Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Haklapuc
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 02, 2021 10:36 pm

Haklapuc je napisao/la:
ned dec 23, 2018 7:46 pm
storm_raider je napisao/la:
ned dec 23, 2018 7:38 pm
Zeljo je takodjer nas odraz u ogledalu.
U svemu ovome jedino mi je drago što sam imao dovoljno mozga da stanem na pravu stranu, kao uostalom i 90% stadiona. Muda bih svoja pojeo da sam na neki način u ovome učestvovao, pa makar i jednim zviždukom ili povikom uprava napolje.

A da smo svi imali više razumijevanja i da nismo olako shvatali organizovane višegodišnje atake na klub, možda bi se sad druga priča ovdje pričala. Ima i naše krivice u svemu ovome itekako, bolje od ovoga definitivno ne zaslužujemo, to mi je sad kristalno jasno.

Haklapuc
Kontakt:

uto nov 02, 2021 10:37 pm

Haklapuc je napisao/la:
sri dec 19, 2018 8:26 pm
neroazzuro je napisao/la:
sri dec 19, 2018 8:10 pm
Al ti nikako ne odgovori zbog čega da se baš sad odljutiš i ponovo aktiviraš na forumu. Tajming je garant puka slučajnost?
Sve je ovdje slučajnost čini mi se. I gubitak titula i ova serija poraza i odnos pojedinih portala i foruma prema ljudima u klubu i aktivacija pojedinih profila pred skupštinu, sve je puka slučajnost.

Samo još nešto da dodam, a vi to tumačite kako hoćete. Omladini s južne tribine Željo će prestati biti furka za par godina, a mi ćemo muda svoja gristi na istim mjestima i za dvadeset godina.

Haklapuc
Kontakt:

uto nov 02, 2021 10:38 pm

Postovi par dana prije i nakon famozne skupštine. Jebiga, treba nekad misliti svojom glavom, ako to ne možeš, onda barem poslušaj starije. Ispaštamo svi, gasi nam se Željo.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto nov 02, 2021 10:44 pm

Tmurni oblaci iznad Grbavice....

Jedan covjek nas moze spasiti... na nama je kako da ga ubijedimo i izmolimo....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

BC1921
Kontakt:

uto nov 02, 2021 10:50 pm

Fino par skupstinara, par navijaca, u auta i na koljena pred Misimovica. Dati odrjesene ruke covjeku da proda pomocni i stim parama pocne krpiti rupe i pokusati napraviti nesto od ostatka. Druge nam nema, ovo za investitore je suplja prica. Nazif odgadja odlazak sa tim, jer mu je cilj nesto drugo.
Klub je doveden do zida, ide zima i prihoda nema, kad smo i stabilniji bili jedva smo prezimili,kolaps nastaje. Jug nikad tisi, bez reakcija, bez pritiska a dobro znaju sta se desava.

MISKE oprosti, oprosti za sve NATURNE lazi dusmana, za zvizduke, za tjeranje, za sve sto smo bili nijemi posmatraci. Volis Zelju i vrijeme da se ukljucis.

VAKAT JE MISKE!
Krivina Jug

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto nov 02, 2021 11:21 pm

cipiripi je napisao/la:
uto nov 02, 2021 4:14 pm
Situacija je ALARMANTNA.

Nazif nas laze u oci oko stanja u klubu.

Dugovi su nas stisli sa svih strana, i sto manje znate vjerujte da ce vas manje glava bolit.
Kantonalna liga je sve izvjesnija i trebat cenam puno vremena da se vratimo.

Kad je mogao Juventus, Glasgov, Fiorentina vratit ce se i nas Zeljo. Novi vijek nova nafaka, Zelju necete ugasiti kad tad cemo opet biti na nivou na kojem smo nekad bili.

Ostat ce generacijama upamceno ko je bio grobar kluba.
Ja vec 2 godine trubim o totalnom resetu, jer nista drugo nam nece pomoci. Medjutim, nekakav ko fol ponos nam ne da da se mirimo s tom cinjenicom i da je to neizbjezno ako se zaista zeli dobro klubu.

Takodje, vidim mnogi pozivaju nekog investitora i svaki put se izaspem kad to procitam!!

Pa da li je MOGUCE da postoje likovi (valjda neiskusni ili zive u roditeljskom balonu) koji misle da ce se u ovo doba korone, divljanja cijena, nesigurnog trzista i sta sve ne, pojaviti POSTEN investitor da da svoj novac bukvalno u rupu bez dna, jer se ne znaju ni konacna dugovanja kluba!?? Jel stvarno to mislite??

Znate ko se moze pojaviti? Samo mesetar.To dobro upamtite.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

storm_raider
Kontakt:

uto nov 02, 2021 11:27 pm

Sada da sve raspustimo i pocnemo iz kantonalne lige nista nece znaciti osim manjih plata, amaterskog fudbala (doduse to vec imamo) i jeftinije organizacije utakmica. Dugovi su ogromni i svaki dan dolaze na naplatu. Ne znam kako cemo zimu preziviti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

thierryhenry21
Kontakt:

sri nov 03, 2021 3:51 am

Preglup osjećaj kad se svi zayebavaju na tvoj račun a znaš da su u pravu. Vakat je ključ u bravu, ovo je stvarno agonija postala
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

alombardo
Kontakt:

sri nov 03, 2021 8:14 am

Dozvolili smo da korumpirani pesto, kamatar osim, razne vojvode, i krezuba stoka otjeraju cestite ljude, koji su napravili cudo u ovakvim okolnostima. Pravili stadion, vracali dugove, dovodili igrace koje sada samo mozemo sanjati.

GOSPODINE MISIMOVICU HVALA NA PAR GODINA NADE DA U OVOJ ZEMLJI MOZE NESTO BITI CESTITO I POSTENO

Ovaj narod nazalost nije zasluzio bolje od ovog sto mu se desava, neobrazovani smo, potkupljivi, jeftini, jadni...

Danas se slicna situacija desava u Mostaru, velez se rusi iznutra preko cemalovica, a glavni nalogodavaci su beus i vico. Nijedna pozitivna prica nemoze trajati.

Zao mi je sto na sabahu ovako razmisljam, ali rako je.

p.s. Jedina sansa je pritisak na politiku da se donese adekvatan zakon o sportu u FBIH koji bi omogucio preoblikovanje kluba u dd, u kojima vise nebi bilo moguce raditi namjerno pravljenje dugova, koje vraca neko naredni. Idu izbori ovo bi se moglo gurati zajedno sa jos par klubova.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 03, 2021 9:04 am

Jedna mnogo jaka:

Kad je bio Misimovic bili smo navijaci rezultata a ne kluba i Zeljo je bio stvar titula a ne filozofije....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

tm87alem
Kontakt:

sri nov 03, 2021 9:38 am

Male su šanse da se jedan od nas Misimović vrati, nažalost! Način na koji je otjeran, sam po sebi kazuje sve! Da li biste se vi vratili nakon svega, pa da vas opet guja iz iste rupe ugrize? Bez obzira na ljubav prema Želji, čisto sumnjam. Teška su vremena, preteška, bez gazde mi ćemo teško preživjeti, zato treba iskoristiti trenutak i natjerati političare da donesu Zakon o sportu, gdje će klubovi biti d.d., pa propadneš, bar znaš ko je kriv, ovako, svi se izvlaće i ako dođe neki entuzijasta, prvo mora čistiti g.vna koja su drugi izasrali, i nikad neće biti dobar, jer neće imati titula, koliko to oni žele koji su tjerali 2018. godine, crne i nikad zaboravljene za Želju! Imovina, imovina i imovina! To je bit svega i na to pucaju fotbal i šampanj ekipa, i nikad nisu odustali! Ne znam samo čiji je Nazif igrač, ali ne ulijeva mi povjerenje, nikako! Jutros u havazu kaže da nastup u ligi i na proljeće nije ugrožen. Na čemu temelji te pretpostavke? Kad tužbe stalno pristižu na naplatu, računi blokirani, posjeta slaba, keša sve manje...; Kaže i da još ništa nema za investitore, zato ne nadajte se, nego molite dragog Boga da nekako prevaziđemo ovu situaciju i spasimo voljeni klub od propadanja. Dobro je neko rekao, mi nismo likče, pa da se tek tako katapultiramo u kanton! Imamo imovinu i sve što može će ti porezna dati na bubanj, ako ne platiš dugovanja, a kamate stalno rastu. Uključimo se svi, nedajmo našeg Želju! Rezultati nek budu u trećem planu, ova bitka je sad bitnija. Željo, sretno ti i do kanačne pobjede progresivnih snaga u i oko kluba!

alombardo
Kontakt:

sri nov 03, 2021 9:50 am

Footbol je apsolutno trivijalna stvar za zeljeznicar trenutno, bili 5 ili 10, dibili ili zijqnili od zrinjskog pitanje IMOVINE je pitanje opstanka.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 03, 2021 10:48 am

Moze li se kako gospodin Misimovic zamoliti da u klubu bude kao savjetnik.
Ne mora preuzimati nikakvu funkciju, ali njegovo iskustvo i konekcije bi u mnogome bile od koristi sadasnjoj upravi.

Situacija je zaista kriticna. Nazif nas je obmanuo i misljenja sam da tog covjeka treba sto prije istjerati iz kluba.
Zatajiti NAJBITNIJE STVARI na skupstini i ne spomenuti ih je samo dokaz da radi za "drugu stranu".
Taj covjek nema vise sta traziti u klubu
Alea iacta est!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri nov 03, 2021 10:53 am

cipiripi je napisao/la:
sri nov 03, 2021 10:48 am
Moze li se kako gospodin Misimovic zamoliti da u klubu bude kao savjetnik.
Ne mora preuzimati nikakvu funkciju, ali njegovo iskustvo i konekcije bi u mnogome bile od koristi sadasnjoj upravi.

Situacija je zaista kriticna. Nazif nas je obmanuo i misljenja sam da tog covjeka treba sto prije istjerati iz kluba.
Zatajiti NAJBITNIJE STVARI na skupstini i ne spomenuti ih je samo dokaz da radi za "drugu stranu".
Taj covjek nema vise sta traziti u klubu
100%
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Amar927
Kontakt:

sri nov 03, 2021 11:03 am

Nazif u avazu kaze da nam nije upitan nastup na proljece

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri nov 03, 2021 11:14 am

Kakav Misimovic ljudi, pa nije covjek glup. Jedina nada su mladi momci iz skupstine koji ovih dana bas puno rade, i to je to.
Željezničar ante portas !

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 03, 2021 11:42 am

Misimovic kao savjetnik. Dakle moze savjetovati mlade momke iz svoje kancelarije, od kuce, moze ih uputiti sta i kako da rade, povezati ih sa određenim ljudima i da opet u tom slucaju bude van kluba.
Iskustvo i materija kojom vlada taj covjek je neprocjenjivo. Ne trazim da se aktivno ukljuci u organe kluba, ali kao savjetnik mladim momcima bi bio od velike pomoci.
Mene neko da pozove i da trazi savjet iz branse u kojoj radim vec 18 godina, a da mi je iz voljenog kluba mislite li da bih ga odbio. Da li biste ga vi odbili. Misimovic je kao i mi sada SAMO navijac ali ako bi trazili savjete uvjeren sam da ne bi nikog odbio
Alea iacta est!

neroazzuro
Kontakt:

sri nov 03, 2021 11:54 am

Šuti, sve je ovo super, ništa traumatično ili neuobičajeno. Zamisli kako bismo tek podnijeli gubitak vođstva od 0-3 za 5 minuta i to na njihovom terenu kao direktan konkurent. Ko bi to podnio?
Ovako, lagano, ne sikiraš se hoćel ti Beus ukrasti titulu, koga ćeš izvući u Evropi, hoćel neko pojačanje podbacit, hoćel stići napravit tribinu u roku i sl.
A "navijači" sve zakuhali. Ja sam bio među najglasnijima koji su molili za pamet. I ni sad ne vidim izlaz.
Kad malo bolje razmislim, jeb.ite se pojedini. A ima vas podosta.

ponosannavas
Kontakt:

sri nov 03, 2021 4:32 pm

kvalitet je napisao/la:
uto nov 02, 2021 9:09 pm
storm_raider je napisao/la:
uto nov 02, 2021 7:59 pm
Generalno za ovu raju sto prozivaju skupstinu. Ja se divim ovim ljudima sto su se uhvatili u kostac sa svim problemima, Sizifov je to posao, doslovno. Skupstina je navijacka, totalno operisano rusilacko tkivo i trude se, zato im se divim. U ovom trenutku je to jako tesko, opstrukcije su nenormalne. Da nije napora pojedinih navijaca i Skupstinara, tesko da bi se posljednje dvije utakmice i organizovale.
Poštujem rad svih, svaka čast svima koji su unutra i pomažu, ali mi imamo kokuza u Skupštini poprilično, a i imali smo uvijek, nije sad izuzetak. Mogu ja dovesti sad 20 Željovaca koji su spremni raditi, dati sve od sebe za Želju, ali nema koristi kad ili nemaju para ili nemaju znanja ili nemaju konekcije…

Ovakva Skupština nije rješenje. Ne znam kako to riješiti, ali znam da je stupidno da neko ima tu čast biti u Skupštini, a ne može donijeti ni 12.000 godišnje klubu. Volio bih da vidim te prijedloge statuta, kako je zamišljeno i da o tome raspravljamo. Ako to ne uradimo kako treba, nećemo se spasiti.
Svaki Zeljovac bitan. Mene su ovi novi ponovo razocarali. Sve koji mogu pomoci treba zvati pa makar ako moze davati cvaju mjesecno i nista da ne radi. Svaki Zeljovac je strucan u nekom dijelu. Svaki Zeljovac radi negdje gdje moze pomoci konekcijama ako nista da prodje nesto brze, da uzme da zavrsi papire strancu dva dana ranije sa gomile itd itd. Ne mora nizno upraljati neko ko ima lovu. Uoravlja onaj koji zna upraljati. Zeznuto je biti menadzer u sportu. Slabo ih ima dobrih. Ali investitora moze biti vise, moze biti svako od nas investitor na neki nacin. Nego nema pameti. Ili ni ovi ne zele da okupe pametnije od sebe ako ih ima nego daj da sam ja najpemtniji.
Nijedna informacija a prosla su dva mjeseca od skupstine. Nijedan poziv ljudima koji su csk i ponidili pomoc. Znamo li koliko nam je dala oostina ove godine, kolkko kanton? Slikali su se i Dino i kompanija za 100 godina.

blueboy
Kontakt:

sri nov 03, 2021 5:15 pm

Gledam treneri redom odbijaju Newcastle, pa kontam možemo li im kako Amara uvaliti? Znaju ga s početka karijere, perspektivan, pravi menadžer kakav se u Engleskoj traži, da sve kontroliše.

Trenutno korisnika/ca: billybih, Bing [Bot], Gagi tm 87 i 34 gosta.

Prijava