Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueheart
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jan 01, 2022 6:32 pm

Edis je nas, i to je ok, imao je podrsku prvi put( bez obzira na odnos prema Odi), a imat ce je i drugi put ako dodje s tim da ima ono ali.... Kao igrac je bio dosta sirov, kao trener jos vise i ne znam bas da li bi nam on u ovom trenutku bio od velike koristi.... mislim da se nebi dugo zadrzao ovaj put...
DRZAVA ZELJO

Amar927
Kontakt:

sub jan 01, 2022 6:43 pm

Po mahalskim pricama najvjerovatnije on sjeda na klupu ali vidjet cemo imali istine.Ako ga izaberu ima punu podrsku !

neroazzuro
Kontakt:

U razgovoru s jednim od naših bivših igrača koji je u Edisovo vrijeme igrao kod nas rekao mi je da je Edis vrlo dobar trener i čovjek.
Za Adžema, recimo, nema neke komplimente kad je ljudskost u pitanju.

Leon_Professional
Kontakt:

sub jan 01, 2022 7:09 pm

Ja sam za Sablju.

Naravno da nije Gvardiola, ali nije ni teški levat.
Nadam se da je i malo nadošo u ovim drugim klubovima. Iskustvo je iskustvo.

BC1921
Kontakt:

sub jan 01, 2022 7:30 pm

Pricamo o Edisu Mulalicu, covjeku koji je bio peosjecan igrac, kao trener jako los. Sa puno jacom ekipom nije izborio evropska takmicenja, a da ne spominjemo takticke sposobnosti. Odabir pojacanja je vrhunac bio... jedino sto zna je malo na ho ruk uzeti utakmice, istuci protivnika i to je to. Sa ozbiljnim sudijom mu to nigdje nece proci. Posljednim seljaklukom kupi emocije nezrelih navijaca, suzama, satro srcanoscu, galamom i lijepom pricom o navijacima. Lahko se zaboravlja svota novca koju je trazio za premije u odlucujucim utakmicama za evropu. Klasicna prevara, kao igrac bio takav a i kao trener je. Prica oko Vlade Capljica je posebna...
Daleko mu kuca od Grbavice bila, iako je vec izabran za trenera, razgovori su sa njim zavrseni i to je to 99%.
Krivina Jug

Mirek11
Kontakt:

sub jan 01, 2022 7:42 pm

Amar927 je napisao/la:
Po mahalskim pricama najvjerovatnije on sjeda na klupu ali vidjet cemo imali istine.Ako ga izaberu ima punu podrsku !
A sta je sa Marenciem?
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub jan 01, 2022 7:46 pm

Mirek11 je napisao/la:
Amar927 je napisao/la:
A sta je sa Marenciem?
Marenzi nema pro licencu i to je osnovni problem zbog kojeg nije pao dogovor. A i sam Ivković ima uslov za upravu Borca da on kao sportski direktor imenuje Marenzija kao pomoćnika u stručni štab Miljanovića.
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

sub jan 01, 2022 8:43 pm

neroazzuro je napisao/la:
U razgovoru s jednim od naših bivših igrača koji je u Edisovo vrijeme igrao kod nas rekao mi je da je Edis vrlo dobar trener i čovjek.
Za Adžema, recimo, nema neke komplimente kad je ljudskost u pitanju.
Adzem je rijetko dobar insan...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LeoMessi
Kontakt:

sub jan 01, 2022 8:56 pm

U godinu novu skupa ćemo jači,za nas će navijati i kamiona vozači!!💙🤍💪💪💪
Sretna Nova Godina braćo da ste mi živi i zdravi !!!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub jan 01, 2022 9:21 pm

Olimpijski ciklus, nije to tek prazna priča. Prve sezone selekcija, druge uigravanje i razvoj igre, unutar treće i četvrte nadopuna selekcije i rezultatski iskorak. Svaki drugi ritam je nelogičan i ne donosi dugoročniji napredak.
Ovo gore je jedina prava istina. Sve dok neki trener ne dobije ovakav jedan period bez obzira na rezultat, mi ćemo tavoriti u mjestu. Pokušali smo sa "instant" uspjehom i pokazalo se da to nije to. Ili moraš uložiti enormna sredstva (jedan klub da uloži novac kao čitava liga) ili kontinuitet.
Fear of the Maniacs!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub jan 01, 2022 9:28 pm

Po svemu sudeci - Sablja ! Pa i nije to uopste lose, s obzirom na cinjenicu da je vrlo upitan kvalitet
igrackog kadra sa kojim cemo zavrsiti ovu sezonu. I sa Ivkovicem smo vecinu bodova osvojili tako
smo smo ginuli na terenu i uz pomoc navijaca, a ne zbog vjestine nasih fudbalskih velemajstora.
Kad ih Edis napali, pa kada zagrme tribine...Bitno je pregurati ovaj kriticni period, a poslije ce , nadam
se, biti vec neka druga pjesma.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Mirek11
Kontakt:

sub jan 01, 2022 9:38 pm

Fićo je napisao/la:
sub jan 01, 2022 9:21 pm
Olimpijski ciklus, nije to tek prazna priča. Prve sezone selekcija, druge uigravanje i razvoj igre, unutar treće i četvrte nadopuna selekcije i rezultatski iskorak. Svaki drugi ritam je nelogičan i ne donosi dugoročniji napredak.
Ovo gore je jedina prava istina. Sve dok neki trener ne dobije ovakav jedan period bez obzira na rezultat, mi ćemo tavoriti u mjestu. Pokušali smo sa "instant" uspjehom i pokazalo se da to nije to. Ili moraš uložiti enormna sredstva (jedan klub da uloži novac kao čitava liga) ili kontinuitet.
Slazem se i prvi klub koji to uspije u BiH napraviti ce ogroman iskorak i izdvojiti se.
Ali znajuci nas narod i ono sto smo prosli - tesko, osim ako bude srece da dobijemo "normalnog" investitora sa jasnom vizijom i planom od kojeg nece odustajati.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub jan 01, 2022 9:58 pm

Iz prazne puske se ne puca, pa zasada, dok cekamo municiju, mora biti po sistemu strpljen - spasen.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub jan 01, 2022 10:15 pm

Nadam se da Eldin ima takav plan. Pod svaku cijenu ići samo sa dugogodišnjim projektom jer drugačije niti ide niti ima uspjeha. Prvi potez vezan za sportski segment mora biti imenovanje sportskog direktora bilo sada ili na kraju ove sezone. Onda u dogovoru sa sportskim direktorom kreirati plan sportskog segmenta vezan za period recimo 2022 - 2026 nebitno. Onda krenuti u izbor novog trenera ili ostanak postojećeg koji će započeti projekat naravno u saradnji sa sportskim direktorom. Odrediti jasno definisane smijernice koje moraju biti ispoštovane tokom tog perioda i koji je konačni cilj plana. Npr: prve dvije sezone konstrukcija ekipe i uigravanje cilj što bolji plasman bez nekog imperativa, druge dvije sezone imperativ kvalifikacije za evropska takmičenja i popunjavanje selekcije i zadnje dvije sezone krajnji cilj titula!

Ali naravno da se moraju obezbijediti kvalitetni uslovi i stručan kadar (prvenstveno sportski direktor) za takav projekat. Za takav jedan projekat sportski direktor ne može biti osoba koja nema nikakvog iskustva Čenan, Bešlija ili Papac (uz dužno poštovanje svima). Na čelu takvog projekta moraju biti osobe poput Mehmeda Baždarevića ili Nenada Starovlaha.

Naravno ovo govorimo o uređenom sistemu bez dugovanja i omči koje te u svakom trenutku mogu zaustaviti i uništiti tvoj plan.
Zadnja izmjena: Straus, dana/u sub jan 01, 2022 11:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Fear of the Maniacs!

plavi kanarinac
Kontakt:

sub jan 01, 2022 10:29 pm

Znaci izbij nabij ako mozes zabij i ho ruk
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Amar927
Kontakt:

sub jan 01, 2022 10:48 pm

Mirek11 je napisao/la:
Amar927 je napisao/la:
A sta je sa Marenciem?
Marenci otpao zbog licence,a da je imao on bi bio izabran,jer poznaje igracki kadar i mogucnosti mladih igraca u ekipu.Opet bolje Edis da bude nego Nalic,Alispahic,Coric ,Cviko ili neko lijevi iz Srbije ili Hrvatske.Edis je nas i treba mu dati podrsku!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub jan 01, 2022 10:49 pm

Manipulator

sub jan 01, 2022 10:55 pm

Marenci u najmanju ruku Murinjo,a Mulalic ispade zadnja neznalica.. na osnovu cega? Ako je na osnovu vodjenja treninga?
Nesto je pricao poslije svog prvog pokusaja, pa ne valja.. ali nikad Zeljeznicar kao klub nije mrzio.
Za njega znam da je posten, Zeljovac 1/1, ratnik ,radnik veliki, profesionalac i da je pitare tukao uvijek. To sto mu prisivate da je otjerao Odu, Capljica i kasnije prokockao Evropu, vama na obraz i jednim dijelom tacno. Znam da je uvezao 9 pobjeda u nizu, od 23 utakmice 15 puta je pobjedio, 4 remija i 4 poraza. Mislim za debitanstku sezonu vise nego dobar ucinak. Dovodili su i drugi igrace, pa su gori bili.

Ali da mrzis Edisa, to ne mogu shvatiti ali nikad.

Sretno Mula !

storm_raider
Kontakt:

sub jan 01, 2022 11:12 pm

Niko mu ne prisiva nista sto nije istina, on jeste radio Odovicu iza ledja. Druge stvari bolje da se ne pisu. Ako nas preuzme, sa srecom!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

neroazzuro
Kontakt:

sub jan 01, 2022 11:57 pm

Ono je neandertalac, taj stil pisanja je lako prepoznati.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 34 gosta.

Prijava