Marenzi nema pro licencu i to je osnovni problem zbog kojeg nije pao dogovor. A i sam Ivković ima uslov za upravu Borca da on kao sportski direktor imenuje Marenzija kao pomoćnika u stručni štab Miljanovića.
Adzem je rijetko dobar insan...neroazzuro je napisao/la: ↑sub jan 01, 2022 6:43 pmU razgovoru s jednim od naših bivših igrača koji je u Edisovo vrijeme igrao kod nas rekao mi je da je Edis vrlo dobar trener i čovjek.
Za Adžema, recimo, nema neke komplimente kad je ljudskost u pitanju.
Ovo gore je jedina prava istina. Sve dok neki trener ne dobije ovakav jedan period bez obzira na rezultat, mi ćemo tavoriti u mjestu. Pokušali smo sa "instant" uspjehom i pokazalo se da to nije to. Ili moraš uložiti enormna sredstva (jedan klub da uloži novac kao čitava liga) ili kontinuitet.Olimpijski ciklus, nije to tek prazna priča. Prve sezone selekcija, druge uigravanje i razvoj igre, unutar treće i četvrte nadopuna selekcije i rezultatski iskorak. Svaki drugi ritam je nelogičan i ne donosi dugoročniji napredak.
Slazem se i prvi klub koji to uspije u BiH napraviti ce ogroman iskorak i izdvojiti se.Fićo je napisao/la: ↑sub jan 01, 2022 9:21 pmOvo gore je jedina prava istina. Sve dok neki trener ne dobije ovakav jedan period bez obzira na rezultat, mi ćemo tavoriti u mjestu. Pokušali smo sa "instant" uspjehom i pokazalo se da to nije to. Ili moraš uložiti enormna sredstva (jedan klub da uloži novac kao čitava liga) ili kontinuitet.Olimpijski ciklus, nije to tek prazna priča. Prve sezone selekcija, druge uigravanje i razvoj igre, unutar treće i četvrte nadopuna selekcije i rezultatski iskorak. Svaki drugi ritam je nelogičan i ne donosi dugoročniji napredak.
Marenci otpao zbog licence,a da je imao on bi bio izabran,jer poznaje igracki kadar i mogucnosti mladih igraca u ekipu.Opet bolje Edis da bude nego Nalic,Alispahic,Coric ,Cviko ili neko lijevi iz Srbije ili Hrvatske.Edis je nas i treba mu dati podrsku!