santakuruz je napisao/la: ↑pet jul 26, 2024 10:13 am
A gdje nam je skauting mreza za te afrikance i juznoamerikance?
Ako se ti uzdas u neke seme sa menadzerima, tu je vec par nekih "ruku" izmedju tebe i igraca, sumnjivih igraca, talova, malverzacija koliko hoces. Tu sigurno neces dobiti dobrog igraca jeftino i jos zaraditi masno na njemu. Dobrog igraca jeftino i da jos zaradis na njemu ces moci jedino kad tvoj neko nadje tog igraca negdje u nekoj zabiti i ti ga licno dovuces u Europu, izbrusis ga i prodas.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nemamo skaute uopšte. A to je meni pogrešno. Imaš naših ljudi po cijelome svijetu, od Afrike, Azije, Australije, Amerike, Kine, Indije, zar nije moguće nekako formirati skauting, siguran sam da bi većina radila džabe, neke hajde i platiš, malo na procenat ako bude šta od tog igrača i slično.
Fićo Bahtić u Australiji, Meša (nije mi ga drago spominjati) u Francuskoj, Cviko dole po Kini, Saudiji, Maroku, Sanin Pintul u Švicarskoj, Baljić u Turskoj, Velić u Grčkoj, Mihajlović u Njemačkoj, Mario Stanić u Ukrajini, Muratović u Austriji, Vasilić isto u Austriji, a ima ih još koliko hoćeš, i nekadašnjih igrača i običnih navijača koji su treneri, sportski direktori, svašta nešto. Siguran sam da se može beton skauting mreža odraditi i tim vrhunski, za male pare.
Po regionu uključiš igrače nekadašnje koji rade tamo, Lazo, Guvo, M. Radovanović, priključiš Štilu, Cocu, Zuku.
Nadam se da će se pokrenuti ta priča. Svakako da je Afričko tržište ono na kojem možeš najviše ubosti i profitirati, ali ne treba zanemariti i ostale.