pon maj 02, 2022 5:16 pm
Godinama unazad, kad god sam procitao neku vijest vezanu za Ivicu, pomislio sam šta kada dođe dan rastanka, koliko je to blizu, šta onda? I svaki put mi se jedna misao vrtila po glavi, ali je nikad nisam izustio, dok je neko drugi ovdje nije napisao. Ako bi se naš Željo mogao prebaciti u ljudski oblik, Željo bi bio Ivica Osim.Sva njegova pamet, filozofija, život, stavovi, karakter, ma sve.. Izgubili smo naš klub u ljudskom obliku, praznina je ogromna, ali klub je tu, mi smo tu i dok je nas i Želje, živjet će i Ivica, a na nama je da očuvamo pamćenje na njega, da njegujemo kulturu sjećanja i da mu se bar sada, posthumno, odužimo koliko god mognemo, kroz aktivnosti kluba, navijača, svako od nas lično...
Nažalost, što zbog objektivnih, što zbog subjektivnih razloga, posljednjih 10-15 godina Ivice je bilo premalo u Želji, blizu Želje, blizu Grbavice. Želje je bilo u njemu sigurno, ali i ta bolest, odsutnost, a i to što nismo uspjeli napraviti situaciju u kojoj bi se i njegova blizina mogla bolje iskoristiti, sve je uticalo da smo ostali uskraćeni za njegov veći uticaj na generacije novih igrača, novih navijača... Sve nas je Ivica mogao podučavati o Želji, učiniti da ga za nijansu više volimo, pratimo.. ali avaj.
O Ivici ne smijemo prestati pričati, nikad.
Ivica=Željo, Željo=Ivica.