plavi kanarinac je napisao/la: ↑sub mar 04, 2023 6:28 pm
Zadnjih 2-3 sezone nisam gledao losiju igru i goru bezidejnost, da ti se zgadi i fudbal i lopta. Ja jednu konkretnu logičnu kretnju/akciju vidio nisam. Da nije penala bilo, osam godina go dali ne bi.
Al samo naprijed majstore na klupi, znas ti, ti si najbolji.
1/1. Ja ne znam sta sam gledao upravo. Tri igraca dosla da igraju, ostalo da ubere dnevnicu.
Kosoric kao da mu je debi, a ne jedna od zadnjih utakmica u karijeri. Cocalic kao solidan, ali realno izgleda uzasno nezainteresirano. Galic, dva puta je uvalio Muftica, izuzev toga nista specijalno. Ima doduse finu suradnju s Amoahom. Jasarevic je kriminal zivi. Vego i Malic za njega igračine. Defanzivno je propuh, ofanzivno bolno limitiran. Daj tog Pasica, svakako nigdje necemo, mozda bar dugorocno nesto rijesimo.
Mekic i Dzenis na Bajramskom ne bi akciju napravili. Cak kad je Hajdar usao je izgledalo bolje. Santos i Amoah su pokusavali, ali jednostavno nisu imali s kim ni igrati. Drljo solidan, borben, konkretan cak ali nije desetka. Previse puta je suzio prostor Santosu i Amoahu.
Krpic dosao da se svadja. Prvo s Dzenisom, pa sa Subertom i onim drugim panjem, pa sa sudijom pa nakraju je plesku opalio njihovom beku. Totalno van igre, totalno nezainteresiran.
Hodzica nije trebalo dovoditi. Lik je klaun. Prvo sto je bolno sebican, druga stvar sto je nespreman i treca stvar sto nema trunke profesionalnosti u njemu. Vise puta je rasirio ruke nego sto je imao dodira s loptom.