Jel moguce da vas je uhvatila euforija oko realno beznacajnog takmicenja u okvirima juniora?
Tammicenja koje ne donosi ama bas nikakve benifite nj klubu ni toj djeci koja su ga uzela.
Kriteriji su nam bas pali....
Zrinjski pobjego preko 30 bodova u juniorskoj ligi, nije malo, treba sjest s djecom vidjet kako, šta dalje.
Nema ovo veze sa kriterijima, ovo ima veze sa samopouzdanjem djece i njihovog daljnjeg razvoja, a najviše mentalnog. Kako postići duh pobjednika nego pobjedama u raznim takmičenjima. Onu medalju koju će ponijeti kući znači mnogo. Znači isto tako mnogo što je na tribinama bio Denis koji je ako ništa fizički bio tu i njima je to značilo. Da li je psihički bio prisutan to ne znam. Naravno ovo sve ima smisla kod djece koja stvarno žele da rade na sebi i da postignu nešto u fudbalu, a ne da šiše deru, hodaju po kladionicama i slično.
Upravo je ovo i bila moja poenta,jedino mjerilo je liga.A u ligi stojimo nikada losije u istoriji.Poceo se dizati svraka,kao top trener a u stvari situacija je pumo drugacija kao sto znamo.milanribar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 9:38 amZrinjski pobjego preko 30 bodova u juniorskoj ligi, nije malo, treba sjest s djecom vidjet kako, šta dalje.
Lijepo je osvojit trofej ali liga je pokazatelj. Nevjerovatni su padovi u igri, gubiti 5-0 od Zvijezde, derbije gubit 3+ razlike gdje izgledamo ko pioniri protiv njihovih juniora itd.
Puno toga se moglo vidjet na pripremnoj utakmici juniora protiv prvog tima, gdje bukvalno nisu centra prešli juniori, da ne kažem da nisu uvezali dva pasa protiv kombinovanog sastava. Nekad su to bile strašne utakmice na kojim su se juniori nametali dokazivali, često i odigrali bolje od prvog tima. Sad imamo nevjerovatnu razliku u kvalitetu, čak mislim da 90% juniora nema šta tražiti ni na posudbi u prvoj ligi FBiH nažalost. Opet se nadam da je ovo samo loša generacija i greška u selekciji, jer je veliki pad od igranja juniorske lige šampiona do ovog sad...
To je toSamoNapad je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 11:00 amGeneralno u fudbalu dodje do prezasicenja i kod navijaca i kod igraca.
Neki put koji bi nama donosio dosta je da se okrenemo nasoj djeci (ne mislim samo na omladinski pogon) .
Nek igraju domaci igraci mladji uz kombinaciju nekog iskusnijeg naseg igraca koji dolazi da se oprosti i jedan-dva kvalitetna stranca (juzna amerika, afrika).
Uzivo kad gledas utakmicu tacno vidis da fali zara onog fudbalskog bez obzira za sta se borimo .
Jedostavno mladji igraci ce htjeti da se prodaju , stranci isto plus poneki bivsi igrac(Sehic, Bajic, Hajradinovic, Hadziahmetovic ...) . Dosadno je gledati ove sa 30 godina polovnjake po bh ligi.
Jel se to sikiramo za lešinare novinarske? Vidim puno reakcija.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:33 pmSta je ovo Curic psovao novinara koji je nedavno pisao da je lose stanje u omladinskoj skoli (sto i jeste istina)!???
E moj Zeljo....Da je normalno stanje, ovo je instant noga direktoru.
Samir Mlaco....hajd da vidimo sta je zaista bilo prije nego donesemo sud.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:33 pmSta je ovo Curic psovao novinara koji je nedavno pisao da je lose stanje u omladinskoj skoli (sto i jeste istina)!???
Po meni jedino mjerilo treba biti koliko igrača izbacimo za prvi tim.Dzezvar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 10:42 amUpravo je ovo i bila moja poenta,jedino mjerilo je liga.A u ligi stojimo nikada losije u istoriji.Poceo se dizati svraka,kao top trener a u stvari situacija je pumo drugacija kao sto znamo.milanribar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 9:38 amZrinjski pobjego preko 30 bodova u juniorskoj ligi, nije malo, treba sjest s djecom vidjet kako, šta dalje.
Lijepo je osvojit trofej ali liga je pokazatelj. Nevjerovatni su padovi u igri, gubiti 5-0 od Zvijezde, derbije gubit 3+ razlike gdje izgledamo ko pioniri protiv njihovih juniora itd.
Puno toga se moglo vidjet na pripremnoj utakmici juniora protiv prvog tima, gdje bukvalno nisu centra prešli juniori, da ne kažem da nisu uvezali dva pasa protiv kombinovanog sastava. Nekad su to bile strašne utakmice na kojim su se juniori nametali dokazivali, često i odigrali bolje od prvog tima. Sad imamo nevjerovatnu razliku u kvalitetu, čak mislim da 90% juniora nema šta tražiti ni na posudbi u prvoj ligi FBiH nažalost. Opet se nadam da je ovo samo loša generacija i greška u selekciji, jer je veliki pad od igranja juniorske lige šampiona do ovog sad...
Ti ako mislis da se ovako treba ponasati direktor najveceg kluba u BiH, kako mi to volimo reci, to je onda tvoj problem.milanribar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:49 pmJel se to sikiramo za lešinare novinarske? Vidim puno reakcija.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:33 pmSta je ovo Curic psovao novinara koji je nedavno pisao da je lose stanje u omladinskoj skoli (sto i jeste istina)!???
Ovo mu je možda i bolji potez, iako nije imo puno dobrih poteza od dolaska. Isti ti novinari su spremni pisat romane o stanju u FK Željezničar i kritikovati koga treba i koga ne treba, skupljat klikove i poene na našim problemima a kad treba napisat neko slovo protiv rukovodstva Saveza il sudijske organizacije, ne daj Bože predsjednika fudbalskog saveza onda ih nema nigdje. Kukavice i jadovi koji će za besplatan pristup utakmicama i reprezentativcima za intervju napisat sve ono što odgovara trenutnim vladarima BH fudbala.
Bravo!milanribar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:49 pmJel se to sikiramo za lešinare novinarske? Vidim puno reakcija.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:33 pmSta je ovo Curic psovao novinara koji je nedavno pisao da je lose stanje u omladinskoj skoli (sto i jeste istina)!???
Ovo mu je možda i bolji potez, iako nije imo puno dobrih poteza od dolaska. Isti ti novinari su spremni pisat romane o stanju u FK Željezničar i kritikovati koga treba i koga ne treba, skupljat klikove i poene na našim problemima a kad treba napisat neko slovo protiv rukovodstva Saveza il sudijske organizacije, ne daj Bože predsjednika fudbalskog saveza onda ih nema nigdje. Kukavice i jadovi koji će za besplatan pristup utakmicama i reprezentativcima za intervju napisat sve ono što odgovara trenutnim vladarima BH fudbala.
Bez obzira na to kome je psovao, čovjek predstavlja Želju. Jel ovo način na koji želimo da nas neko predstavlja? Direktor si OMLADINSKOG POGONA, ideš okolo i psuješ novinarima zato što su pisali o onome što se tebi ne sviđa. Ako smatraš da nije istina ono o čemu je ovaj pisao, izneseš argumente i demantuješ ga, a ne ovako...MATORI je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 5:12 pmBravo!milanribar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:49 pmJel se to sikiramo za lešinare novinarske? Vidim puno reakcija.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:33 pmSta je ovo Curic psovao novinara koji je nedavno pisao da je lose stanje u omladinskoj skoli (sto i jeste istina)!???
Ko.imalo prati pisanje ovog s.hupka i ostalih iz Fa..ktora mogao je primijetiti STALNO pljuckanje po nasem klubu..ali ono podmuklo... hinjski...
Kao npr neki dan kad je Pedja Šimić predstavljen kao "Željina legenda"...samo zato što je s.rao po Denisu...
Ko vec nije neka malo obrati paznju na pisanje ovih s.hupaka i samo ce mu se sve kazati!!!!!
A sto se tice Ćurića...samo ga u ovom potezu podrzavam - a sto se tice njegovog ucinka odkako je dosao za sefa omladinskog pogona...sta reci osim katastrofa!
A ko kaze da je psovao?EasyRiise je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 5:21 pmBez obzira na to kome je psovao, čovjek predstavlja Želju. Jel ovo način na koji želimo da nas neko predstavlja? Direktor si OMLADINSKOG POGONA, ideš okolo i psuješ novinarima zato što su pisali o onome što se tebi ne sviđa. Ako smatraš da nije istina ono o čemu je ovaj pisao, izneseš argumente i demantuješ ga, a ne ovako...MATORI je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 5:12 pmBravo!milanribar je napisao/la: ↑sri maj 07, 2025 12:49 pm
Jel se to sikiramo za lešinare novinarske? Vidim puno reakcija.
Ko.imalo prati pisanje ovog s.hupka i ostalih iz Fa..ktora mogao je primijetiti STALNO pljuckanje po nasem klubu..ali ono podmuklo... hinjski...
Kao npr neki dan kad je Pedja Šimić predstavljen kao "Željina legenda"...samo zato što je s.rao po Denisu...
Ko vec nije neka malo obrati paznju na pisanje ovih s.hupaka i samo ce mu se sve kazati!!!!!
A sto se tice Ćurića...samo ga u ovom potezu podrzavam - a sto se tice njegovog ucinka odkako je dosao za sefa omladinskog pogona...sta reci osim katastrofa!