cipiripi je napisao/la: ↑pon nov 03, 2025 10:19 am
Eisenbahner1921 je napisao/la: ↑pon nov 03, 2025 9:59 am
cipiripi je napisao/la: ↑pon nov 03, 2025 6:20 am
Hajmo priznat nesto sebi
Losi smo bili u Bjeljinj, losi bili protiv Posusja, losi smo bili u Prijedoru a sinoc sinoc smo bili KATASTROFALNI.
Dakle nije u pitanju jedna utakmica vec cetri utakmice u nizu, ovo je do igraca i Adzema.
Sinoc ga je Rahimic takticki nadmudrio mi jednostavno nema automatizma i nema sredine terena Eric i Deni ne mogu sami.

Mislim da niko ne moze reci da smo bili dobri u tim utakmicama. Nismo i ne treba se tjesiti.
Medjutim, Borac ne odigra dobro u Prijedoru, pobijedi i ispade rutinska pobjeda 0:2 lagano (znamo kako). Ima jos primjera takvih. Mi smo u ove 4 utakmice osvojili 4 boda, ali uz normalno sudjenje bi uzeli koji bod vise i mi bismo bili mirniji.
Mi moramo proigrati, ovako ne ide to je jasno, ali treba biti realan i reci da bi i uz ovako losu igru sad bili 2 boda od prvog mjesta.

Sve sto si naveo u vezi sudijskih odluka ima smisla i to je tako, ali hajmo zanemariti sudijske odluke, hajmo malo gledati striktno na igru u toku 90 minuta.
Zaista sam ispratio svaku nasu utakmicu, pogotovo domacu i utakmice vec decenijama gledam sa sjeverne tribine. Ono sto zapazam jeste da mi nemamo veznog reda, nemamo sredine terena, jednostavno imamo odbranu i 5 igraca u zadnjoj trecini protivnika.
Kod nas igraci (stoperi) ne znaju uputiti pas duzi od 5 metara, nema brzog protoka lopte, vec se sve svodi da Karamarko vuce loptu do aut linije i onda je na centru doda Cveti ili obratno na drugoj strani.
Zadnji vezni ne postoji ne "spusta" se do odbrane da preuzme loptu koju ce poslije prenijeti / razigrati sa ostala dva vezna igraca, jednostavno nema SMISLA i automatizma u igri.
Adzem je vec dovoljno sa ovim igracima i ja jos uvijek ne vidim njegov "rukopis" osim da protiv jacih ekipa igra na tranziciju.
Nama je prioritet ubaciti u igru jos jednog "krativca" koji ce pomoci Ericu a Denija pribliziti golu, da li imamo takvog igraca u rosteru to zna Adzem, jer ovi pokusaji sa Lagumdzijom i izmisljanjem pozicija su katastrofalni

Istina. Taj dio ja ne sporim. 
Zadnji vezni i kad se spusti izmedju stopera, nema kome odigrati dalje. Famozni trokut koji se formira da se uvezu dva pasa mi radimo samo na bokovima i to mozemo protiv jacih ekipa. Protiv slabijih ekipa u bloku to se brzo ugusi. 
Takodjer, nas presing ne postoji. Gledam protiv Posusja Boljevic i Jaganjac u liniji i kao drze poziciju kad njihovi stoperi iznose loptu, Cvetanoski na centru blizu Alica. Ljudi lagano iznesu loptu do 40 m od naseg gola i onda krene igra, kombinanovanje, pasovi. U Prijedoru smo agresivno i na loptu izasli prvih 15 minuta drugog poluvremena i gle cuda tad smo zabili gol. 
Naravno da u vezi fali kreativac. Svaki nas veznjak ima svoje kvalitete, ali za tecnu igru fali AlJaber, Sosic, pa i Radovac u formi. Lagumdziju raja sad osporava, on je nekad u vezi jednostavno neprelazan, nesto kao Armin Hodzic nedavno. To su utakmice kada protivnik vise napada i gdje njegove oduzete lopte na centru guraju nase igrace u sansu. Kada treba igra sa loptom on nije taj. 
Ubijedjen sam da Konings igra stalno na poziciji napadaca da bi zabio 2-3 gola. Jaganjac je bonus igrac, a kako se Foco povrijedio, Gojaku se ocigledno ne vjeruje jos, Sabicu se ne zna pozicija, nema tu puno opcija sve i da hocemo nesto da kombinujemo. 
Ironija, jucer je vise puta Troupee imao sansu da ubaci centarsut, jer je Cveta probijao tu stranu, a Odinaka slabo. Sto nekad Cveta nije otisao desno bar da se proba nesto uraditi na taj nacin. Nije da ne mijenjamo pozicije krilima.

Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice