Pa valjda je mislio na NDH, 1941-45! Ali tada se nije igrao fudbal!
Kada se spominju legende, zasto ljudi zaboravljaju po meni naseg najboljeg trenera svih vremena, Milana Ribara! Ko je je gledao tog Zelju uzivo, krajem sezdesetih I sedamdesetih, ce vam to potvrditi, a ja jesam. Zvali su nas Dinamit momci i nesalomljivi! Taj stil igre je bio preteca totalnog fudbala kojeg su tada igrali samo Ajax, Zeljo i Hajduk pod vodstvom Tomislava Ivica. Covjek je osvojio titulu u ono doba kada je velika cetvorka osvajala sve sto se moglo osvojiti u toj drzavi. Godinu prije osvajanja te titule smo pokradeni od strane Hajduka, kada je Pero Nadoveza postigao na staroj Plinari u Splitu gol sakom sa 16 metara I gdje smo izgubili utakmicu sa 2:1, i naravno zgubili nepravedno titulu! Igrali smo I cetvrt finale kupa UEFA, izgubili nesretno na penale od Ferencvarosa. Taj covjek se iz nekih razloga nepravedno zapostavlja, a Milan Ribar je od jednog malog kluba, sa slabim rezultatima, napravio respektabilnog prvoligasa! Prije nego sto ce preuzeti trenersku poziciju sredinom sezdesetih, mi smo vecinom igrali u drugoj, pa i u trecoj ligi. Istoriju ne mozemo promijeniti, Ali respect i postovanje prema tom covjeku mozemo, a njega skoro da vise niko i ne spominje. Sto je po meni zalosno, jer je on isto legenda kluba! Zeljo nije nastao 1978/99 kada ga je Ivica preuzeo ili 2000 godine kada je Amar preuzeo klub!
avlami97 je napisao/la: ↑uto avg 25, 2020 3:15 pm
NAVIJAČ je napisao/la: ↑uto avg 25, 2020 2:19 pm
Faca Sa Ulica je napisao/la: ↑uto avg 25, 2020 1:08 pm
Kako kome.
Josko Domorocki je sinonim Zeljeznicara....
Ivica Osim je sinonim Zeljezicara....
Zbognjih dvojice smo poznati deljem svijeta.....
Fudbal se igra zbog trofeja barem za ove velike klubove. Mi smo u dvije od cetiri drzave predstavljali veliki klub. Od 16 trofeja , Amar je osvojio 9 sa superkupom 10. Da nije bilo tih trofeja bili bismo debelo iza Sarajeva i Zrinjskog. Trofeji su prvo mjerilo velicine. Samo pitari pisu kako nisu, a ako nas prestignu okrenuce plocu. Osim trofeja svojom karizmom, manguplukom i inteligencijom savrseno se uklapa u dio Zeljine filozofije. Ti si barem stariji i znas kako je 2009 dosao u klub i spasio ga svojim novcem i trofejima. Taj novac sad vraca. Zeljo prije njega 6 godina nije izasao u evropu, a 800 dana pobijedio u gostima. Klub je u zadnjem kolu dva puta igrao za goli zivot. Najveci evropski poslijeratni uspjeh takodjer je napravljen za vrijeme Amara Osima. Ovo je zasigurno najveci zalogaj za sefa. U nekim stvarima je on kriv, u nekim nije. Sticajem okolnosti imamo sto imamo, a svi se nadamo radovanju u maju.
Ovo je neophodno pisati kako ljudi ne bi odlutali i pisali nebuloze.
Manijak pravi zna kako stoje stvari...
Nazire li se Jedanaest Plavih za Izrael???
@NAVIJAC, koje četiri države? Ozbiljno pitam.
Kraljevina Jugoslavija, SFRJ i BiH. Četvrta je?