Kad je bio vatromet za 100 godina Kluba, na tribinama pomocnog stadiona pored mene stojao Joldic s porodicom i nekim prijateljima. Uglavnom, prica se svodi da je njemu problem nekim igracima utuviti u glavu svoje ideje i kao oni su sami problem, on se ubi trudeci da im objasni neka pravila i zadatke (nista nije do njegovih kvaliteta naravno) Sto se tice juniora, vjerujem ja da Joldic predano radi, ali nije on pravi kalibar za njih.ponosannavas je napisao/la: ↑pet okt 01, 2021 10:33 amHahahahaha gdje berzu nadje. Ma ja to volim da gledam. Nakveci problem je sto nema niko ko ce reci ne moze ovaj nego ovaj ce biti trener. Faco je za neke B ekipe a ne za najozbiljnije slekcije. Jer u kadetima se lomi ili jesi ili nisi i onda opet na prelasku u seniore. Ukratko mnogo ima fula. Ne treba reci ne valja niko. Ja bas mislim da bi Jadranko mogao biti dobar trener. Stana ne znam. Sanel je dobro poceo. Skupio finu ekipicu. Zerici fakst nisu za selekcija nego za B ekipa gdje je clanarina osnova ili za nekih pomocnih trenera ali uz dozu kontrole od strane glavnog trenera, ali najbolje bi bilo da treniraju seniorske ekipe u federalnim ligama i kantonalim. Za osyale cemo vidjeti. Po meni Sehovic, Dervisi, Sanjin Mesic to su momci koji dobro rade kod nas trenutno. Ne znam ko vodi ove sad pionire nisam nekako tu generaciju nikako upratioEisenbahner1921 je napisao/la: ↑čet sep 30, 2021 5:52 pm@ponosannavas prestani pratiti omladinske pogone, bolje prati sarajevsku berzu
Da se ne lazemo u ovoj situaciji je i odlican, njegov “problem” je sto je njegov prethodnik Adzem koji je tata za omladinski pogon, pa sve trenere gledamo kroz njegovu prizmu. Trenutni lijek za omladinski pogon, a pogotovo juniore je da trener prvog i juniorskog tima usko saradjuju, tj. da se ideje sa treninga prvog tima sto vise preslikavaju na juniore.
Drugi je problem kod nas sto se to prije i pokusavalo, ali dzaba kad treneri brzo idu pa jovo nanovo, a o nekom sistemu u kojem smjene trenera nece imati utjecaja u ovom trenutku da ne pricamo.