Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Bozidar Radosevic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub mar 13, 2021 5:32 pm

neroazzuro je napisao/la:
sub mar 13, 2021 5:10 pm
Božidare, ne filizofiraj sad. Vi ste (da, i ti) rušili nešto što je obećavalo i tražili babuku radi titule. Upozoravali smo vas na vrijeme. Sad vi i predlažite rješenje za problem koji ste zajedno napravili.
Ja bih predložio rješenje da ga vidim, ali nažalost ja lično ne vidim.
Lutak to nesto sto je obecavalo se raspalo kao kula od karata. A to prizivanje, nadji post gdje ja trazim titulu ili Amara. Mislim da sam nakon Izraela i prvi poceo pisati kako ne ide i kako frajer nije napredovao kao trener sekunde.
Isto tako sam bio protiv pisanja kamatar i sl jer nema uporiste. Isto tako sam protiv famoznog "sistema" jer pozajmice nisu sistem. Tako da mani se meni tih prica vi mi oni peti deseti.
Fino ti kazem krajnje je vrijeme da se okupimo oko Zelje normalno i rijesimo se i jednog i drugog ali i "dobronamjernih" sandzaklija i gačana koji vole Zelju i tu su radi njega, nikako radi svojih interesa kao Telibecirevic i Gredic.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:37 pm

I ovo je mlako...

Imena druze, imena :)

Began isprdak...
Potplaceni botovi...
Itd....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:38 pm

"...ikebana Samir Ceric ". :rofl:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

storm_raider
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:45 pm

Mi smo poznati kao jako nestrpljiv narod. Takvi smo i sa Zeljom, zato i jesmo progutali ovu pricu koju sada zivimo. Uglavnom, sada kada bi dosli ljudi i rekli da im treba 5 godina da se napravi Juzna tribina, da se konsolidarise klub, uredi (ponovo administracija), ali da titule nece biti primarne, da li bismo to cekali i u kojem broju? Da li bismo ikome dali 5 godina da gradi klub, pa na koncu toga da ganja sportski uspjeh? Naravno, podrazumjeva se da necemo ispasti iz lige, nego da cemo se boriti za Europu svake godine.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:49 pm

Prije 3 godine i danas

slika

abuzenze
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:50 pm

storm_raider je napisao/la:
Prije 3 godine i danas

slika
Cestitke na tjeranju uprave i hvala im za ovo sadasnje stanje.

BHDragons
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:53 pm

Milioniti put o sistemu... Pa niko nije ni rekao da je bio neki aman sistem, ali se počinjao praviti sistem. Koliko će se puta više ista tema ponavljati na forumu i to zna se od strane koga. I budali je jasno da je tadašnje stanje kluba sistem i po za ovo sad s(r)anje. Džaba perete i gluposti valjate kad se ni te osobe koje su tada bile dio kluba više neće vraćati u klub (bar ne sve), tako da nemate se čega plašiti.
A isto tako prozivanje po forumu zašto niko ništa ne uradi je bezveze, jer ovo je po mom mišljenju bezizlazna situacija već od "Dana pobjede".
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Leon_Professional
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:54 pm

sub mar 13, 2021 5:45 pm
Mi smo poznati kao jako nestrpljiv narod. Takvi smo i sa Zeljom, zato i jesmo progutali ovu pricu koju sada zivimo. Uglavnom, sada kada bi dosli ljudi i rekli da im treba 5 godina da se napravi Juzna tribina, da se konsolidarise klub, uredi (ponovo administracija), ali da titule nece biti primarne, da li bismo to cekali i u kojem broju? Da li bismo ikome dali 5 godina da gradi klub, pa na koncu toga da ganja sportski uspjeh? Naravno, podrazumjeva se da necemo ispasti iz lige, nego da cemo se boriti za Europu svake godine.
Bi. Itekako bi.

Ne bi ovi što su i doveli do ovog. Zbog ličnih interesa, zbog neznanja. Njima je najbitnije da je Amar tu. Amaru će dati 5 godina pa makar ništa ne uzeli. Evo koliko je već tu, ništa popravljeno nije ali opet neka Amara, podrška njemu. Pa kad nam je već on godinama u klubu i ruši nam klub, što ne bi i te podržali.

Naš je belaj što su oni glasniji od ovih normalnih i što se ima osjećaj da je takva većina. A nije tako. Apsolutno nije. Bar u mom okruženju.

Leon_Professional
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:55 pm

abuzenze je napisao/la:
sub mar 13, 2021 5:50 pm
Prije 3 godine i danas

slika
Cestitke na tjeranju uprave i hvala im za ovo sadasnje stanje.
Šta hoćete, jel vidite da sada ima krov :kafa:

Dzezvar
Kontakt:

sub mar 13, 2021 5:58 pm

Nemojte mi Bozu dirati.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Glas Razuma
Kontakt:

sub mar 13, 2021 6:00 pm

Danas sam na treningu bio nakon dugo vremena. Manja grupa navijaca je upala na trening i raspravljala se sa gospodinom Amarom. Bilo je galame i vriske i od njega. Prije 2 godine sam napisao da ce ga po stadionu ganjati ukoliko nastavi sa svojim djelovanjem, sto je sada neminovnost.
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

Gola
Kontakt:

sub mar 13, 2021 6:06 pm

Glas Razuma je napisao/la:
sub mar 13, 2021 6:00 pm
Danas sam na treningu bio nakon dugo vremena. Manja grupa navijaca je upala na trening i raspravljala se sa gospodinom Amarom. Bilo je galame i vriske i od njega. Prije 2 godine sam napisao da ce ga po stadionu ganjati ukoliko nastavi sa svojim djelovanjem, sto je sada neminovnost.
Sve vise vjerujem u to da bez obzira sta uradili on ce gurati svoje i biti tu do kraja ugovora. Cuj molim te bilo je vike i galame i od njega.
U BiH je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion.

storm_raider
Kontakt:

sub mar 13, 2021 6:07 pm

Faca Sa Ulica je napisao/la:
sub mar 13, 2021 5:58 pm
Nemojte mi Bozu dirati.....
:palacgore:

Nisam se sa njim slozio vise puta i moguce da ja nisam bio u pravu tu, ali je Bozo uvijek imao odmjeren ton i sluha za tudje misljenje. Vrlo drag forumas.

Leon_Professional
Kontakt:

sub mar 13, 2021 6:35 pm

I ovaj Velež sretan. :roll:

neroazzuro
Kontakt:

sub mar 13, 2021 6:36 pm

Božo, ja tebe lijepo zamolih da ne filozofiraš, ti isto.
Šta tačno podrazumijevaš pod "okupljanjem oko Želje"? Koje tačno postupke, koje aktivnosti nas navijača?
Ja ti evo sad kažem da smo mi i ovako okupljeni oko Želje jer nas to sve spaja i uvijek smo spremni žrtvovati mnogo toga za Želju. Ali sa kojim ljudima? Jer ipak klub u svakom trenutku personificiraju ljudi koji ga vode i koji igraju u njegovom dresu. Zato te i pitam šta ti to tačno znači.
Druga stvar, šta podrazumijevaš pod "raspadom poput kule od karata"? Pet poraza s drugog mjesta uz poznatu kuhinju??? Jel to taj raspad sistema??? Do kad mislite ponavljati te floskule? LUTAK, KLUB JE BIO SAMOODRŽIV, i to isključivo zahvaljujući povjerenju klijenata u koje ubrajam i navijače. Let that sink in, što bi mladi rekli...

kvalitet
Kontakt:

sub mar 13, 2021 7:31 pm

Šta tačno podrazumijevaš pod "okupljanjem oko Želje"? Koje tačno postupke, koje aktivnosti nas navijača?
Ja ti evo sad kažem da smo mi i ovako okupljeni oko Želje jer nas to sve spaja i uvijek smo spremni žrtvovati mnogo toga za Želju. Ali sa kojim ljudima? Jer ipak klub u svakom trenutku personificiraju ljudi koji ga vode i koji igraju u njegovom dresu. Zato te i pitam šta ti to tačno znači.
Druga stvar, šta podrazumijevaš pod "raspadom poput kule od karata"? Pet poraza s drugog mjesta uz poznatu kuhinju??? Jel to taj raspad sistema??? Do kad mislite ponavljati te floskule? LUTAK, KLUB JE BIO SAMOODRŽIV, i to isključivo zahvaljujući povjerenju klijenata u koje ubrajam i navijače. Let that sink in, što bi mladi rekli...
Činjenica je da se “sistem” raspao čim je otišao jedan čovjek, nako kojeg su i svi ostali.

Ne može biti klub samoodrživ ako zavisi od pozajmica i kredita.

Istina je da je ono bio početak uspostavljanja sistema, nikako gotov sistem. Puno bolje od ovog što imamo sad, a sad nemamo ništa. Sistem ćemo imati nekad, nadam se. Problem je što sad imamo katastrofu, pa i na ono gledamo kao na nešto wow. Dovedi privatnika koji će uložiti novac u klub, pa ćeš vidjeti kako će klub funkcionirati, jer će njemu biti od interesa da sve radi kako treba, a kako bi on zaradio.

Kažeš pet poraza s drugog mjesta UZ POZNATU KUHINJU. Kakvu kuhinju? Imate li bilo kakav dokaz? Pa makar to bila jedna izjava nekog igrača? Ti rezultati su samo kulminacija lutanja u sportskom segmentu koji je bio, za mene, loš.

To ne znači da nisu fantastično radili kada je riječ o infrastrukturi naprimjer. Na kraju krajeva, vidimo kako su stvari tad izgledale, a kako izgledaju sad.

Ostao sam dužan za pomoćni teren... Općinsko vijeće ne može izglasati izmjenu regulacionog plana? Niko ne kaže da je sad sve spremno za tržni centar ili hotel, ali izmijeni plan i riješen problem. Kasnije sve lako ide. Pitaj CBBiH kako je to urađeno u Hastahani.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

neroazzuro
Kontakt:

sub mar 13, 2021 7:51 pm

Druže, izvini, al ako nemaš šta pametno reći bolje je ništa ne pisati. Ko je rekao da je izgrađen sistem? Niko. Ali išlo se u nekom pravcu koji je izgledao kredibilno. Transparentno radiš i tako stičeš povjerenje poslovnih partnera i tako jačaš klub.
Drugo, jesam li ja pisao o caru trojanu sa kozjim ušima ili govnetov haver sa šampanjca??? Gdje je infor.adar aka. povučena tužba, gdje je federalna (mreža) sa gudalom i co??? Klanje sudija iz pet poraza neću komentarisati jer nemam dokaz. Ali je činjenica da su klanja momentalno prestala povratkom babuke. Ili griješim???
Dalje, "katastrofalni sportski segment" se pokušavao urediti dovođenjem ljudi koji bi mogli znati bolje. Ili nije tako?
Evo i tebe pitam, do kad mislite ponavljati iste netačne fraze pokušavajući nametnuti četničku tezu "ubijali su na svim stranama"?
Kontam ja primjedbe da su bivši previše poslovno i strogo statistički posmatrali fudbal jer nisu znali bolje ali se taj način rada mogao puno bolje iskoristiti da vaš babuka nije uz vašu pomoć sve srušio do temelja da bi izvukao ono što smatra da mu se duguje.

blueboy
Kontakt:

sub mar 13, 2021 7:54 pm

kvalitet je napisao/la:
sub mar 13, 2021 7:31 pm
Činjenica je da se “sistem” raspao čim je otišao jedan čovjek, nako kojeg su i svi ostali.

Ne može biti klub samoodrživ ako zavisi od pozajmica i kredita.

Istina je da je ono bio početak uspostavljanja sistema, nikako gotov sistem. Puno bolje od ovog što imamo sad, a sad nemamo ništa. Sistem ćemo imati nekad, nadam se. Problem je što sad imamo katastrofu, pa i na ono gledamo kao na nešto wow. Dovedi privatnika koji će uložiti novac u klub, pa ćeš vidjeti kako će klub funkcionirati, jer će njemu biti od interesa da sve radi kako treba, a kako bi on zaradio.

Kažeš pet poraza s drugog mjesta UZ POZNATU KUHINJU. Kakvu kuhinju? Imate li bilo kakav dokaz? Pa makar to bila jedna izjava nekog igrača? Ti rezultati su samo kulminacija lutanja u sportskom segmentu koji je bio, za mene, loš.

To ne znači da nisu fantastično radili kada je riječ o infrastrukturi naprimjer. Na kraju krajeva, vidimo kako su stvari tad izgledale, a kako izgledaju sad.

Ostao sam dužan za pomoćni teren... Općinsko vijeće ne može izglasati izmjenu regulacionog plana? Niko ne kaže da je sad sve spremno za tržni centar ili hotel, ali izmijeni plan i riješen problem. Kasnije sve lako ide. Pitaj CBBiH kako je to urađeno u Hastahani.
Dolazili su mnogi privatnici u mnoge klubove, i u regionu pa se to sve vrlo brzo raspadalo. Privatnik nije nikakav garant uspjeha bez uspješno postavljenog koncepta na zdravim nogama. Dolazio je Rus privatnik u Istru pa bio raspad sistema, isto je i sa Mandarićem i Olimpijom. Tu treba biti jako oprezan i mudar.

A regulacioni plan se može promijeniti ali to uvijek vuče neke posljedice. Evo konkretno u slučaju Hastahane i CB, i dalje se sve može stopirati jer "četvorka" ima i načelnika i većinu u vijeću, ali to vuče tužbe i plaćanje velike odštete opštine Centralnoj banci.

MATORI
Kontakt:

sub mar 13, 2021 8:10 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sub mar 13, 2021 4:56 pm
Meni je fascinantno da vec deset dana nakon dvije godine naglabanja pisemo ista sranja po milioniti put u trenutku gdje je opstajanje kluba u pitanju.
Niko ali ama bas niko da nesto konstruktivno napise. Meni je fkt svejedno hoce li Zeljo biti prvi ili 9. u smislu da cu pratiti isto kao i do sada. Mozemo i kanton igrati isto mi je. Nije do trofeja niti do bilo cega vec zbog svega sto mi utakmica nosi. Ali nas ce nestati, a nove generacije nece biti zainteresirane kao mi, nece niko pratiti klub koji nekad bijese velik a kad to bude onda ga nece ni biti.
Zato prestanite jesti govna, prepucavati se i zapitajte se sta mozete uraditi.
Evo da krenemo od tebe, ti si izjavio da znas babuku.
Prosetaj do njega i reci mu da ODJ.EBE.!
Ne mozes vjerovati koliko bi tim cinom dobroga ucino za svoj klub!
Nije puno komplikovano, jelde?

amelaga
Kontakt:

sub mar 13, 2021 8:18 pm

Is Veleza dolazili da vide kako se radi. **** vas šampanjac gadovi jedni.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 40 gostiju.

Prijava