Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 23, 2024 4:31 pm

Minjore je napisao/la:
uto jul 23, 2024 12:22 pm
Diverzant je napisao/la:
uto jul 23, 2024 11:21 am
Zajedno imate 90 godina, prepucavate se i vrijeđate ko dva srednjoškolca
Gavran sam toliko ima...
tek procitah,tako je :placeodsmijeha:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 23, 2024 5:03 pm

gavran je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:
uto jul 23, 2024 11:21 am
Zajedno imate 90 godina, prepucavate se i vrijeđate ko dva srednjoškolca
Gavran sam toliko ima...
Jesu zastavu pripremio gavrane....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AdmirA
Kontakt:

uto jul 23, 2024 5:04 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
uto jul 23, 2024 3:52 pm
Da li likovi koji vode naše društvene mreže i naš marketing primaju pare za to, ako primaju žali Bože svake marke

GOŠK ima bolje stranice

Da li iko vidi na šta nama fb i ig liče, nivo druge lige Federacije bez apsolutno ikakvog pretjerivanja
Upravu si.

gavran
Kontakt:

uto jul 23, 2024 5:36 pm

Dzezvar je napisao/la:
gavran je napisao/la:
Minjore je napisao/la:

Gavran sam toliko ima...
vise njih
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 23, 2024 6:31 pm

gavran je napisao/la:
uto jul 23, 2024 5:36 pm
Dzezvar je napisao/la:
gavran je napisao/la:

vise njih
Nemoj.zaboraviti onu glavnu.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 23, 2024 6:42 pm

Sto se tice personalnih promjena u OP-u, iskreno se nadam da ce donijeti pozitivan pomak, ali, mi , napokon moramo pogledati istini u oci i shvatiti sta nam je tu krucionalni problem. Mozemo mi tu dovesti vrhunske strucnjake ( uslovno receno ), prave madjionicare u bilo kojoj kategoriji, koji ce prepoznati talenat u jednom djecaku i biti potencijalno sposobni da od njega izbruse pravog dijamanta, ali onda dolazimo do ( za sada ) nepremostive prepreke kako tog mladog igraca zadrzati i promovisati ga u prvotimca na kojem cemo graditi buducnost. Kako i na koji nacin u ovo doba profesionalizma i " How much " filozofije biti magnet za mlade sportiste da dodju i ostanu kod nas, kada im ne mozemo pruziti ni priblizne uslove koje im daju nasi konkurenti gdje je vec mnogo, mnogo ozbiljnija prica u materijalnom smislu i gdje se djeca od 15, 16 godina koji su prepoznati kao vrhunski talenti vec tretiraju kao poluprofesionalci. Za ozbiljan OP i ocekivanja nekih dugorocnijih rezultata neophodan je daleko veci budzet, dok toga ne bude, mi mozemo nastaviti sa rotacijom trenera, ali ce roditelji svakog naseg potencijalnog dijamanta ( na cijem talentu planiraju i vlastitu finansijsku sigurnost pod stare dane ) tog istog uzeti za ruku i bez ikakvih emocija odvesti kod naseg najveceg dusmana. Dogodilo se to vec toliko puta, dogadjace se i ubuduce.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

fanaticZeljin

uto jul 23, 2024 6:50 pm

Ujko je napisao/la:
Sto se tice personalnih promjena u OP-u, iskreno se nadam da ce donijeti pozitivan pomak, ali, mi , napokon moramo pogledati istini u oci i shvatiti sta nam je tu krucionalni problem. Mozemo mi tu dovesti vrhunske strucnjake ( uslovno receno ), prave madjionicare u bilo kojoj kategoriji, koji ce prepoznati talenat u jednom djecaku i biti potencijalno sposobni da od njega izbruse pravog dijamanta, ali onda dolazimo do ( za sada ) nepremostive prepreke kako tog mladog igraca zadrzati i promovisati ga u prvotimca na kojem cemo graditi buducnost. Kako i na koji nacin u ovo doba profesionalizma i " How much " filozofije biti magnet za mlade sportiste da dodju i ostanu kod nas, kada im ne mozemo pruziti ni priblizne uslove koje im daju nasi konkurenti gdje je vec mnogo, mnogo ozbiljnija prica u materijalnom smislu i gdje se djeca od 15, 16 godina koji su prepoznati kao vrhunski talenti vec tretiraju kao poluprofesionalci. Za ozbiljan OP i ocekivanja nekih dugorocnijih rezultata neophodan je daleko veci budzet, dok toga ne bude, mi mozemo nastaviti sa rotacijom trenera, ali ce roditelji svakog naseg potencijalnog dijamanta ( na cijem talentu planiraju i vlastitu finansijsku sigurnost pod stare dane ) tog istog uzeti za ruku i bez ikakvih emocija odvesti kod naseg najveceg dusmana. Dogodilo se to vec toliko puta, dogadjace se i ubuduce.
Bravo majstore , sa ovim su ubo u srz problema , kod nas ti je u OP bitna brojnost , dok je kod komisija bitan kvalitet , za koju godinu necemo imati igraca za mladu reprezentaciju . Kod njih ti je članarina besplatna , oprema , turniri i sve sto djece valja uzevsi 2014 godišta pa starije oni vrbuju i odvode sebi...Svatam ja da oni imaju pare i to je bit svega , al mi moramo nesto pod hitno mjenjati u OP ako želimo da im budemo iole konkurenti sto se OP tice
Srcu draga, boja PLAVA !

igla
Kontakt:

uto jul 23, 2024 7:15 pm

Daj Haskića 😁

ublehas
Kontakt:

uto jul 23, 2024 7:26 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
uto jul 23, 2024 6:50 pm
Ujko je napisao/la:
Bravo majstore , sa ovim su ubo u srz problema , kod nas ti je u OP bitna brojnost , dok je kod komisija bitan kvalitet , za koju godinu necemo imati igraca za mladu reprezentaciju . Kod njih ti je članarina besplatna , oprema , turniri i sve sto djece valja uzevsi 2014 godišta pa starije oni vrbuju i odvode sebi...Svatam ja da oni imaju pare i to je bit svega , al mi moramo nesto pod hitno mjenjati u OP ako želimo da im budemo iole konkurenti sto se OP tice
A sta? Sam si napisao, oni imaju vise para od nas. Tu završava sva prica. Tebi ostaje da pokusas na ime privući igrace (a sve je manje takvih). Do ne mognemo finansijski parirati, tesko da cemo kupiti (naj)bolje igrace.

Meha87
Kontakt:

uto jul 23, 2024 7:32 pm

igla je napisao/la:
uto jul 23, 2024 7:15 pm
Daj Haskića 😁
Bolje Suljica hahah

SamoNapad
Kontakt:

uto jul 23, 2024 9:59 pm

Omladinski pogon moras odvojiti od prvog tima sto se tice finansiranja. Pionir, kadeti, juniori ne bi trebali placati nista. Cak u pocetku nije ni bitno da imamo generacije koje ima 6 7 8 godina jer bolje stvari uce skolama fudbala nego kod nasih trenera koji bi ih trenirali koji usput receno imaju preko 50 godina. Ti treneri su tu da se uhljebe do penzije. Dogovoris sa skolama fudbala da ti daju najkvalitetnije u kasnijem uzrastu i nema problema ali tu ide onda hajka roditelja koji bi sviju djecu da uguraju u Zelju pod svaku cijenu(nesto kao kod pitara). Jos jedna stvar bitna je fizika kod ovih kadeta i juniora tu se ne smije desiti da ti izadje momak sa 17 i 18 godina sa smijesnom fizickom građom ,to vrijeme je proslo.

fanaticZeljin

uto jul 23, 2024 10:04 pm

SamoNapad je napisao/la:
Omladinski pogon moras odvojiti od prvog tima sto se tice finansiranja. Pionir, kadeti, juniori ne bi trebali placati nista. Cak u pocetku nije ni bitno da imamo generacije koje ima 6 7 8 godina jer bolje stvari uce skolama fudbala nego kod nasih trenera koji bi ih trenirali koji usput receno imaju preko 50 godina. Ti treneri su tu da se uhljebe do penzije. Dogovoris sa skolama fudbala da ti daju najkvalitetnije u kasnijem uzrastu i nema problema ali tu ide onda hajka roditelja koji bi sviju djecu da uguraju u Zelju pod svaku cijenu(nesto kao kod pitara). Jos jedna stvar bitna je fizika kod ovih kadeta i juniora tu se ne smije desiti da ti izadje momak sa 17 i 18 godina sa smijesnom fizickom građom ,to vrijeme je proslo.
Majstore pitari rade upravo to, imaju ugovore sa većinom skoka fudbala u Sarajevskom kantonu i kupe sve najbolje djecake sebi , i nema kod njih hajke roditelja ,ako dijete nije dobro mozes k...svirati, oni iz svake skole proberu najbolje ,
Srcu draga, boja PLAVA !

santakuruz
Kontakt:

uto jul 23, 2024 10:15 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Majstore pitari rade upravo to, imaju ugovore sa većinom skoka fudbala u Sarajevskom kantonu i kupe sve najbolje djecake sebi , i nema kod njih hajke roditelja ,ako dijete nije dobro mozes k...svirati, oni iz svake skole proberu najbolje ,
Koliko god to kod pitara dobro izgledalo, to bas i nije tako. Oni prave ogroman problem sa ovim mladjim generacijama (8-12 godina). Roditelji su vec poceli ispisivati djecu od njih jer treneri svako pola godine dovode novu djecu po godistima i onda se medju djecom i roditeljima samo prica o tome koga ce izbaciti iz Akademije. Neki ljudi sa djecom od 8-10 godina ne zele prolaziti to. A u tom uzrastu djeca strasno osciliraju, danas dovedes 5 najboljih djecaka u nekom uzrastu, za pola godine su se pojavila 3 nova djecaka kojih nije bilo nigdje ni na mapi. Pitari odmah dovode ta 3 igraca a tri otpustaju iz akademije. I tako ukrug. Jos kad uzmes u obzir da treneri ubace ponekog igraca za svoj cejif (npr djecu svojih radnih kolega, prijatelja...), daleko je to od neke ozbiljne akademije.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

salle86
Kontakt:

uto jul 23, 2024 10:48 pm

A mi bi da se yebemo ali da nam ne uđe.
OK, uhljupi mogu ponuditi više. Ali šta konkretno mi nudimo eto tamo nekome, ne mora to više ni biti dijete nekog Željinog zaljubljenika, već neki xy lik. Šta konkretno klub radi po tom pitanju, osim što redovno uzima keš svaki mjesec da dijete "trenira" tamo do 17,18 godine i onda kud koji mili moji. Šta klub nudi tom "djetetu" kasnije ? Ili ćemo vazda očekivati da se neko kao Džeko sam probije, pa da mi kupimo kajmak.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Eldar
Kontakt:

uto jul 23, 2024 11:43 pm

Ne nudimo nista.. Kod nas svako dijete moze doci i upisati se u omladinski pogo. Nebitno je da li je ikad sutnuo loptu, i da li ima 12 ili 16 god.. Placat ce clanarinu i trenirati najnormalnije. Svaka generacija ima minimalno dvije selekcije ili a i b tim. I kod nas u omladinskom pogonu su uglavnom djeca navijaca, oni kojim je neko usadio ljubav od malih nogu, ovi malo "imucniji" koji trenutno ne mogu zavrsiti u akademiji kod kona i ovi kojim je stadion Grbavica blizu.. U gradu 300 skola fudbala, pitari pokupe najbolje, daju stipendije, djeca imaju 100 puta bolje uslove za rad, medicinske sluzbe, opremu, itd otd.. Ovi sto se kod nas razviju "slucajno", sto obecavaju, opet na kraju zavrse kod njih.. I kad gledamo omladinski pogon, koliko god tuzno zvucalo, mi ispadosmo njihova filijala.. a do prije 7-8 god smo bili Ajax za njih. Tuzno

Zvaka72
Kontakt:

sri jul 24, 2024 12:17 am

Jbt koliko nahvaliste kone i njihovu akademiju ja mislio La Mesia. Isto govno samo umotano u celofan. Kod nas je greška što se individualno ne radi sa perspektivnim juniorima i na ispravljanju grešaka koje čine.
Većina nas je srala po E. Šehiću a momak solidnu karijeru pravi isto tako po Muftiću prošle godine a ove će po Šabiću i Babaluku.
Pitari Čelika u zvijezde okivaju a odbrana primila 3 gola u utakmici .
Samo treba nastaviti raditi sa omladincima pa ćeš vidjeti napredak.
Jbt hvalite akademiju a prošli derbi samo Čataković ponikao u Sarajevu.
Plava porodica me ubi u pojam.

Sky1
Kontakt:

sri jul 24, 2024 12:55 am

Dok Meša ne kaže vrijeme je, sve do tada smanjiti očekivanja.

Grbavica1
Kontakt:

sri jul 24, 2024 7:10 am

Ostali me ne zanimaju, ali po meni prva stvar je naci bar jos jedan teren za treniranje OP. U kratkom roku ti se upise u OP preko 80 djece i onda na pola terena treniras...

Eldar
Kontakt:

sri jul 24, 2024 7:19 am

Zvaka72 je napisao/la:
sri jul 24, 2024 12:17 am
Jbt koliko nahvaliste kone i njihovu akademiju ja mislio La Mesia. Isto govno samo umotano u celofan. Kod nas je greška što se individualno ne radi sa perspektivnim juniorima i na ispravljanju grešaka koje čine.
Većina nas je srala po E. Šehiću a momak solidnu karijeru pravi isto tako po Muftiću prošle godine a ove će po Šabiću i Babaluku.
Pitari Čelika u zvijezde okivaju a odbrana primila 3 gola u utakmici .
Samo treba nastaviti raditi sa omladincima pa ćeš vidjeti napredak.
Jbt hvalite akademiju a prošli derbi samo Čataković ponikao u Sarajevu.
Zaboravljas da su u zadnje vrijeme prodali par igraca za fine pare. Kad smo mi prodali igraca?

salle86
Kontakt:

sri jul 24, 2024 10:02 am

Mi moramo biti svjesni da mi ne možemo praviti neki jak "europski" Željo od juniora. Oni su tu prvenstveno da ih gurneš u vatru i za sezonu, dvije maksimalno dobro naplatiš. Znači koga prodaš do 20-e prodao si. Ko ostane, on nije neki suhi kvalitet ali može itekako biti u ovoj ligi igrač(ina) pa eto ne mora se prodati vani kao vanserijski talenat ali može otići nekad "da i on zaradi".
Da bi pravio igrače, moraš nešto i uložiti. Nije ulaganje samo #eto vam lopta igrajte se#.
Nije nigdje idealno u BiH, zato valjda i jesmo liga za-Q-rac, ali imaš blizu tu eto klubova koji i znaju nešto o tome, samo što je nama iz poniženja pitati, informirati se.
U prevodu lakše je #ti se Muzafere kupaj a drugi nek yebu#
Najjača je priča ne može se, nema se. To je najjače opravdanje luzera. Malo ko je u životu počeo odma sa "milionom u džepu". Treba od ničeg napraviti nešto. Ali jok, mi se ne bi ni počešali dok nam neko ne donese milion pa da onda nešto radimo... Hau yes nou
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 38 gostiju.

Prijava