza suspendovat igrace, mozda je do njega smije li ga iko pitati kako je od 15 mogucih bodova osvojio samo 4.

Prvo neka na sebi silji qrac a tek onda na igracima.

Sta su to igraci uradili pa da ih ovoliki broj bude suspendovan ? Ovo nije zabiljezeno u fudbalskom svijetu i mislim da je svlacionica izgubljena
Alea iacta est!

Ludvig Leple
Kontakt:

pon nov 10, 2025 10:13 am

On nije ni trebao biti trener F.K.Ž., a ne da mi ovdje raspravljamo o njegovoj odgovornosti.

Čitam i ne vjerujem šta se piše, ali dobro ima ovdje dosta likova koji životom brane dotičnog iz sebi poznatih razloga.

Osipam se na rečenicu "Pa dobro ne igra trener već igrači na terenu, šta je on tu mogao".

Da razjasnimo odmah, trener je taj koji je izveo 11 igrača na teren. On je procijenio da je Odinaka igrač za desnog beka, a taj dečko nije za toga i to se vidi iz aviona (izgleda samo on ne vidi). Taj isti Odinaka sa pozicije krila namjesti gol i bude 100% krivac za prvi, a 50% za drugi jer je podletio pod loptu. Muftić mi nikad nije bio neki golman i to sam ranije pisao, ali kod ovog drugog gola meni više bode oči Odinaka i njegov IQ. Da se razumijemo vrijeme je da se na gol stavi i neki drugi golman.

Dalje, obzirom da ovdje većina vas kritikujete Boljevića, taj čovjek uđe u posljednje dvije utakmice i zabije po gol, meni je to dovoljno da ga guram da se vrati u optimalnu formu poslije očigledno nezgodne povrede leđa za njega. Pored njega, trebaš da u vatru ubaciš marokanca da vidimo šta smo to doveli i da li je stvarno toliko dobar. Ali ne, šta Trener uradi nego pošalje ih na tribine zbog nediscipline.

Sada ja vama postavljam pitanje, da li je stvarno kasno igranje karata u karantinu razlog da pred izuzetno bitnu i tešku utakmicu odstraniš dva igrača koja su ti mogla dati ruke?

Gojak, sve mi se čini da se ponavlja Al Jaber slučaj, koji nije igrao ni pod jednim trenerom, a znali smo svi i vidjeli da taj momak mora igrati. I ovdje se pravimo ludi na forumu, kao mi ne znamo zašto Gojak ne igra. Znamo i uvijek smo znali da kad igrač koji ne igra ( a talenat je vrhunski) ima problem sa trenerom koji traži tal u njegovom narednom transferu, pa tako je isto radio Denis koji je čak za siću pao i otjeran je na kraju iz kluba.

Da se malo dotaknem i Radovca, za Krpića mi i nije toliko žao, ali Radovac je mogao u većem broju utakmica pomoći svojom smirenošću i znanjem, ali i njega je dotični otjerao zbog nediscipline, što, pa vrlo jednostavno je rekao ono što nas većina vidi, MI NEMAMO IGRE! Nismo je imali od početka, nemamo je ni sada i nećemo je imati sve dok je on tu gdje jeste.

Onaj koji je doveo Pejića, Koningsa, Seedorfa, Trupea neka ih vodi kući i neka mu igraju za raju. Osmanović, čovjek pogriješi prvu utakmicu u koordinaciji sa našim Muftom i biva izbačen iz svih kombinacija. Ono što sam vidio u jednoj od narednih utakmica momčina je sasvim korektno odigrala i za Seedorfa je glavom i bradom Jap Stam.

Ali evo čekam taj 15.11. kao dan ukazanja i valjda najave nekih novih boljih vremena za našeg starca od 104 godine...

SamoNapad
Kontakt:

pon nov 10, 2025 10:54 am

Ima jos jedan ciklus od 5 utakmica i poslije toga sjesti i vidjeti koji smo i sta smo postigli. Kakvo mijenjanje trenera sad kad je istumbao 15 igraca svojih i da neko sa ovim sad napravi nesto u roku od 7 dana. Rezultati su ga odrzali na mjestu trenera igra nije, sad je imao uzasan ciklus od 5 utakmica i sad lebdi. Ukoliko odradi dobro ovaj ciklus od 5 utakmica i bude treci ili iznad ne treba nista ni dirati. Ako bude 4 ili ispod jos vise onda razlaz jer se tu nema sta preogovarti. Nismo promovisali nijednog mladog igraca , nije mi se to svidjelo kod Corica a ovaj jos gori ispade. Juce smo odigrali dobro ali smo izgubili igrali smo i lose pa smo pobijedili tako da trenutno smo tu gdje i zasluzujemo po prikazanom. Ako i dodje novi trener nadam se da nece vracati Krpica a Radovac mislim da i nema vise volje da igra za nas nakon svega.

milanribar
Kontakt:

pon nov 10, 2025 11:15 am

Ja Adžemu imam zamjerit utakmice koje je mogao bolje postavit i uzet više bodova. Rudar Prijedor, Radnik, Velež ostalo je ok. Na tim utakmicama je mogao kombinovati, probat jednog mlađeg igrača, malo više na posjed probati.
Po meni mora dokazati da zna odigrat utakmice u kojima smo "favoriti" i koje se očekuje da dobijemo. U Bijeljini smo teško oštećeni u Širokom isto tako, to nije fer da mu se fakturiše, međutim u Prijedoru jako loše, Grbavici protiv Rudara isto tako, Velež također. Nadam se da će protiv Sloge da pokaže ono što svi čekamo i vjerujemo da većina ovih igrača ima dovoljno kvaliteta da zadržimo makar to treće mjesto.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon nov 10, 2025 11:21 am

Ovo su cinjenice ovim Adzemoljubcima:

- Dovedena su tri napadaca ciji je kombinovani ucinak 3 gola na 14 utakmica. Usporedbe radi Krpic je prosle sezone u prvih 14 utakmica dao sam 4 gola. Sef strucnog staba je naveo da smo doveli napadaca za 20+golova u sezoni, to se ocito nece desiti

-Prema dostupnim statistikama ekipa smo koja je najmanje puta u dosadasnjih 14 utakmica opucala u okvir gola

-razvoj u-21 igraca(sta je bio glavni argument da se dovede) ne postoji. Foco je jedini silom prilika gurnut u vatru i povrijedio se. Pitanje je koliko smo tek fulili s Efendicem jer decko zabija redovno vec godinu federalci.

-najbolji igraci iz prosle sezone nisu tu vise, Jaber prodat, Radovac sklonjen a Boljevic gurnut na marginu

- o igri je suvisno trositi rijeci, mi na terenu ne postojimo i ovisni smo o protivniku i koliko ce nam isti taj protivnik dati prostora da nesto probamo a kako probavamo najbolji je prikaz Velez

P.s ovi sto pisu kakva smo dva gola primili i Mufta ovo Mufta ono. Velez i Posusje si dobio na vrasku srecu, vecu nego sto je Zrinjski imao jucer. Mora ti se obiti negdje o glavu. Bitno je pljunuti Muftica jer nije imao svoj dan, a to sto nas vadi svaku utakmicu od pocetka sezone, to nema veze. Garant je Bilalgic nasao kakvog golmana da uvali pa da se i to koriguje.

ISB87
Kontakt:

pon nov 10, 2025 11:31 am

Mora da je neki rod Mufta pa si se upalio.
Bez uvrede, golman za zicere, ali golman koji unosi nervozu svojim linijskim branjenjem.
MIRZA RASCIC

igla
Kontakt:

pon nov 10, 2025 11:48 am

Sa ovim odstranjivanjem igrača pred ovako bitnu utakmicu zbog igranja karti u karantinu je samo pokazao da ima socijalnu inteligenciju divljeg vepra.

Prvi sam za to da mora biti discipline, ali se ovo uradi na mangupski način, ako već želiš racku da oštriš, ili skineš s plate, ili kažeš pred ekipom da ovi što su prekršili moraju častiti ekipu u nekom elitnom restoranu, samim tim im pokažeš da si primijetio, ali da nisi jebeni bizon koji na tribine pošalje jer su igrali karti. Propuštanje treninga, tuče, velike svađe, pijanke - radi šta misliš da treba, niko ti "a" neće reći. Ovo je oštrenje racku na silu jer ima kompleks da ne vlada situacijom i da nije poštovan, pa pokušava na silu pokazati ko je gazda.

Nabijem te Adžeme na tvoj ego.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon nov 10, 2025 11:50 am

ISB87 je napisao/la:
Bez uvrede, golman za zicere, ali golman koji unosi nervozu svojim linijskim branjenjem.
Jasta, od dva brata djeca.

svabo
Kontakt:

pon nov 10, 2025 11:57 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
pon nov 10, 2025 11:21 am
Ovo su cinjenice ovim Adzemoljubcima:

- Dovedena su tri napadaca ciji je kombinovani ucinak 3 gola na 14 utakmica. Usporedbe radi Krpic je prosle sezone u prvih 14 utakmica dao sam 4 gola. Sef strucnog staba je naveo da smo doveli napadaca za 20+golova u sezoni, to se ocito nece desiti

-Prema dostupnim statistikama ekipa smo koja je najmanje puta u dosadasnjih 14 utakmica opucala u okvir gola

-razvoj u-21 igraca(sta je bio glavni argument da se dovede) ne postoji. Foco je jedini silom prilika gurnut u vatru i povrijedio se. Pitanje je koliko smo tek fulili s Efendicem jer decko zabija redovno vec godinu federalci.

-najbolji igraci iz prosle sezone nisu tu vise, Jaber prodat, Radovac sklonjen a Boljevic gurnut na marginu

- o igri je suvisno trositi rijeci, mi na terenu ne postojimo i ovisni smo o protivniku i koliko ce nam isti taj protivnik dati prostora da nesto probamo a kako probavamo najbolji je prikaz Velez

P.s ovi sto pisu kakva smo dva gola primili i Mufta ovo Mufta ono. Velez i Posusje si dobio na vrasku srecu, vecu nego sto je Zrinjski imao jucer. Mora ti se obiti negdje o glavu. Bitno je pljunuti Muftica jer nije imao svoj dan, a to sto nas vadi svaku utakmicu od pocetka sezone, to nema veze. Garant je Bilalgic nasao kakvog golmana da uvali pa da se i to koriguje.
Čekaj legendo, ovo malo golova što dajemo to bude uglavnom iz izrađenih akcija, a ne kao plod slučajnosti. Nije slučajnost kad je Erick zategne u rašlje, slučajnost a rekao bih i defanzivno neznanje je kad primiš ovakva dva gola kao jučer, gdje ih nisi primio iz izrađene akcije, a mi smo ga dali iz akcije. I ovaj jedan gol Veležu na Grbavici je plod neke akcije. Golovi Zrinjskom i Borcu na Grbavici uglavnom su plod akcija, drugi gol Sarajevu također (prvi je Erick ukrao loptu na centri i dao gol kasnije). Mi golove uglavnom primamo iz sumnjivih penala ili kao plod defanzivnih početničkih grešaka, a dajemo ih iz izrađenih akcija. Šteta je samo što takvih efikasnih akcija nemamo više svaku utakmicu, jer očigledno na druge načine teško dajemo golove.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

milanribar
Kontakt:

pon nov 10, 2025 12:13 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
pon nov 10, 2025 11:50 am
ISB87 je napisao/la:
Jasta, od dva brata djeca.
Ja sam ga branio od početka, al činjenica je da je slab na centaršutevima i da često odbrani nemoguće a primi nevjerovatno.

plavi kanarinac
Kontakt:

pon nov 10, 2025 1:04 pm

Pa meni je draže da primi što se očekuje da ce će primiti, ali da kad je to bitno izleti s linije pokupi loptu i bude siguran u ovim kriznim situacijama. Ali hajde to sam samo ja. Nesiguran je, nas je, volim ga, postujem ali je nesiguran. Do cega je ne znam.

Isto ko sto ne znam sta bi nam donio novi trener ?? Za polusezonu ne puno rekao bih.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Sky1
Kontakt:

pon nov 10, 2025 1:29 pm

Potpuno je suludo i besmisleno tjersti trenera sada, drugo je što smo se svi mi ovdje potajno nadali tituli, iako smo svi svjesni bili da je nerealno. Isto tako je besmisleno pozivati povratak Krpića i Radovca u ekipu. Na polusezoni riješiti to i riješiti se još nekih igrača. Dovesti par ciljanoh pojačanja i to je to.

igla
Kontakt:

pon nov 10, 2025 1:53 pm

Ma nije se niko nadao tituli, ni potajno, nisam lud. Samo na naplatu sada dolazi to što smo dobijali puno utakmica na huk sjevera i istoka Grbavice. Igre nemamo, jedino što ima je fina atmosfera među igračima koju će sjebati sa svojim oštrenjem racku.

Evo sad nam na naplatu dolazi to što smo mi bolji bili na početku nego sad, a većina ostalih idu na bolje kako sezona ide.

plavi kanarinac
Kontakt:

pon nov 10, 2025 2:02 pm

Ovdje danima mjesecima svi prizivali stranog trenera koji ce presjeci i uspostaviti nekakvu disciplinu po cijenu ispadanja i sad dođe xy trener to uradi i odmah problem. Radovac je dobio par prilika svi rekli opala mu forma neka ga je sklonio, sto i jedna protiv njega. Krpica tjerali nogama iz kluba, lik ga prekrizi i nista se ne desi. Boljevica kritikovali svi zivi poslije produzetka, sad ko biva dobar odjednom treba nam. Odigrao dvije tekme uzasne ali pomogao bi u Mostaru? Cime? Ne vraćanjem u odbranu mozda ne znam.

Samo realni budite, nit je ovo savršeno niti bilo šta, ali najmanje nam sad treba takva turbulencija u vidu promjene trenera.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Norsborg
Kontakt:

pon nov 10, 2025 2:10 pm

cipiripi je napisao/la:
pon nov 10, 2025 9:46 am
Smije li iko nasem treneru postaviti uslov broj osvojenih bodova iz naredne 4 utakmice.

Mi u posljednjih 5 utakmica imamo 4/15 mogucih bodova, kako ima obraza suspendovat igrace, mozda je do njega smije li ga iko pitati kako je od 15 mogucih bodova osvojio samo 4.

Prvo neka na sebi silji qrac a tek onda na igracima.

Sta su to igraci uradili pa da ih ovoliki broj bude suspendovan ? Ovo nije zabiljezeno u fudbalskom svijetu i mislim da je svlacionica izgubljena
Nebi bio problem ni siljenje da je kod takve situacije ubacio Gojaka i Dragovica koje svi hvale pa da vidimo barem na cemu smo. A on napravi samo dvije izmjene.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 33 gosta.

Prijava