pet jan 24, 2020 12:57 am
Nas vezni red proslu polusezonu su odigrali na veoma dobrom nivou, van svih ocekivanja.
Govorim o igracima prvenstveno mislim na Mesu i Dadu. Prvi je davno prestao igrati fudbal na nekom nivou njegova karijera poslije Slobode je mogla biti nastavljena u Zvijezdi 09, drugi je visak u MDK bio prosle zime.
Kao takvi su prekucali skoro svaku utakmicu prosle polusezone, i da smo bili sposobniji malo, jos bi vise njihov ucinak bio bolji.
Oni su naravno dio tima, nista sami ne bi mogli. Kao sto ni sami ne mogu biti krivi za Velez puta dva, Borac i Zrinski.
Realno to su za nas poprilicno nezgodne ekipe.
Istakli su svoje vrline mirnoca, pametna igra, sutevi sa distance, prekidi, lucidnost, nekad bi dosla na red i njihiva slabija igra trka, odbrana, duel igra, fizicka sprema. Ali sve u svemu u ligi niko nije imao ucinkovitiji i bolji vezni red. Doduse vidjet crmo kad se Oremus vrati..
Da bi vezni red bio kompletan red je i ostale spomenuti. Mehic i Dacic nisu dobili prilike, Subasic ce na proljece dobiti.
Hajdarevic kao neka cetvrta opcija je ok bio, ali nije to sto od njega ocekujemo. Zasluzeno na posudbi, dobit ce minute koje kod nas ne bi dobio.
Bojo super odigrao, od krila do zadnjeg veznog meni sasvim ok. Prva sezona u velikom klubu, mnogo iskusniji su se gubili, nadam se jos vecem ucinku u nastavku.
Zec ono sto je igrao iza Krpica, tu je najveci ucinak dao. Ali ceste povrede, na srecu imamo..
Stilic? Sta reci nespreman, debel, propao, nigdje vise nije mogao igrati. Majstore ostani do kraja karijere kod nas.
Jamak vjerovatno upada umjesto Hajdarevica i vjerovatno ce jos korisniji biti zbog iskustva. A Hajdaru ce dobro doci Sloboda, a Jamaku nece karijera propasti sto ce biti na klupi.
Mujezinovic osim neke zivosti, nista vise ne donese, nadam se raskidu ugovora.
Dalja pojacanja tipa ovog Japanca, mozda neki zalog za buducnost. Tesko mozs biti gori od Mujezinovica.
Ucinak otprilike 16-15 za golove protiv asistencija.
Stilic je najbolji asistent i strijelac do veznih igraca, naravno nista sam ne bi mogao.
Mislim da ovaj dio nije najgori u nasem timu.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!