Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cala
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 17, 2022 2:33 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
uto maj 17, 2022 12:28 am
Vozdra ekipa,
Ovo sta je lik izveo, kako, ko su izmjene, kako se igralo... Na obraz učesnicima i njihovom mentoru sto ih stavi i potpisa.

Meni je najveća mrlja Emela i onaj glumac, nisam shvatio baš poentu.. neka me neko ispravi, nismo ništa slavili, oprastali smo se od velikana, kakav je ono vasarski nastup? Jesmo mi Zadruga, Šabac? Šta je ono, euforicne neke najave, reakcije? Penal da suta, ludilo u gasu skroz, pleše? Jel se tako oprasta od velikana? ...

Imamo mi jos da učimo 500 godina da dođemo na ovo gdje su Austrijanci sad, al da oni stanu sa napretkom...
Majke mi ne znam ko se onog sjetio, al ko god je nadam se da nece vise donosit vazniju odluku u klubu od nacina slaganja dresova. Mene stid bilo bit na stadionu kad su oni izasli i poceli nesto majmunisat.

Sve u svemu, lijep ispracaj legendi.

Btw, ako bilo ko zna nekog u klubu daj nek kaze da malo smanji razglas kad ide Grbavica. Jarane jucer nas je bilo da se zaledi krv u venama svima kad cuju a oni odvrnuli razglas do kraja.

MiroslavKruzik

uto maj 17, 2022 2:48 pm

TOMISLAV IVKOVIĆ: ŽELJO JE POSEBAN, TO JE TEŠKO OBJASNITI ONIMA KOJI TAMO NISU BILI

“Dolazim u klub u kojem sam bio šest mjeseci, klub koji je poseban. Željo je poseban i to je teško objasniti onima koji tamo nisu bili. Zato imam ogroman respekt prema klubu, prema navijačima, ne samo onima sa juga, jer kad grmi, grmi i istok i sjever, a oni sa zapada ne jer je njima bitno da se slikaju i da se vidi da su došli na utakmicu. Željo kad igra kući uvijek je favorit. Željo ako igra utakmicu poslije 24 sata opet je na Grbavici favorit. Da bi dobili Želju moramo se ponašati isto kao i oni. Na isti način kao njihov trener koji 90 minuta je s njima, koji se baca na glava, kao Željo koji uz Zrinjski na najbolji način igra visoki pritisak u prvenstvu. Hoćemo mi biti umorni poslije dva dana, a Željno neće biti umoran poslije dva dana? Opet je ovo utakmica karaktera. Dvije smo propustili, ajmo sad ove tri da vidimo ko hoće i može, nema isprika. Samo oni koji hoće i mogu, a ne da mi dođe i pita ako je danas ovakav trening onda mogu trenirati. Alo dečko, pa ti si zalutao, zalutali ste tu sa ovakvim pitanjem”, rekao je Ivković o predstojećem derbiju.

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:02 pm

Ljuti smo svi. Vidi se. Meni su gori njegovi komentari nakon tekme nego to sto je probao neke kombinacije i igrace. A probao ih je u najbitnijoj tekmi od svih sto je igrao u ovoj polusezoni. U sustini on od starta igra za rezultat a nema rezultata i na kraju ce zavrsiti opet sesti ili sedmi koji bi zavrsio i da je gurao mladje od starta. Nikad ja nisam bio za mladje p osvkau cijenu ali u ovoj polusezoni su nam mladji donijeli vise dovrogv nego stariji ako izuzmem Stilu i Cocu a oni nikome nisu upitni u prvih 11. Kaze lik hladno nek vide sto su na klupi a usli mu dca starija igraca koja su igrala konstatno i dva igraca koja je on doveo. To je jedino Gasalu mogao reci a i Gasal pocinjao zadnju tekmu. Cirkus. Drugo cuj Borac je prekosutra. Kakave veze Borac ima. Da smo dobili sinoc svima bi Borac bila nebitna tekma a i ovako je. Samo njemi bitna izgleda.
Da se razumijemo Kocevic i Jaganjac su jos mladi. Nijedan klub nije davao neke sanse prevelike ali djecu ignore da ni ne treniraju sa prvim timom, a drugo imas priliku ti biti jedinstven da momke 2004 gurnes. Sarajevo gurne 2003. Samo je Zrinja gurnuo onog sa repicem Sakoti. I to sad na kraju. Ali budi ti taj. Imas sad sansu. Djeca tu nemaju sta da se trse i ljute jer nije realno da bi u normalnim okolnostima dobili sanse ali Tomo je to majstorski odradio. Tako se guraju mladi. Postepeno. Da sticu povjerenje i samopouzdanje. Ali Edisu je bitnije da pokaze da je bolji odc Tome. Zato mu je bitna tekma protiv Borca. E moj ego sto si me uprego

blueboy
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:04 pm

milanribar je napisao/la:
uto maj 17, 2022 9:08 am
Leon_Professional je napisao/la:
uto maj 17, 2022 8:27 am
blueboy je napisao/la:
uto maj 17, 2022 7:05 am

Tako je, nema ovdje igrača u trenutnom igračkom kadru. Što se samog Subašića tiče, ok je bio zadnjih nekoliko utakmica, danas osim gola ništa posebno.
Bas. Evo pokusavam da se sjetim sinoc nekog dobrog poteza, driblinga i majstorstva.
Mislim dao je gol, sve jasno, to je dobro. Ali nije za takve epitete.
Naš daleko najbolji igrač trenutno i jedini možda kojeg trenutno možemo prodat. Problem je što ste ga od početka uzeli na zub jer je spor i bio je jako slab u duelu, sad mu se čeka loš potez samo jer se ne može preći preko toga da se možda pogriješilo u procjeni i prerano ga potpisalo.
Realnost je i da asistira i zabija jako lijepo, kad ne igra totalno smo bezidejni. Nije trkač i nikad neće bit al da je tehnički sličan Štiliću itekako jeste.
Nije naš problem što je neko nekoga uzeo na zub, nego što se od poluigrača nakon jednog odigranog poluvremena prave veliki majstori i vanzemaljci, pritom ne mislim konkretno na Subašića nego generalno, evo zadnji primjer Šehić od sinoć. Malo realnosti svima ne bi bilo naodmet, pogotovo što sa takvim majstorima ne možemo ni na Grbavici pobijediti ekipu koja je već ispala iz lige, a o gostovanjima ove sezone mislim da ne treba trošiti riječi.

1921.ba
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:05 pm

phpBB [video]
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:06 pm

Joj kako fale oni prwvi izvjestaji 1921. Jel izasao onaj Arenin kratki **** li ih izvjestaj. Interesuje me nesto

Hare79
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:08 pm

Meni samo nije jasno kako Sehic do sada nije dobijao sansu, od Resica je puno odlucniji i hrabriji, cini mi se i brzi. Po meni uz Hodzica nas najbolji igrac, Drina isto solidno odigrao. Beca mi djeluje pomalo nonsalantno i premekano u duelima, Galic borben al nekonkretan naprijed, Malic mora biti hrabriji i vise se ukljucivati u igru, Mekic borben i zna finu loptu dati al mora pametnije igrati. Stila igra na tehniku ne moze se vise od njega ocekivati neki ekstra fudbal, a o Bekricu ne treba trositi rijeci, njegovo je proslo, ima pet kila viska i treba se oprostiti na vakat. Da nam je u vezi jedan Blagojevic al 10 godina mladji... zaboravih subasica, ok je bio, ima potez al jos mora puno raditi da postane igrac, ako uopste postane jer mu objektivno fali brzine.
Zadnja izmjena: Hare79, dana/u uto maj 17, 2022 3:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:08 pm

Izasao je i sad je malo duzi.
Takav je bio i za derbi.

amar92
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:14 pm

Sramota od strane Edisa. Po cemu je utakmica protiv Borca bitnija od ove sa Radnikom? Zasto on cuva igrace za Borac? 3 boda protiv Radnika ili 3 protiv Borca je nama isto. Samo sto sinoc se nije igralo za bodove nego za cijeli ambijent, na kojeg se Edis popisao. I sve to samo da ne bi Ivkovic slucajno ispao bolji trener od njega. FUJ!

Od pocetka sam znao da nije kalibar za Zelju kakvog zelimo gledati, ali sinoc je prevrsio sve mjere i popisao se po nama.

Ako ne dobije (samo njemu) bitnu utakmicu protiv Borca, nek se goni u 3 pm zajedno sa Joldicem. Nek nas vodi Nikic sto se mene tice, bar ce biti jeftiniji od “nisam ni pogledao ugovor koji sam potpisao”.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Grbavica
Kontakt:

uto maj 17, 2022 3:33 pm

amar92 je napisao/la:Sramota od strane Edisa. Po cemu je utakmica protiv Borca bitnija od ove sa Radnikom? Zasto on cuva igrace za Borac? 3 boda protiv Radnika ili 3 protiv Borca je nama isto. Samo sto sinoc se nije igralo za bodove nego za cijeli ambijent, na kojeg se Edis popisao. I sve to samo da ne bi Ivkovic slucajno ispao bolji trener od njega. FUJ!

Od pocetka sam znao da nije kalibar za Zelju kakvog zelimo gledati, ali sinoc je prevrsio sve mjere i popisao se po nama.

Ako ne dobije (samo njemu) bitnu utakmicu protiv Borca, nek se goni u 3 pm zajedno sa Joldicem. Nek nas vodi Nikic sto se mene tice, bar ce biti jeftiniji od “nisam ni pogledao ugovor koji sam potpisao”.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja to govorim od njegovog prvog mandata.
Egoisticno gleda zbog sebe da uzme sto vise bodova i onda ide kukanje kad dobije otkaz.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

storm_raider
Kontakt:

uto maj 17, 2022 4:17 pm

Ma Tomislav je dosta solidan posao radio sa mladjima. Edis, kao Zeljino dijete, gleda da samo bude bolji od Ivkovica, a ni za sta se ne bori. Osim za svoj ugovor.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

MiroslavKruzik

uto maj 17, 2022 5:15 pm

slika
Građani grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, Ivica je više zaslužio...
Zadnja izmjena: MiroslavKruzik, dana/u uto maj 17, 2022 5:52 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto maj 17, 2022 5:24 pm

Hoce li se ova zapjevati sutra, zna se zbog koga? 😂😂
phpBB [video]
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

MiroslavKruzik

uto maj 17, 2022 5:51 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
phpBB [video]
Tomo je gospodin za Mulalica, ili ako hoces bivsi trener na platnom spisku FK Željezničara, kao što je to danas i Mulalić. Bilo bi sasvim nepristojno, baš kao što je bilo i u prošlosti...pozdrav

fcz
Kontakt:

uto maj 17, 2022 5:57 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
phpBB [video]
Tomo je gospodin za Mulalica, ili ako hoces bivsi trener na platnom spisku FK Željezničara, kao što je to danas i Mulalić. Bilo bi sasvim nepristojno, baš kao što je bilo i u prošlosti...pozdrav
Gospodin je bio Oda. Ovo su sve vasarske varalice.

Ali slazem se da nema ni potrebe ni smislenog razloga. Hajmo mi puniti tribine sto vise mozemo, navijati za svog Zelju i nadati se najboljem.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

MiroslavKruzik

uto maj 17, 2022 6:13 pm

fcz je napisao/la:
uto maj 17, 2022 5:57 pm
phpBB [video]

Ali slazem se da nema ni potrebe ni smislenog razloga. Hajmo mi puniti tribine sto vise mozemo, navijati za svog Zelju i nadati se najboljem.
Ponavljam opet, za mene, Tomislav je u poređenju na Mulalica, jedan veliki gospodin u mnogočemu. Ublehe mrzim, a trenutno takvog imamo na klupi.

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto maj 17, 2022 6:35 pm

Moram napisati, moj prethodni post je bio sarkazam.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Grbavica
Kontakt:

uto maj 17, 2022 6:39 pm

fcz je napisao/la:
Hoce li se ova zapjevati sutra, zna se zbog koga? slikaslika
phpBB [video]

"Ponizni" Tomo je jedna od vecih ubleha koja je sjedila na nasoj klupi. Prodavac magle i varalica.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Maestro_1921
Kontakt:

uto maj 17, 2022 6:53 pm

Tuzla City na plate izdvaja 40.000 KM mjesečno, šest puta manje od "kokuznog" Želje
http://www.klix.ba/clanak/220517112
Lelee 😅

MiroslavKruzik

uto maj 17, 2022 7:39 pm

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], ubaceni element i 29 gostiju.

Prijava