Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 21, 2023 8:02 pm

Po zadnjem pravilniku koji je na stranici saveza računa se, osim ako je bilo izmjena a nisu objavili.

salle86
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:02 pm

Grbavica je napisao/la:
ned maj 21, 2023 7:32 pm
Ali sta je bila ideja sa Dzenisom na oba beka?
A realno od jašara bi i joldić bio iz penzije da se vrati. Šeha je hamam preasugao, njemu fali utakmica koje je morao imati ranije a nije i onda sad kad je najpotrebnije počeo se gubiti. Tako da je koliko god smiješno bilo dženis najbolji izbor. Neće puno donijeti koristi ali neće ni pogriješiti hhh

Coca hvala za sve ali nije sramota biti i na klupi kad ne ide, više bi tako pomogao, jer ne bi onda morao igrati Beća koji je u prvom imao DVA DODIRA SA LOPTOM a igra veznog igrača. Momak od 20 godina brate...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned maj 21, 2023 8:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

exbabilon
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:03 pm

- Izuzetno, ako je riječ o mjestu koje odlučuje o prvaku ili mjestu koje povlači prelaz u viši ili niži stepen takmičenja, ili o mjestu koje osigurava učešće u međunarodnim takmičenjima, kod jednakog broja bodova, plasman se određuje na osnovu dodatne pomoćne tabele, na osnovu rezultata koje su u međusobnim susretima ostvarili ekipe sa jednakim brojem bodova. Plasman na dodatnoj tabeli utvrđuje se zbirom osvojenih bodova.

Ako je zbir bodova jednak, odlučuje razlika između datih i primljenih pogodaka, s tim što pogodak u gostima vrijedi dvostruko. Ako je razlika jednaka, odlučuje veći broj postignutih pogodaka, a ukoliko je i to jednako odlučuje ukupna pogodak razlika u predmetnom takmičenju svih ekipa.

Valter
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:06 pm

Ne sječam se kada sam gledao veči taktički promašaj u fudbalu nego Nerminov u prvom poluvremenu. Čovjek koji je sa ovim igračima svaki dan da izvede ovakav sastav na početku u izuzetno značajnoj utakmici je i više nego amaterizam. Obično se taj amatrizam na kraju i osveti al evo malo nas i sudije pripaziše danas (a vala i protiv Veleža).

Jedina odlična vijest je što se od naredne sezone mijenja pravilo U-21 te će biti obavezan samo jedan igrač u početnom sastavu tako da bi ovo trebao biti kraj priče za igrače poput Beće. Ako on nema motiv da se dokaže, ne vidim razlog zašto mi navijači žalimo što ne igraju igrači iz našeg pogona.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

nookey
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:10 pm

Hajde ba dezurni pravdaoci odvadite malo, napravite spisak utakmica gdje smo zakinuti pa cemo pricati…

Druga stvar, nama treba bod u tz. Sastav kao protiv pitara na kosevu sa brzim kontrama i cao sloboda…

Zvaka72
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:17 pm

exbabilon je napisao/la:
ned maj 21, 2023 7:57 pm
De Storme pinuj gore do zadnjeg kola da je Široki ispred nas u slučaju istog broja bodova.

Nije nam X dovoljan u slučaju bilo kakve pobjede Širokog!!!
Meni nije jasno kako se gleda međusobni skor ako se igra 3 utakmice a pogotovo gol u gostima i ovom slučaju Široki 2 puta bio gost na Grbavici logično da ima više šansi da da go u gostima.
????
Plava porodica me ubi u pojam.

ono.na
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:22 pm

Zvaka72 je napisao/la:
ned maj 21, 2023 8:17 pm
exbabilon je napisao/la:
ned maj 21, 2023 7:57 pm
De Storme pinuj gore do zadnjeg kola da je Široki ispred nas u slučaju istog broja bodova.

Nije nam X dovoljan u slučaju bilo kakve pobjede Širokog!!!
Meni nije jasno kako se gleda međusobni skor ako se igra 3 utakmice a pogotovo gol u gostima i ovom slučaju Široki 2 puta bio gost na Grbavici logično da ima više šansi da da go u gostima.
????
Imali bi i mi vise sansi da smo mi njima isli 2 puta u goste. Bergerova tako potrefila prema nasim plasmanima na tabeli u februaru.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

blueboy
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:25 pm

AsharaK je napisao/la:
ned maj 21, 2023 7:33 pm
A ko garantuje da ovi igraci koji su usli da bi bili dobri u prvom poluvremenu? Mozda je jednostavno takav i bio plan. Dugo bolju tekmu nismo odigrali ovde ljudi bacaju drvlje i kamenje jer eto kao mogli smo imati 30 suteva umjesto 25. Hodzic je ocigledno dobro sakrio, niko sa stadiona nije vidio ruku. :D
Nemoj zajebavat, prvo poluvrijeme je bilo u top tri najgora poluvremena zadnjih pet godina. Cijeli koncept s oproštajem Bekrija je bio pogrešan. Kad si ga već stavio od početka, onda ga pusti poluvrijeme, ovako nakon 10 minuta praviš izmjenu, morao si zbog ovoliko veterana klupirati Santosa zbog U21...baš baš pogrešno. Mogla se Bekriću organizovati oproštajna utakmica nakon sezone, ovako je ispalo bezbolno, ali Boga mi uz Topuzovića, drukčije ne bi pročepili.

salle86
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:26 pm

Čitam evo peti put i ima smisla, pravilo nakaradno da te Bog mili sačuva, ali opet ništa ne čudi obzirom ko ga je pisao.
Znači kad je riječ o eurokupovima ili ispadanju u niži rang, pravi se mini tabela ekipa koje konkurišu i tu je onda sve ostalo nebitno već samo ono šta je bilo između tih ekipe.
U prevodu: 1-0, 1-1, 0-1 ... Mi 2 gola "dali" (1+1 kući) a Široki 3 (1 kući i 1 u gostima koji se računa kao 2) 🤣
Ne znam da li postoji igdje na svijetu da se ovako odlučuje haha
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned maj 21, 2023 8:27 pm, ukupno mijenjano 1 put.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:29 pm

Znači Mekin penal bi mogao biti koban

Fuj

Majkel
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:31 pm

Na klixu tako ne piše

salle86
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:35 pm

Majkel je napisao/la:
ned maj 21, 2023 8:31 pm
Na klixu tako ne piše
Ja čisto sumnjam da su oni i otvorili pravilnik da pročitaju već ko i mi navijači već skontali da Široki nema šanse da dobije 3-0 u trebinju
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

blueboy
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:35 pm

Gol u gostima u cijeloj Evropi ukinut, samo ga mi još držimo.

Zvaka72
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:37 pm

blueboy je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
A ko garantuje da ovi igraci koji su usli da bi bili dobri u prvom poluvremenu? Mozda je jednostavno takav i bio plan. Dugo bolju tekmu nismo odigrali ovde ljudi bacaju drvlje i kamenje jer eto kao mogli smo imati 30 suteva umjesto 25. Hodzic je ocigledno dobro sakrio, niko sa stadiona nije vidio ruku. :D
Nemoj zajebavat, prvo poluvrijeme je bilo u top tri najgora poluvremena zadnjih pet godina. Cijeli koncept s oproštajem Bekrija je bio pogrešan. Kad si ga već stavio od početka, onda ga pusti poluvrijeme, ovako nakon 10 minuta praviš izmjenu, morao si zbog ovoliko veterana klupirati Santosa zbog U21...baš baš pogrešno. Mogla se Bekriću organizovati oproštajna utakmica nakon sezone, ovako je ispalo bezbolno, ali Boga mi uz Topuzovića, drukčije ne bi pročepili.
I baš najgore poluvrijeme u zadnjih 5 godina? Majke ti jesi ti gledao kup utakmicu u Mostaru. U Širokom ili u Trebinju.
Poluvrijeme odrađeno da se ne srlja i po mom mišljenju bilo je prilično OK.
Drugo je što ljudi misle da smo trebali voditi bar 3 gola razlike. Utakmica se igra 95 minuta.
Na kraju utakmice statistika kaže 11 udaraca u go a što se kod nas golmani pretvore u Nojera iz najboljih dana a protiv drugih sami sebi daju golove je baš peh.😉😉😉😉😉

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:38 pm

Čekaj znači nama remi ne valja ako široki dobije bilo kako ?
A ništa onda nema šanse

salle86
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:41 pm

slika

Nema šta, ako još važi a moralo bi, to što stoji na stranici saveza: \ pravilnik o takmičenjima \ član 43 ...
Jbg

EDIT: S tim da bi se ovo moglo i ispitati jer stoji "ako se radi o mjestu koje odlučuje o prvaku ili mjestu koje povlači prelaz u viši ili niži stepen takmičenja..."
Jer nema prelaska u viši rang kad igraš prvu(premijer ligu)
Totalna konfuzija, ne stoji ništa o plasmanu u eurokupove a to (po meni bar) nije isto što i plasman u viši rang
Wtf ???
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned maj 21, 2023 8:49 pm, ukupno mijenjano 4 puta.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

BHDragons
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:43 pm

Jašarević izbija loptu, njihov prokliže i udari Jašarevića faul za njih. Hodžić đon dobije u stomak, faul za njih i žuti za Hodžića. Čist gol Haračića poništen. Drugi žuti za njihovog igrača u prvom poluvremenu, ništa. I mi se nekome pravdamo. Hajte molim vas...
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

blueboy
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:44 pm

Zvaka72 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
I baš najgore poluvrijeme u zadnjih 5 godina? Majke ti jesi ti gledao kup utakmicu u Mostaru. U Širokom ili u Trebinju.
Drugo je što ljudi misle da smo trebali voditi bar 3 gola razlike. Utakmica se igra 95 minuta.
Na kraju utakmice statistika kaže 11 udaraca u go a što se kod nas golmani pretvore u Nojera iz najboljih dana a protiv drugih sami sebi daju golove je baš peh.😉😉😉😉😉
De ba nemoj čitati samo površno. Nisam rekao najgore nego u top tri najgora. Još jedno koje mi je u sjećanju je također iz ove sezone, derbi u TC u Zenici, s tim da nisam siguran je li tu bilo gore prvo ili drugo poluvrijeme.

Zvaka72
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:50 pm

blueboy je napisao/la:
ned maj 21, 2023 8:44 pm
Zvaka72 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

De ba nemoj čitati samo površno. Nisam rekao najgore nego u top tri najgora. Još jedno koje mi je u sjećanju je također iz ove sezone, derbi u TC u Zenici, s tim da nisam siguran je li tu bilo gore prvo ili drugo poluvrijeme.
Nemoj ni ti površno komentarisati jer si napisao najgore 3 u 5 ( pet) godina.
Svako ima pravo na svoje mišljenje ali ovo mi liči ma pljuvanje SS kojji za sad solidno radi i pokušava u hodu ispraviti dar mar koji je ostao iza prošlog SS. Po mom mišljenju trebalo bi im dati šansu da naprave tim i prođu pripreme pa da ih onda ljagamo.
Poz.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned maj 21, 2023 8:53 pm

Odgledah utakmicu jos jednom... Jedanaesti minut...Bekric sjedi na klupi, place i ljubi Zeljin grb na svom dresu...Jednom Zeljeznicar, uvijek
Zeljeznicar, sve drugo je manje vazno ! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 44 gosta.

Prijava