Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Diverzant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 29, 2024 2:04 am

E cuj on meni priča o prosperitetu hercegovine, nisu od rata milju maraka poreza državi uplatili. Češće se gospa u međugorju ukaže nego račun u Hercegovini. Da je takva, ne bi ih 70% bilo u splitu, Zagrebu i irskoj.
Stipu me šuplje, meni od ovog grada, Bosne i Želje ništa na dunjaluku nema ljepše i bolje
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Lopta
Kontakt:

sub jun 29, 2024 2:15 am

Svi mi znamo da je Edin Dzeko ostavio najveci trag u bh fudbalu. Covjek koji ima status legende u citavoj drzavi. Meni izgleda da on nije, a mozda i ljudi u klubu svjestan sta bi znacilo za nas klub pa na kraju krajeva i za nas sport da dodje kod nas i da zavrsi karijeru.

Sa Dzekinim dolaskom slobodno mogu reci euforija bi se digla na najveci nivo u protekloj deceniji. Samim tim trazila bi se karta vise za svaku utakmicu, bh fudbal bi bio praceniji jer je Dzeko najbolja reklama za fudbal i sport u drzavi a i sire. Proculo bi se za mozda nekima vani zaborevljeni Zeljeznicar. Samim time povecava se mogucnost ulaska kapitala u klub preko raznih sponzorstava i/ili investitora. Da ne pricamo o tome da nam je najpotrebnija pozicija u ekipi spic a i kada bi imali Dzeku i Sehica u ekipi sigurno bi i ostali igraci davali apsolutni maksimum uz takve igrace, Dzeku pogotovo.

Za Dzeku konkretno dolazak u Zeljeznicar bi apsolutno znacio status legende kluba i grada Sarajeva. Njegovo ime bi zlatnim slovima bilo ispisano u historiji kluba a da ne pricam kakva bi situacija bila kada bi Zeljeznicar kojim slucajem titulu osvojio nakon toliko godina i izborio time plasman u grupnu fazu evropslog takmicenja prvi put u poslijeratnoj historiji. U slucaju da i nakon kraja karijere ostane uz klub ako mu je to zelja otvorila bi mu se sansa da se njegovo ime poredi sa velikim Ivicom Osimom i da apsolutno ostavi jedno naslijedstvo iza sebe gdje ce se za njegovo ime cuti i stotinama godina.

Meni jednostavno nije jasno kako pored svega ovoga on moze da se odluci za Hajduk. Ako se transfer u Hajduka stvarno realizuje to ce biti mozda i najvece razocarenje za nase navijace i samim tim steti direktno klubu i atmosferi njegovih navijaca u koje se kune. Jednostavno mi ne dolazi u glavu. Veliki minus za jedno od do sada najdrazih imena. Kad se cuje ime Edin Dzeko covjeku dodje osmijeh na lice, ako se ovo realizuje to vise nece biti slucaj i nadam se da je on svjestan toga.

Dzezvar
Kontakt:

sub jun 29, 2024 5:20 am

Jacksparrow je napisao/la:
pet jun 28, 2024 8:58 pm
Dzezvar je napisao/la:
pet jun 28, 2024 8:47 pm
Jacksparrow je napisao/la:
pet jun 28, 2024 8:26 pm
I to je tacno da mi kao navijaci ga premalo želimo ili premalo pokazujemo. Dok isti ti navijaci hajduka za svakog igraca prave hajp 'vrime je' i isti taj Hajduk udovoljava željama navijača i pokusa kontaktirati svakog igraca oko kojeg se pokrene prica. Mi to ne radimo, mi cekamo da neko po sam po sebi ucini odredjeni korak.
Zato je Dinamo za njih svemirski brod jer oni udovoljavaju navijacima.....bitna razlika....
Dinamo je posebna prica i za mnoge svemirski brod, Dinamo moze i platiti da im igrac dodje.
Zato jer ne ispunjava zelje navijaca.Znaju tacno sta im treba u datom trenutku.Ovi dole lutaju zadigli sezonske ulaznice za 50% i pustili pricu o Dzeki.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ono.na
Kontakt:

sub jun 29, 2024 6:45 am

Dzeko na ovakvoj Grbavici znaci gubitak prihoda jer ne bi mogli prodati vise od 10k karti.

Pitanje prije Dzeke je, sta radi uprava ako su drugi segmenti zaduzeni za pripreme i transfere? Dakle, kod nas se vazda neki odbori biraju, a nigdje kolicine u fan shopu, niti sredjenih poslovnih, niti odrzavanja stadiona, a nigdje niti sponzora/gen. partnera.

Prijedlog je jednostavan. Potrosite narednih 12-24mj na jug i okolinu stadiona i pripremite plan i program da privucete Dzeku koji je ocigledno otvoren za povratak na Balkan. Predstavite mu klub i viziju tako da ima za sta da igra. Ambicije, a ne novac. Mi taj novac nemamo. Gdje ce Dzeko igrati do tad, sta nas briga.

U medjuvremenu gurnite i Tarika Karica, i Foce i Babaluke u igru i kad god dodju ponude od 200-300-400k, prodajite ih i pisite jos 10-20-30% od buducih transfera. Pozovite Viscu i Stevanovica za 2025/2026 i stvorite tim.

Imacete kapacitet od 16-17k sjedista, uzavrelu atmosferu i mladog trenera Corica sa godinu iskustva u klubu, kakvog takvog.

Za sve ovo, svaki taj clan uprave, skupstinar i ostali, treba da radi rudarski posao i svi zajedno da poguramo. Ali oni koji primaju platu, MORAJU da pokazu rezultate posla i da su tu i aktivno doprinose.

Rijec stabilizacija nije dovoljna, potrebno je imati plan i program, pa i za samu stabilizaciju.

Fali nam rijec ISKORAK.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sub jun 29, 2024 9:16 am

Dokle su pregovori sa strateskim partnerom, kakvi smo po tom pitanju?

flux
Kontakt:

sub jun 29, 2024 9:38 am

PlavaDobrinja1921 je napisao/la:
Ne mogu naci generalnog sponzora, a ne strateskog partnera..

kvalitet
Kontakt:

sub jun 29, 2024 9:43 am

Sheldon je napisao/la:
sub jun 29, 2024 1:51 am
Bezveze se svadjate, sve ide po planu 🏆

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a203108/D ... ajduk.html
Džeku, prirodno, stižu godine i on ima max još godinu ili dvije iole ozbiljnog fudbala. Već se osjeti pad u njegovoj igri. Ne treba nam za dvije, tri godine. Ne bih “a” rekao da ostane u Turskoj ili ode u Saudiju, života mi, idi uzmi para još, ali odlazak u Hajduk je izdaja na više nivoa. Poniženje za Želju. Neko je dobro napisao, da je Željo sad tamo gdje je Dinamo, a Dinamo gdje je sad Željo, niti jedan njihov bivši igrač ne bi odabrao Želju prije Dinama. Ista stvar s Hajdukom, uzmite primjer Perišića.

Ja MOLIM Upravu da formalno na njegovu adresu pošalju pismo namjere ili slično, pa ako potpiše za Hajduk, neka izađu javno i kažu da je imao Željinu ponudu, ali da je odabrao Hajduk. Neka bude izdajnik ako to želi.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Dzezvar
Kontakt:

sub jun 29, 2024 9:55 am

flux je napisao/la:
A sta ako ipak ima moguci generalni sponzor....hocemo li i onda kakiti...

flux
Kontakt:

sub jun 29, 2024 10:31 am

Dzezvar je napisao/la:
sub jun 29, 2024 9:55 am
flux je napisao/la:
A sta ako ipak ima moguci generalni sponzor....hocemo li i onda kakiti...
Kao prvo ne kakimo, vec pricamo cinjenice. Godinama smo bez generalnog sponzora, pa evo i sad u ovom trenutku. Tako da.. Kad i ako nadju, logicno bit ce za pohvalu, zahvalu kako god.. Do tada jbg..

Mulalic Edis
Kontakt:

sub jun 29, 2024 10:46 am

Dzeko u duhu predaka svog naroda, podanicki i jadno. Nek pjeva Tomsona s Maksovim mesarima. Samo jedno znam, daBogda sve profulio, a Dinamo bio glat sampion.
Grande Miske 💪

ANamelessGhoul
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:02 am

Dzeko pickurino jadna

avlami97
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:24 am

Vrijeđati Džeku je dno dna, jer to nije ničim zaslužio.
Obećao je da će prije dolaska u Želju odigrati i za Hajduk.
Obećanje je DUG.
Ako ne ispoštuje obećanje, odnosno ne vrat DUG, e tada se sa razlogom može kritikovati, ali ni tada vrijeđati.
Vrijeđanje je slabost.
Evo i danas je zabio gol na pripremnoj za Fener.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kvalitet
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:30 am

avlami97 je napisao/la:
Obećanje je DUG.
Ako ne ispoštuje obećanje, odnosno ne vrat DUG, e tada se sa razlogom može kritikovati, ali ni tada vrijeđati.
Vrijeđanje je slabost.
Netačno, odlazak u Hajduk je izdaja. Ideš u klub ustaša, likova koji crtaju kukaste krstove po terenu, koji ističu islamofobne transove… i što je najgore, u klub od kojeg je jedan Zrinjski USPJEŠNIJI u posljednje vrijeme.

cisco10
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:32 am

Provlači se ime Nikolaya Giorgobianija, ofanzivni veznjak iz Rusije. Postoji izgledna šansa da postane naš novi igrač, pogotovo ukoliko AlJaber ode, Rahimić je već stupio u kontakt s igračem. U prošloj sezoni je u 28 utakmica postigao 7 golova i 2 asistencije, mogao bi biti ogroman upgrade ukoliko dođe. Naravno, neće biti jeftin ali o tom po tom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:50 am

kvalitet je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
Obećanje je DUG.
Vrijeđanje je slabost.
Netačno, odlazak u Hajduk je izdaja. Ideš u klub ustaša, likova koji crtaju kukaste krstove po terenu, koji ističu islamofobne transove… i što je najgore, u klub od kojeg je jedan Zrinjski USPJEŠNIJI u posljednje vrijeme.
Eh kakvi su fasisti u Italiji ili u Turskoj... nista Dzeko ne duguje Zelji, neka igra gdje hoce, njegov izbor.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:57 am

E moj Željo...

EvoMe
Kontakt:

sub jun 29, 2024 11:58 am

storm_raider je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
Obećanje je DUG.
Vrijeđanje je slabost.
Eh kakvi su fasisti u Italiji ili u Turskoj... nista Dzeko ne duguje Zelji, neka igra gdje hoce, njegov izbor.
Nego kome duguje? Nek je on ziv i zdrav i nek ide u Hajduk ako hoce, ali ako se to ostvari on nikad vise ne treba Zeljeznicar spomenuti, a ni mi njega.

*Da se ogradim - zaboli me neka stvar za njegov ucinak u reprezentaciji, vise je srozao svojim ponasanjem otkad igra u njoj nego sto joj je pomogao golovima

Dzezvar
Kontakt:

sub jun 29, 2024 12:16 pm

cisco10 je napisao/la:
sub jun 29, 2024 11:32 am
Provlači se ime Nikolaya Giorgobianija, ofanzivni veznjak iz Rusije. Postoji izgledna šansa da postane naš novi igrač, pogotovo ukoliko AlJaber ode, Rahimić je već stupio u kontakt s igračem. U prošloj sezoni je u 28 utakmica postigao 7 golova i 2 asistencije, mogao bi biti ogroman upgrade ukoliko dođe. Naravno, neće biti jeftin ali o tom po tom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da si ti ziv i zdrav on je vec na probi u rusiji...a i bajata je ta info malo😉

Zvaka72
Kontakt:

sub jun 29, 2024 12:25 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sub jun 29, 2024 1:37 am
Diverzant je napisao/la:
sub jun 29, 2024 12:52 am
Najjače mi je kad kažu šta će ovdje da mu psuju ahahahajaha joj ovi perisicu i livaji yebu mrtve i ganjaju ih po terenu, a sta ce dzeki kad uputi pogresan pas protiv dinama. Poljud gori nego kad bi se spojili i naš i.istok onaj sa groblja plus vrapčići.
I čuj ovog bozidara u gradu nema gradskih faca, sve malograđani. A u splitu sve hercegovac, na hercegovca inače poznati ko prave gradske face.
Yebo vas split i loženje na hajduk, smetljarski grad - smetljarski klub
A ti ces meni da pricas o Splitu, u kojem si u najboljem slucaju bio max za ultru ili na ekskurziji u osmom a ja rodjen tamo. Mentalitet nemoj ni da pominjes, jer kao sto ni tebe ne razumiju ne razumijes ni ti njih. A vjeruj da su ljudi lagani da ne mogu laksi biti. A kad vec spominjes hercegovce, osvrni se malo jedino sto pokazuje prosperitet u ovoj drzavi je hercegovina i koliko toliko Sarajevo, jer je glavni grad. Da nije disalo bi na skrgama. Stadion ti je najbolje ogledalo. Ne govorim o cinjenici da je prljavo i zapusteno nego o cinjenici da je neki debil dopustio da se grade zgrade jebene u krugu stadiona. I sad treba Dzeko koji je izgradio svjetsko ime doci u grad u kojem nikakav prosperitet ne postoji u kojem apsolutno svako gleda da te zakine a pola nas je vjernika kao. Da ne mislis da ja nesto imam protiv Sarajeva, odlazio sam ali sam se vracao vazda. Zivim ja lijepo ovdje jebe me se, ali za ljude poput Dzeke je ono nepozeljno. Druze narkomani i dileri ti vladaju haman svakom poromo drustva, prosperitet i uspjeh ne postoje. Kad je Sarajevo kao grad napravilo neki uspjeh. Igrali protiv Newcastlea prije 22.godine dok oni prolaze grupne faze, osvaju medalje po prvenstvima, vaterpolisti im osovina reprezentacije, goran ivanisevic osovoji gs, Hajduk prodaje igrace po par miliona, pretplatnici, KK Split itd. Ti imas jedno polufinale i jednom si bio prvak evrope u kosarci a duplo si veci grad i nemoj govoriti imas Dalmaciju iza sebe imamo mi i gorazde i sandzak i kakanj, olovo visoko konjic itd. Ali ne umijes i ne ocekuj da ce neko takav doci ovdje.

Budi sretan sto imas momke poput Coce i Stile i vj Sehe i uzivaj u tome, za takav kalibar mi nismo

A o gradskim facama da ne pricamo, nama je sevap zavrnuti 1000 za dan na nekoj prevari, nego uzeti 100 000 za pet godina. Nama stadion gubi svaki muesec vec sest godina novac od kirije na istoku jer jbg neki opstinar koci papire, opet ima i tog tamo ali druze ne na tom nivou.
Božo sad ti o Bosni pričaš kao da si bio na ekskurziji i karikiraš kad kažeš da jedinohercegovina i Sarajevo su eto razvijeni Očito da nisi Bio u Visokom, Tešnju , Gračanici itd. Nije BiH samo Grude i Široki preduzetnička zona. U Hercegovini imajju dara za trgovinu ali Ovako, As, Bingo, Madi i Hifa su iz Bosne koliko ja znam.
Što se Dalmatinaca tiče jako su slični Bosancima po mentalitetu a i po paroli " bolje 1 vekna u hladu nego dvije na suncu.
Plava porodica me ubi u pojam.

kvalitet
Kontakt:

sub jun 29, 2024 12:28 pm

storm_raider je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
Obećanje je DUG.
Vrijeđanje je slabost.
Jeste, samo što u Splitu ti fašisti vode klub gdje on želi da ide, a u Turskoj i Italiji su “samo” navijači.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Taree_ i 64 gosta.

Prijava