Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 23, 2022 3:08 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
uto avg 23, 2022 2:56 pm
Bgmi nije da ni mene nije strah derbija 😁
Neka me hastra hvata kad im citam ova imena
Ma sta i da zijanimo, nije smak svijeta, necemo se ugasiti poslije derbija.
Gubili smo i do sad.
Sve je to normalno. Nemoj samo da unaprijed upisemo poraz pa da izgubimo bez borbe, kao onda sa babukom 0-3 kad je bilo.

MiroslavKruzik

uto avg 23, 2022 3:23 pm

Nogometaš Muhamed Huskić napustio je nedavno redove prvoligaša Mladosti iz Dobija Kod Kaknja, međutim, nije dugo bio slobodan na tržištu.

Ovaj 18-godišnji krilni napadač po vokaciji tako je uoči nastavka sezone postao novi član FK Željezničar iz Sarajeva.

MiroslavKruzik

uto avg 23, 2022 3:28 pm

milanribar je napisao/la:
uto avg 23, 2022 3:01 pm
fanaticZeljin je napisao/la:
uto avg 23, 2022 2:13 pm
milanribar je napisao/la:
uto avg 23, 2022 1:38 pm
Ne možemo tu ništa, 5% se mora dat najmanje kakav god stadion da je. Ako stavimo 20 KM vjerovatno se neće ni pojaviti a ništa nećemo dobit jer im opet moramo obezbijedit sektor u koji ne mogu naši navijači. Ovako ćemo makar osigurat da i mi imamo gore normalne uslove, makar veći broj karata a i da zaradimo od njihovih karti nešto jer smo u dugovima ipak.
Stolice su skinute sad tako da štete neće biti u onoj mjeri a svakako istu moraju platiti, postavljena je i malo bolja ograda radi sigurnosti naših navijača na sjeveru.
A sto se ti nasi iz uprave ne sjete kada su tako pametni pa ne prebace ih napokon u zdenku kod zapada , pa da ne gubimo dio istoka , kada se tako brinu o zaradi i pisljivih 18000 od pitara... Ono sto oni nama daju na Kosevu a onolika tribina je Bogu plakati, ne moraju ni ono , sa njima ne moze fino kako god ga okrenes , mozda da su im opet besplatno dali ??? Eeeeee uprave i govana i razmišljanja ...
Nije dosao do njih taj prijedlog za prebacivanje na zapad. Zvuci zanimljivo al opet imas problem njihovog ulaska na stadion tamo je ulaz na zapad prolaze autobusi s igračima, ulazi naša raja a oni uglavnom dolaze iz pravca centra i starog grada. Mislim da MUP to ne bi odobrio opet...
Sve je moguce odraditi, u Tuzli na Tusnju se odradi to na istoj tribini, nekad budemo smjesteni na jugozapadu, a nekad na sjeverozapadu. Samo je bitan tajming ulaska gostujucih i domacih navijača, jer eto u Tuzli svi ulaze na istu kapiju zapadne tribine ali u razlicitim tajminzima jer se gosti sacekaju na drugom ulazu i sprovedu od strane policije i zastitara do sektora na tribini.

Sve je moguce, sve zavisi od sposobnosti komesara za sigurnost i policije, odnosno njihovog međusobnog dogovora i komunikacije.

mula
Kontakt:

uto avg 23, 2022 4:24 pm

Na nekom sam portalu procia izjavu Alispahica. Dao je strucno misljenje vezano za nas i Sarajeva,. Dostakao se i derbija.
Mislim da je Sarajevo u kakvoj god situaciji bili ipak kvalitetnija ekipa i imaju dosta veci izbor igraca na klupi. Mi za razliku od njih nemamo tu sirinu, Ko izade hladnije glave i hrabrije taj pobjeduje. Mislim da im se ne može vise desiti onako los dan kao protiv Tuzle. Mislim da Dudic nije toliko naivan i da je skontao neke stvari. Poraz od Igmana se desio najvise zbog debakla od Tutla Citya.
Sve u svemu ako mi budemo na nivou 70min kao protiv Tuzla Citya mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Sa nerjesenim ne bih bio nezadovoljan
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

salle86
Kontakt:

uto avg 23, 2022 4:39 pm

Sutra da se napravi akcija da se gradi sektor za gostujuće navijače na SZ, mislim da bi se lova skupila za 24h.
Samo je bitna volja i ideja.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 23, 2022 5:03 pm

cipiripi je napisao/la:
uto avg 23, 2022 2:41 pm
ponosannavas je napisao/la:
uto avg 23, 2022 2:29 pm
fanaticZeljin je napisao/la:
uto avg 23, 2022 2:13 pm

A sto se ti nasi iz uprave ne sjete kada su tako pametni pa ne prebace ih napokon u zdenku kod zapada , pa da ne gubimo dio istoka , kada se tako brinu o zaradi i pisljivih 18000 od pitara... Ono sto oni nama daju na Kosevu a onolika tribina je Bogu plakati, ne moraju ni ono , sa njima ne moze fino kako god ga okrenes , mozda da su im opet besplatno dali ??? Eeeeee uprave i govana i razmišljanja ...
Pa drug moj ovdje se već najmanje 5 godina priča o tome da se prebace gosti prema zapadu. I misliš da ne samo ova nego i ranije uprave nisu razmotrile to? Kako misliš da do njih nije došla ta ideja kad mi ovdje raspravljamo godinama. Mislim da su neki i odgovorili kako to neda policija radi sigurnosti nemam pojma. Lakše im tamo ispratiti gostujuće navijače. I nakon toliko godina ti sad pljuješ po ovoj upravi kao što se nisu sjetili. Pa nemoj baš pretjerivati.
Mi kao klub koji je vlasnik svog stadiona lijepo kazemo da je od danas gostujuci sektor na sjeverozapadu i nama se j.ebe moze li policija osigurati ili ne prisustvo gostujucih navijaca. Dakle mi određujemo gdje ce biti smjesteni gostujuci navijaci a ne policija. Lijepo se ogradi zdenka na sjevero zapadu i da to od sutra bude gostujuci sektor bilo da dolaze pitari ili navijaci Reala boli nas k.urac.
Policija ako ne moze osigurati gostujuce navijace jednostavno ce im zabraniti dolazak a nece na NASEM stadionu određivati gdje ce biti smjesteni.
Ja kažem šta su neki govorili. Ne mora značiti da je tačno, a poenta moja je bila da ne mora značiti da je do uprave a čovjek pljuje odmah uprave a ne zna šta može šta ne. Možda ima neki drugi razlog. Pa godinama se priča da bi bilo bolje tamo. Postoji vjerovatno nešto zbog čega ne može. Evo možda i ja griješim ali nemožemo odmah reći ja uprave i govana.

BrUDA
Kontakt:

uto avg 23, 2022 5:10 pm

mula je napisao/la:
uto avg 23, 2022 4:24 pm
Na nekom sam portalu procia izjavu Alispahica. Dao je strucno misljenje vezano za nas i Sarajeva,. Dostakao se i derbija.
Mislim da je Sarajevo u kakvoj god situaciji bili ipak kvalitetnija ekipa i imaju dosta veci izbor igraca na klupi. Mi za razliku od njih nemamo tu sirinu, Ko izade hladnije glave i hrabrije taj pobjeduje. Mislim da im se ne može vise desiti onako los dan kao protiv Tuzle. Mislim da Dudic nije toliko naivan i da je skontao neke stvari. Poraz od Igmana se desio najvise zbog debakla od Tutla Citya.
Sve u svemu ako mi budemo na nivou 70min kao protiv Tuzla Citya mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Sa nerjesenim ne bih bio nezadovoljan
Ne svidja mi se ova zadnja recenica... Hocemo li pokusat ponovit jedan od dosadnijih derbija na 0:0
Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto avg 23, 2022 5:13 pm

U kost!
Fear of the Maniacs!

neroazzuro
Kontakt:

uto avg 23, 2022 5:58 pm

E čuj policija određuje gdje ćemo mi na svom stadionu ugostiti protivničke navijače... De se ba saberite pojedini.
Elem, njima treba UVIJEK cijenu karte određivati kakva je na našem istoku ili zapadu. Tačka. Može se to kamuflirati kqo jeftinija je članovima FKŽ i sl. kao i oni.
Ali njima cijena kao što je naš zapad.

Dzezvar
Kontakt:

uto avg 23, 2022 8:11 pm

@gavran
Cujem da me prozivas ....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

rodrigo87
Kontakt:

uto avg 23, 2022 9:32 pm

Svi na JUG

Maestro_1921
Kontakt:

uto avg 23, 2022 9:41 pm

Gledam ovaj Zvezdin teren, isto ko kod nas im se pojavile one tačke, izasuo im se teren ko i nama. Govorim to iz razloga jer im je teren radila ista firma kao i nama ako se ne varam. Možda su i oni u krizi pa ih neko zavalio, štedilo se na održavanju. :D

Majkel
Kontakt:

uto avg 23, 2022 10:08 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
Gledam ovaj Zvezdin teren, isto ko kod nas im se pojavile one tačke, izasuo im se teren ko i nama. Govorim to iz razloga jer im je teren radila ista firma kao i nama ako se ne varam. Možda su i oni u krizi pa ih neko zavalio, štedilo se na održavanju. :D
Da, već duže im je takav. Baš u sličnom stanju kao i naš.

Maestro_1921
Kontakt:

uto avg 23, 2022 11:05 pm

Majkel je napisao/la:
uto avg 23, 2022 10:08 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
Da, već duže im je takav. Baš u sličnom stanju kao i naš.
Aha, mislim da je čak i u lošijem stanju nego naš, na nekim mjestima kao oranica.
Al eto, interesantno da im je radila ista firma kao i nama i da imamo slične ili iste probleme sa terenom.

fcz
Kontakt:

uto avg 23, 2022 11:15 pm

Veceras smo jos jednom mogli vidjeti na kakve smo mi babaroge naletili prije nepune dvije godine. Hladno izbacise ekipu cija je vrijednost preko 100 miliona KM. Jebenih 100 miliona maraka.

Ne samo da su ih izbacili nego su, uprkos atmosferi i citavoj hampi koja se digla oko Zvezde, izgledali bas ozbiljnije i spremnije.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

MiroslavKruzik

uto avg 23, 2022 11:40 pm

Kako po Vama zatvoriti Sarajevo, konkretno Musu i Suljica, koji su agilni prema naprijed?

Kakve su prognoze za Edisovu taktiku, na šta će ići, kakve su Vaše prognoze? Hajmo malo i derbiju, pustimo se Zvezde 😀

blueboy
Kontakt:

uto avg 23, 2022 11:51 pm

fcz je napisao/la:
uto avg 23, 2022 11:15 pm
Veceras smo jos jednom mogli vidjeti na kakve smo mi babaroge naletili prije nepune dvije godine. Hladno izbacise ekipu cija je vrijednost preko 100 miliona KM. Jebenih 100 miliona maraka.

Ne samo da su ih izbacili nego su, uprkos atmosferi i citavoj hampi koja se digla oko Zvezde, izgledali bas ozbiljnije i spremnije.
Drugo poluvrijeme su bili bolji, mislim da ih je gol na kraju poluvremena digao, a Zvezdu ohladio, i to 20 sekundi nakon promašenog penala. Da je ostalo 2:0, kraj priče. Ali su dobra ekipa, nema govora. Tehnički jaki, imaju oni mrcinu centarfora, dobro složeni.

blueboy
Kontakt:

uto avg 23, 2022 11:55 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
Kako po Vama zatvoriti Sarajevo, konkretno Musu i Suljica, koji su agilni prema naprijed?

Kakve su prognoze za Edisovu taktiku, na šta će ići, kakve su Vaše prognoze? Hajmo malo i derbiju, pustimo se Zvezde 😀
Mislim da neće Musa ići toliko naprijed, jer ostavlja Santosu prostor. Suljić im je van forme totalno, dosta koči i usporava igru, ako bude igrao mislim da će biti dobro po nas. Treba se pripaziti Varešanovića, on nekad i sam sebe iznenadi nekim potezom. Ja bih Amoaha gurnuo na špica, jer su desetkovani u odbrani, nema ga ko čuvati realno, skoro da su bez stopera. Ili čak Hodžića opet na centarfora, jer mu snagom ne mogu parirati Đokanović i ovaj Drobarov koji je potanak igrač.

fcz
Kontakt:

uto avg 23, 2022 11:59 pm

Sa sigurnoscu mozemo jedino prognozirati da ce ubaciti Dzenisa na poluvremenu a ja 99% ocekujem neku sumanutu "mudrost" i sa pocetnim sastavom.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

MiroslavKruzik

sri avg 24, 2022 12:05 am

blueboy je napisao/la:
uto avg 23, 2022 11:55 pm
Bosanac1993 je napisao/la:

Mislim da neće Musa ići toliko naprijed, jer ostavlja Santosu prostor. Suljić im je van forme totalno, dosta koči i usporava igru, ako bude igrao mislim da će biti dobro po nas. Treba se pripaziti Varešanovića, on nekad i sam sebe iznenadi nekim potezom. Ja bih Amoaha gurnuo na špica, jer su desetkovani u odbrani, nema ga ko čuvati realno, skoro da su bez stopera. Ili čak Hodžića opet na centarfora, jer mu snagom ne mogu parirati Đokanović i ovaj Drobarov koji je potanak igrač.
Đokanović kako sam vidio u zadnjoj utakmici mnogo ide u ofanzivu, posebno kroz sredinu, a mi smo dosta losi u toj fazi igre kroz prenos lopte ka sredini terena.

A u derbiju svi bljesnu, tako da moze se ocekivati i od Suljica da proradi iako nije nesto specijalno pokazao, treba ga respektovati. A sto se tice šminkera Varešanovića, ima Sablja za njega taktiku "prospi mu zube" 😂

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.

Prijava