Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 03, 2025 8:33 am

Vec dvije sezone VAR se primjenjuje u nasoj ligi, da li se barem jednom desilo da glavni sudija ostane pri svojoj odluci i da ne promjeni odluku na osnovu VAR-a.

Nase sudije se boje i uvjereni su da ako "ne poslusaju" VAR sudiju da ce ici na "hladjenje".

Nedavno sam pisao da nam fali jedan kreativac kao sto su bili Stilic i Al Jaber fali nam neko ko ce prenijeti loptu iz zadnje linije i kreirati napad.

Zaista ne znam sta je sa Radovcem ali nam sada takav tip igraca bas fali u ekipi, da ima 10 kila viska uvjeren sam da moze barem pouvrijeme odigrat.

Adzem se gubi, imamo igru bez igre, protiv jacih ekipa igramo na tranziciju, a protiv "slabijih" gdje mi treba da dominiramo mi ne znamo sta cemo s loptom, procitani smo i to je to.

Slijede nam teze utakmice i ako nesto ne izmislimo, veoma lahko mozemo prosuti sve sto smo uradili u prvoj 1/4 prvenstva
Alea iacta est!

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon nov 03, 2025 9:16 am

Ja sam fasciniran kako mi u svako poluvrijeme udjemo tako što ili primimo gol ili visimo da ga primimo

cala
Kontakt:

pon nov 03, 2025 9:20 am

Nekoliko zapazanja

Ko god nam je ove Holandjane uvalio, svaka mu cast. Troupee i Konnings su za Federacije maksimalno, jedini Seedorf pokazuje nesto. Ovaj mali sto je iz Arsenala dosao se nekako krio od lopte, lagano trckarao iako je usao svjez s klupe pri negativnom rezultatu. Mogao je barem neku energicnost pokazat, ne ocekuje niko da predribla i zabije gol odmah.

Dosta puta je ovdje napisano kako smo poletili previse nakon onih pobjeda u derbijima na Grbavici i kako mi jednostavno ne znamo iz posjeda igrat, sto se pokazalo apsolutno tacnim. Protiv Zrinjskog jedina nada za pozitivan rezultat je low block uz isturenog Milosevica i dva brza krila (Matej i Vini). Ako se otvorimo i krenemo nesto igrat, to ce zavrsit katastrofalno po nas.

Velez je jucer krenuo onako kako smo mi trebali i to me najvise boli. Izasli su nabrijani, puni energije i konstantno na granici kartona dok smo mi vise imali ulogu posmatraca nego aktera. To se ne smije desavati na Grbavici i to mi je velika zamjerka igracima i Adzemu. Grbavica je jucer svoje odradila, igraci na terenu su zakazali.

ZeljinManijak
Kontakt:

pon nov 03, 2025 9:34 am

Željo mi te volimo kako god završio

:zeljeznicar1:

milanribar
Kontakt:

pon nov 03, 2025 9:39 am

Brine me što nam svaku utakmicu na početku protivnik probleme napravi. Juče ne možemo da iznesemo loptu prvih 5 minuta i dobijemo 3 kornera poslije kojih ide penal i go.

Druga zamjerka za juče i zbog koje mislim da smo i izgubili dijelom, desni bek na lijevom beku a na klupi sjedi Obradov pravi lijevi bek.

Falio je Šošić puno koji je igrač uz Miloševića koji jedini može zadržat loptu, predriblat 1 na 1 na sredini napravit višak.

ZeljinManijak
Kontakt:

pon nov 03, 2025 9:44 am

cipiripi je napisao/la:
pon nov 03, 2025 6:20 am
Hajmo priznat nesto sebi

Losi smo bili u Bjeljinj, losi bili protiv Posusja, losi smo bili u Prijedoru a sinoc sinoc smo bili KATASTROFALNI.

Dakle nije u pitanju jedna utakmica vec cetri utakmice u nizu, ovo je do igraca i Adzema.
Sinoc ga je Rahimic takticki nadmudrio mi jednostavno nema automatizma i nema sredine terena Eric i Deni ne mogu sami.
To je to prijatelju sve si napisao :bih:

A za ove ostale i šatro insajdere, prestanite priču o investitoru dok zvanična ne objavi. Nema još investitora u skorije vrijeme .

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon nov 03, 2025 9:59 am

cipiripi je napisao/la:
Hajmo priznat nesto sebi

Losi smo bili u Bjeljinj, losi bili protiv Posusja, losi smo bili u Prijedoru a sinoc sinoc smo bili KATASTROFALNI.

Dakle nije u pitanju jedna utakmica vec cetri utakmice u nizu, ovo je do igraca i Adzema.
Sinoc ga je Rahimic takticki nadmudrio mi jednostavno nema automatizma i nema sredine terena Eric i Deni ne mogu sami.
Mislim da niko ne moze reci da smo bili dobri u tim utakmicama. Nismo i ne treba se tjesiti.
Medjutim, Borac ne odigra dobro u Prijedoru, pobijedi i ispade rutinska pobjeda 0:2 lagano (znamo kako). Ima jos primjera takvih. Mi smo u ove 4 utakmice osvojili 4 boda, ali uz normalno sudjenje bi uzeli koji bod vise i mi bismo bili mirniji.
Mi moramo proigrati, ovako ne ide to je jasno, ali treba biti realan i reci da bi i uz ovako losu igru sad bili 2 boda od prvog mjesta.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon nov 03, 2025 10:08 am

Naravno da nema igre, nije je nikad ni bilo. Bili su obrisi Denisovog sistema i to je to. Vukla te forma i bljeskovi igraca/sreca koji kad tad moraju stati.

Raspored ide sad, mi ko razbijena vojska. Dva igraca koja bi nam iskustvom mogli pomoci su suspendovani od trenera zato sto su mu rekli ono sto je cinjenica a to je da nemamo igre.

Najbolji igrac nam se tek vraca u ritam, a kako ga koristi i koliko mu ne da kontinuitet pitanje da li ce se uopste vratiti.

U-21 nemamo, moramo trpiti mezimca Jaganjca koji izuzev dva bljeska kontinuirano pokazuje da ne moze biti ozbiljna opcija. Jucer covjek ne da jedan duel nije dobio vec posteno nije skocio. Izgubio x lopti.
Gojak se susi, Efendic briljira u federalci ali naravno sansu nece dobiti jer nije u pravoj agenciji ali zato je tu Sabic vjecni talenat i Kolic maskota.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon nov 03, 2025 10:19 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Hajmo priznat nesto sebi

Mislim da niko ne moze reci da smo bili dobri u tim utakmicama. Nismo i ne treba se tjesiti.
Medjutim, Borac ne odigra dobro u Prijedoru, pobijedi i ispade rutinska pobjeda 0:2 lagano (znamo kako). Ima jos primjera takvih. Mi smo u ove 4 utakmice osvojili 4 boda, ali uz normalno sudjenje bi uzeli koji bod vise i mi bismo bili mirniji.
Mi moramo proigrati, ovako ne ide to je jasno, ali treba biti realan i reci da bi i uz ovako losu igru sad bili 2 boda od prvog mjesta.
Sve sto si naveo u vezi sudijskih odluka ima smisla i to je tako, ali hajmo zanemariti sudijske odluke, hajmo malo gledati striktno na igru u toku 90 minuta.

Zaista sam ispratio svaku nasu utakmicu, pogotovo domacu i utakmice vec decenijama gledam sa sjeverne tribine. Ono sto zapazam jeste da mi nemamo veznog reda, nemamo sredine terena, jednostavno imamo odbranu i 5 igraca u zadnjoj trecini protivnika.

Kod nas igraci (stoperi) ne znaju uputiti pas duzi od 5 metara, nema brzog protoka lopte, vec se sve svodi da Karamarko vuce loptu do aut linije i onda je na centru doda Cveti ili obratno na drugoj strani.

Zadnji vezni ne postoji ne "spusta" se do odbrane da preuzme loptu koju ce poslije prenijeti / razigrati sa ostala dva vezna igraca, jednostavno nema SMISLA i automatizma u igri.

Adzem je vec dovoljno sa ovim igracima i ja jos uvijek ne vidim njegov "rukopis" osim da protiv jacih ekipa igra na tranziciju.

Nama je prioritet ubaciti u igru jos jednog "krativca" koji ce pomoci Ericu a Denija pribliziti golu, da li imamo takvog igraca u rosteru to zna Adzem, jer ovi pokusaji sa Lagumdzijom i izmisljanjem pozicija su katastrofalni
Alea iacta est!

ZeljinManijak
Kontakt:

pon nov 03, 2025 10:27 am

Da je neko drugi bio trener sad mi bili u borbi za postanak. Mulalić i Adžem pa možda i Osim su jedine osobe koje nekad Želji titulu mogu donijeti , naravno kad stanemo na noge.

Pita me lik kad smo kartu kupovao: Kako je moguće da niko nije zainteresiran za Želju a ima svoj stadion,navijače bukvalno smo Zlatna koka" rekp prijatelju politika.

Dzezvar
Kontakt:

pon nov 03, 2025 10:31 am

Bojim se da se opet sujeta prelama preko ledja kluba.Ubijedjen sam da bi Radovac u ovoj sada situaciji kada nemamo sredine itekako dao ruke...
Ali kao sto rekoh sujete se opet prebijaju preko ledja kluba....vise nego ocigledno.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SamoNapad
Kontakt:

pon nov 03, 2025 10:32 am

cipiripi je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Hajmo priznat nesto sebi

Sve sto si naveo u vezi sudijskih odluka ima smisla i to je tako, ali hajmo zanemariti sudijske odluke, hajmo malo gledati striktno na igru u toku 90 minuta.

Zaista sam ispratio svaku nasu utakmicu, pogotovo domacu i utakmice vec decenijama gledam sa sjeverne tribine. Ono sto zapazam jeste da mi nemamo veznog reda, nemamo sredine terena, jednostavno imamo odbranu i 5 igraca u zadnjoj trecini protivnika.

Kod nas igraci (stoperi) ne znaju uputiti pas duzi od 5 metara, nema brzog protoka lopte, vec se sve svodi da Karamarko vuce loptu do aut linije i onda je na centru doda Cveti ili obratno na drugoj strani.

Zadnji vezni ne postoji ne "spusta" se do odbrane da preuzme loptu koju ce poslije prenijeti / razigrati sa ostala dva vezna igraca, jednostavno nema SMISLA i automatizma u igri.

Adzem je vec dovoljno sa ovim igracima i ja jos uvijek ne vidim njegov "rukopis" osim da protiv jacih ekipa igra na tranziciju.

Nama je prioritet ubaciti u igru jos jednog "krativca" koji ce pomoci Ericu a Denija pribliziti golu, da li imamo takvog igraca u rosteru to zna Adzem, jer ovi pokusaji sa Lagumdzijom i izmisljanjem pozicija su katastrofalni
Tesko cemo mi sa ovakvim veznim igrati kroz sredinu jer imas igrace koji kad predaju loptu bukvalno se ne krecu prema naprijed. Cak sta vise imas njih par koji se brze sakriju iza protivnika. Ja se ne sjecam duplog pasa naseg kroz sredinu, lopte nam se odbijaju od noge ko od drvo. Jednostavno moras imati pasove koji ce tjerati igrace da se otvaraju sto prije , Erik nije taj tip koji ce poslije pasa napravit 4-5 metara trk da dobije opet loptu, Deni bi ko i mogao ali Dan je totalno van forme niti se krece niti odigrava niti utrcava. Znaci mi imamo jednog veznog koji moze potencijalno razviti tu pas igru sto je nedovoljno. Druga stvar je sto je evidentno da Boljevic nije vise za krila , on ako sta uradi to je negdje blize golu da li kao drugi spic ili neka 10 koja ce se ubacivati iz drugog plana. Evidentno je da ne mozemo vise na ovaj nacin igrati protiv ekipa koje stanu nazad. Jos juce Velez je lose igrao tu defanzivu kad poredim kako su nad druge ekipe stajale. Mi smo uspjeli njih probiti lakse od ocekivanog ali to opet nije dovoljno i vjerujem da ce nas neke druge ekipe daleko vise frustrirati sa odbranom nego sinoc oni ( ako nastavimo po istom sablonu igrati).

igla
Kontakt:

pon nov 03, 2025 10:32 am

Opet da ponovim, lijevog beka sinoć igra desni bek. Lijevi bek kojeg je Adžem za ruku doveo iz Jedinstva je treća opcija na svojoj poziciji, a u ekipi imamo 2 lijeva beka.

Opet da ponovim, Lagumdžija igra desetku koji nije u formi ni na svojoj poziciji i koji tehnički nije jak igrač. Na klupi sjede: Boljević, Gojak, Konings, Mhand, Pejić, Šabić. Sviju ih otjeraj ako je Lagumdžija ispred njih na onoj poziciji. A nije.

Realizacija nam je 0. Kad to kažeš protiv Slobode koja ti se brani sa 11 igrača u 16 metara i kojoj ulazi Komazec u igru sa 100 kila, onda si neprijatelj i "pretjeruješ".

Podsjetimo se, otjeran je Sulejman Krpić (lično nemam ništa protiv), ali uz bahate najave da dolazi špic koji će zabijat. Nakon 13. kola, nama su najbolji strijelci Vini, Jaganjac i Erick sa 2 gola.

Sad samo na naplatu dolazi period ličnih inspiracija i hajca od strane publike na Grbavici, a kad trebaš nešto na trening, automatizam i sl. = nigdje te.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon nov 03, 2025 11:10 am

Dzezvar je napisao/la:
Bojim se da se opet sujeta prelama preko ledja kluba.Ubijedjen sam da bi Radovac u ovoj sada situaciji kada nemamo sredine itekako dao ruke...
Ali kao sto rekoh sujete se opet prebijaju preko ledja kluba....vise nego ocigledno.
100% se slazem sa tvojom konstatacijom, Radovac bi nam u posljednjim utakmicama valjao i trebao, jer ovo izmisljanje pozicija prvo sa Pejicem zatim Koningsom samo steti igri i klubu
Alea iacta est!

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon nov 03, 2025 11:36 am

cipiripi je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Hajmo priznat nesto sebi

:palacgore:
Istina. Taj dio ja ne sporim.
Zadnji vezni i kad se spusti izmedju stopera, nema kome odigrati dalje. Famozni trokut koji se formira da se uvezu dva pasa mi radimo samo na bokovima i to mozemo protiv jacih ekipa. Protiv slabijih ekipa u bloku to se brzo ugusi.
Takodjer, nas presing ne postoji. Gledam protiv Posusja Boljevic i Jaganjac u liniji i kao drze poziciju kad njihovi stoperi iznose loptu, Cvetanoski na centru blizu Alica. Ljudi lagano iznesu loptu do 40 m od naseg gola i onda krene igra, kombinanovanje, pasovi. U Prijedoru smo agresivno i na loptu izasli prvih 15 minuta drugog poluvremena i gle cuda tad smo zabili gol.
Naravno da u vezi fali kreativac. Svaki nas veznjak ima svoje kvalitete, ali za tecnu igru fali AlJaber, Sosic, pa i Radovac u formi. Lagumdziju raja sad osporava, on je nekad u vezi jednostavno neprelazan, nesto kao Armin Hodzic nedavno. To su utakmice kada protivnik vise napada i gdje njegove oduzete lopte na centru guraju nase igrace u sansu. Kada treba igra sa loptom on nije taj.
Ubijedjen sam da Konings igra stalno na poziciji napadaca da bi zabio 2-3 gola. Jaganjac je bonus igrac, a kako se Foco povrijedio, Gojaku se ocigledno ne vjeruje jos, Sabicu se ne zna pozicija, nema tu puno opcija sve i da hocemo nesto da kombinujemo.
Ironija, jucer je vise puta Troupee imao sansu da ubaci centarsut, jer je Cveta probijao tu stranu, a Odinaka slabo. Sto nekad Cveta nije otisao desno bar da se proba nesto uraditi na taj nacin. Nije da ne mijenjamo pozicije krilima.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Sky1
Kontakt:

pon nov 03, 2025 12:48 pm

Kako god, slijedi nam period rezultatske krize i ne vidim način da se to ne desi sa Adžemom na čelu SŠ i trenutnim igračkim kadrom, istina ekipa je u izgradnji ali ja ne vidim nikakve obrise igre, osim te tranzicije protiv jačih ekipa. Moliti Boga da nas sreća pogleda u narednim utakmicama, ja ovdje ne vidim nijedan razlog za optimizam.

Sky1
Kontakt:

pon nov 03, 2025 12:52 pm

cipiripi je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
100% se slazem sa tvojom konstatacijom, Radovac bi nam u posljednjim utakmicama valjao i trebao, jer ovo izmisljanje pozicija prvo sa Pejicem zatim Koningsom samo steti igri i klubu
Imao je on opcija jučer. Po meni Deni je trebao ići na 10, Lagumdžija iza ili bez Lagumdžije Koenings na 10, Pejić isto može na 10. Nešto on izmišlja ne kontam. I da dodam još, on pripremi ekipu za tranziciju, a igraš kući i to protiv Veleža koji nije kvalitetniji od tebe. Mi smo njih trebalo napasti, a nikako praviti taktiku da mi njih čekamo.

dobar tri
Kontakt:

pon nov 03, 2025 1:06 pm

Sky1 je napisao/la:
Kako god, slijedi nam period rezultatske krize i ne vidim način da se to ne desi sa Adžemom na čelu SŠ i trenutnim igračkim kadrom
Mora se nekad i vratiti, realnost je da smo i kone i zrinjski docekali u najgorem periodu za njih, borac dobili zahvaljujuci publici a velez u mostaru na individualnu brilijantnost erika. ostale utakmice su svakako bile katastrofalne, ili da ne pretjerujem, nedovoljno dobre.

Sky1
Kontakt:

pon nov 03, 2025 1:16 pm

dobar tri je napisao/la:
pon nov 03, 2025 1:06 pm
Sky1 je napisao/la:
Kako god, slijedi nam period rezultatske krize i ne vidim način da se to ne desi sa Adžemom na čelu SŠ i trenutnim igračkim kadrom
Mora se nekad i vratiti, realnost je da smo i kone i zrinjski docekali u najgorem periodu za njih, borac dobili zahvaljujuci publici a velez u mostaru na individualnu brilijantnost erika. ostale utakmice su svakako bile katastrofalne, ili da ne pretjerujem, nedovoljno dobre.
Nema igre jednostavno u većini utakmica nas vile nosale.

fcz
Kontakt:

pon nov 03, 2025 1:29 pm

Sky1 je napisao/la:
pon nov 03, 2025 12:52 pm
cipiripi je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Imao je on opcija jučer. Po meni Deni je trebao ići na 10, Lagumdžija iza ili bez Lagumdžije Koenings na 10, Pejić isto može na 10. Nešto on izmišlja ne kontam. I da dodam još, on pripremi ekipu za tranziciju, a igraš kući i to protiv Veleža koji nije kvalitetniji od tebe. Mi smo njih trebalo napasti, a nikako praviti taktiku da mi njih čekamo.
Upravo tako.

Umjesto suludog eksperimenta s Lagumdzijom, puno smislenije bi bilo probati mozda Boljevica na 10, pa i Sabica koji nema takmicarski ritam ali bi mu to trebala biti prirodna pozicija. Zasto se Gojaku ne bi dalo barem 30 minuta?

Troupee je jos jedna uvrnuta ideja koja je u startu bila osudjena na propast - ako ne vjerujes "svom" Obradovu, mogao je Karamarko na beka, ili mozda Osmanovic koji je hebeni LJEVAK.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], kemo i 112 gostiju.

Prijava