Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Bozidar Radosevic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto sep 16, 2025 5:05 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
uto sep 16, 2025 2:31 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto sep 16, 2025 2:21 pm
LARSSON je napisao/la:
uto sep 16, 2025 1:34 pm
Ma Šošić karina? Napušite mu se kurca :bih:
Jedna lasta ne cini proljece, a i sinoc smo hladno mogli zbog njegovih peta prvo primiti gol.
Haha e svašta, da nas nema trebalo bi nas izmisliti... Haj bar dan poslije da nagradimo bar komentarom likove sto okrenuse jucer tekmu, pa onda vec od sutra ih opet pljujte...
Ma treba ga u nebesa dici, odigrao 20 minuta kako treba nakon 10utakmica gdje se s loptom nije sastavio i gdje je svaku utakmicu ili najgori ili medju najgorima.

ISB87
Kontakt:

uto sep 16, 2025 5:14 pm

Ma Sosic je jedini lik koji vuce naprijed.
Sinoc, neko napisa, je pobijedio tim. E sad je na Adzemu da ukomponuje taj tim, da svako u svakom trenutku zna gdje stoji drugi igrac. Treba vremena za to, ali nadam se da ce do kraja sezone to uspjeti.
MIRZA RASCIC

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto sep 16, 2025 5:57 pm

Izgleda da mi jos nismo ni svjesni sta smo juce uradili i koliko je bitna ova pobjeda, posebno sto je izborena na onakav nacin. Ne samo zbog toga sto smo pobijedili Borac i sve njihove zastitnike, ne samo zbog toga sto smo prvi na tabeli i jedina neporazena ekipa, ne samo zbog toga sto je Grbavica baza bez poraza vec, evo, punih godinu dana, nego zbog toga sto smo pokazali i dokazali prvenstveno sebi sta znaci igrati srcem i dati i posljednji atom snage, gristi do zadnjeg sudijinog zvizduka ( makar se igralo i 100 minuta ), nikada ne odustati, nikada se ne predati, bez obzira kakav je rezultat, jer nosis taj grb na srcu i imas taj huk i podrsku sa tribina , kojeg, ovakvog, nema niko u ovoj ligi. Duboki naklon, kapa do poda i jedno veliko hvala svima koji su dali doprinos ovoj velicanstvenoj pobjedi.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

fcz
Kontakt:

uto sep 16, 2025 6:55 pm

Ima li igdje snimak tekme?

Hvala
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

ponosannavas
Kontakt:

uto sep 16, 2025 7:06 pm

ublehas je napisao/la:
uto sep 16, 2025 12:57 pm
black64 je napisao/la:
uto sep 16, 2025 10:31 am
mislim da je taktika bila da se čuva nula u prvom poluvremenu, Bolja i Pejić izmore bekova pa da se ubaci trio Šošić, Vini, Cveta u drugom poluvremenu.

Ali ljudi nam dva uvališe, a mogli su i više
Ja kad sam vidio sastav, pomislio sam na ovo. Ubaci odmorne brze igrace na umorne bekove. Nažalost, ono gdje smo pali je sredina. Tu nas je borac skroz uzeo. Na igracima se vidio "strah" od duale i eventualnih faulova/kartona. Igrači borca su dosta agresivnije ulazili u iste.
Po meni prvo se Karamarko bezze raspravlja je li faul ili aut, pa iz toga auta pogadjau stativu, i onda krece neka panika u našim redovima. Poslije Lagumdžija bezze pada...
Sto se tiče Ade, niti je ovi bila briljantna postavka, niti je pobjeda na srecu. Jbg. Kad izgubimo, bude zasluženo, a svaka pobjeda na sreću. Nije bas ni tako.
U Sirokom ocekujem utakmicu slicnu kao protiv Sloge.
Mi smo se izgubili nakon one greske iz auta. Totalno smo pogubili kompas. Panika je neka vladala i mozda bi se i konsolidovali nekako da nije pao gol kasnije. Isto se njima desilo nakon naseg gola.

Ratoborni Mrmot
Kontakt:

uto sep 16, 2025 8:53 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto sep 16, 2025 10:15 am
Fanzi je napisao/la:
uto sep 16, 2025 9:45 am
Ado se ništa nije promijenio. Samo su došli rezultati, a sa rezultatima i sve veća podrška nevjernih toma. Oni najvjerniji, nikada podršku nisu dvojili.
Kakva crna objektivnost Grbavice? Sahranila je svoje djece i djece, kamaru nakon rata... Samo da je svaka kao sinoć, da tribine ginu i podržavaju svako Željino dijete, pola muke bi nas zaobišlo.

Na kraju, s kojim pravom ste čovjeku napisali dijagnozu? Ko to ne bi bio lud kao on šta je sve prošao? S kojim ste pravom ga nagazili? Čime vođeni?
Da upravo je to problem našeg društva da imamo 10 hiljada ljudi na tribinama, po kriterijima objektivnog posmatrača, stručnih da precizno diseciraju vrlo složen sport koji se zove fudbal. Da to je odlika našeg društva, nacije stručnjaka u svemu generalno i rijetko čemu posebno.

Doći će i porazi, ali tada će izroniti iz mulja svi oni što NAŠEG čovjeka etiketiraju raznim bolesnim epitetima. Šute sedmicama, jer nemaju materijala da progovore.
Samo se pitam odakle dolazi to jed i zlo, čemu i zašto? A kao navijač si Želje.

Salle86, nije ovo direktno upućeno tebi. Znaju dobro oni kojima je upućeno. Sve što se radilo nekim bivšim garniturama, radi se u još gorem obliku pojedinim našim igračima, trenerima.

Ja sam presretan kakav je Ado postao trener, cijeneći činjenicu da je čovjek sam, danju-noću stajući u redu kao prodavač polica auto osiguranja, sam isfinansirao sebi licencu i uložio u sebe da postane trener. Ponosan sam da jedan naš čovjek kojem se pakostilo direktno, i zakucavalo ga sa tribina i društvenih mreža, pronađe mentalnu snagu da se fajta.
Davno bih odustao.
Jasta Aduka nas Heroj. Druze pobjedili smo ne znamo ni sami kako, svaku utakmicu od pocetka sezone smo inferiorniji i ne stvaramo prilike, nije nas nikad ovako sreca gledala kao ove sezone.

Neka on osvoji, ali mi igru nikakvu nemamo. Sinoc je moglo do 60te biti 5-0 za Borac. Muftic je izvadio tri sanse koje realno malo ko bi. A ti i dalje vjeruj da je on trenercina.
Postoji nesto sto se zove ekipa odnosno tim koji broji cca 25 igraca na koje se racuna. Snaga i kvalitet trenera se ogleda u situaciji da ti treba 20-ti igrac i on odigra maksimalno, da se baca na glavu, da ima neki kvalitet, da se uklapa u ekipu i da je zadovoljan. To je jako tesko ostvariti. Jako tesko. Narocito kada si fakticki promijenio 15-ak igraca pred pocetak sezone. I to sve valja uigrati za dva mjeseca. Pa nije Pes gdje ubacis igraca koji samo proigra ako je dobar, ne funkcioniše to tako. I da je valjalo istripiti silan pritisak, neku bezrazloznu nervozu koja se pojavila od prvog kola lige sto je bio dodatni uteg oko vrata ili nogu igraca i ss.

Da znas ista o zivotu, da imas promil mozga u glavi znao bi da je nemoguce tesko uklopiti sve igrace + strucni stab u jednu cjelinu i da to sve lici na tim. Ko je radio sa 40+ ljudi ( a da nije Bingo i slaganje rafova, ne podcjenjujem posao naravno ) gdje ne zavisis samo od sebe nego je prica mnogo kompleksnija zna o cemu pricam. Ti ocito ne znas, al se zato izivljavas na forumu i po Adzemu.

Dalje, kvalitet ekipe je da uvijek neko iskoci kada je to potrebno pa tako, redom, su iskakali Boljevic, Madzid, Alic, Erick, Seedorf, Pejic, Rakic, Vini, Cveta, Jaganjac, Muftic, a mozemo jos dodati Odinaku, Lagumdziju, Osmanovica, Sukilovica. Kontas, zato nemamo izgubljene ligaske utakmice.

Od devet utakmica ove sezone cetiri puta smo pocinjali utakmicu sa 0 1 ili 0 2 i nijednom nismo izgubili. To se zove, mrmote, karakter jer se ne predajemo nego igramo do kraja. Nije to samo od sebe doslo, nit to tek tako dolazi. Mora se prenijeti. Isto kao sto se mora prenijeti pobjednicki mentalitet gdje ti ides na pobjedu protiv Borca, Zrinjskog, a ne da mislis da je bod ko dzamija, a da su tri svjetsko cudo. To isto neko treba da prenese i objasni igracima. Te iste igrace je neko selektovao, a neke driuge pustio da idu ili odstanio iz ekipem Zato smo dobili, a ne nako bezveze, kontas mrmote.

Pored svega igramo protiv sudija pa nam izmisle crveni karton protiv Veleza, 5 - 20 u faulovima bilo, ne svira penal ko vrata protiv Zrinjskog i Vargi ofirni crveni karton protiv Sloge. O namjernom sjeckanju igre kao protiv Radnika na Grbavici ( 21 - 18 faulovi ) ili "pustanju" igre protiv Rudara gdje u faulovima bude 10 - 9 a mi dobijemo 5 zutih, a oni dva nekom drugom prilikom. Borac i ne spominjem.

Adzem je dobio utakmicu jer imao plan B sto malo koji trener u nasoj ligi ima, jer nije ubio u pojam igrace sa klupe, jer je Denija vratio nazad, jer je od Odinake napravio vise nego dobrog beka za dva mjeseca ( sto ovaj nije bio ), jer nije ubio Osmanovica u pojam nakon greske protiv Radnika i vadjenja nakon 45', jer Madzid sjedi na klupi i maksimalno grize kada udje, jer je Vini od haman rekreativca postao ozbiljno krilo i mogu ovako unedogled.

Ti to ne vidis jer si neznalica, pljuvac, bolesnik ili pitar pa uspjevas da kenjas nakon svega sto sam naveo i na sve to cak i nakon sinocnje tekme sto je prilicno nevjerovatno cak i ako se uklapas u gore navedene opise. Sta si ne znam, nit me zanima, al da tuknes Bogami tuknes.

Iskreno se nadam da si pitar, jer ako nisi ovo je porazavajuce da se tako nesto nazove navijacem Zeljeznicara, bas porazavajuce.
Zadnja izmjena: Ratoborni Mrmot, dana/u uto sep 16, 2025 9:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.

milanribar
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:05 pm

Ne trebamo letit nema potrebe al ohladite s kritikama, igrali smo protiv najbolje ekipe u ligi koja je uz to zaštićena maksimalno od sudija.
Uspjeli smo okrenut za 15 minuta što je znak da smo ozbiljna ekipa a bogami i trener.
Pokušalo se u prvom sa sporijim krilima koja su nešto jača fizički, Pejić je imo čak i neki prodor dobar koji niko ne isprati, pomago je u defanzivi po toj strani Borac nije ništa napravio.
Boljević nažalost, par situacija u 16 na početku, loš ubačaj, loš šut jako sporo, u defanzivi ništa apsolutno, Alić je bio zavaljen totalno i onaj go Hrelje tu treba Boljević da se pojavi da pomogne i podupla, njega nije bilo, ni tu ni u par situacija kad je opet Hrelja probio. Mislim da on nije čovjek za prvih 11 u ovakvim utakmicama.

ublehas
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:27 pm

Upravo. Ne moze se reci da briljiramo i da dominiramo, ali daleko od toga da pobjedjujemo i na sreću...
P.S. Zeljo-Olimpik 12:2

plavi kanarinac
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:31 pm

Bozo seres buraz bar danas sutra do širokog budi malo opusten i raspoložen veliku stvar smo uradili, ogromnu. Jel problem reci da su svi zasluzili pohvalu pogotovo pokretaci preokreta... Da je Ado napravio krucijalne izmjene u pravom trenutku...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Kospa
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:47 pm

Ljudstvo ima li gdje snimka, da je rahat pogledam
... Godine života svoga tebi dao sam...

Okolele
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:56 pm

Fura se Juve na nas.. 😎
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Fanzi
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:57 pm

Odavno neko nešto konkretnije nije napisao od Ratoborni Mrmot. Direktno, konkretno, smiono i za moj ukus u nekim dijelovima prenaglo.

Moje pisanje je u ozbiljnom problemu, spram Mrmotovog. Konfuziji. Pokušavam privući što više ljudi i zadržati ih uz Klub. Pokušavam biti korektan, ispoštovati svačije mišljenje, preliti na vodu jedine istinski bitne vrijednosti: biti uz Želju u dobru i u zlu.
Ponekad je jako teško. S jedne strane, prebitna mi je budućnost Kluba koju tumačimo suprotnim mjerilima (na što imamo pravo, ali nikada neću prihvatiti neosnovanu negativu kao argument), a s druge strane nebitno mi je raspravljati se s ljudima oko nečega što ni ja, ni oni, imamo vrlo malo uticaja.
Drugi razlog je prosto sujevjerje, od kojeg patim čitav život. Ako napišem da slutim borbu za titulu ove sezone, plašim se da ću nas bukvalno posrat, a htio bih da nas prosere, želim nam svu radost i svako dobro. Ne sebi - svima koji navijaju za Želju.

Svaki navijač ima pravo ukazivati na loše stvari. Ima se pravo buniti kada Klubu ne ide, kada se uoči nešto da nije OK.
Međutim, nigdje kao uz Želju nisam vidio nakačenu takvu gomilu budaletina koji su umislili da pored onog osnovnog posla koji rade i od kojeg žive, nekim čudom imaju i duboko filozofsko razumijevanje fudbala i svega oko toga. Nigdje kao uz Želju nema toliki broj likova koji svjesno ili nesvjesno, podrivaju budućnost Kluba stvaranjem negativne atmosfere. OK, uspjevali ste igrati i dogurati do kadetske, juniorske, možda čak i seniorske kategorije - to vam još uvijek ne daje za pravo smatrati se ekspertima u nekom polju.
Trenerskom definitivno ne. Evo nek se javi neko na forumu ko ima bilo koju trenersku licencu, nek bude stručni komentator i rado ćemo ga čitati. Mrmot je pisao o važnom aspektu selektiranja. Ja bih pisao o nedovoljnom poznavanju materije. Niko od nas ne provodi dan-noć s ekipom, igračima, kao naš stručni štab. Dovoljna je jedna prehlada važnog igrača da sruši koncepciju utakmice koja ekipu čeka sutra, ako si proveo sedmicu pripremajući oslonac igre na tom čovjeku. Veze nemamo šta se dešava između igrača, u svlačionici.

Nigdje nisam vidio veći broj naivaca. Prosto evo i sad ujedam, prozivam i pokušavam dokučiti ko je bacio info da se Adžemu raspala svlačionica, kada i kako. Odakle dođu te mahalske informacije, koje se kod nas iskuju kao istina? Fakt?
I opet se na pojedinim mjestima ponavlja kako je Adžem bolestan. Sve i da jeste, bolest nije birao. Niti je to za ismijavanja. Ali, čovjek nije bolestan. Oda je bio. Oda je hodao po onkologiji gore-dole, šutio-radio kao trener u Klubu i radost donosio.
Ko god misli da Adžem ne želi sve najbolje Želji, nek sebi napiše dijagnozu koju njemu imputira. Pa makar ga s te strane treba podržati.
Evo bonus: neki ljudi ne prestaju pričati da je Klub pod šapkom Šmrka, pa me zanima odakle tim ljudima te vijesti, kako dođu do njih? Ko proizvodi i štanca sve ono što udara na renome, reputaciju, ime, obraz, instituciju, veličinu?
Ko udara na budžet Kluba? Ko svim tim spletkama, lažima, hinjalucima i pasjalucima oduzima Klubu bolju budućnost, više novaca, posjetu svaku kao protiv Borca i napad na najveće sportske uspjehe?
Klubu kojem je bez investitora, novac prebitan.

Povući ću paralelu s fudbalskom eruditom, čovjekom koji je izlaganje na govornici počeo etimologijom anglosaksonske riječ... football.

Riječ navijač vodi porijeklo od glagola navijati, a u sportskom kontekstu prvi put se pojavljuje na našim prostorima u vrijeme formiranja prvih fudbalskih kolektiva na ovim prostorima, između dva svjetska rata.
Neko je, možda baš neki radnik željeznica fasciniran podrškom Želji, uveo ovaj termin na prostor bivše Juge (u Hrvatskoj su navijače zvali kibici), baš kao poređenje s oprugom... Onom za sat, za mehanizam. Kad fino navrnete taj mehanizam, sat kuca besprijekorno, ali ako malo previše zatežete, ili opruga puca, ili se krene vrtiti unazad. E tad niste navijači. Ili ste riknula opruga ili ste još gore - odvijači.

E ja bih volio da ti odvijači, bez obzira na staž, zasluge, ili bilo koja prava ovog svijeta, malo ohlade od Želje, jer kad oni riknu, rikne i Željino vrijeme. A nije da je njihova opruga baš najvažnija u mehanizmu. A odvijača imamo na svim poljima, imali smo ih kamaru u upravama, među igračima, trenerima. Baš puknu u nezgodno vrijeme ili zalaufaju u prazno.
Oni sa tribina, oni makar mogu prepoznati i skontati kad nešto nije dobro...

@Salle86: vidiš da je Ado u ratu na društvenim mrežama. Nije se promijenio frajer, samo je sada veći broj onih kojima je to sve simpatično i uživaju kako ga talakne pojedinima drito preko mreža.

Kospa
Kontakt:

uto sep 16, 2025 11:09 pm

Ma sve je to u redu brate al ima li kakvog snimka :)
... Godine života svoga tebi dao sam...

salle86
Kontakt:

uto sep 16, 2025 11:24 pm

Da se i ja malo igram stručnjaka :)
U 78.minuti utakmice u Mostaru protiv Veleža Odinaka je zamjenio Trupea. I od tad evo tri utakmice jedan od konstantnijih, boljih.
Zašto ovo pišem ? OK probalo se sa Trupeom i nadam se vidjelo da takvih ima i u našoj ligi, pa ja bih se usudio reći i federalnoj. A branio se životom kako je eto stamen nazad. Spor ko Bekrić u zadnjoj sezoni pa naprijed i ne smije baš zbog toga.
Zato je Edvin sve kontra toga. I naravno ne bi ni on bio ovakav kakav jeste da je stalno na vjetrometini, bez pomoći krila. Jer tako mora
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

exbabilon
Kontakt:

uto sep 16, 2025 11:32 pm

Niko da kaze i da smo konacno dobili napadaca koji moze dat go, bravo Hamza. :D

Realno Trupe i Konings nisu klasa kakvu ne mozes dovesti iz Posusja, Sloge, i sl.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri sep 17, 2025 12:26 am

Sretan rođendan prva i najveća ljubavi!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Ujko i 104 gosta.

Prijava