tek procitah,tako je

tek procitah,tako je
Jesu zastavu pripremio gavrane....
Upravu si.505 VITEŠKA je napisao/la: ↑uto jul 23, 2024 3:52 pmDa li likovi koji vode naše društvene mreže i naš marketing primaju pare za to, ako primaju žali Bože svake marke
GOŠK ima bolje stranice
Da li iko vidi na šta nama fb i ig liče, nivo druge lige Federacije bez apsolutno ikakvog pretjerivanja
vise njih
Nemoj.zaboraviti onu glavnu.....
Bravo majstore , sa ovim su ubo u srz problema , kod nas ti je u OP bitna brojnost , dok je kod komisija bitan kvalitet , za koju godinu necemo imati igraca za mladu reprezentaciju . Kod njih ti je članarina besplatna , oprema , turniri i sve sto djece valja uzevsi 2014 godišta pa starije oni vrbuju i odvode sebi...Svatam ja da oni imaju pare i to je bit svega , al mi moramo nesto pod hitno mjenjati u OP ako želimo da im budemo iole konkurenti sto se OP ticeUjko je napisao/la: ↑uto jul 23, 2024 6:42 pmSto se tice personalnih promjena u OP-u, iskreno se nadam da ce donijeti pozitivan pomak, ali, mi , napokon moramo pogledati istini u oci i shvatiti sta nam je tu krucionalni problem. Mozemo mi tu dovesti vrhunske strucnjake ( uslovno receno ), prave madjionicare u bilo kojoj kategoriji, koji ce prepoznati talenat u jednom djecaku i biti potencijalno sposobni da od njega izbruse pravog dijamanta, ali onda dolazimo do ( za sada ) nepremostive prepreke kako tog mladog igraca zadrzati i promovisati ga u prvotimca na kojem cemo graditi buducnost. Kako i na koji nacin u ovo doba profesionalizma i " How much " filozofije biti magnet za mlade sportiste da dodju i ostanu kod nas, kada im ne mozemo pruziti ni priblizne uslove koje im daju nasi konkurenti gdje je vec mnogo, mnogo ozbiljnija prica u materijalnom smislu i gdje se djeca od 15, 16 godina koji su prepoznati kao vrhunski talenti vec tretiraju kao poluprofesionalci. Za ozbiljan OP i ocekivanja nekih dugorocnijih rezultata neophodan je daleko veci budzet, dok toga ne bude, mi mozemo nastaviti sa rotacijom trenera, ali ce roditelji svakog naseg potencijalnog dijamanta ( na cijem talentu planiraju i vlastitu finansijsku sigurnost pod stare dane ) tog istog uzeti za ruku i bez ikakvih emocija odvesti kod naseg najveceg dusmana. Dogodilo se to vec toliko puta, dogadjace se i ubuduce.
A sta? Sam si napisao, oni imaju vise para od nas. Tu završava sva prica. Tebi ostaje da pokusas na ime privući igrace (a sve je manje takvih). Do ne mognemo finansijski parirati, tesko da cemo kupiti (naj)bolje igrace.fanaticZeljin je napisao/la: ↑uto jul 23, 2024 6:50 pmBravo majstore , sa ovim su ubo u srz problema , kod nas ti je u OP bitna brojnost , dok je kod komisija bitan kvalitet , za koju godinu necemo imati igraca za mladu reprezentaciju . Kod njih ti je članarina besplatna , oprema , turniri i sve sto djece valja uzevsi 2014 godišta pa starije oni vrbuju i odvode sebi...Svatam ja da oni imaju pare i to je bit svega , al mi moramo nesto pod hitno mjenjati u OP ako želimo da im budemo iole konkurenti sto se OP ticeUjko je napisao/la: ↑uto jul 23, 2024 6:42 pmSto se tice personalnih promjena u OP-u, iskreno se nadam da ce donijeti pozitivan pomak, ali, mi , napokon moramo pogledati istini u oci i shvatiti sta nam je tu krucionalni problem. Mozemo mi tu dovesti vrhunske strucnjake ( uslovno receno ), prave madjionicare u bilo kojoj kategoriji, koji ce prepoznati talenat u jednom djecaku i biti potencijalno sposobni da od njega izbruse pravog dijamanta, ali onda dolazimo do ( za sada ) nepremostive prepreke kako tog mladog igraca zadrzati i promovisati ga u prvotimca na kojem cemo graditi buducnost. Kako i na koji nacin u ovo doba profesionalizma i " How much " filozofije biti magnet za mlade sportiste da dodju i ostanu kod nas, kada im ne mozemo pruziti ni priblizne uslove koje im daju nasi konkurenti gdje je vec mnogo, mnogo ozbiljnija prica u materijalnom smislu i gdje se djeca od 15, 16 godina koji su prepoznati kao vrhunski talenti vec tretiraju kao poluprofesionalci. Za ozbiljan OP i ocekivanja nekih dugorocnijih rezultata neophodan je daleko veci budzet, dok toga ne bude, mi mozemo nastaviti sa rotacijom trenera, ali ce roditelji svakog naseg potencijalnog dijamanta ( na cijem talentu planiraju i vlastitu finansijsku sigurnost pod stare dane ) tog istog uzeti za ruku i bez ikakvih emocija odvesti kod naseg najveceg dusmana. Dogodilo se to vec toliko puta, dogadjace se i ubuduce.
Majstore pitari rade upravo to, imaju ugovore sa većinom skoka fudbala u Sarajevskom kantonu i kupe sve najbolje djecake sebi , i nema kod njih hajke roditelja ,ako dijete nije dobro mozes k...svirati, oni iz svake skole proberu najbolje ,SamoNapad je napisao/la: ↑uto jul 23, 2024 9:59 pmOmladinski pogon moras odvojiti od prvog tima sto se tice finansiranja. Pionir, kadeti, juniori ne bi trebali placati nista. Cak u pocetku nije ni bitno da imamo generacije koje ima 6 7 8 godina jer bolje stvari uce skolama fudbala nego kod nasih trenera koji bi ih trenirali koji usput receno imaju preko 50 godina. Ti treneri su tu da se uhljebe do penzije. Dogovoris sa skolama fudbala da ti daju najkvalitetnije u kasnijem uzrastu i nema problema ali tu ide onda hajka roditelja koji bi sviju djecu da uguraju u Zelju pod svaku cijenu(nesto kao kod pitara). Jos jedna stvar bitna je fizika kod ovih kadeta i juniora tu se ne smije desiti da ti izadje momak sa 17 i 18 godina sa smijesnom fizickom građom ,to vrijeme je proslo.
Koliko god to kod pitara dobro izgledalo, to bas i nije tako. Oni prave ogroman problem sa ovim mladjim generacijama (8-12 godina). Roditelji su vec poceli ispisivati djecu od njih jer treneri svako pola godine dovode novu djecu po godistima i onda se medju djecom i roditeljima samo prica o tome koga ce izbaciti iz Akademije. Neki ljudi sa djecom od 8-10 godina ne zele prolaziti to. A u tom uzrastu djeca strasno osciliraju, danas dovedes 5 najboljih djecaka u nekom uzrastu, za pola godine su se pojavila 3 nova djecaka kojih nije bilo nigdje ni na mapi. Pitari odmah dovode ta 3 igraca a tri otpustaju iz akademije. I tako ukrug. Jos kad uzmes u obzir da treneri ubace ponekog igraca za svoj cejif (npr djecu svojih radnih kolega, prijatelja...), daleko je to od neke ozbiljne akademije.fanaticZeljin je napisao/la:Majstore pitari rade upravo to, imaju ugovore sa većinom skoka fudbala u Sarajevskom kantonu i kupe sve najbolje djecake sebi , i nema kod njih hajke roditelja ,ako dijete nije dobro mozes k...svirati, oni iz svake skole proberu najbolje ,SamoNapad je napisao/la: ↑uto jul 23, 2024 9:59 pmOmladinski pogon moras odvojiti od prvog tima sto se tice finansiranja. Pionir, kadeti, juniori ne bi trebali placati nista. Cak u pocetku nije ni bitno da imamo generacije koje ima 6 7 8 godina jer bolje stvari uce skolama fudbala nego kod nasih trenera koji bi ih trenirali koji usput receno imaju preko 50 godina. Ti treneri su tu da se uhljebe do penzije. Dogovoris sa skolama fudbala da ti daju najkvalitetnije u kasnijem uzrastu i nema problema ali tu ide onda hajka roditelja koji bi sviju djecu da uguraju u Zelju pod svaku cijenu(nesto kao kod pitara). Jos jedna stvar bitna je fizika kod ovih kadeta i juniora tu se ne smije desiti da ti izadje momak sa 17 i 18 godina sa smijesnom fizickom građom ,to vrijeme je proslo.
Zaboravljas da su u zadnje vrijeme prodali par igraca za fine pare. Kad smo mi prodali igraca?Zvaka72 je napisao/la: ↑sri jul 24, 2024 12:17 amJbt koliko nahvaliste kone i njihovu akademiju ja mislio La Mesia. Isto govno samo umotano u celofan. Kod nas je greška što se individualno ne radi sa perspektivnim juniorima i na ispravljanju grešaka koje čine.
Većina nas je srala po E. Šehiću a momak solidnu karijeru pravi isto tako po Muftiću prošle godine a ove će po Šabiću i Babaluku.
Pitari Čelika u zvijezde okivaju a odbrana primila 3 gola u utakmici .
Samo treba nastaviti raditi sa omladincima pa ćeš vidjeti napredak.
Jbt hvalite akademiju a prošli derbi samo Čataković ponikao u Sarajevu.