Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 13, 2023 5:15 pm

abuzenze je napisao/la:
pon mar 13, 2023 5:13 pm
Sky1 je napisao/la:
pon mar 13, 2023 4:44 pm
slika
Jel se zayebava ovaj?
I ja se to pitam.

Valter
Kontakt:

pon mar 13, 2023 5:30 pm

abuzenze je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
slika
Jel se zayebava ovaj?
Hakovani i Ara i Nikola
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon mar 13, 2023 6:02 pm

Treba ovako dizati nase igrace, pa eno Sarajevo onog golmana u zvijezde dizu a lik slijepac. Za 3 gola je kriv od pocetka ovog dijela.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Grbavica
Kontakt:

pon mar 13, 2023 6:11 pm

Valter je napisao/la:
abuzenze je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
slika
Jel se zayebava ovaj?
Hakovani i Ara i Nikola
Sve je to od vakcina
Ko nas je kleo, nije dangubio.

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon mar 13, 2023 6:29 pm

Ma Nikola se sprda,gdje ona krampa moze biti perspektivan

Sheldon
Kontakt:

pon mar 13, 2023 6:30 pm

kokoška je napisao/la:
pon mar 13, 2023 11:48 am
Sheldon je napisao/la:
pon mar 13, 2023 11:24 am
kokoška je napisao/la:
pon mar 13, 2023 11:10 am

Kako nije tema, hahahha.. e cuj nije. Pa ti napisa sa kosoricem u tri utakmice nismo primili go, a da je mali Drina taraba. Dok nam je igrao najveci antitalenat Sedad Subasic i to preko 60 utakmica to je normala a nasa djeca evo naprimjer Drina koji je za kosorica Ramos grije klupu. Vidi sad cu ti sa razumijevanjem reci da nemas pojma.
Sto to malim slovim pises Acino ime i prezime? Malo vise postovanja za igraca sa 150 nastupa za klub i koji je ostao tu kada su svi otisli. Drina ne grije klupu, vrlo brzo je on tu opet, trebao mu je predah. Ti zato znas, sigurno si milione napravio u svojoj struci, a u fudbalu bi bio bar kao Dzeko, ali povreda je poremetila snove o velikoj karijeri.
Bas me zanima ko vise voli Zelju, Kosoric ili Mulalic? Oni su tu kad niko nece, oni su ratnici, oni vole najvise, vole cak i zaplakat... Sve vole al za platu, opet cu ti reci ali sa razumijevanjem da veze nemas, bez ljutnje.
Vala Acina primanja na danasnjem vaktu se mogu smatrati za dzaba, a vala je i oprostio dosta novca. Nemam se sta ljutit, i ti kao i ja hoces da je Zeljo najbolji, neslaganje je sastavni dio zivota. Ziv bio.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon mar 13, 2023 6:59 pm

Sky1 je napisao/la:
slika
Svim ovim ex-yu legendama bi zabranio da komentarisu fudbal.Ostali su u tom vremenu.
Cast izuzecima poput Vahe, ali ih ogromna vecina ne moze trenirati ni zaseok.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

storm_raider
Kontakt:

pon mar 13, 2023 7:10 pm

Grbavica je napisao/la:
pon mar 13, 2023 6:11 pm
Valter je napisao/la:
abuzenze je napisao/la:

Jel se zayebava ovaj?
Hakovani i Ara i Nikola
Sve je to od vakcina
I od ravne zemlje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Veteran1965
Kontakt:

pon mar 13, 2023 7:12 pm

Prvo kolo trećeg kruga pa pauza....više nego bitno dobiti Slogu. Biće interesantno zadnjih 10 kola, jer će klubovi biti u situaciji kao nikada prije. Tereni...Tuzla, Banja Luka, Vrapčići, donekle Grbavica (na žalost), Zrinjski(valjda ga završe). Vraćaju se svi na svoje terene, koji će sada biti vrhunski. Šta će to značiti za ekipe, za igru, za pristup, vidjećemo. Vrijeme je pokazalo da smo mi mnogo više bodova prosuli kada je teren Grbavice renoviran, i kada je bio Europski. Pitanje je kako će se pojedine ekipe adaptirati na te terene, i moglo bi znatno uticati na nivo trke, igre, tehnike, igru na kontre. Možda i suđenje bude bolje, teže je "pasti" na dobrom terenu, nego na "kvrgavim livadama"
Čeka nas zanimljivo proljeće.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pon mar 13, 2023 7:30 pm

slika
Evo kako su u Americi ocistili snijeg nakon jedne noci. :r

Valter
Kontakt:

pon mar 13, 2023 7:48 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
pon mar 13, 2023 6:59 pm
Sky1 je napisao/la:
slika
Svim ovim ex-yu legendama bi zabranio da komentarisu fudbal.Ostali su u tom vremenu.
Cast izuzecima poput Vahe, ali ih ogromna vecina ne moze trenirati ni zaseok.
Jes vala, Švabo nije imao pojma o fudbalu i mnoge legende iz ex-yu da ne nabrajam koji su se okušačli i kao stručnjaci
Ne mogu se ni porediti sa Edisom, Varešanovićem ...

a Nikola Nikić je nama navijačima draga osoba i Željovac i dobar i požrtvovan igrač ali nikako ex-yu legenda.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Maestro_1921
Kontakt:

pon mar 13, 2023 7:51 pm

Lijepo je bilo vidjeti ono slavlje jučer u svlačionici, izgleda da je atmosfera ipak dobra. :D
Al Bender je stvarno gotivan lik, slavi brat kao da je on branio, i uz to odbranio dva penala i skinuo zicer 1 na 1. Baš je lik podređen ekipi, sjećam se u Mostaru kad smo dobili Zrinjski, kad smo gol dali, brat prvi trči sa slomljenom rukom u gipsu da slavi. Baš jedan super momak.
Krpić opet nešto glumata kad je izašao iz igre, ko uvrijeđena mlada. Sjeda na klupu, Beća, Bender i još neko mu pružaju ruku, on ih hladno izignorisa, okrenu se tamo negdje gleda, pije vodu. Pa yebo ga ti Suljo, pokaži bar malo poštovanja prema saigračima. Znamo svi da si željan igre i golova, polako, doći će sve na svoje.. Ponaša se ko razmaženo derište, a ne profesionalac od glave do pete kakav znamo da jeste.

salle86
Kontakt:

pon mar 13, 2023 8:33 pm

Sky1 je napisao/la:
slika
E ova mu je u rangu ono veliki krug 360°
Duplo manji znači mora biti 180°
🤣🤣🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

tm87alem
Kontakt:

pon mar 13, 2023 9:32 pm

blueboy je napisao/la:
pon mar 13, 2023 3:12 pm
tm87alem je napisao/la:
pon mar 13, 2023 1:45 pm
Mojne ljudi negative! Zasluzena pobjeda, tri bobe za nastavak borbe na dva fronta. Bravo momci! Dabogda nas uvijek oci bolile, a vi sve pobjedjivali! Ko se sjeca Grcke i osvajanja evropskog, povezace da od ljepote nemas nista, ako si zijanio tekmu! Ja gurao na kladari sve protiv njih i dobio sipak! Juventus pod Lipijem. Murinjo taktike i sl. Naravno, neuporedivo je to. I ja bih volio ljepse da igramo i da uz takvu igru pobjedjujemo, jer to vraca ljude na tribine, al sa ovim strucnim stabom to nemojte ocekivati! Naravoucenije, pogledajte koji klip iz proslog Edisovog mandata i sve ce vam se samo kazati. Idemo plavi! Samo jako! Odbrana top, a gore ako se sta uradi, dobro i jest! Ima materijala da svakoj ekipi po neki gol zavucemo.
Mislim da bi svi ovdje i zažmirili da smo mi dobili većinu utakmica bez igre, ali ne ide to tako. Mi smo dobili 10/22 utakmice, na Grbavici 5/11. Ako nemaš igre, možeš se ponekad provući jer je protivnik slabiji od tebe, ali čim naletiš na nekog ko ima kvalitet ravan tvom ili je bolji, možeš ga dobiti bez igre samo slučajno.
Tako je plavi brate! Slazem se.
:palacgore:

Leon_Professional
Kontakt:

pon mar 13, 2023 10:32 pm

TheBlue je napisao/la:
pon mar 13, 2023 9:18 am
Leon_Professional je napisao/la:
pon mar 13, 2023 8:33 am
TheBlue je napisao/la:
pon mar 13, 2023 8:21 am

Sto si bolan negativan, eto sto si bolan negativan?

:D :D
Ma gdje sam ja negativan, ja ovdje podrzavam i branim.
Nemoj da vadim postove :kafa:

Sigurno nam treba bolji golman. Mogu i ovi posluziti, nije da ne mogu, ali nije to neka sreca.
Bender meni od pocetka nije sjeo, iako je imao najvise tekmi bez primljenog gola. To je nekako po meni najveca zasluga odbrane i cijele ekipe. Evo i Mufta ima 3 zaredom. :D

Poniski su mi oni za golmane i generalno su linijski golmani, slabi su u istrcavanju.

Da je kakvog u 21 golmana napraviti u OP, najbolje bi bilo.
S obzirom da sam proveo jedno 8-10 godina kao golman, uvijek obracam paznju na golamane. Da se razumijemo, nisu ni jedan ni drugi neka sreca. O Benderu se nema puno toga reci, covjek je izgradjen i tu tesko da mozes nesto puno promjeniti. Losa procjena izlazaka na duge lopte, i jako cesto lose postavljanje prilikom prekida. Nema neku dovoljnu visinu (190 cm) i na sve to previse hoce da ucestvuje u igri nogom, ali nema kvaliteta za to. Ispucavanja jako losa, za golmana njegovih godina.

Sa druge strane Mufta, ima dosta solidna ispucavanja, postavljanja nakon prekida mu nisu kriticna, nisu idealna, te sigurno da se na tome jos moze raditi. Definitivno ima od koga nauciti. Refleksi su mu dosta dobri (po meni najpozitivnija stvar) i sada dolazimo do najvece mane na koju ne moze uticati. Visina. 184cm su u danasnje vrijeme dosta ispod granice. Po nekim mojim procjenama i gledajuci golmane po evropi, minimalna visina treba biti 192 cm. Na njegovu zalost, na ovome ne moze raditi, tako da sve ostale stvari mora biti bolji za 30%, pogotovo u procjeni lopte nakon prekida i postavljanje pri slobodnim udarcima ispred 16m. Ova visina i refleksi mu daju mogucnost da bolje brani "nogama", sto znaci da niske lopte ovi golmana rijesavanja dosta bolje od visokih, te sam siguran da onaj gol pitara na Grbavici (Musa) Mufta ne bi primio.

Ako pogledamo 2 suta na nas gol, Sloboda (kako je Aco spasio) i ovaj protiv Sloge kada je lopta otisla pored gola. U oba slucaja da je lopta isla u okvir gola, nema teoretkse sanse da bi stigao. Tu je taj kljuci problem visine. On se ispruzi koliko moze, medjutim gravitacija radi svoje i on pocinje padati, dok lopta zadrzava visinu, plus snaga udarca. Da bi ovo bolje kontrolisao uvijek mora jedan korak biti blizi strani prema kojoj se puca. Tu se cesto radi sa stoperima koji MORAJU pokriti jedan dio gola 100%, da se smanji sirina gola, prema kojem lopta ide. Da ne ulazim sada u detalje postavljanja stopera.

Penale, golmani kao Mufta ne mogu braniti. U profesionalnom svijetu ne mogu. Sto je jos jedna mana.

I na kraju, golman je taj koji ima najbolji pregled kada se ekipa brani, on mora komandovati odbranom, tu cujem cesto Bendera ali Muftu slabo, valjda su to neke godine i postovanje (gdje cu ja reci Coci ili nekom drugom, kako da se postave)

Sve u svemu, jako tesko je reci ko je bolji. Sve zavisi protiv kakve ekipe igras i kako ocekujes da napadaju.... Ja bih isao sa mladjim pa sta Bog da, mada se da primjetiti da je ekipa sigurnija sa Benderom nazad, da li je to psiha ili sta... ne znam...

i naravno kao sto sam i ranije pisao, po meni, GOLMAN je najvazniji dio ekipe... sjeti se samo sta je Kovacevic radio u Sarajevu, skine 3 zicera i onda kone dobiju 1:0.... jako jako bitno za svaku ekipu...

eto malo golmanski o golmanima :D :D
Spremaj se do ljeta, pa da obučeš najdraži dres.
Provući ćemo te kao u21. :kafa:

MiroslavKruzik

uto mar 14, 2023 12:09 am

Opet je krenuo pisati gluposti po drustvenim mrežama...sva sreća pa je u Želji, da je otišao gdje u ozbiljan klub, ne bi ljekarske ni prošao.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto mar 14, 2023 12:23 am

Kad je par nas pisalo da je puk’o, mnogi su se smijali.

Znanje nije upitno, fizička sprema će se riješiti ali stanje sa psihom, jako teško, ne znam koji je razlog, želim mu najbolje ali pisanjem samo šteti i sebi i ekipi.
Fear of the Maniacs!

Leon_Professional
Kontakt:

uto mar 14, 2023 6:53 am

Bilo bi baš fino uzeti ove 2 tekme, pa na pauzu, Ledžero :rofl: :zeljeznicar1:

Opet iz čista mira. Pa će biti, ne znamo ko vodi mreže, kome odgovaramo, hakovan profil.
Znam da nemate neke pameti, ali uključite koliko god možete i shvatite da bezveze unosite sumnje i nemir.

Izgurati ovu sezonu, pa šta bude. Onda vidjet kakve alternative imamo, je li Edis ostvario ciljeve, je li popravio igru, ima li optimizma za nastavak.

storm_raider
Kontakt:

uto mar 14, 2023 8:01 am

Meni uopste ne smeta sta neko pise na svom profilu na drustvenoj mrezi. Neka je on prema Zelji korektan. I Miro Stevanovic se onomad oblacio kao zena i svasta objavljivao, ali je zato rasturao na terenu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

zfc
Kontakt:

uto mar 14, 2023 8:45 am

TheBlue je napisao/la:
pon mar 13, 2023 11:36 am
zfc je napisao/la:
pon mar 13, 2023 9:54 am
TheBlue je napisao/la:
pon mar 13, 2023 9:18 am

S obzirom da sam proveo jedno 8-10 godina kao golman, uvijek obracam paznju na golamane. Da se razumijemo, nisu ni jedan ni drugi neka sreca. O Benderu se nema puno toga reci, covjek je izgradjen i tu tesko da mozes nesto puno promjeniti. Losa procjena izlazaka na duge lopte, i jako cesto lose postavljanje prilikom prekida. Nema neku dovoljnu visinu (190 cm) i na sve to previse hoce da ucestvuje u igri nogom, ali nema kvaliteta za to. Ispucavanja jako losa, za golmana njegovih godina.

Sa druge strane Mufta, ima dosta solidna ispucavanja, postavljanja nakon prekida mu nisu kriticna, nisu idealna, te sigurno da se na tome jos moze raditi. Definitivno ima od koga nauciti. Refleksi su mu dosta dobri (po meni najpozitivnija stvar) i sada dolazimo do najvece mane na koju ne moze uticati. Visina. 184cm su u danasnje vrijeme dosta ispod granice. Po nekim mojim procjenama i gledajuci golmane po evropi, minimalna visina treba biti 192 cm. Na njegovu zalost, na ovome ne moze raditi, tako da sve ostale stvari mora biti bolji za 30%, pogotovo u procjeni lopte nakon prekida i postavljanje pri slobodnim udarcima ispred 16m. Ova visina i refleksi mu daju mogucnost da bolje brani "nogama", sto znaci da niske lopte ovi golmana rijesavanja dosta bolje od visokih, te sam siguran da onaj gol pitara na Grbavici (Musa) Mufta ne bi primio.

Ako pogledamo 2 suta na nas gol, Sloboda (kako je Aco spasio) i ovaj protiv Sloge kada je lopta otisla pored gola. U oba slucaja da je lopta isla u okvir gola, nema teoretkse sanse da bi stigao. Tu je taj kljuci problem visine. On se ispruzi koliko moze, medjutim gravitacija radi svoje i on pocinje padati, dok lopta zadrzava visinu, plus snaga udarca. Da bi ovo bolje kontrolisao uvijek mora jedan korak biti blizi strani prema kojoj se puca. Tu se cesto radi sa stoperima koji MORAJU pokriti jedan dio gola 100%, da se smanji sirina gola, prema kojem lopta ide. Da ne ulazim sada u detalje postavljanja stopera.

Penale, golmani kao Mufta ne mogu braniti. U profesionalnom svijetu ne mogu. Sto je jos jedna mana.

I na kraju, golman je taj koji ima najbolji pregled kada se ekipa brani, on mora komandovati odbranom, tu cujem cesto Bendera ali Muftu slabo, valjda su to neke godine i postovanje (gdje cu ja reci Coci ili nekom drugom, kako da se postave)

Sve u svemu, jako tesko je reci ko je bolji. Sve zavisi protiv kakve ekipe igras i kako ocekujes da napadaju.... Ja bih isao sa mladjim pa sta Bog da, mada se da primjetiti da je ekipa sigurnija sa Benderom nazad, da li je to psiha ili sta... ne znam...

i naravno kao sto sam i ranije pisao, po meni, GOLMAN je najvazniji dio ekipe... sjeti se samo sta je Kovacevic radio u Sarajevu, skine 3 zicera i onda kone dobiju 1:0.... jako jako bitno za svaku ekipu...

eto malo golmanski o golmanima :D :D
https://www.transfermarkt.com/yann-somm ... eler/42205
Evo prvi golman Bayerna 183 cm.
Stvarno je ovo odgovor? Pa imas i Bartheza koji je bio najbolji golman francuske sa 180 cm.

To so izuzetci i naravno uz edukovane i vrhunske stopere. Svaki nedostatak se moze kompezirati, ali ja pisem o "standardu".

Meni je recimo intetesantan onaj naj omladinac, koji je bas fizicki gradjen za golmana, koliko se radi sa njim, to je sada drugi par cipela..

I opet, ja sam za Muftu, ali neke stvari se popraviti da bi barem imali golmana na nivou Antolovica... po meni nas zadnji (ako se ne varam), dosta stolidan golman...
Samo kažem da nije visina presudna da golman bude dobar, a svakako bolje njega gledat nego Bendera , nema velike razlike između njih.Za ovo ostalo se slažem sve Poz.

Trenutno korisnika/ca: g 1, Google [Bot], Gyasi13, Mirek11 i 38 gostiju.

Prijava