Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fanaticZeljin
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2023 4:28 pm

salle86 je napisao/la:
uto maj 23, 2023 4:17 pm
Namiču ali slabo, da može i mora bolje u odnosu na veličinu kluba i ambicije, itekako mora. Ima li iko bolji, to je sad druga priča.

Što se Santosa tiče, on itekako vrijedi svih para koje se trebaju dati za njega, ali kad ih nemaš onda tu sva priča završava.

Meni se recimo svidjelo kako Bekrić reče, nemamo neke velike pare da damo za plate, ali OK ako misliš da vrijediš dođi igraj za to što ti možemo ponuditi plus imaš procenat od transfera. Pa bujrum. Legitimno je da neko odabere i lupam Tuzlu, Velež, Široki, Borac...ali kako god opet je Željo ime, opet se u Želji piše ponajviše ako ništa zbog nas navijača kad se tamo negdje navede da je na Grbavici bilo ljudi koliko ma svim ostalim stadioni skupa. I opet nije sigurno isto igrati u TC pred 200 ljudi i u Želji pred 5-6-10 hiljada gdje te adrenalin opali pa letiš kako ne bi letio da te gleda gorepomenuta brojka od 200. A samim tim eto i prilike da te neko vidi prije tu...
Naravno nije lahko nekog i nagovoriti da dođe da igra za 2 milje lupam ili ti ga 25 godišnje a u TC može uzeti 50, uz to da opet svakako ide nakon te sezone negdje...ali opet kažem nije isto igrati na Grbavici gdje te nafuraju pa igraš 80% svaki meč, i nebitno sad gdje, gdje u prosjeku igraš 50% od svojih mogućnosti jer te niko i ne tjera da igraš jače
Ma pustimo se mi te price , Zeljo , ime , atmosfera... Uzmi 10 igraca ,9 njih ce izabrati drugi klub a 1 Zelju radi ovog gore navedenog ....
Srcu draga, boja PLAVA !

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

AsharaK je napisao/la:
uto maj 23, 2023 4:02 pm
Namicu oni pare itekako, samo kad namaknu odma te neko i poklopi kome moras proslijedit.
O tome trube ljudi cijelo vrijeme, isto je bilo za ulaznice, hoćemo da znamo koliko para bude, koliko se karata proda, pa jednom kad su to uradili, sutra samo podijelili pare jer su lešinari vidjeli da ima para i došli da dug naplate.
Fear of the Maniacs!

fanaticZeljin
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:29 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 23, 2023 4:27 pm
To sa Santosom ce biti vjerovatno novi amaterski ugovor i prodaja poslije Evrope, ako je izborimo naravno. :D
Dabogdor i to bude , ali eto vidjecemo
Srcu draga, boja PLAVA !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:30 pm

Straus je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
uto maj 23, 2023 4:02 pm
Namicu oni pare itekako, samo kad namaknu odma te neko i poklopi kome moras proslijedit.
O tome trube ljudi cijelo vrijeme, isto je bilo za ulaznice, hoćemo da znamo koliko para bude, koliko se karata proda, pa jednom kad su to uradili, sutra samo podijelili pare jer su lešinari vidjeli da ima para i došli da dug naplate.
Tako je, cim ulete pare ljudi trazu vracanje odma, sto je tesko jer je mnogo ljudi. Mi smo se sa Evropom izvukli iz blata ako Bog da, a trebalo bi biti i nekih radova na stadionu preko ljeta.
Željezničar ante portas !

salle86
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:31 pm

@fanatik, a šta je rješenje trenutno, kad si kokuz ?
Moraš nešto ponuditi, ok ne možeš 50 hiljada platu veću za godinu, ali možeš 10% od transfera. Naravno nećeš nafatati tako kamaru igrača, ali hoćeš nekog. Jer drugačije ne možeš. Bolje i to nego ne dati ništa pa za ovo što imaš dovesti lošijeg igrača i moliti Boga da se pretvori u Ronalda
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:34 pm

Budimo realni Santos je dobar igrač, ali ne vrijedi da se plati 200k sada, da je neka druga situacija pa hajde ali trenutno jok. I da platimo to, on će tražiti da ode odmah čim bude ponuda koja je njemu ok (ne klubu, nego njemu i menadžeru). A kako mi prodajemo skupo igrače, to bi i bilo.

Najbolje rješenje mu je to da ostane (na amaterskom), odigra koje pretkolo (kad/ako ga izborimo) i onda da ga prodaju, samo da ne ode džaba. Isto tako i Hodžiću, ostani, odigraj koju utakmicu, klub neka nađe zamjenu za obojicu i kad bude ponuda prodaj ih, dobro nama, dobro njima. I mislim da će tako i biti na kraju, nemam informacije, ali imam šuhu da bi tako moglo biti, normalno najprije da osiguramo to pretkolo.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:37 pm

Kako Leotar optimistično objavi da su dobili licencu i da im ostaje još da na terenu izbore opstanak. :D
Fear of the Maniacs!

Valter
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:46 pm

U ovom trenutku s obzirom na prikazano na terenu Santos vrijedi 50 % više nego i jedan drugi igrač. E sada koliko bi novaca mi mogli biti sprermni dati (da ih imamo) a da se ostale "zvijezde" ne naljute to je drugo pitanje.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

damirfile
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:46 pm

Znaci pao dogovor , jos samo da vidimo ko sudi :) :)

kvalitet
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:54 pm

Neću više pisati o tome, kad izborimo Evropu za vikend možemo nadugo i naširoko, s konkretnim primjerima kako se može sve završiti.

GAZI SLOBODU!!!
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

fanaticZeljin
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:16 pm

kvalitet je napisao/la:
uto maj 23, 2023 4:54 pm
Neću više pisati o tome, kad izborimo Evropu za vikend možemo nadugo i naširoko, s konkretnim primjerima kako se može sve završiti.

GAZI SLOBODU!!!
Joj brate skini tu zastavu , ospem se kad je vidim . Pa kad neki Amerikanac dodje da igra kod nas ti je vrati...
Srcu draga, boja PLAVA !

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:23 pm

Sto se tice novca u Klubu, mi smo, nazalost, kao protocni bojler...Sve sto udje, odmah mora i
da izadje, a nama ostaje samo kamenac...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

exbabilon
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:40 pm

Volio bih vidjeti Sadikovica na ljeto u nasem dresu, mislim da bi nam fino legao u sredini. Ćosić je također polivalentan igrač, imao je dobrih partija u Veležu.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:43 pm

Pa dobro nije nemoguce da vidimo Dadu i Ordagica kod nas.

Zdule
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:49 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 23, 2023 5:43 pm
Pa dobro nije nemoguce da vidimo Dadu i Ordagica kod nas.
dobrodošli na Grbavicu, izvolite se braniti!
Krpić
Santos Štilić Amoah
Mekić Dado
Pašić Drina Cocalic Ovčina
Muftić

struja
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:50 pm

Senad1921 je napisao/la:
uto maj 23, 2023 1:28 pm
Niti se mora potpisati profesionalni ugovor niti platiti naknada za treniranje, neka potpise jos godinu amaterskog ugovora i neka ide poslije evopskih tekmi. Ako hoce, ako nece sretno mu bilo...
Baš tako.

Grbavica
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:52 pm

Zar nisu amaterski ugovori "zabranjeni" u PL? Znam da je bila prica oko toga...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Grbavica je napisao/la:
Zar nisu amaterski ugovori "zabranjeni" u PL? Znam da je bila prica oko toga...
Nisu vec 2/3 godine zabranjeni. Ponovo su se dozvolili amaterski, mislim nekad poslije korona sezone, tako nekako.

SamoNapad
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:57 pm

Ali ako ovaj Santos ode u Olimpiju nek mijenja menadžera. Pa bolje ga mi mozemo prodati, ko ima kvalitet uvijek se sa Grbavice moze prodati. Kad pogledas unazad samo mi i pitari nesto prodamo jer vecina menadžera gleda nase igrače.

Blueee1921
Kontakt:

uto maj 23, 2023 5:58 pm

Leotar dobio licencu, nacuo sam da Krupa nece uci u PL, da ce biti baraža, hajde salji Gigovica u Trebinje da se ne sekiram

Trenutno korisnika/ca: pestabudimpesta i 49 gostiju.

Prijava